9000 нарушители засечени за седмица при акция ”Скорост”

Над 9000 души са нарушителите, които са засечени само за една седмица при последната акция за контрол на максималната скорост по пътищата.

Обратно в новината

Коментари - 9000 нарушители засечени за седмица при акция ”Скорост” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МВР да излязат с докад колко глоби са събрали от тия 9000 наришители. Бас държа, че няма да са 9000 глоби!

Всяка нощ между 2 и 3 часа под прозореца ми минава изрод с пръдлива моторетка. Аз всеки път му пожелавам скоро да си дари органите някому. Изядох една торта в памет на героя от Русе :)

Sm3hurk0

В момента по улиците е пълно с агенти под прикритие, които трупат опит, преди да бъдат внедрени сред гонкащите се !

всеки има право да си кара колата. нарусители няма.дрзавата е виновна. криви птиста од преди ш0 години.как да карас сус 120.ясно е це и софиора трибва да си прави сметката.но родителите не ги интересува.две седмици курс по софиране е зив убиец на птжя.гонките могат да се спрат само ако родителите не купуват коли на децата си.хоп синковеца станал на 18 еи ти пари за книзка и след това и еи ти пари за кола.браво сине ти имас книзка.а родитела никога не се сеста да проври сина си как мозе да кара.зива трагедя.инструкторите работят по някаква си система която изобсто не е по правилника на карането когато ти останес сам софиор.установих це детето ми не знае куп неста а има книзка.пуснато е само да се справя както то си знае.забранете тунунга на старите коли които младези ходят по прятелски сервизи.од там идва стимула за безумните катастрофи.слагат се дганти и гуми които не одговарят на стандартитие.амортизиорите се скасяват. всико се резе и никои не знае за това. маркировки и знациняма.те са наи вазни.когато има един знак ти правис това което знака ти показва.има ижоди на главен пат без стоп или без нисто. това ти дава свобода да си казес ебал сам го другя каде се тика. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Девет хиляди нарушители за една седмица! Това за какво ви говори? Че в България държава няма.

А какво стана с глобите за паркиране на тротоарите? Сума ти приказки, НС се занимава цяла седмица, и нищо! Тротоарите са пак пълни, особено в по-малките градове и странични улици! Цялата ни работа е такава - много шум за нищо!

Простата измет е петимна да я скубят и да и бъркат в джоба. Лошо няма. Матрияла е отпадък.

Глоби, бой, глоби, бой и след 10 години ще се научим.

...евентуално :)

It's over 9000!

По темата са писали само отрепки, които нямат автомобили защото са некадърни да изкарат, или да си купят книжка. Пфу.

Я, оТо Скопения пак се изказа. И както винаги - безмозъчно...

Питам се толкова ли е трудно за МВР да направи страница, на която гражданите да могат да публикуват снимки на нарушителите или на техните регистрационни номера с описание на нарушението. След това би било лесно да се проверяват возилата целенасочено за отклонения от нормите на шума, а при официални свидетелски показания да ги спират от движение и да налагат санкции.

Трябва към КАт да се създадат доброволци, на които да им се открива сметка. Трябва да се направи така, че хората подаващи сигнали да получават процент от глобата. Така много хора ще си намерят нова професия. Днес като тръгнеш из улиците с фотоапаратче или смартфонче, 100 сигнала да подадеш, по 100 лева глобата =10 000 си вкарал в бюджета. 10 % да ти дават за услугата - ето ти едно 1000 лева си си докарал от 100 нарушителя. Което си е един много добър доход. Или пък на ден по три сигнала да пращаш, пак ще изкараш месеца с едно добро възнаграждение. Тогава джигитите ще са нащрек - всеки може да ги снима, всеки може да подаде сигнал. Естествето за целта устройството с което ще се снима трябва да бъде регистрирано към КАТ и да минава техническа проверка периодично за да има стойност в съда.

Точно така, отлична идея. Могат да бъдат включени и стотици пенсионери, които имат достатъчно време, а и ще се радват да бъдат отново полезни за нещо добро.

Отлично! По този начин биха могли да се изчистят доста бързо и тротоарите от паркиралите по тях коли.

Преди много години, още по времето на соц-а, мой приятел състудент, учил до осми клас в Женева, казваше, че в Швейцария имало надписи предупреждаващи, че половината от глобата налагана за дадено нарушение е за тоя който съобщи за нарушител. И почти е нямало пропуск. А посочат ли те, няма отърване в духа "не бях аз". Щото там не е прието да се лъже и никой не лъже...

Какви "норми за шум"??? Повечето от тези мотори са с ауспуси-резонатори, именно за правят ПОВЕЧЕ шум!!! С нормален ауспух, дори мощен мотор почти не се чува. Сума ти тарикати сменят крушките в фаровете с по-яки или изобщо с модели които не са за дадения отражател и "късите" заслепяват повече от "дългите". И кво? Ми нищо... ама внимавай, да не се окажеш без пуснати фарове през ясен слънчев ден, глобата ти е почти сигурна.

Нали се сещаш колко полицаи ще изгорят :) Ако си спомняш имаше едно предаване в което снимаха полицаи без колани. Голяма патардия беше станала.

Можем само да се надяваме някой амбициозен и деен полицай на високо ръководно ниво да прочете това и да се задейства...

Май само ще се надявате. Ако имаше такива на ръководно ниво, авторитетът на полицията щеше да е друг :(

Искам да знам кой ви е дилъра да вас и с какво ви снабдява, като гледам направо ви кара да живеете в паралелни вселени.

Има ОГРОМНА разлика между 9000 засечени и 9000 санкционирани нарушители! Та въпросът ми е тези 9000 нарушители ще бъдат ли глобени? 9000 х 100 лева = 900000! КАТо могат да имат сигурен доход от милион лева на седмица! На месец 4 милиона! За година 12 х 4 = 48 милиона на година. С малко повече акции, по сурови глоби и по тежки нарушения могат спокойно да печелят по 60 милиона на година! Затова предлагам КАТ и МВР да им се спре държавната издръжка и да почнат сами да си изкарват парите. т.е. бюджета им да зависи от свършената работа.

КАТ си затваря очите за т.н. гонки. Иначе как ще приемете, че ежедневно по улицата зад блок 29 и по пътя през няколко преки до светофара на бул. Стамболийски, преминавайки покрай детска градина почти ежедвевно, всяка вечер от 18 до 21 ч. може да видите "състезатели" на мотори каращи на една гума и едно мощно ревящо АТВ огласят квартала с рева на двигателите си?? И това не е от вчера, а в продължение на поне пет години. Нима полицаите от III-то РПУ на МВР не ги знаят?????? И въпросът е- защо всичко това продължава безнаказано?

Щото номерата на моторите са на кофти места и не се виждат. Освен това карат бързо и полицията не може да ги стигне. Това е официалния отговор. А истината е, че полицията е измислена за да гърби обикновените хора, а истинските бандити са недосегаеми.

Повечето полицаи са бандити в униформа и самите те постоянно навсякъде нарушават законите защото се считат за недосегаеми! "Гарван гарвану око не вади" - това го е казал народът и в тези случаи с гонките, кражбите, посегателствата и рекета е напълно вярно! Жалко че така се опорочава и трудът на тези служители на полицията, които съвестно и всеотдайно си вършат работата!

А колко хора от квартала са се обадили в полицията за това?

Ми примерно в Видин, живях година на централната улица "Широка". На около 200м от полицията. ВСЯКА нощ, се намираха некви мотористи да направят гонка, която започва точно ПРЕД вратата на полицията и разбира се, събужда всеки от околните блокове, който е имал нещастието да спи нощем. Аз не съм се обаждал, а и някой да се е обаждал, вероятно зарад ужасния шум полицаите нямало да чуят телефонното позвъняване. Преди няколко години се махнах от там, сега не знам как е, но сигур си е по старому.

Абе добър бизнес правят, ше им се изплатят камерките, даже и за ББ ше остане.

Ще повярваме,че вършат съвестна работа,ако от тези 9,000 нарушения,се окаже,че поне 8,000 акта са за НСО...........

,,..Шофьори, чиито книжки са били отнемани заради нарушения на пътя, вече ще могат да карат коли със специален режим на движение, каквито са тези на Национална служба "Охрана" (НСО), МВР, ДАНС, Спешна помощ, парламента, военна полиция и др..,,!!!

"Най-високата скорост на нарушител е била 135 км/час при разрешени 50 км/час. Водачът ще получи глоба от 500 лв. " Глобата е смешно ниска при такова огромно нарушение. Но има и друго. Често има напълно базсмислени ограничения на скоростта в участъци, където пътят позволява безопасно бързо движение с максималната позволена скорост. Примерно при излаз на четвъртокласен път на главния път - ограничение 50. Някакво смотано заведение край пътя - пак 50. Бензиностанция - 50. Точно защото имаме твърде много ограничения и започваме да не ги спазваме. Както при твърде високи данъци те започват да не се плащат. При остър завой ограничението почти стандартно е 30, но може безопасно да се мине със 60. В една Франция при ограничение 30 с движение с 40 може и да изхвърчиш от пътя.

Че тези безброй ограничения да не би да са турени за безопасност бе? Те са сложени там за да има хранилка за фирмите дет правят знаци и за ченгетата да заработват от глоби. Да, с безмислени ограничения е пълно, на равен път насред полето има неква отбивка към ЖП прелез, някой си дигнал кенеф покрай пътя, някой просто керремида фърлил - веднага слагат занак 40-50... ченгета го знаят и точно от такива знаци се хранят. Това е просто бизнес, безопасноста на пътя никому не е интересна. Те здравеопазването и образованието направиха на касички, та ше жалят некви автомобилисти....

Не знам дали е хранилка, но малоумниците не са помислили да намалят възможно ограниченията или да направят подходи към главните пътища. Ако пътуваш 500км няма как да не нарушиш ограничението заради някаква мизерна кръчма или тясно кръстовище.

По пътя Русе-София, на двайсетина километра след отклонението Бяла-Плевен, има ненужно ограничение от 60 км/ч на прав и равен път. Имаше полицай, но засичаше в обратната посока от Плевен за Бяла. Движех се с повече от 60 кк/ч и определено с по-малко от 80 км/ч. Полицаят ме видя в последния момент, и когато се изравних с него вдигна палката. Спрях на 30-40 м от него. Започна традиционното опъване на нервите. Аз не поддадох и на всяка негова провокация отговарях с шега - "...Защо спряхте така далеко, спирачките ви са добре? Не исках да дигам прахоляк. и т.п. ...". Накрая се отказа и даже ми пожела добър път...

Пътя от Плевен за Русе е един от малкото горе-долу прави пътища в България, дет човек може да се позасили и сътоветно е удобно за събиране на пари. То там ако не наслагат знаци 60, къде?

Това с нарушителите за скоросте хубаво ,че са ги засекли и ще им съставят актове.А на колко нарушители по подръжката на пътя са съставили актове,нали и това им влиза в правомощията.Обазалагам се ,че няма такива актове в КАТ-за това има израза несъобразена скорост с пътната обстановка.Това ,че няма очетливи осеви линий,няма котешки очи по мантинелите ,който неса обрасли в бурени е една малка подробност,от която не зависи човешки живот-за това в новините не казват

Виновен е водача,че не се е съобразил,че кара в България и след 2 месеца може да има дупка на новият път.Виновен е ,че не е съобразил че лятото беше влажно и там където има храсти покрай пътя може да има ,и мантинела която не се вижда.И наистина тези от МВР които дават сводките за ПТПта или не пътуват със собствени коли и ги карат по тъмно министерски шофьори ,или камерите не хващат изчервяването им когато казват нещо което са им написали

Здравейте приятели :), Желая да ви споделя една новина, която дори и мен ме шокира днес, точно в тази насока. Карам си сутринта автомобила и по новините съобщават за известен борсов шеф, Михаел Щошек от Кобург. Пича е милиардер и е решил да тунингова регистрационните си номера със самозалепващо фолио, полицаите го спират и му пишат редовна глоба с предписание да елиминира фолиото. Пича им тегли една майна, защото за него 100-200 евро са джоб пара за закуски. Вторият път, когато го спират, обаче, провинението се разглежда от съд и глобата е съобразно размера на заплатата му. И хайде, предположете каква глоба получава вторият път ... 1 МИЛИОН и 650 ХИЛЯДИ евро! Мотивите на съда са, че чрез тези номера не може да бъде засечен от радар и че е рецидив. Разбира се, човека ще обжалва, и най-вероятно глобата ще бъде редуцирана, но главоболието, и нервите, независимо колко богат си няма да може да го неутрализира. И ще се замисли дали да не махне това фолио от номерата!

Баце, в България всички са бедни. Поне по данните от данъчните им декларации. Иначе няма как да се докаже дохода.

Инженерче

По данните от ... кое?!? Че кой в наше време в България подава такова нещо. Това за българина е абсолютно ненужно!

Може глобата да е процент от застрахователната оценка на колата. Ако не се плати в срок, колата се продава на търг.

Тази вечер в София 1 кретен се правеше на съзтезател на излизане от паркинга на хипермаркет. Въртеше гуми и занасяше задницата на колата си на оживено кръстовище. Следващата кола зад него беше патрулка, която си караше съвсем спокойно и дори не направи опит да го спре, все едно нищо не се е случило!!! Така че хайде моля без показни акции, като виждам всеки ден как лапате мухи , вместо да си вършите работата!

И ти кво? Писа в дира. Друго?

И ти кво искаш да направи , да се обади на папата ли ? Цървул

Да, писах в дира да не се излагат с новини за показни акции. Нямам силата да накарам ченгетата да си вършат работата. А ти какво направи, освен че троли?

Sm3hurk0

Петко, това от пред е бил агент, който се учил в момента да кара, преди да бъде внедрен !

Е то какво ще стане сега? Ако законите в нашата мила родина се прилагат стриктно, няма да останат хора извън затвора. Сега разбирате ли защо сме на този хал?

За висока скорост има глоба, няма затвор! Плюем българите по принуда и задължение за всичко, разбирам ви положението, зор и работа, ама ставате жалки и противни!

pompai

Защо ,трябва да казвате за акциите? Ми направо кажете къде вардите? :)))))

"Най-високата скорост на нарушител е била 135 км/час при разрешени 50 км/час. Водачът ще получи глоба от 500 лв. " В подобни случаи (и изобщо за 30км/ч над лимита) в Швейцария следва арест и глобата се решава от съдия според дохода, вида на колата, криминалното минало и т.н. на провинилия се. Глобите могат и да са 6-цифрени. 500 лева е смешна глоба за хора, които се надбягват с коли, струващи стотици хиляди. Явно трябва принципна промяна в ЗДП!

ами те тука хората каращи коли за 200-300 хиляди нямат официални доходи, а колите няма как да им ги вземеш или измериш на око колко струват, понеже се водят на безработни инвалиди, или офшорни фирми, или са с немски номера от фирми за коли под наем, без значение че фирмата е на жената на човека който кара колата...

А ве няма , всичко има и всичко може ама няма желание ! Хората на запад са го измислили , не е нужно да откриваме топлата вода , колата била на инвалид или еди кво си , перкаш му глобата по усмотрение , както ги прецениш нещата и тва е.....ееее бах му ма.ката , ..бана държава

В Италия глобата е от 800 до 3000 евро ...

май само си чувал за швейцария , а не си живял там . глобата за такова превишение е около 500фр , точно не мога да си спомня , лично съм я плащал , но имайте предвид че минималната заплата в швейцария е около 3000фр , не я знам точно щото моята заплата винаги е била повече

Ейййй ама ти си бил голяма фърфела бе. Като си взимал някаква мижава заплатка малко над минималната за там не те прави по-свестен, след като се е налагало да плащаш глоба за подобно нарушение. Няма такъв прост народ!

Глобата е 500 франка ако си с до 30км/ч над лимита. Т.е. на магистралата си карал с под 150. Или поне с толкова са те засекли. Ако са те хванали със 151км/ч в петък вечер е можело да преспиш в ареста до понеделник, когато съдия ще реши колко да е глобата и дали да те пусне от арреста или да те вкара в пандиза. Аз лично за повечеч от 15 години не съм видял нито един швейцарец да кара със 150 по магистралата в Швейцария. Но чат-пат разправят в новините за чужденци отнесли глоби по над 10 бона за "опасно превишена скорост". Имало е случаи и с глоби по 250,000 франка!

Това огромна число е само за седмица, само в големите градове, само в работно време. 9000 са засечени от КАТ, а колко още са останали незасечени... Това само говори едно - НЯМА НИКАКЪВ РЕСПЕКТ КЪМ ЗАКОНА. Всеки си прави каквото си иска, кара както си иска, знае, че ще му се размине. Глоби, лихви ако не си платят глобите, и отнемане на имуществото им от НАП ако до няколко години не ги погасят. Това е решението. А обжалване на глоба - само след големи съдебни такси, адвокатски хонорари и трикратно увеличение на глобата при загуба на делото. Просто е необходимо известно време натиск и "репресия" докато се образоват по трудния начин. След няколко сурови глоби ще почнат да карат като по учебник. В другите страни са не по-малки идиоти. Но тоягата там играе и не смеят да нарушават.

навярно нямаш кола и никога не си карал да видиш ограниченията които се поставят от Общината по предписание на КАТ, но се слагат така че винаги да си в нарушение. И никога не си се сблъсквал с нашенски ОРГАНИ от КАТ да видиш за какви селянчета назначени по семейна линия става дума.. А началниците им оперират със застрахователните фирми много добре, толкова добре че ако си закупиш нова кола и не и направиш каско незнайно как някой научава и ти я краде, веднага след регистрацията и в КАТ..

Тrue story!

Чакай малко. Никой не говори за 10-15 км. над ограничнието, защото те ловят за повече. Става въпроса за +40, +50.

Не си ти човекът който преценява кое е правилно и кое не! Щом има знак си длъжен да го спазваш! Те затова стават катастрофите, защото някой решил че ограничението от 90 е поставено неправилно и фучи със 160! Такива селяндури, несъобразяващи се с нормите, трябва да бъдат възпитаване с бой, глоби и затвор.

А статистика на загиналите поради лоши пътища кой ще извади?А статистика за жертви на пътя поради не познаване на правилника???КАТ+ПОЛИЦИЯ+КВАТОИДАЕДЪРЖАВНОСТ= НА ПЪЛНА СМЕШКА няма нейзвестни в уравнението.

Преди 200 години пътищата в БГ (а и не само) са били пълна скръб по днешните стандарти. Но загинали по пътищата от ПТП едва ли е имало. Хората загиват защото някой държи да се движи с поне два пъти максимално разрешената скорост! Това, че разрешената скорост е Х, изобщо не означава, че трябва да се кара с тази скорост. Може спокойно да карате и с двойно по-ниска - това не е нарушение! Знакът за минимална скорост е съвсем друг...

Приеам че и това е вярно. НО това което мен лично ме дразни много е това, че обществното внимание постояно се отвлича от един проблем а именно КОРУПЦИЯТА по всичи нива и всеки удобен случай особено КАТ.Много пъти съм си мислел да направя една компилация с полицайчета приемащи подкупи по всякви причини.Ще ти стане лошо кви долнища те "пазят"

Примерно преди 40 години (т.е. през 1975-а) жертвите на пътя са били над 1000 годишно, докато миналата година са били 660.

А по повод бавното каране има член в ЗдВП, който гласи, че ако си образувал колона, трябва да отбиеш на ПЪРВОТО възможно място и да пропуснеш колоната. Нещо, което не съм видял дори веднъж да се спазва.

Като нарушават ще си плащат и ще пълнят бюджета!

Как така 500 лв. глоба?! В САЩ и Канада ще го застрелян в движение полицаите при такова криминално престъпление. В Канада има големи зелени табели по магистралите: мах 100км/ч. При превишение с 50 км/ч е криминално престъпление с арест и затвор + $10000.00 СА глоба. В САЩ полицаите арестуват при скорост з0 мили/ч над лимита. Арестуват при протестиране от шофьорът която и да е полицейска санкция в лично пререкания с полицаят. За целта има съд. При 3 акта наведнъж, което е реална възможност, полицаят отново арестува. Само хонорарарът на адвоката , за да извади виновния под парична гаранция , започва от $5000.00 , защото се води 3-та степен криминално престъпление. Ако има такова законодателство в България...Много деца и възрастни днес, щяха да са със семействата си щастливи.

А в Германия няма ограничение на скоростта по магистралите, но въпреки това са доста по-добре (примерно 2.5 пъти по-добре) по показателя "жертви при ПТП на 100 хил. души" от САЩ.

То в Канада и заплатите са по 2-3000 канадски долара, а тук 400-500 лева в градове като Пловдив, Плевен т.е. 300 канадски долара. Та долу горе сравнението ти е същото, тъпо тъпо без никакъв смисъл...

В канада и щатите първо е комън лоу и после твоите измислици.по кой точно закон , не акт или статю , е криминално престъпление? Отговори ми само ако знаеш и разбираш написаното по-горе .

Там много полицаи вече плакаха.

Според официалната статистика на МВР за 2014 г. само 8 ПТП от общо 6736 са причинени от превишена скорост. За сравнение, над 1000 ПТП са причинени поради отнемане на предимството на пешеходец на пешеходна пътека. Излиза, че КАТ само отчитат дейност, вместо да санкционират нарушенията, които според тяхната собствена статистика водят до ПТП.

статистиката, байно, е съвкупност от вярно събрани неверни данни, ако все още не си го вдянал!

Коментарът ти ми напомня за вица, в който мутра си избира секретарка. Слушал разни съвети, накрая отсякъл: ще взема русата с големите цици. Та така и ти, и КАТ -- има статистика, но те не и не -- ще санкционираме за превишена скорост, защото най-добри пари падат оттам.

която ни донесе демокрацията е сладко нещо! Какво ни отнесе е друг въпрос!

А известно ли ти е, че за миналата година жертвите при ПТП са 660, докато от 1968-а до 2008 са били над 1000 годишно с много малки изключения (1974-а и 1997-а). Преди да бързате да цъкате минуси, знайте, че горното е ОФИЦИАЛНА статистика на МВР, публикувана на сайта им.

Известно ли ти е, че "еърбеците" са задължителни след 2000 год в автомобилостроенето!Та затова умрелите са по-малко!Но не и броя пътни произшествия!Съотнесен към общия брой автомобили, разбира се!Демокрацията в никакъв случай не те е направила по-дисциплиниран на пътя!Тъкмо обратното!Когато четеш статистика, влагай и малко разум!

с нарушението "скорост"е извън контрол, също както при бежанците!Всъщност някой сеща ли се за нещо, което е под контрол в България?

оле оле оле. Ма де ми лежат там, да възстановяват диги, да редят павета, да укрепват язовирни стени... и Българи ще цъфне.