АПИ: Пътувайте само подготвени за зимни условия

Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, апелират от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътищата са проходими при зимни условия.

Обратно в новината

Коментари - АПИ: Пътувайте само подготвени за зимни условия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да не забравяте и кана с червено винце и две паталки луканка че ако ви затрупа някъде поне от глад и жажда да не се мре :)

Задължително трябва да имаш отпред на колата гребло, защото на снегорина са му откраднали нафтата евентуално.

като слушам тъпотии как трябва да имам в колата си ръкавици, одеала и прочие, започвам да се чудя къде живея - в малка България или нейде из Сибир. тук където и да тръгнеш трудно ще изминеш и 500км, че свърши родината ни. не знам как не са казали още да се запасим и с 2-3 опаковки презервативи. след 2 часа тръгвам за София, а нямам дори резервна гума - никога не съм имал. то и да имам полза никаква като нямам крик. и запомнете от мен - най-хубаво се пътува през нощта. няма трафик, няма и състезатели. на фарове се кара по принцип и по-бавно. имаш почти всички предпоставки да спокоен и безопасен път.

Не зная защо се гордееш с липсата на резервна гума и крик - ако спукаш гума, с ръце ли ще вдигнеш колата и какво ще сложиш вместо спуканата гума? Или чакаш "Пътна помощ"? Или имаш ремонтен кит за гуми. Поне помпа или компресор си купи.

За утре има обявен жълт код. Така че, внимавайте и не яжте жълтия сняг!

Госпожите/господата журналисти е редно да знаят, че на географските местности не се поставят кавички, както са наклепали на проходите. Все пак са приети за журналисти с български език и са учили това още в седми клас. Утре може да напишат с кавички България, а други ден и собствените си имена.

ВНИМАВАЙТЕ КЪДЕ ЗАРЕЖДАТЕ БЕНЗИН ДНЕС , ПЕТРОЛ И ЛУКОИЛ ПРОДАВАТ С 10 СТ. ПО СКЪПО , НЕ СПИРАЙТЕ ПРИ ТЯХ.

Лук ойл сипват и по малко гориво. Бягайте от тях.

Всяка година едно и също...безлатни, лозунгови съвети...като за конгрес и...отчетена е дейност...бля, бляяя

"...и да спазват указанията на "Пътна полиция". Аз вече 33години съм шофьор и не си спомням милиционерите от Пътна полиция някога да са ми давали каквито и да било указания. За сметка на това са ми искали рушвет безброй пъти. Да чакаш от катаджия указания е като да чакаш от умрял писмо. Това, което сте написали за "указанията" е колкосална глупост.

КАТ е създадена да пъли бюджета с глоби, а не да помага на хората. Водачите сами са си виновни като "не се съобразяват с пътните условия".

Пътищата са почистени и са много добри. Булгаристанската измет по традиция кара с летни гуми, несъобразена скорост и неизправни автомобили. Със сигурност сега по празниците ще има много изтрепали се по пътищата скотове, което ще ме изпълни със задоволство и блаженство.

Не очаквах че и на теб ще пиша + много точно казано.

Тази рекламна кампания за "зимните" гуми е меко казано преувеличена.Карал съм с различни изправни атомобили през зимата и с летни,и с всесезонни,и с зимни гуми.Има разлика разбира се но ако липсва ум в горилата зад кормилото никакви мишлени и гудияри за 500 лева не ще ви спасят!

Зимните гуми са много важни. Лятото можеш да караш със всякакви галоши но за зимата си трябва гуми. Лично мен много ме кефи фатктът, че булгаристанските отрепки карат с летни гуми през зимата. Така се осакатяват и самозатриват значително по бързо, което ме изпълва със задоволство.

за 500 сигурно са стари - за нискобюджетните почват от толкова нови зимни - т.е. за r14

тъкмо гледам в англия как е почистено при зимни условия просто да ти е кеф да караш а тука при най малкия сняг трябва да затънеш а каде е тогава отдел инфраструктура а да ги питам да следи за контрола на по4истването

Точно за Англия си спести глупостите там при 5см сняг летището е затворено и цяла седмица бедствено положение аман от разбирачи.

Ако може и трезви и наспани ...:)

Нема да ми казвате кога и къде да пътувам ами си вършете работата и чистете пътищата че мамицата ви мошенници!

Вземай джапанките и банските и към Бузлуджа. Там чакай 'някой' да си свърши 'работата' и да подготви плажа за Бай Хикс, че решил да се препича на слънце!

А не е ли по-логично вместо 8 млн. Българи да се "подготвят за зимни условия" (каквото и да означава това) - няколко хиляди хрантутника в АПИ да си свършат работата и да подготвят пътищата за зимни условия, като оправдяат високите си заплати и десетките милиони харчени при всяко преваляване на сняг от няколко часа ?

Донякъде си прав но не мислиш ли че и колите и шофьорите трябва да са подготвени за условията по пътищата все пак с природата шега не бива.

Тези,които преди 2 месеца поставиха зимни гуми заради снежната покривка от 0,5 см,да имат предвид, че гумите им вече не са зимни.

По твоята логика при всеки допир до асфалт, а не до сняг зимните гуми стават летни ? Вероятно към 38 пъти сменяш нови зимни гуми през зимата нали ?

Да не си завършил дървено философския университет само там има такива капацитети в тази област:-)

Просто съм се научил добре да шофирам.

Ти си пъленл лаик.По твоята логика,да купуваме всяка година зимна гума.Напротив,браво на хората които от 1 ноември са си със зимни гуми.А колко такива като теб келеши нарпавиха доста бели по пътищата от тогава до сега.Най-важното е бавно и внимателно шофиране хора,че се е напълнило с идиоти хванали господ за шлифера.

Не съм чул някоя катастрофа да е станала заради "летни"гуми.Имам предвид официално.

Слагайте зимни гуми и амтифриз минимум до минус 40 ,винаги си носет е ръкавици и по малко до литър яко пиене с автомобила /от 42д0 57 градусово

А, АПИ подготвена ли е за зимни условия? Или те вече чакат лятото :)

Хайде сега таксимертаджийте да обяснят как летни и зимни гуми няма разлика и е търговски трик...

по-добре си е с всесезонките! нема кво да се трудиш толкоз

От къде ги намирате тези всесезонки...в Германия си имаме зимни и летнина джанти щот сме по прости...Кажете да направя бизнес за милиони