Бебето Николай, родено над океана, с уникален паспорт

Бебето Николай, което се роди на борда на полет LH543 на Lufthansa от Богота до Франкфурт над Атлантическия океан на 26 юли, ще има уникален паспорт.

Обратно в новината

Коментари - Бебето Николай, родено над океана, с уникален паспорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В училище ще го питат къде си роден той ще отговори в самолета и ще го спукат от подигравки ама тъпи са родителите.

Като сме тръгнали да даваме тъпи идеи, не го оставим цял живот във въздуха и никога да не каца, все там горе да си стои? Вече всичко се е случвало в самолет - от як секс до раждания, сега чакаме и пъпрвият щастлив...смъртен случай, да видим къде ще го загробят или направо изхвърлят без парашут.

какво пречи да го регистрират роден в града, в който самолетът е кацнал и са ги откарани с майката в болница предполагам, едва ли са ги пратили да си ходят

няма нужда да правите нищо повече за детето ... направихте достатъчно ...направо му .... мамата .... да е живо и здраво и да има нерви да обяснява на бюрократичните бабички в Европа къде се е родило и каква е тая държава 4.897867N и -23,567843W

да лети безплатно .И по колко пъти? може да добавят безплатни курсове за пилот .сигурно място в екипажа при пълнолетие .

Пак безмислени спорове! Тия големи самолети обикновено имат имена. Кръщават ги на нещо, обикновено на градове, почти като корабите. Какво пречи да се напише като място на раждане "на борда на еди -кой си самолет над Атлантика" или нещо подобно? А пък детенцето, да е живо и здраво и то и майка му, като порасне, ще има да се хвали, че е от единиците, родени в самолет...А може в близко бъдеще да има и родени в Космоса! Тогаз какво ще им пише в паспортите? "Място на раждане: Околоземното пространство" ли? Кой знае...

В днешните несигурни времена трябва да се застраховаме. По света хората си застраховат дори домашните любимци. Ако е добър застрахователят ви, при всички случаи вие ще сте направили добра инвестиция и ще получите добра доходност от парите си. Аз съм доволен от БГ ИНС ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР.

Едно време децата са се раждали доста често на къра /на полето/. Всички са получавали документ /кръщелно/ и са били вписвани в регистъра на селото или града. Няма удостоверения за раждане в които пише "роден на къра".

Когато дете е родено на самолет или кораб се вписва като месторождение мястото, където е регистриран самолета или кораба, а не географска ширина. Примерно-ако се роди дете на Български самолет се вписва като месторождение домуващото летище на самолета-София, или Варна.

loyola

Ха, че какво още да правят за него? Нали комунизма си отиде, влязохме в НАТО и ЕС, и само светло бъдеще го чака...

ще си отиде га има лустрация и кастрация за сите дс агенти и техните чавета кат теби, ма :)

To ако беше българче, дойчевелето нямаше и да спомене даже ! Дойчевелето най-мрази да се роди българче. Зловиди му се !

Роди ме мамо с късмет и ме хвърли на смет. Родени сме в един ден с Николай, но моята е по-лесна Втора градска болница, София. Той вероятно ще получи облекчения при пътуване с Луфтханза. Да е жив, здрав и благословен. Тони

От къде ще си търси свидетелство за съдимост?

Да са живи и здрави бебето, майката и всички на борда на самолета - от екипажа до последния пътник! Те са преживяли уникално събитие. Освен това в цял свят познават Луфтханза, но сега ще научат и къде е България!

Десислава К. нещо и размазана бая вакса прозира...

Борда на морски кораб е суверенна територия на държавата под чиито флаг плава. Ако се беше родило на морски кораб щеше да има двойно гражданство. А тук?

Николайчо може да е орисан да стане пилот и раждането му на борда да е знак за това! Да е жив и здрав!

Мда..роднините му режат за скап...

Много писания много шум за нищо!!!Поредната циганка родила! Циганчето е с късмет това е!!!

Еееее, пресолихме манджата по отношение на циганите! С черно и бяло гледане не се решават проблемите, а дори се и задъбочават! Истината е някъде между двата полюса /не непременно по средата/, и който искрено желае мир и хармония, отчита този факт!

За мен това е една БЕЗОТГОВОРНА майка и трябва да се провери дали бебето да не бъде отнето! Не можеш да си бременна и да се качваш на самолет една седмица преди крайния срок, която самата авиокомпания е сложила!

Ех, "Безотговорност"! Добре, че си само едно тъпо, немислещо тролче в Дира и от теб не зависят човешки съдби. Жената е родила преждевременно. Няма място за критики и простотия. Не на нея трябва да отнемат детето, а на такива като теб правото да бълват щуротии във форумите.

"Лоша реклама няма" са казали умните хора, но ако ви трябва доказателство за това, какъв по-добър пример oт бебето Николай, родено над океана, с уникален паспорт....няма лоша реклама и не е важно какво пишат за Lufthansa вестниците, стига да са написали правилно името Deutsche Lufthansa AG

Това е твърде глупаво имайки предвид, че всички полета в интернет където трябва да е пише град не приемат цифри. Ще му създаде страшни главоболия в дигитализирания свят.

и не само там, една кола да регистрира, едни документи да смени, ще трябва да ходи на тези координати....пълен смех.

С тази продължаваща публичност луфтханза експлоатират на гърба на детето за ПР. Дори като атеист ме дразни липсата на елементарен морал в лицето на тези корпорации управляващи цял свят без никакви ограничения и норми...

Бебето Никокай да стане лице на Луфтханза, самолета музей, а екипажа предсрочно да бъде пенсиониран с пенсии, колкото заплатите. Майката Де си Слава да бъде заплодена отново и назначена като стюардеса-родилка на бъдещи луфт-хансчета.

Всички се радват! Комапнията , пътниците, греят и се гордеят! Забележете- само в бг форумите се излива злоба, " кой ще компенсира другите пътници", "била циганка майката, къде се била окотола (шок)". Седя си си миля, заслужаваме си съдбата, защото сме жалки, завистливи и злобни като манталитет и разбирабия!!!!!!!! Ей затова няма да се оправим Да е жив и здрав Николай, да има все така мн късмет в живота!!!!!!

Уникален паспорт ли е детето да бъде с българско гражданство. Българската Конституция в чл. 26 ал.1 посочва, че българските граждани, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция. Съгласно чл. 25 от Конституцията: "Български гражданин е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин....". Парцал 096, във форумите се излива злоба или има и правно мислене.....Ignorantia legis neminem excusat, или "непознаването на закона не извинява никого". Никой да не се оправдава с незнанието на закона!

Ако беше прочел новината, а не само заглавието, щеше да разбереш, че уникалното е само мястото на раждане, а именно координати. Никой никъде не оспорва дали ще е с българско гражданство или с патагонско. Така че понеже гледаме че се е родило на немски самолет нека използваме немския жаргон - lange rede kurzer sinn, или много си написал, ама без смисъл.

Ти си същият, обиждащ и пишещ безсмислици! Аз от такива като теб не се обиждам, просто ви съжалявам!!!!

и каква е заслугата на Николай за това?

що ти требе да обещаваш, бе, човек! СегА ВСИЧКИ бГ КИФЛИ ЩЕ ХУКНАТ ДА РААЖДАТ В САМО;ЕТИТЕ ВИ, ТА ДАНО ДЕЦАТА ИМ НАМАЖАТ НЕЩО!

Да е жив и здрав юнакът Никплай и нека един ден стане един достоен българин! Луфтханза нека кръстят самолета на негово име! :)))

Николайчо не е българин, а боята на майката издава нашенска джебчийка от Франкфуртската гара Няма що!

представителят на авиокомпанията за България, Албания, Македония и Косово Александър Толвет. Ние, Lufthansa, сме уникални производители на автентични фалшиви паспорти с високо качество....: Уникален паспорт, уникално дете, детето ще бъде с българско гражданство. Уникален паспорт ли е детето да бъде с българско гражданство. Българската Конституция в чл. 26 ал.1 посочва, че българските граждани, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция. Съгласно чл. 25 от Конституцията: "Български гражданин е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин....".

А майката защо е със скрито лице ? Нещо проблем с родата и таткото ли ?

Кой е казал, че това е майката? Може някоя от стюардесите да не иска да се вижда лицето й. Има това право.

Защото е от малцинствата.

Настръхвам от кеф. Тази новина я чета за стотен път и много се радвам.Завиждам на хората дето са били на полета аз този емоционален момент.Да е жив и здрав юнака!

Цялата история е необичайна.Такъв му бил късметът на бебето Николай-да се роди в самолет. Желая му живот като полет,изпълнен с късмет,здраве и висоти!

В паспорта е едно, важно е какво ще пишат в акта за раждане. :)

И като си извади шафьорска книжка по месторождение, хи-хи, към коя област ще го водят на отчет, хи-хи. А свитетелство за съдимост - по местораждане??? Ще се побъркат горките чиновници.

Няма страшно. Ще пращат актовете в Луфтханза

Всички документи освен акта за раждане са за постоянен адрес, не месторождение.

Говориш пълни, тотални, абсолютни глупости. В България е пълно с българи, родени я в Съветския съюз, я в Западна Европа. Бившият председател на парламента другарят Пирински е роден в Ню Йорк... и всичките тези хора си получават свидетелства за съдимост и т.н. Глупости на търкалета.

:( а аз нямам представа на каква надморска височина съм роден.... требе ходя с метъра да меря сега....

а като го питат от къде си какво ли ще отговори ?

От Атлантида! ... опс - Атлантика... :)

Роди ме мамо с късмет, па може и в самолет! Да е живо и здраво и то и родителите у и само да му се радват!!!

Браво,да е живо и здраво.Браво на лекарите-пасажери и екипажа.Чист късмет си е че е попаднало на Германци,те ще се погрижат детето да няма проблеми за в бъдеще...Луфтханза...

Какво му уникално, като човек няма да знае в кой град роден :))

Ами това е уникалното де :)))

луфтханза

Друго си е след няколко ракии да се гордееш, че си роден "на жълтите плочки" макар и в Лиулин.

Точно това е уникално, детето е родено на 12 000м. височина в самолет, а не в град...

Да е живо и здраво детето, да стане добър и успешен мъж с много късмет! :)

си го има, да е жив и здрав.

И като почне да попълва разни формуляри в интернет я за билети я за данъци и о я изненадка в падащите полета няма географски координати.

ДАЙ връзка към един ON-LINE формуляр, който да изисква "МЯСТО НА РАЖДАНЕ" и да е поле от тип "ИЗБОР ОТ СПИСЪК". Камо ли пък за БИЛЕТИ.

Горкото дете.. с това месторождение колко ядове ще има пред милите родни чиновници и бюрократи..