Обмислят тол такса от 10 ст. за км по магистрала (обновена)

Тол таксата за преминаване по магистрали за леките коли най-вероятно ще е 10 стотинки на километър, сочат първоначалните разчети.

Обратно в новината

Коментари - Обмислят тол такса от 10 ст. за км по магистрала (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хахахахахахаха Все още чакаме да видим КОЙ ще строи тол-терминалите и още по-важното КОЙ ще събира парите. За отчетност няма нужда да говорим 36 лв за кола от София до Бургас хахахахахжаа определено по-овчедушен, мърляшки, безволеви и с липса на желание за живот народ няма.

Не се накрадоха тия гадове, още искат. Поетът бе казал "Не народ, а стадо, мърша..." Докато си траем и се спотайваме и се гъзим на американците, така ще е.

Абе тия са направо нагли- винетки, пътен данък, тол такса.....идиоти, а ние продължаваме да караме по дупки като кратери и си разбиваме колите, да направят пътища като в Европа и тогава да искат пари, а не да караме като на слалом ....айдеее у левооо измет ненаситна...

Какви такси бе - я колите на балкантото на нас по едно магаре и лилето да си се вози по магистралите таман никой няма да и пречи да пери боски и развява перчем

Лилето вчера по друг начин си изходи мислите. И след като бе мощно оплюта, Боце и е казал днес да смени плочата.

ами да отпадне данък пътища, винетка и още сто неща, дето ги плащаме.

с тия 200 милиона избихте рибата бе, мошеници

Ако се прави за доброто на хората добре, но мен ме притеснява, че ще се изхарчат много пари за анализи , консултанти и т.н. Парите ще отидат в "свирката на влака" а не в в локомотива. Защо е необходимо още 2015г. без одобрение на парламента да даваме пари за договор със световната банка, която щяла да направи обследване на натовареността на нашите магистрали и да даде предложение за няколко варианта.Нима нямаме инженери и специалисти сами да си направим обследването, ами трябва да плащаме на външни хора.Накрая тия с костюмите за 2000 долара от световната банка мислите ли , че ще дойдат в България да броят на магистралата колко коли минават. Пак ще наемат наши специалисти, но ще ни вземат комисионните и проекта може да не се състои като дупката на АЕЦ Белене.И ще излезе, че нашите политици по много завоалиран начин ще продължат да ни крадат. Какво пречи вместо винетки и тол такси да се задължат вносители и производители на горива към всеки литър бензин да плащат на държавата по 1-2 стотинки. И без това у нас само говорим за пазарна икономика.Както паднаха на световната борса цените на горивата по света с 50%, защо у нас паднаха само с 20%? Така, че с 1-2 стотинки дали ще ни се увеличи литър гориво на хората им е все едно, важното е да не плащаме на разни съветници, консултанти и тем подобни играчи, след като сме една от най бедните държави в Европа.

като гледам колко хора са се затъжили по добрият стар комунизъм направо ми иде да си вдигна чукалата и да ви оставя да съсипете държавата. Щото ако трябва да раздам справедливост и да ви вкарвам у пътя ще стане толкоз кърваво, че цял живот няма да мога да изчистя.

За леките коли чак след 2020 година евентуално ще има тол такси....... Дотогава има доста време...... :-) :-) :-)

СПОКО! НЯМА ДА Е 10 СТ., ПОД СТОТИНКА ЩЕ Е... ШЕФЪТ НА АПИ ГО ОБЯСНИ СЪВСЕМ ЯСНО... КОМУНДЕТАТА ИЗПАДНАХА В ЕКСТАЗ ЗАРАДИ НЕГРАМОТНИТЕ РЕПОРТЕРИ... МИНИСТЪРКАТА СЪЩО ИМА ВИНА, ЩОТО НЕ СЕ НАУЧИ ДА ОБЯСНЯВА КАТО ЗА НЕГРАМОТНИ РЕПОРТЕРИ. ТАКА ЗА СОФИЯ - БУРГАС ЩЕ СЕ ПЛАЩА ОКОЛО 2-3 ЛЕВА, НО ПЪК НЯМА ДА ИМА ВИНЕТКИ. МЕН МЕ УСТРОЙВА. ПО 20-30 ЛЕВА ЩЕ ПЛАЩАТ ТИРОВЕТЕ.

тая сметка нещо не излиза, защото според статии в интернет натоварването, респективно разрушаването на пътната настилка зависи от четвъртата степен на масата на превозното средство. Тоест ако моята кола тежи 1500 кг и плащам 1 лев. някой с 4 пъти по-тежък автомобил(камион - 6 тона) трябва да плати 16 пъти повече - 16 лева. А тир с 10 пъти по-голяма маса респективно 10000 лева.

"Павлова обясни, че при строителство на тунел или на магистрала в определен участък, възложени на инвеститор, който да ги изгради и след това да получава такса от тях, тогава тол таксата ще се плаща за съответното разстояние на определена стойност" ТОВА ПОКАЗВА ЧЕ Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ В СЛУЧАЯ. ИМА РАЗМИНАВАНЕ С EU ПРАВИЛА ЗА ТАКСИ. БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА В СЛУЧАЯ-ДАНЪК-ВИНЕТКИ-ТОЛ И ЧАСТНА ЕКСПЛОТАЦИЯ НА ЗЕМЯТА.

На нищо не противоречи! Така е в Австрия. Нормално е когато някой построи тунел да събира такси за преминаване докато си върне инвестицията и получи съответната печалба.

по 2ст/км ще са за РВД-то, за да може Цецка да има подобаващ лайф-стайл.

Евала баце,ти изтрепа сичката риба...

Поне 13 ст на км е реалната цена.

kutzi

Нормално да не стигат, от 200-те млн. дали остават и една десета след "бакшишите", за да се върши работа

Abu Talib

Аз пък предлагам, да се начисляват по десет стотинки на минута стоене с гримирани очи и начервени устни.А за лакирани нокти по десет лева лева на ден.

Ти правиш ли СМЕТКА какъв дефицит ще заработиме,тия 8/16 милиарда няма да стигнат и за една седмица телевизионно време.

Тези алчни малоумници не знаят какво правят...само могат да крадат бедния Български народ доколкото е останал...какво се получава: висока "тол такса".... по малко движение по магистралите..по голямо натоварване на първокласни пътища...повече катастрофи/не дай си боже/и ето ти я първата РЕФОРМА!!!

хубава дебелана!!!Дали няма да и преседне толкова висока такса!!!Ами на оня с тиква вместо глава прочел само една книга!!!Макар че, до 2018 година я камилата я камиларя!!!

Прав си за дебеланата. Бих я праснал.

На Коледната софра ли?

ми като нямате пари няма да карате,много просто 1

А колко години не увеличаваха пенсии, заплати, взимаха пари от здравните вноски, все за тия пусти магистрали! Значи, бедните са ги построили, а богатите да ги ползват. Не че не е устроен така света, ама това минава всякакви граници на безочието.

Abu Talib

Не два пъти за едно и също нещо.това е основен принцип, който никак не е заседнал в главата на хубавицата с напудреното личице. Пътищата са платени от бюджета, тоест от нашите данъци и пак да ги плащаме, явно ще има концесии, и на това се надяват лапачи от ГЕРБ?!

Да ин стришим главите тъпи

този парламент трябвада буде взривен кгато има наи-много паплач вутреи чак тогава мога да се замисля че може и да има "господ".клане на изедниците народни,и тябва да е по- жестоко и от баташкото.

а за километрите по Тракия до Пазарджик ще връщат ли по 0.10

lu4ka

Е пътен данък, винетка, сега и тол такса. Къде го има това по света???

"...пътуването от София до Бургас ще излиза по 36 лева..." А, А ВРЪЩАНЕТО - НЯМА ЛИ ДА ИМА ОТСТЪПКА, М? Иначе - отиване-връщане 72 лева??? НА ШИБ*НАТА ЧИСТО НОВА "МАГИСТРАЛА", НА КОЯТО СЛЕД ПЛОВДИВ ИМА НЯКОЛКО УЧАСТЪКА (ОКОЛО 60-70 КИЛОМЕТРА!), В КОИТО МОЖЕ ДА СЕ КАРА САМО В КРАЙНА ДЯСНА ЛЕНТА, ЗАЩОТО ДРУГИТЕ СА ВЕЧЕ СТАНАЛИ НА КОЛОВОЗИ И БАБУНИ!!! иЗРОДИ ДОЛНИ И НЕФЕЛНИ!

Ако това стане ще има много много см.рт :( но може това ще е началото на промяната

Значи за 500 км плащаме 50 лева магистрална такса, в същото време в Европа таксата е около 3 евро на 100 км безупречен път! Тая дебелата не е добре, тия магистрали у нас са гробници!!!

Това е справедливата система , като в цивилизования свят. Стига с тоя социализъм и солидарност . Който си прави сметка на разхода винаги е прецакан в България от тая тъпа солидарност . Винаги го уравняват с тоя който не си прави сметка .

Не може да има едновременно винетки и такса магистрали!Освен това при сегашното ниво на заплатите такава такса би означавало формен грабеж!Опитите за налагани на подобни данъци/данък пенсия напр.за работещите пенсионер/ и такси говори само за безпомощност...и некадърност!Правителство ,което няма идея за икономика и финанси,мисли само за данъци и такси!

lu4ka

Абе за кой цивилизован свят говориш? Я кажи една държава , в която има и винетка, и тол, и данък?

Това ниска такса ли е?колите на газ харчат 6-8 ст. На километър!та те ще плащат повече за асвалт отколкото за гориво.евала бе Павлова!

Който ползва плаща. Крайно време е материала да разбере истината.

тая едрата мома да не пипа таксите за таратайките (леките коли на наемните работници) че нема да помирише следващия парламент а освен това наемните работници са най-големите данъкоплатци ! те плащат косвения данък 20% ДДС ! и като некой популист яхне вълната на техното недоволство боко пак ще подава оставка тоя път заради дебелото л.

10 цирея да ви излезът

Дааа сопи трябват, сопи. Иначе тая партизанска внучка и комунистическия и началник ще ни заробят като африкански негри

Да се внушава, че за това, което се ползва, не трябва да се плаща. Магистралите не се ядат, поддръжката е лукс и всички сме против.

Гербавите пак са решили да крадат. Крадат от винетките, за които не се издават фактури и продажбата им е без контрол. Сега ще крадат двойно от Тол-системата, защото и нея ще я направят безотчетна.

...ще трябва не аз да плащам,а тази "магистралка " с малката устенца на мен ,защото нито магистрали имаме ,нито имаме доходи да си го позволим...а тя си развява дебелия гъз на наша с/ка ...дори ако застане на магистралата ...гладна ще умре с нейната визия и ...акъл...

Как ще са само 200 милиона приходите от автомобилите? Ами акциза и ДДС върху горивата, годишния местен данък, данъците върху покупко-продажбите на МПС и т.н. Защо все гледат на автомобилистите като на дойна крава.

Става цената, ама трябва на всеки километър да сложат по един герберист, ама легнал.... Тогава ще се нареди опашка от плащащи....

а ако сложат комунисти, хората не само на опашка ами таксите ще плащат двойно

Е той това казва де - те ГЕРБ са комунисти

всъщност, това е нищожна сума. трябва поне левче/км, за да могат само деПУТатКАта да си джитка по магистралата

Аз искам да стане по 2лв/км. Та дано тогава поне робският ни народ се размърда. Ще плащаме милиардни заеми за да може "елита" да живее в охолство, ще имаме пътища пак само за тях, за тях "здравословни" храни без данъци.... да не продължавам. Ама искам да стане още, ама още по-зле, да сложат и данък за това че си жив. Пък дано тогава белким народа се събуди. Правилно е казал поета "не сме народ, а мърша и с това искам да завърша..."

НАЛИ НЕФТА ПАДНА С 50%-ЗАЩО НЕ НАМАЛИХТЕ ГОРИВАТА ПРОПОРЦИОНАЛНО А САМО С 20%-НЯМА ДОХОДИ И ГОНИТЕ ДДС ОТ ГОРИ ВАТА.ПРОДАЙТЕ ДЪРЖАВАТА ЗА ДА ЗАДОВОЛИТЕ ЖИВОТИНСКИТЕ СИ ИНСТИНКТИ!!!!!

АНАТЕМА!!!ГОСПОД ДА НЕ ВИ ДАВА СПОКОЙСТВИЕ НЕЩАСТНИЦИ ЛЪЖЛИВИ,ПАРЛАМЕНТА ДА ПАДНЕ ВЪРХУ ГЛАВИТЕ ВИ ПРАЗНИ.ДАЛИ БЯХА БЕЗПЛАТНИ ФОНДОВЕТЕ.?

РАЗБРАХ ЧЕ ТАКСИТЕ ЩЕ СЕ СЪБИРАТ НА РЪКА И ПОДЕЛЯТ МЕЖДУ СИНА НА БИВШИЯ НАЧАЛНИК НА ПОЖА РНАТА В СОФИЯ И ЧЛЕН НА БЮРОТО НА ПАРТИЙ НАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БКП И ВНУЧКА ТА НА ПАРТИЗАНИНА ОТ ЧАВДАР!!!!!!!!!

Въвеждането на нови такси, при това с пъти по-високи е глупаво решение. Вярно е, че пътищата трябва да се поддържат, но цена за леки коли по-висока от 1 ст./км е безумие. За камиони и автобуси - може и 10 ст./км. Като мина 10 000 километра, да дам 1000 лв за пътни такси - що за глупост е това???

Спок де. Точно така ще стане. Някой ще каже, ей 10 ст е много, да го направим 1 ст/км и овчия народ ще вика урррраааааа, пак ги преебхме управляващите. Ама кой кого всъщност?

Ще правим скоро Гръцкият вариант ,ми се струва!!!!

Докога мислите да търпиме тези боклуци във влъстта? Малко ви е, лев километър да направят, за да се събуди простия робски народ дето сме... Мамицата ви, е няма да стъпя в пропаднал Булгаристан

още пари за усвояване, и пак на наш гръб, ще се вдигне транспорта, оттам и всички стоки, ама и ддс-то в бюджета заедно с другите данъци, не може човек да подиша от тези, ще санираме панелките с пари от бюджета иначе, та да може техните фирми да поприпечелят ей така в кризата ДОКОГА ДА ВИ ТЪРПИМЕ, ВИЕ СТЕ ПО СВИРЕПИ И ОТ КОМУНИСТИТЕ...... ПО-ДОБРЕ ПО-МАЛКОТО ЗЛО

Да видим тези от Пловдив дето работят в София и пътуват всеки ден, за колко време ще им стигне заплатата да пътуват?

едновременно с такова решение преминем на задължителна ЕВРОПЕЙСКА минимална заплата ,защото всичко освен София,е масово на границата на оцелването!Поредното Безумие на Лилето.

минимален европейски труд не искате ли да се въведе,защото с това,което"работите",всяка стотинка над 0 ви е далавера,нищо не вършите но пари искате,нали самозабравили се,нагли търтеи,благодарете се,че не ви плащат спрямо заработеното,защото тогава ще има да дължите на работодателите си,които сега само изнудвате и заплашвате

Тъпак герберски, я кажи в коя европейска държава се работи повече от колкото в България

А хората, които живеят до голям град и им се нагала да стигат до него с кола, за да работят?! На ви сега ГЕРБ.

Околовръстното около Софето ,ще се заплаща ли?

Нема а се плаши само некви 50-60 стинки на километър, дет се вика пари за семки:)