Патриарх Неофит: Нашата свобода не ни е дадена даром, резултат е на дългогодишни усилия

Прекланяме се пред Божия промисъл за православния ни народ и пред величието на подвига на всички онези, които са отдали себе си в жертва, каза Негова Светейшество

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Неофит: Нашата свобода не ни е дадена даром, резултат е на дългогодишни усилия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИНОВЕРНО иго. И ти ли, Вуте?!

Ей и поповете ги е страх да кажат истината че Русия ни освободи жалак народ пълна деградация само лъжа и алчностнавсякъде

Това е така, но не трябва да забравяме че Руската армия е тази която е отблъснала Турция от територията на България. А също така е редно да си спомним че опълченците от поемата Шипка чакат руската армия да дойде

Ако не беше Русия щяхме да си останем с усилиата,както 5 нека сме били в усилия.

СЛАВА на Всички Истински и Честни Български Патриоти дали Живота си за Освобождението на България и ПОЗОР на Днешните Български Предители който превърнаха Страната ни в чуждоземна Колония !!!

Не мислех да гласувам. Но вече се амбицирах. За Възраждане ще е. Благодарение на това,че се видя че в България няма демокрация. А само пропаганда и фашизъм. И разни политически клоуни,кукли на конци,командвани от вашингтон.

Нищо не каза за Русия ??? И тоя ли е под натиск ? И църквата ли ? Скоро очаквам и педераси да почнат да женят ! Застани кажи като истенски мъж благодарение на кой сме уж свободни днес !!!!

години колко въстания за национално освобождение имаме?

"В този ден ние благодарим на Бога и на всички герои на Освобождението, всички, които дадоха живота си за вярата и свободата на отечеството, на българските опълченци и всички други руски, украински, финландски, румънски, грузински и други воини, които изпълниха най-великата Божия заповед. Никой няма по-голяма любов от тая да положи душата си за ближния. " Това стига ли ти?

В този ден ние благодарим на Бога и на всички герои на Освобождението, всички, които дадоха живота си за вярата и свободата на отечеството, на българските опълченци и всички други руски, украински, финландски, румънски, грузински и други воини, които изпълниха най-великата Божия заповед. Никой няма по-голяма любов от тая да положи душата си за ближния.

Българина е роб по рождение. Не обича освободителите си. Харесва поробителите си. Така де, пет века им е плащал данък "изтъркани зъби" и е държал първо жена си, после и дъщеря си да не мърдат, докато им се радват отзад. После са се раждали полубългарчета, след това четвърт българчета 1/8 българчета ... и те така ...

Дядо попе Неофите, ко прайш? Хапваш ли сланинка, суджучец, манастирско винце? Толкоз приказки, тънтара-мънтара, ама те хвана шубето да кажеш кой точно е освободил българите на 03.03.1878г(по нов стил)! Що така бе, дядо попе? От кво те е страх? И тебе ли са те гепили здраво за топките от козяк? И между другото, дядо попе, тебе кога вече ще те правят генерал? 50 години стоиш все полковник.

Не хулете светейшия наш патриарх! Имайте поне малко срам и вяра в Бога, че съдния ден за всеки ще дойде и тжко горко на неверниците...

И ТОЙ БИЛ "ОСВОБОДЕН" ... СВОБОДЕН ЛИ СИ ДА КАЖЕШ НА БОКЛУКА ГУНДЯЕВ, ЧЕ АЗБУКАТА Е БЪЛГАРСКИ И БЛЯДАВЕТЕ ПИШАТ С НАШИТЕ БУКВИ! НЕ ! ЧЕ КОЕ ТИ Е "СВОБОДНОТО" ВЕ, ДС- ЧЕНГЕ!

И ти ли, дядо Неофите?..

Навсякъде из цяла България трябва да слушат българската народна песен- Песен на панагюрсктие въстаници"", и особено в военните поделения до Турската граница !!

Никога владика Неофит не е бил на щатна служба или въобще агент на ДС. Ето извадка от досието му - "Ползва се с подкрепата на патриарх Максим и други висши духовници заради силната му привързаност към църквата и дълбока религиозност Обектът по характер е тих и скромен младеж. Много ученолюбив и отличен ученик. Не се е ограничавал само с четене на религиозна литература. Четял много съвременни книги и гледал филми, които църквата им забранявала да гледат”, пише още в справката от 1964 В подобни моменти Симеон „успокоявал” пострадалите. Още звучат неговите думи: „Защо се вълнуваш? Какво от това! Защо пък да не станеш духовник, има ли по-хубаво от това… Силно религиозен, привързан към църквата еп. Неофит се оформя като един от консервативно настроените млади висши духовници, радетели за запазване на старите традиции в православната църква. Особена активност проявява в разширяване на религиозната дейност прояви след започналите в социалистическите страни процеси на преустройство и демократизация Въпреки положените усилия за укрепването му като агент през март 1990 г. той категорично отказа да се среща и поддържа връзки с представители на тези органи."

Назначете този човек да управлява България. България трябва да се управлява от истински Християнин Управлението на държавните дела и народното стадо трябва да е съгласно Библията.Съдебните дела и Съдебната власт трябва да се озгонят всички проститутки оттам и да се даде на Мюсюлмани да решава делата,а Присъдите трябва да се изпълняват съгласно Еврейската Тора.Буквалнои дословно

Назначете Патриархът да управлява България тя трябва да се управлява с желязна ръка и от истински Християнин. Управлението на държавните дела и народното стадо -съгласно Библията.Съдебните дела и Съдебната власт Вън всички проститутки оттам и да се даде на Мюсюлмански Имами да решават делата. Присъдите -да се четат издават и изпълняват от ултра-ортодоксални евреи -спазващи Тората. Всички наказания съгласно Еврейската -Тора буквално и дословно.Съюзете се Черквата -Джамията и Синагогата и изметете този деградирал Сатанисткибоклук залял държавата догоре и отровил Божието стадо. Господ ще ви търси сметка на всеки един за това, че стоите безучастни и гледате разложението на чедата и творението му. Теста ви е на края. Ако не се вземете в ръце Ви чака Вечно дъното на Гехинома.

Написа пълни глупости, чиста помия. Понятие нямаш, не си чел, невеж си. И за християнството, и за гърчеенето, и за срама, и изобщо от къде ти дойдоха на ума толкова измислици?! Ти глупав си си, или си просто комунист, което значи и глупав.

Българинът е много прост човек. Дори и да са го научили, не желае да чете. Но има силно развита храчеща способност. За това си живее основно в собствените си храчки. Няма как да им обясниш, човече! Те са далеч долу в ниското, там такива думи не стигат. Чудя се как такъв народ е заслужил все пак да живее сред цивилизацията! Може би заради такива като дядо Неофит, които се молят.

Честит празник, българи! Господ здраве да ти дава, отче!

ВСЕПОДАТЕЛЯ. За тази дума и дума не става, че е един русизъм който отново ни се натрапва чрез речта на Неофит и на Николай. По този начин изтипосват Исус като щедър дарител към Турция да се чувства съвсем свободна в окупираната България да прави каквото си поиска с народа. А относителна свобода да има само за привържениците на Фотий…Паразити в РПЦ са тези които са ни вседарявали с опожаряване два пъти на робите от Зигит/ свищов/, бомбените атаки над Варна и Балчик все патентовани с привидно братска любов и състрадание. Били поборници за свобода. През 1872 г. е търсена свобода само за клира самопредставяща се като свобода за всички. Тоест, изрично казват на истинския ни вседарител от САЩ , че няма да допуснат свобода у нас, ако няма за тях?! Трябва ли да припомняме кой пусна турските войски през южна България да ударят Косово през 1389 г. и убият тамошния патриарх само за това, че венчал нашия цар с еврейката Сара от „Жид квартал“ в Търново. Всеподател е друг който забрани тези брадати паразити в Русия-камара махмурлии. Това днес не е Ecclesia -та на ХеШу/исус/ . Но не той е въвел понятието всеподател в разваления български език, който следва да се премахне от речника на ООН. А у нас да се забрани вероучението, за да спрем по някакъв начин напъна на махмурлии да командват в България. По-специално но отношение на Неофит и Николай всеподател е мургавото КГБ и нашенското ДС.

а бе ти не виждаш ли, че бай дън е една марионетка. ти за БГ марионетките си се загрижил.

Какво може да очаквате от доносник на ДС, много приказки но всичко е политкоректно според наредбите на новите господари. Боклук.

За българските сепаратисти, които помагат на руските нашественици да съборят законната турска власт

БПЦ е посткомунистическа секта.