Борисов настоя за драстични мерки срещу шофьорите нарушители

Премиерът определи като недостатъчни предложените промени от МВР за спиране на войната по пътищата. Бойко Борисов поиска проект с драстични мерки в понеделник.

Обратно в новината

Коментари - Борисов настоя за драстични мерки срещу шофьорите нарушители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисов, Борисов, прав си ... ама то и аз, настоявам за драстични мерки срещу твоето "управление", ама на ... ти продължаваш да "управляваш" /катастрофираш/ Държавата ...

идва ми да пожелая на драскачите децата им да бъдат убити от хора без книжки, или пияни - ама ще кажоете - като оня циганин - тя книжката не кара колата. Да бе, да - умразата е страшно нещо, въпреки, че който шофира употребил алкохол е преднамерен убиец.

Два мандата лигавене по темата и пълно безхаберие ,дано си се осъзнал ! Не управляваш хъшлаците в маалата ,а ....държава !

Въпреки, че мутрата е един от политиците, които въобще не харесвам, в случая е прав! И не само алкохола и липса на книжка са причините за войната на пътя.Много от тия водачи, хванати да кара без книжки, са с отнети книжки.Те са нарушители на закона, но на практика могат да бъдат много по-добри шофьори, от много други, с купени книжки, и не само.Виждал съм около 70 годишни водачи, стиснали здраво волана и надвесени над предното стъкло (включително и жени), изрядни от всякъде, ама...- по-добре настрана от тях. Основно е скоростта на движение и нейното несъобразяване със знаците, с възможностите на водача и автомобила, с пътната обстановка.Често пъти, карайки с 90-100 км/ч, си викам, че ако всички карат така, катастрофите ще намалеят, поне с 80%. Да, ама не! Карайки с 110-120 , винаги има някой да припира от зад.И да изпревари на "магия".В града е същото.По булевард , с 3 платна, карам в средното с 50-60, ама съм най-бавният.От ляво и от дясно профучават напред. А на друг булевард, които се води околовръстен път и на места разрешената скорост е 70 км/ч, карайки с 70-80, рядко ще ме стигне ТИР, без да ме изпревари.С колко ли? Така че, подкрепям и предложението на КАТ за сваляне на номерата.Хванат те с превишена скорост, примерно над 20 км/ч - номерата долу! С алкохол - също? Неспазване на знаците на кръстовищата и сигналите на светофарите, е другият голям проблем.Отнемането на предимство и не спирането веднага на кръстовището, след като вече е светнало червено, е обичайна практика. Така че, само свалянето на номерата няма да е достатъчно.Трябва да се промени "човека-българин"! По някакъв начин да се "рестартира" мозъкът и съзнанието му, и да започне на чисто! Малко фантастика, ама звучи добре. А иначе, само санкции, тежки санкции, могат да доведат до някакъв ефект.Българинът от друго не разбира.Както се казва - хляб, бой и е... за нарушителите! Може и без хляб.

Вместо тези популистки манипулации, че от по-високите наказания щяло да стане по-добре, може да опитат нещо друго - да вкарат в закона,ч е за всяко несанкционирано от КАТ нарушение, шефовете на КАТ ще бъдат глобявани персонално.

Борисов изригнал, ама не срещу когото трябва. Колкото и високи да са наказанията, ако те както е сега, не се налагат винаги, ще има само негативен ефект от по-визоките наказания. В случая Борисов иска да се увеличат нарушенията по пътищата, като следствие от по-високите наказания, които иска. Защо е така, не е трудно да си отговори човек, въпреки че на пръв поглед изглежда обратното. За всеки нормален експерт /настоящите и бившите служители на КАТ не са експерти/ е повече от ясно какво трябва да се направи - КАТ най-накрая да заработи и да налага наказания за всяко нарушение. Тъй като това едва ли ще стане, единственото друго решение е КАТ да се закрие и да се създаде нов КАТ с нови хора.

Като гледам какво представлява премиера, представям си какви са шофьорите.

Господа политици, айде като за начало да се опитаме да се преборим с корупцията в тази структура на държавната власт. Вярвам, че голяма част от проблемите веднага ще намерят своето решение. Втори, айде законите да важат еднакво за всички - и за тези с ладите, и за другите "недосегаеми" с мерцедесите и BMW-тата. Докато тарикатите с лъскавите коли минават с пачките, не можете да очаквате, че нещата ще се оправят. Трето, почнете да си събирате глобите и да си налагате санкциите - иначе се появява чувството за безнказаност в шофьорите и не само. Четвърто - обърнете сериозно внимание на останалите участници в движението - пешеходци, колоездачи, каруцари и др. Не може за всяко нещо да обвинявате шофьорите. Спрете с всеобщата употреба на "несъобразена скорост с пътната обстановка" - тази уравниловка само оправдава бездействието на държавата в много от ситуациите. И последно, но не маловажно - "Рибата се вмерисва от към главата" - знаете за какво говоря.

Като цяло предложенията са смислени, но аз имам питане кога ще се приеме закона дето всички сме равни пред закона?

А хилядите книжки ,дето продадохте на циганите? Дето дадохте на мутресите и 18годишни "манекенки"с 300коня джипове??? -с тях какво ще правите ? Те продължават да трепят.Защо във Финландия курсът за шофьори е 2год.? И книжка се дава на 21г.?Те по глупави ли са? Защо в Германия са забранени трабантите? И да минеш преглед не можеш току така както тука в бг?50%от колите в бг не отговарят на техн.изисквания в ЕС.???

И още едно предложение: - Всеки, който през последните две години не е полагал изпит/тест(листовка) за знания по Закона за Движение по Пътищата, да бъде задължен да се яви на подобен тест! Реда и начина се определя административно! По пътищата е пълно с хора, които поради незнание на ЗДП, са опасни не само за себе си, но и за околните! На пример на кръстовище регулирано със знаци има малоумници, които не знаят кой кога трябва да премине и вършат безумия, които понякога са фатални. Ако си припомнят правилника идиотщините биха намалели!

Малоумниците и на три месеца да ги пращат на обучение пак ще си останат малоумници. Не разбирам съвестните и внимателни водачи защо да губят време и пари (дали няма да има и рушвети)

боико пак говори глупости. аз познавам един, които е син на бивш шеф на банк и нв момента работи в топлофикация. хванаха го веднуж напушен и веднуж пиян и дори не му взеха книжката, само плати някаква глоба, смешни пари за него. ето такув ако убие някои какво ще направи боико? нищо, нали цялат работа е врузкарзка, ако си някои ще отуреш коята. но едва ли боико се е вазмутил точно от това *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло. е една много мъдра поговорка. Аз шофирам винаги с голямо внимание, не мога да кажа че съм безгрешен шофьор въпреки че имам професионална категория. От моят личен опит на пътя съм се убедил, че основният проблем в България е скоростта на движение. Никакво съобразяване с пътната обстновка. Постоянно изпреварват, форсират, засичат все едно са тръгнали да даряват кръв за смъртно ранен. В населено място редовно се движа с 60 по километраж, натискат отзад, изпреварват на всяка цена не рядко с над 100 км/ч. Какво като караш кола 200 коня, шофирай бавно и внимателно, бъди хармоничен и надежден. Колата е тон, два желязо, за къде бързваш? Проблема е в хората, същят този Бойко беше изпозлвал един удачен израз за матряла.

Правя предложения за промени в закона: 1. Стационарните камери да се преместят на места, на които през последните години е имало катастрофи със смъртни случаи. 2. Мобилните камери да стоят на местата по т.1, на които няма стационарни камери. 3. Ако мобилни камери и стационарни камери не са местата по т. 1 - да се смята, че поставилият ги прави опит за корупция. 4. Глобите да се събират от работодателите. Ако глобено лице получава социални помощи, същите да се спират за 6 месеца след отдържането на глобата. 5. Паяците в градовете да не вдигат коли, преди да вдигнали всички кофи за боклук, поставени върху пътното платно. 6. Да се забрани на катаджиите да дебнат след светофарите, а да им се намери друга работа, която да е свързана с предотвратяване на произшествия. 7. Ако ще се вкарва образователен ценз - по-висок от сегашния - това да важи и за вече издадените книжки - като се проверят всички документи за завършено образование. За лицата незавършили средно образование - да се вкара тест - нещо елементарно: четене с разбиране, писане и преразказ. Може този тест да е за всички - така ще намалеят хората с книжки. 8. Вместо по-високи глоби - нека се въведе поправителен труд - това ще има по-висок ефект, пък и поправителният няма да може да бъде окраден, както парите от глобите.

ivo10

Браво Бойко! За това те поздравявам, а ако го направите дори ще гласувам за вас. Аман от кретени по улиците и то най-често от мангустите и често без книжки, щото ги мързяло да учат дори до 8-ми клас.

Ако трябва да си 4 години премиер, за да родиш такава идея, явно въобще не е трябвало да ставаш премиер.

ivo10

Тая отврат по пътищата все някога трябва да се оправи. Аз съм с 35 год стаж по пътищата, а напоследък ме е страх да карам, защото не се знае що за изрод кара насреща.

Избийте до крак пешеходците! Само това е РЕШЕНИЕТО ! Който е без кола ДА СКАЧА! Дами и Господа, наистина така мисля! Шофьорите /Файтонджиите/ ги наказват от 70 години, а пешеходци НЕ! По Закон има глоба, на практика -НЕ Давам 10% за документи от глобата за самоубийствено преминаване от пешеходец на "Цариградско Шосе", да речем! Не ми пращайте фишове и смъртни актове, а мислете! Не ми дуднете за колоездене, защото няма да има кой да докара 5 сандъка хляб и салам до Вашият кв., град или село. Жертви ще има, живот е, а той не е идеален... Но е добре да са по-малко А, Какви са жертвите , всъщност? Извинявам се, но ще Ви кажа истината: Българинът, а най-вече българката има склонност към самоубийство! Шофьорски курсове, Изпити? Вие майтап ли си правите? Аз платих за да учат дъщеря ми двойно- Не за да "вземе", а да я научат.Взе. От първи път. Но аз казах. кола не давам преди да вземеш книжка пред мен ! 2 дни и нощи ме вози с "опасност за живота НИ ! Положението беше- Оле!, тъй като тореадорът не е имал време за каже :ОЛЕЛЕ! Но пък станаха научвациите! Сега тя кара "КАТО ЗМЕЙ" Видите ли дъщеря ми на пътя днес - знайте и правете следното: 1. Колега е! 1 Помогнете и Пуснете! Това, че е "женичка", млада умна и красива ls,kf, но не е "Мутреса" 2.Ако ще се състезавате в София, в делничен ден- имате 80% щанс да загубите, защото Вие ще ръмжите с тунигувани двигатели и на следващия светофар тя ще мине преди Вас, защото знае как и кога... Женче? Дете..,ама научено.... Кой журналист ще изкара на светло колко Поршета има в България-риторичен въпрос? На кой му пука дали Шефа пак се е ядосал? Споко. Ще се разядоса... избори идат..... Приятен път и "Бог да Ви пази!", както и да се казва ТОЙ!

... нещо за Христо Бисеров да каже някой ...

Чист като сълза. Само Господ може да съди богатите крадци, не и български съд.

Умее да бъде отвратителен, с каквото и да се заеме. Сигурните симптоми на един политически труп.

Искам да видя прибраните порше-та и бмв- та! Лелеееееее ама съвсем ни взехте за риби! Ще приберете 20 годишни коли, а не колите на богаташчетата, защото тях ако ги пипнете няма да има парички , а ще има пляс пляс, нали господа?

И двадесет годишните трошки да прибере, пак е от полза. Че много тъпанари се навъдиха именно с такива. Карат като за последно.

Явно не схвана какво казах!

При съществиващите корупция и липса на правосъдие, колкото по-високи са санкциите, толкова повече прибира Той - Мутрата.

Декорацията ти убива, мутро!

Спря ми часовника от страх!

само за любимите ВИ осеменители от Африка и Авган на Сталинка, Кукунева ибаба Шмекер? Ко ти дреме за българите на тебе? Да не би да са ти на4алниците или изборите се задават, мутро?

Статистиката е ужасяваща, задължително е да се вземат спешни, драстични мерки.

Глобата за шофьори може и 100 000 лева да снате, ама аз искам да знам колко е глобата за нескопосаните катаджии и съдии. Колко ще е глобата за катаджия, който предпочита да спи в патрулката, вместо да си върши работата? Колко ще е глобата за катаджия, който за 20 лева се прави, че нищо не е видял? Колко ще е глобата за катаджия, който си затваря очите, когато нарушителя е някоя мутра или син/дъщеря на мутра? Колко ще е глобата за съдия, който дава условна присъда за убийство? Докато тия смешници от МВР и съда не почнат да си вършат работата, каквито и закони да прокара Бойко или някой друг, все тая.

на поличаите им е забранено да спират коли .как тогава да се налагат глоби. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

бахти и тъпите хора ни управляват единия бил бесен другия министъра на образованието нарича идиоти хората и раздава присъди къде отиде правовата държава не разбрах ама селяните май и разказаха играта....

ама как се вбеси като хвърчи с фалконът а ние се потим на хрънилките да пъплим с 20 30 40 и други такива помиярски знаци дето са за в кенефо

Отиди да ги набиеш икономиста той...

Шизофренията е пълна. Бог да ни е на помощ!

Айде,като се оправят с катаджиите и да им остане време за големите мангизи.Мария Мургина-ало-о-о-о,спомняте ли си за едни милиарди,след това цяла поредица лустросани крадци и да се стигне до КТБ.Ама не ви стиска-а-а-а,щото идват избори-и-и-и.А тогава нямаше банани-и-и-и-и.

НЕ ЧЕ СЪМ ЗАЩИТНИК НА ДЖИГИТИТЕ ПО ПЪТЯ, НО ТАКИВА И ПОДОБНИ НОВИНИ ЦЕЛЯТ НАЙ- ВЕЧЕ ДА ОТКЛОНЯВАТА ВНИМАНИЕТО НА БЪЛГАРИНА ОТ БЕДНОСТТА МУ, КАКТО И ДА НЕ СЕ ГОВОРИ ТАКИВА КАТО БОЙКО КОЛКО КРАДАХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАСАМ.

Ама вие с Гоцю икономика ли имате, паля4о?!

ДОбре, съгласен съм, има остра нужда от оправия по пътищата. Само не ми е ясно, Борисов лично ли ще ги наказва тия джигити с шамари и др.?

Надали. Нали отмениха смъртното наказание.

А,не се правете на улави,бе! Има нормални водачи, с нормални коли и нормални поведение.Има и идиоти без два дни трудов стаж с поршета и още не знами кви си гьволии,всичко купено с крадени пари.Борисов,защо се прави на расъл в саксия?Като са тарикати- да започнат проверки на имотно състояние и конфискация.Защо трябва да ги чакат да правят ПТП,да убиват хора и тогава да им свалят табелите с номерата.Два грама мозък нямат в кратуните!

В Понеделник пътувах Варна-София. Карах с 70-80 км при разрешени 90, понеже валеше, платното беше мокро, имаше и мъгла, видимостта беше доста намалена. Изпреварваха ме всякакви идиоти - от мощни БМВ-та до Опелчета, голфчета и разни Бусове- при насрещно движение, колони от ТИР-ове и пр. Никой, ама никой не караше със съобразена с пътните условия скорост. Катаджия не видях никъде. На същия път преди няколко дена при Абланица се удариха челно и загинаха хора.

и какво? Те са умрели, ти си жив. как още би искал

Ами ще ти изпреварват бе охлюв,що караш с 70-80 на път дето се кара с 90....Дъжд валял...да не е сняг или поледица бе смотан ...Като не ти стиска да натискаш ...качи се на влака бе смотльо не се пречкай....Че аз преди 30++ години Варна -София го правех за 6 часа и 15 минути по този път през зимата и нощта с един ГДР-ски Трабант бе пуфлек заспал....

много много да не се ери че идват избори да не се окаже че реже клона на който седи и прави лоша услуга на кметчетата си щото няма шофйор който да е доволен от хранилките 2 0, 30 ,40 няма ловджия дето е доволен дето ни спряха винцето и ни бройкат на дрегер като сме на лов-дето и комунягите не са ни ебавали така мръснишки.да внимава много да внимава какво говори че вота е много крехък да не среже клончето щото не се знай кой на кого е по бесен

Taя вечер ще нанкам споко. Доживях да видя премиер, безпомощен кат даскалица.

Мда-а-а-а,ако им приберат поршетата,приятелите ще трябва да ходят пеша.Кой кара поршета?

А с циганските каруци какво ще се случи

вбесен ? а кои кара с 200 километра по новите магистрали след като е срязал лентичката?буда

С циганите е въпроса как ще вземат книжки като се въведе 10-ти клас ценз много ми е интересно.

Някой трябва да информира г-н Премиера,че полицията нито им купува поршетата,нито им налива в устата.Полицията само констатира ПТП и извършва огледи.Книжките се получават от частни фирми,техническите прегледи -също.Защо не им вземат поршетата преди да са катастрофирали?Или да ги питат откъде имат пари за тях.Карат едни жипове големи,като камиони,цял ден се пазя да не ме катастрофира някоя кака с жип.

нали неговите шофьори избутваха колиците на хората от пътя?

Нали ти бе тупан каза,че за два часа отивате на морето и си пиете кафето. С колко трябва да се кара по твоите магистрали платени от нас и с каква кола ? Да с Москвич вдигащ 200км. в час.Позьор банкянски.

Бате Бойко тука си прав! Имаш моята подкрепа! Мачкай джигитите и да не ти пука! Ще хленчат, ще хленчат па ще им мине. Никакви аргументи не могат да се извадят в подкрепа на ниски наказания за нагли нарушения които водят до съсипване на държавата! 10 000 инвалиди и 1000 убити на година! Ето това нека бъде железния аргумент и всеки който се опълчи да бъде публично обявено, че подкрепя 10 000 инвалиди и 1000 убити. Закачете после имената им в болниците и на гробищата и ясно ги посочете - ето тези са. Защото по едно време БСП махнаха мобилните камери ако си спомняте!

а пък ние ще си джиткаме с 200 и ни дреме

Ще си житкате ама друг път. Ще ви сложа и вашите коли на паркинга на жандармерията да си плащате и ще ви отнема книжките дето ги нямате.

Борисов, ти не вбеси ли народа с тези 16 милиарда безсмислен заем и безумната политика по отношение на емигрантите? Колко грях ще трупаш още на крехките си рамене? Какво пише в Библията за непокаялите се грешници?

интересно при нашият боклушарски такива изхврляния нямаше а си крадяхме тихо и почтенно

" Войната в Афганистан взема по-малко жертви ". ме подсети асоциативно за вица, в който една блондинка пита друга: "муцка, а как е по-правилно да се напише според теб - ирак, или иран?"

Гледах по national geographic как в Австралия полицаите следят,спират и налагат яки глоби за водачи които слаломират между колите от лента в лента.Тук това не се контролира и не се спазва,а предизвиква тежки ПТП.Тези водачи са по опасни /ама нали имат книжка и не са пили/ КОГА ще ги озаптят ? предлагам да се проведе проверочен изпит по правилник с по една листовка на всички шофьори РОМИ от не корумпирани комисии

в америка които кара пиян или като луд с над 40 мили отгоре лимита му слагат белезниците директно на улицата

Проблема е,че нямаме еднопосочни пътища, а не алкохола.