Първо снегокалипсис, а след това и дървопад (снимки)

Блокирани са пътни артерии в редица квартали на София, сред тях са централната градска част и престижните "Изток" и "Лозенец"

Обратно в новината

Коментари - Първо снегокалипсис, а след това и дървопад (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има си термин за избутани от снега дървета - снеговал, но обикновено се наблюдава в горите.

Тука война ти не требе. Валне малко сняг или повечко дъжд и край - блокаж на т.нар. "държава".

Pen Тези 20 - 30 см сняг и потрошените коли отлично олицетворяват управлението на държавата за последните 30 години. Анархия Коруцпия Безхаберие и Пошлост. Най лесно се управлява прост народ от сбирщита Мутри.

Мисирки , апокалипсис може да наречем управлението и състоянието на държавата но не и 20-30 сантиметра сняг! Много сте зле ...

Бай Мите баш си прав. Гледам ги цяло лято кукумявките - как нямат пари да косят тревата, как нямат пари за кастрене, как нямат пари за това и онова, иначе са царе да се излягат по зелените площи да ядът и дас се наливат с алкохол. И това посред бял ден. 3 години в Младост в София е точно така. Без значение какъв по партийна принадлежност е кмета.

последните години в БГ няма превантивни мерки, ми тези от зелени системи към общината кво правят???? клатят си караката и казват колко туи да има в градинктата на всеки нов стоеж. Ми лятото огеледайте за опасни дървета и клони, пък ги отрежете и можеше да не е толкова трагично положението.... ММиналата седмица нямаше сняг, пък човека си замина от падналата топола... айде кукумявките на московска да си размърдат си задниците

Както написах по рано пият ебът се излежават се и се чудят какво да откраднат. Навсичко отгоре взимат над 1500 лв нетни заплати и ваучери за храна. А сега от както се смени кмета и не може да се избере общински съвет в София се изпокриха като лалугери по дупките си и отказват да работят.

Какво се нормализира бре МЪРШИ гадни. Вложените от вас пари за предизборни кампании, можеше да бъдат оползвотворени за почистване и поддържане на паркове и дървета около сгради в жилищните райони на София. ПЕДЕРАСТ КМЕТ СОФИЯ КЛОЗЕТ.

Че е зима, зима е. Просто имам чувството, че при 3 дневен снеговалеж цялата дъжава ще блокира. За съжаление естествено. Силно се надявам най-накрая тия всички отговорни институции да започнат да си вършат работата. И тогава все мие тая кой е на власт.

А накрая РечникоЛипсис, ВпървиКласНеХодис, ЕднаКнигаВживотаСиНеПрочелис и в резултат - МисиркоДраскис.

и гражданите да се включат в почистването. В нормалните държави всеки е отговорен за своевременно почистване на тротоара пред къщата си.

Преди часове де прибрах от Калифорния след близо 24ч пътуване и що да видя. Сняг и лед и бедствено положение в страната. Боже мили. Що за драми? 10 зими в Бостън.. Че то това е ежедневие в new England. Там през седмица blizzard, nor'easter от океана, снежни бури и т. Н. Затъвала съм в преспи до кръста на тротоара. Хора, смешно е

Искрено съм учуден, че никой още не е измислил ЛЕДОХЛЪЗ!

ей така да е до март...Весели празници, живи и здрави!

А в Русия и Канада как се оправят, фантазията ми е бедна?

ко туй снегокалипсис бе?? кой я измисли тая дума?? май е сътворена кат ваканцуването.... а кокото до останалото... 10 см сняк и държавата спря... толкоз требе

с липста на организация ли се хвалят тука?? това не е новина... колкото до останалото може да се оплачете на господ или на арменския поп

По време на бедствие единственната ви връзка са радиостанциите Баофенг-честотат която сте си избрали е вашия "телефонен номер" .Такава радиостанция може да ви осигури връзка на на повече от 10 км.Ако живеете във висока жилища сграда може да ви свърже и на по далечно разстояние.Честотата на която сте е вашия номер изсписвате го с големи цифри на прозореца си ако някои иска да се свърже с вас.В града в които живеете си намирате място на което да залепвате обяви(форум)-кой от какво има нужда и какво предлага-като си оставяте под обявата номера-честота за връзка с вас! Задължително трябва да имате и соларен panel-за да си зареждате радиостанцията.По време на сериозно бедствие първо прекъсва електричеството и комуникациите.

100 пъти ти се каза че тука никой не ще китайски боклуци; порбвани са - не стават; а този специално е рядък отпадък

Още няколко дървопада и ще дойде време за кметопад.

Тази година нямаше истинска есен и дръвчетата се подлъгаха от топлото време. В момента още са си зелени с листата по тях. Затова и клоните им не издържаха на първия сняг. Останалото си е по вина на човека: калпава инфраструктура, презастрояване, безотговорност и т.н. Но това си го знаем, няма нужда от обяснения.

София расте и уж не старее, но старото мислене пречи на всеки, за всичко, и навсякъде. Защо се разрешава строеж на огромен жилищен комплекс без голям подземен гараж и паркинг наоколо. Защо хиляди гаражи се превърнаха на магазинчета, кафенета и бакалийки... В лелеяната за повечето българи Америка небостъргач с над 100 етажа има поне 5 подземни етажа и първите 15-20 надземни етажа само за паркинг. На улиците няма как да се паркира безразборно, а само на обособени места. У нас, точно обратното... И безхаберието води и ще доведе до апокалипсис с тежки конфликти между хората..., заради липса на всякаква логична мисъл...

При бай Тошо зимите наистина бяха зими-но проблеми нямаше !!! Сега понавали 10-20 см сняг и хоп--снежен апокалипсис?????Задайте си въпроса:-Защо е така ???? Защото НЯМА НИКАКВА грижа нито от държавните ,нито от месните институции !!!!! Бяха безотговорно изсечени снежните заслони . Липса на намеса от Агенцията по пътищата, от КАТ ! Няма реални санкции за нередностите-защо?

Нямаше толкова коли, защото се чакаше по 15 години.

И накрая - журналисточукунДИР!

...зимата наистина ни изненада! Очакваше се някъде към края на февруари.

ама не казваш коя година!

Кога това? На 30 февруари ли?!?

Ужас! Какво е това бялото навън?

Слезте малко от колите си и се радвайте на красотата..тъкмо и по-малко замърсяване ще има.

джендърите видяха нормална зима исе разквичаха, преди почти всяка зима имаше такъв сняг, ама и мъже имаше в българия и не ревяха, а сега евроджендърски цености.

Снегокалипсис и дървопад?!?! След срутище, карантиниране и самокатострофирал мислех, че по-надолу няма, другари жОрналисти.

имежду двете дървояд

ААААААААААААААААААААААААААААААААА КОЧИНАТА УМРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ПРОСТИТЕ БУЛГАРОПИТЕЦИ ОГРАБЕНИ ОТ СВОИ И ЗАПАДНЯЦИТЕ !

И баааахти и насраната, колониална подмандатна околия, в която щом паднат 2 снежинки и всичко блокира......!! Айде да ни взимат пак турците, че и без това за друго не ставаме...!!

Хейтъри , вмвсто дасе радват че вали сняг , пак сътвориха тргедия . Души продадени на дявола . Идва Коледа , вали сняг , децата се радват , дърветата са по-красиви , по елхите ще има сняг , красота , зимен пейзаж . Оставете хората да си свършат работата , няма трагеди , бъдете позитивни , радвайте се . Стига с това черногледство . Има и мнооооого по- лошо. Коледа идва , подаръци ще има за всички от сърце и за Новата Година .... хорце .

Не са хейтъри - данъкоплатци са и са си платили данъците и очакват да получат нещо срещу тях.

Едното какво пречи на другото?

правителствен катарзис и свинеяд.

Кой да предположи, ч в края на Ноември ще завали сняг ? Ма то не е нормално т'ва...

Помиярите от герП пак го обърнаха на политическа основа.

Зима! На това му се казва зима!

Aх, каква сглобка се получава между сняг и дърво , още малко и ще разглоби политическата сглобка !

Снегокалипсисът/ “журналиста” бая се е натоварил да съчини тая тъпня/ е причинен основно от медиите.

Къде е този новия кмет на София да се покаже поне ,да се извини че се усра .Нали голям го вадеше ще вдига данъци ще спира коли.Къде си бе нежния къде се скри при някой полковник от ДС ли си?Вземи една лопата дай пример как се чисти поне.

Листата не са опадали и задържат сняг. Това чупи клоните и да, опасно е.

Тъй - тъй, а на борчетата кога им опадат листата?

Иглолистните имат конични корони и са по-устойчиви.

Има глобално застудяване

Дървопад, щото службите не си вършат работата, когато времето е нормално. Не проверяват дърветата в какво състояние са, не ги орязват или отсичат болните.

...шофер на снегорин -> снегът пак ме изненада, а аз вече от преяждане не мога да вървя :( -> тежко ми е, помогнете!

Журналокалипсис , вали сняг, какво толкова е станало , все едно потоп . Намалете градуса малко , моля , няма дя Ви уволнят , по добри няма .

Само в Бг 20 сантиметра сняг причиняват апокалипсис.

И в Тунис

Ами така става като коалицията ДС-ЛГДБ е на влас в София. Апропо нали най-големият им проблем бяха графитите

Дървета не се сечат заради някакви екелози и некадърни в общината . Заедно дърво тряваше да се отреже минаха 8 години.

Правят се огледи, пишат се доклади, търси се финансиране, гласуват се решения ... хубавите работи стават бавно, ама кво ли разбираш ти :)) Имам познат, който праща сигнали по всякакви проблеми. Но най-голяма слабост са му пропадналите шахти/счупените капаци на шахти. Направил е статистика по темата. Праща сигнал и в рамките на ден-два получава стандартен отговор, в който му благодарят за информацията, обещават да извършат "обследване" ... и т.н. Между седмица и две са необходими за "обследването", т.е. някой да отиде и да види, че наистина има проблем. За отстраняване - поне месец и половина. В това време дори липсва някаква сигнализация за шофьорите (или пешеходците), че има шахта, в която може да паднат. Ако някой падне през това време - негов си е проблемът.

Няма значение! Още днес "Спаси София" ще публикуват снимки, документиращи несвършената работа ... ааа, пардон, няма да публикуват, защото вече са в управлението.

От години евроатлантическото безхаберие е умопомрачително заради краденето, последствията са видими.