БЧК: Вземете си вода, ако пътувате за Гърция през Маказа

БЧК в Кърджали призова пътуващите за Гърция през прохода Маказа да се запасят с минерална вода, заради двучасовото чакане на границата, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - БЧК: Вземете си вода, ако пътувате за Гърция през Маказа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пускат румънците, защото ще харчат оттатък румънски евра. А нашенци не пущат лесно, за да разкандърдисат нашенското харчене оттатък... Соцфетишизъм към конвертируемите валути... които и до днес адски не можем да изкарваме....

Абе да ви проверяват след като сте некачествен матрял.

Я минете през митница Ивайловград за да видите какво е чакане и долните гащи ви проверяват

лъжеш

Щом има делене по географски признак(отделни ленти за румънци и българи). Това си е дискриминация! Трябва да се сезира омбусманката!

Що не минавате оттам? 50км повече, ама цепиш по магистралата и пристигаш за същото време ако нямаше задръстване. Пътят е перфектен и широк. Да не се прекарате с 5 лева за газ? Колкото едно фрапе?

Кърджали-Фанари - 100км, час и половина ако няма задръствания. Кърджали-Александруполи през Капитан Петко Войвода - 280км, три часа и половина. Нещо са ти криви сметките.

От Кърджали ли си, Пешо? Всички на опашката ли сте от Кърджали? За Стара Загора - през Кърджали 221км, 2:55+2:00 задръстване = 4:55. - през Петко войвода и Александрупулис - 342км и 3:50 без задръстване. С новата магистрала още по-бързо. От Пловдив - през Кърджали 252км, 2:52+2:00 задръстване = 4:52. - през Петко войвода и Александрупулис - 387км и 4:20 без задръстване. С новата магистрала още по-бързо. От Велико Търново - през Кърджали 323км, 4:25+2:00 задръстване = 6:25. - през Петко войвода и Александрупулис - 459км и 5:24 без задръстване. С новата магистрала още по-бързо. А защо Фанари? До Александрупулис има супер плажове.

Ти кога мина през това КПП за последен път? 'Щото пътя към Ксанти е стръмен и тесен, а магистралата е доста отдалечена !

БЧК: Вземете си вазелин, ако пътувате за Гърция през Маказа

То с водата добре ама с WC-то ко праим?

Като си на зор ще импровизираш.

Питам щото колкото вкараш толкова и изкарваш, щом дават акъл за вода трябва да дадат и къде ще я денем щом почне да излиза.

У храстите

Каква е идеята да има КПП-та след като България, Гърция и Румъния са на един хал? Да сте видели някой да го върнат от границата или някой да е изчезнал и да не се е върнал до 90 дена? Цялата работа е пълен абсурд. Проверяват се някакви документи за самоличност по вътрешни граници на ЕС. Туй го няма ни в USA ни в Канада ни в Китай. В целия ЕС правилата трябва да са еднакви.

Като влезем в Шенген и това ще стане, но до тогава няма как да се махнат граничните проверки.

Аз тези приказки ги слушам от както боядисаха една барака на едно КПП през 2007.

Аз ще си нося филии с мас

Аз пресякох 4 граници и само на нашата граница ми четоха паспорта. Какво проверяват тия - не знам. Нали е европейска граница - какви румънци, какви българи. Това си е жива полицейщина, останала от соца. Зор да излезеш, зор да влезеш.

Шенген, майна.

Каква е тая организация с делене на румънски и други. Трябва да има разделяне на коли от ЕС и от извън ЕС. Не знам как може на другите два пункта да се минава буквално транзит (минах миналата седмица и през двата на път за Тасос без абсолютно никакво забавяне). Какво толкова проверяват на тая Маказа?

Проблемът е, че има само по две ленти за влизане и излизане. Чудесният път свършва буквално в нищото, при едно тясно гранично пунктче. Просто недалновидност при изграждането му и липса на реални оценки на бъдещия трафик! Проверката се извършва от служителите от българска и гръцка страна направо на крака до самия автомобил и въпреки това пропускливостта му е 2-3 автомобила за 1 минута. Опашка от 200-300 само си изчислете за колко преминава...

Хората Ви пишат ясно, че навсякъде се преминава на практика ТРАНЗИТНО и САМО по БГ границите Ви проверяват документите! Ако не сте Трол, то явно сте пътували само от мястото, където живеето до Маказа обратно ...

На Кулата също имаше само 2 ленти, а на Илинден дори беше само една. На Кулата проверката се извършва само на гръцкото КПП от един граничен полицай. Даваш му документите, той ги поглежда, връща ти ги и продължаваш. Общо не повече от 15-тина сек. на кола и нямаше и 5 коли опашка. Може през тоя Маказа да минават повече коли, ама чак пък толкова да има разлика в натоварването ме съмнява. Все пак Кулата също е доста натоварен пункт. Според мен нещо в организацията ще да им куца.

Проверяват дали си носите минимум 2 литра вода и колата дали има климатик.

Вярно е, че организацията на компетентните БГ органи е такава, за да не се стимулират пътувания и почивка на българи в Гърция! Няма никаква логика за какъвто и да е граничен контол, както е организиран понастоящем, между две държави членки на ЕС, а още повече за излизащи от Шенген. Това го няма никъде другаде в ЕС и образец за БГ "приноса" ни в Европа...

По-голяма глупост не можа ли да измислиш? Селска работа.

Не е селска "Коко". Пътували сме достатъчно в ЕС и сме наясно с това, както и с БГ нравите. И защо проблема се получава с пътуващите българи, а не на Кулата, където е пълно и с гърци, или както виждаш, дори и тук, се създава специално трасе за румънци...

Прекарах няколко часа в колата на Маказа наскоро. Въпреки това, ще си ходя в Гърция на плаж. А на българските плажни концесионери, да ги качат на един автобус, и да ги закарат на един гръцки плаж да видят как се организира НОРМАЛНА ТУРИСТИЧЕСКА УСЛУГА! Не някакви тъпунгери да си искат 15-те лева за чадър и шезлонг, без дори да си си направили труда да ги почистят от паяжини.

Хубав е пътя от там но незнам защо нито бензиностанция нито лафка има отворена около Маказа.

Защо тиквата не е там, да вземе и лилито, и да не мине като вип, и лентички да си вземе за случай.

Той ли те е пратил да висиш там?

Се казем на Сипрас да направи бензиностанция и лафки да си давате париските.

Не само вода носете си и барбекю за кюфтенца и кебапченца.

а, да си носим ли топли дрехи ако отиваме на северният полюс.. !? всъщност това ли е работата на бчк - да бълва тъпизми ???

вместо ние да си минаваме с предимство -те за романеско направили специална колана-това само в Бг моце да бъде все ние се дупим

Докато сме извън Шенген, така ще бъде.

Ако едно време руснаците не бяха подкрепяли Гърция и Сърбия - сега нямаше да чакаме на Маказа, за да идем до Бяло море.

Бъркаш Русия със СССР - 90% от партийния и държавен апарат не са били руснаци, са от един специален богоизбран лихварски произход.

Докато не се разшири пункта на поне 4 ленти за проверка във всяка посока ще е така и ще става още по зле. Все още доста Румънци ходят и по нашето черноморие с тенденция да се преместят към Гърция. Отделно град Кърджали без околовръстен път е на прага на пътен колапс. През 2016 г. се очаква 25 % завишение на потока от автомобили и тогава граничния пункт ще е най- малкия проблем, защото няма да могат туристите да се доберат до него. Очаква се и пускане на автобуси и тирове, а пътя няма да може да поеме този огромен трафик и може в пиковите периоди да се образува 40-50 км. колона!

И камъни и павета ,ако минавате покрай пЪрламента.

За предпочитане-домати /стават и за салата! :-)