Коментари - Патриархът: Бъдете Христови ученици не само на думи | dnes.dir.bg
назад

Патриархът: Бъдете Христови ученици не само на думи

Патриах Неофит оглави празничната литургия за Бъдни вечер в патриаршеския храм "Александър Невски". Той пожела на българите благодат и мир.

Обратно в новината

Коментари - Патриархът: Бъдете Христови ученици не само на думи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашият Патриарх защо се е накичил толкова много, то златни корони, то златни одежди....... Гледам папата на съседна статия съвсем семпло, скромно, без кичове, само с един сребрист кръст !

ИЗПОЛЗВАХА ТОЗИ СВЕТЬЛ ПРАЗНИК ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА - ИСУС БИЛ ЕМИГРАНТ И ЗАТОВА ТРЯБВА ТОЛЕРАНТНОСТ(ЦИТАТ- ГОРАН БЛАГОЕВ) БЕЗОБРАЗИЕ! ЧЕСТИТА КОЛЕДА МИЛИ БЬЛГАРИ!!!!!

Хубаво ни пожелава Неофит, ама да беше се покаял преди това :-( за доносночеството, че да му повярваме...

Честито Рождество Христово СЪНАРОДНИЦИ!МНОГО ЩАСТИЕ ,КЪСМЕТ И МИР ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ!Нека ДОБРАТА дума да стопли сърцата на бедни и богати ,нека злобата и омразата останат в миналото,нека продължим живота си усмихнати ,мъжествени и да се разделим завинаги с мрънкането и несправянето с различни по характер проблемни ситуации!Трудностите,които срещаме в живота ни правят по-силни ,по-знаещи и по-можещи!ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА КОЛЕДА!ПОЖЕЛАВАМ ОЩЕ ВЕДНЪЖ МИР И БЛАГОДЕНСТВИЕ И ХАРМОНИЯ В ЖИВОТА НА ВСИЧКИ СЪНАРОДНИЦИ!

По делата им , ще ги познаете! Много е прав Господ, а в този ред и патриархът е последователен.

Да бъде Мир ! И ! - Светлина.

Където преди това омразата била двигател в човешките отношения, се появила любовта като регулатор на същите тези отношения. Призивът око за око и зъб за зъб бил пометен от обичайте враговете си и правете добро на ония, които ви мразят. Христовата апостолска проповед навред превръщала дивите варвари в нови люде. Тези, които преди това живеели като животни, с поглед забит в земята, вдигнали очи към небето. Които преди това се отдавали на неудържим разврат и бесни оргии, водени от неутолимите си страсти, заживяли в непорочна чистота. Пищните блюда били сменени с постната трапеза на въздържанието. Милосърдието и добрата воля между човеците организирали живота във всички посоки. Променили се образованието, изкуството, културата, икономиката, всички аспекти на обществения живот, целият социален климат. Християнските ценности заместили езическите във всяко едно отношение. Божият закон станал държавен. В исторически план Боговъплъщението сложило начало на нова ера, неслучайно отразено дори в летоброенето на нашата цивилизация.

Интересно защо тогава наричаме тази "златна епоха" на възцаряване на християнските ценности "Тъмни векове", а изхвърлянето им и връщане към наследството на езическите Гърция и Рим "Възраждане"? Като чета утопиите, които описваш ми става ясно, че не познаваш историята на Европа, папството, кланетата на албигойци и богомили, кръстоносните походи, историята на православието. А това за някакви "християнски" ценности заместили езическите е наистина забавно да се чуе в страна където се яде агне на Гергьовден и риба на Никулден.

i_iskren@mail.bg

За да разберем как идването на Христос е променило света, трябва да погледнем какъв е бил света преди Него. Независимо дали говорим за ритуално вадене на сърца от инките, изгарянето на бебета в "чест" на Ваал, Молох и други демони на вавилонците, гладиаторските борби в "чест" на юпитер и други "божества" на римляните - говорим за човешки жертвопринушения. Идолопоклоничеството и разните ритуали навлезли от езичеството в някои течения на християнството не са от Христос. Като цяло, можем да съдим дали някой е последовател на Христос, от това, дали даденият човек живее (а не само говори) това, което е проповядвал Христос. Мисля, че това ще хвърли светлина върху ватиканските "героизми", за които говорите.

Рождество Христово е едно от най-великите събития в човешката история. Събитие, променило световната история, култура, човешки мироглед. След Христовото въплъщение светът вече не е същият. Той сваля от себе си грубата власеница на дивото и плътско езичество, за да облече новата и ефирна дреха на Божествения дух в Христа. Там, където преди това царял непрогледният мрак на богоотдалечеността, блеснала ярката светлина на общението с Бога.

А църквата що не даде пример бе, плужек! Мазните попчета се разкарват с лимузини, ходят с ролекси, превърнали са в бизнес и порно клубове манастири и църтви и т.н.!!!

Има и свещеници и пастори, които дават пример, но те не са ДС агентите или техните "послушници". Който търси - намира.

"С целувка, опрощение и любов приключи скандалната сага разиграла се вчера призори в Сандански. Както съобщихме Митко П. завари жена си посред нощ в обятията на комшията си, понатупа ги, извади голата си жена насред улицата за назидание и се предаде в полицията. Там пред ченгетата прелюбодейката и мъжът и дълго разговаряли, сдобрили се." По Коледа стават чудеса.

Айде пък дано доживеем ден в който патриарха няма да е агент от КГБ и вместо да всява смут в душите на хората с бесмислените си бръшолевици за беди и испитаниа вземе че наистина вдъхне вяра в спасението на човечеството.

В този празничен ден, ден на милосърдие и християнско състрадание, аз редовният пишещ глупости по форумите, Ви пожелавам да бъдете все така добри и злобата на деня да не Ви притеснява. Пожелавам на екипа на ДИР.БГ да бъдат независима медия и да не се страхуват, че някой ще им дръпне ухото за не цензурирани мнения. Успех през идната година и Господ Бог да Ви благослови, да отмие различията на хората от техния етнос, нрави и традиции. Бъдете живи и здрави. Амин!

"По плодовете им ще ги познаете. Лошо дърво дава ли добри плодове и добро дърво лоши плодове? Берат ли се смокини от репеи и грозде от тръни?"....Така каза Господа Иисус Христос- сина Божий.

"Поучете се от мене, понеже съм кротък и смирен по сърце, и ще намерите покой за душите си..." Taка каза Господ Иисус Христос... Каза още да обичаме враговете си, защото какво ни ползва любовта само към приятелите, защото и езичниците и фарисеите обичат приятелите си... Каза ни да обичаме враговете си не заради самите тях, а заради самите нас- за да не мислим зло в сърцата си и душите си, да не се гневим напразно и да не нарушаваме вътрешния си мир и покой.... " Тоя род не излиза с нищо друго, освен с пост и молитва"... Така каза...Щом каза така, значи е така.

Ленин: - Терорът е добра профилактика за населението! Ленин е бил изверг и масов убиец. Свободната пазарна икономика е в пъти по-добро от комунизма.

Тиха нощ, свята нощ, се пее в една световно известна песен. Днес целият християнски свят е смирен и тихо чака Божата Майка да роди Спасителя. Само на БГ територията пак е обратното. Тук живее една голяма пасмина от двукраки индивиди, които чакат само повод да се "натряскат до козирката" от сутринта и да започнат да тормозят съседите си с гърмежи и фойерверки. Някои от тях си избиват комплексите тук, във форума, като се държат като обзети от таласъмите на КГБ-то и ДС-то. На тях им дават тон "водещите национални ТВ-та" Каналът излъчва концерт на Ритон, Бе-Те-Ве-то не е по-назад с концерта на Лили Иванова, Новата Те-Ве пък компенсира с "коледен концерт" (определено са сбъркали датата, но изглежда бързат да си го откарат концерто) на Х-факторът и т.н. И всички тези безбожници утре ще попъплят по храмовете и без да са разбрали за какво иде реч, пак ще попречат на нормалните, които искат да запалят "по една свещ". Доказано е, че въпреки всичко, Божата Майка ще роди Спасителя. Не съм богослов, но си отговарям за пореден път защо ТОЙ спасява когото трябва, а в БГ-то продължават да се питат КОЙ? Ами продължавайте да се питате, наздраве....

Не се разбира точно какъв ти е проблемът. Никой не се интересува от теб, а ти се оплакваш, че другите ти пречат. Май не ти е много интересна целта на занятието, скучаеш.

ХРИСТОС И ЙОАН КРЪСТИТЕЛ СА БИЛИ КОМУНИСТИ ... ТОВА Е НАЙ-СТРАШНАТА ТАЙНА НА ВАТИКАНА :))) ... БИБЛИЯТА И КОРАНА СА ПИСАНИ СЛЕД ТЯХНАТА СМЪРТ ...

Точно по тази причина, комунистите оплюваха християнството?

ПО - ТОЧНО ОПЛЮВАХА ПОПОВЕТЕ КОИТО УЧЕХА "ТЪРПИ ИГОТО НА МУТРИТЕ И ЩЕ СИ СПАСИШ ДУШАТА ":))

Тоа кат си фърли "профослафните" одежди, му лъсфат кагебишките пагони и фуражка, Анатема нещастнико !!!

Господ е в Нас ....

ЕЛА ДА ВИДИШ КАК ДЕМОКРАТИТЕ В СЕЙНТ ЛУИС СЕ МЛАТЯТ ДНЕСКА - КАМЪНИТЕ ПАДАТ И ПОЛИЦАИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СЕ СКРИЯТ ... НАПАРВО МИ СТАНА СТРАШНО И ЖАЛНО ЗА ПОЛИЦАИТЕ .. НЕ Е СМЕШНО - НИТО ЗА ТЯХ , НИТО ЗА ЖЕРТВИТЕ ИМ

Взел си да поумняваш на стари години.

Защо само за насс !? Боко-Цецо, Цецки-Менди, Магарици , и Призиденти, на РБ, на фирми за семки , ЗАЩО не иска да спомЕне, както го каза, бай Джоре?

Като теб ученик на Москва и КГБ.

Новините на БиТиВи-то? Оттровиха ни Вечерата, и ни секнаха Пиячката ! бейба Вуна Вампирова .

По делата ще ги познаеш! Отрц Иван може да каже , че се грижи за онеправданите . Патриярха и светия синод не прави нищо. В станата проникнаха всевъзможни религий и секти.

Религий!!! Химически елемент или римски пълководец? Май затова проникват.

ВСИЧКИ РЕЛИГИИ, А СРЕД ТЯХ МОЖЕМ ДА СЛОЖИМ И КОМУНИЗМА, СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНИ ЗА СВОБОДАТА НА ЧОВЕШКАТА МИСЪЛ И ЧОВЕШКИЯ ДУХ!

Ivan

Църквата няма нищо общо нито с Христос нито с Бог! Това е секта! Бог е във всеки човек!

А какво ни е съхранило 500 години?

Чиновниците на Господ - така нарича църквата френската писателка Беноат Грулт...

ИСТИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА СА НЕ ПАРТИАРХА И ВЛАДИЦИТЕ ... А ОБИКНОВЕНИТЕ СВЕЩЕНИЦИ КОИТО КРЪЩАВАТ ДЕЦА И ОПЯВАТ ПОЧИНАЛИТЕ ХОРА ВСЕКИ ДЕН , ГОТВЯТ ОБЯД ЗА БЕДНИТЕ И ГЛАДНИТЕ , ОРГАНИЗИРАТ ПРИЮТИ ....

Какви духовни водачи са тия бе. Вече беше публикувано в медийте какъв разврат, педерастия и курвалък се вихри из манастирите.

Всеки това се пита!?!? Но като ги виждаме, че са слепи "водачи" на слепите - кой ни кара да ходим при тях. Макар и да са малко, има и такива, които проповядват и живеят (което е още по-важно) това, което е заповядал Христос. Да оставим настрана факта, че повечето истински свещеници в България са избити в лагерите, а впоследствие заменени с негодници, за да отблъснат тотално народа от църквата. Ето че антихристкия дух на комунизма е постигнал целта си.

Вярвайте в светлото бъдеще, овчици, и се хранете с надежда - тя поне е безплатна! Тарикатите ще си живеят живота и ще ви цакат, но за вас пък остава вярата и упованието. :)

Не само надеждата е безплатна - всички най-добри неща на този свят са безплатни :) А ако има повече истински християни (т.е. християни, които живеят според заповедите на Христос, а не само да се наричат християни) - тарикатите няма да виреят много дълго.

Ако... ама това цапа гащите, нали знаеш?! Изобщо не е необходимо човек да слуша заповедите на митологични образи, за да бъде човек!

Абе патриарсе.... я ни кажи защо празнуваме коледа със западняците, а не с праволсавните комунисти от Русия? Кой ни раздели от тях?

Това е култово изказване: "православни комунисти". Още не мога да спра да се смея :)

До преди няколко години религията беше забранена. сега се изживяват като стожер на християнството... да... православни комунисти.

Явно седерастите през 90-те са решили да празнуваме със западняците.

Серьозно... все седерастите виновни... я питай баба си дали ги е имало по нейно време... смешник.

надежда и упование ни е вожда и учителя на българския народ другаря Бойко Борисов