Първите полски танкове "Леопард" вече са в Украйна, докато Русия напредва в Донецк

По този повод полският премиер посети Киев, където положи венец на мемориала на загиналите защитници на Украйна

Обратно в новината

Коментари - Първите полски танкове "Леопард" вече са в Украйна, докато Русия напредва в Донецк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първия танк е пленен с полски екипзж 10 милиона евра изгоряха !Танка е вече в Русия!

Танковете идват путин трепере и дочух от достоверен източник че си е поръчал бяло знаме да му ушият в китай

Да припомним вица за Полша: - Occupation? - No, just visiting.

Сега чакаме видео на първия унищожен леопард

Полща май върви към поредното разделяне. Припомнете ми, пето поред ли ще е ?

Полша доставила танкове, а Русия им врътнала кранчето.

Снимчицата не е от зимен пейзаж...да не би танковете да са някъде другаде, а не в Украйна?

руснаците шишат, че тия танкове горели по вече от хитлеровите тигри

"руснаците шишат", че били във война с НАТО и Запада. Вече са избити 120 000 руски войника и 80% от техниката им е ликвидирана, а НАТО и Запада още не са пристигнали на фронта

Не може да бъде, същите бяха и загубите преди половин година, кой ли се бие с украинците...!?

Gugnelid

Цели четири ли бре? Те и с три ще отблъснат руснаците! Сигурно четвъртият е за резерва?

4тия са го дали да се снима Кличко с него

А руските танкове в Полша кога?

То здрави руските танкове вече и в Украйна няма, ти за руски танкове в Полша ми фъфлиш

Полша вече загуби няколко танка. Да гледа да не загуби и независимоста си отново.

Gugnelid

Тя е загубена - Хамериканците им натискат копчетата на шльохтите.

шведи, поляци - нападали Русия, тя ги побеждавала и се разширявала

И 4000 танка да изпратят...украйна са ДО-ВИЖ-ДА-НЕ !

Киев ще падне до три дни.

Реално така си беяш. Само дето руснаците не действаха брутално, дори и сега не действат брутално.

Украйна се постави в услуга на САЩ и сама се "самоубива" във война с Русия. Полша се умилква на САЩ и се готви да влезе в същата роля... Нас и румънците ни тикат насила да се включим във войната... В това време хамерите си стоят в Америка и потриват ръце. Просто печатат долари, пращат оръжие и насъскват славяните едни срещу други ... а тъпите и продажни политици тук ще си счупят краката да слугуват на САЩ! Един даже днес се изцепи, че сме на "правилната страна на историята." Това се разбира обаче чак в края на войната - на Нюрнбергския процес.

И какво трябва да направи Украйна да се предаде ли. Логиката ти е чудесна.

Малоумна логика.

Свършено е с нашата любима Русия! Спукана й е работата! Щом украинците са получили световно известните немски танкове Леопард. Немското оръжие е най-доброто в света през последните 50 години. На Русия сега не й остава нищо друго освен да вдигне бялото знаем и се предаде. Много съм тъжен!

Предлагам, като за начало, да си извадиш главата от задника!

А аз предлагам да продължава да си я държи там

Поляците просто си го просят. Злобен народ, който иска да си отмъщава за миналото, в което сами са си виновни. Надявам се да добивея да ги видя пак на колене..

Ще добивеш не се притеснявай

Солнцепек ги чака, ще горят като факли. Баси кефа!

Наскоро украинците показно унищожиха един такъв ,,солнцепек”

Цял един. Бравост на укро райха. Следват още хиляди солнцепек-а. После ако укро райхът настоява идват Сармат, Ярмс, и останалите екстри.

Украинците това са руските "македонци"!

Които срха на бункерния ,,стаорец” фостата

на училище незабавно!!!

Германия передаст Украине ещё четыре танка Leopard 2A6. Такое решение принял Министр обороны ФРГ Борис Писториус, сообщает Бундесвер в микроблоге Twitter. Это позволит сформировать вместе с Португалией (3 Leopard 2A6) и Швецией (10 Strv 122) один танковый батальон из 31 танка. "Министр обороны Писториус принял решение передать еще четыре Leopard 2A6 со склада Бундесвера в Украину. Это увеличивает количество поставленных танков с 14 до 18 и вместе с Португалией и Швецией делает доступным в общей сложности батальон", - говорится в сообщении.

Леопард се равняваня 10 руски тенекета от новите.

Малко по - скъпи са, към 12,5 : 1 са.

Все си мислех че Леовците са немски танкове, пък те били полски…

какво се хвалят с 5 танка, да бяха 50 или 500... това е подигравка направо. Понякога се чудя кой на коя страна е :D

Да речем няколкостотин новомобилизирани руски войници.Множество унищожени руски танкове и САУ.Опорни точки и информационен и координационен център(центрове) за Украинската армия. Абе друго си е немската съвременна бойна техника.Друго си е съветската със стари американски мотори и трофейни немски концепции за танкостроене къде с американски къде със немски технологии

Да са хаирлия! Да видам колко км ще изминат преди да ги разбомбят. Нали по 70 бона евра дават за танк?

И немските и американските танкове са сериозно оръжие. При тях обаче ще възникнат два сериозни проблема. 1. Първият е свързан с масата на танковете. Тя е между 67 и 74 тона и това ще създаде проблем с предвижването,тъй като в Украйна болшинството мостове са разчетени на 55-60 тона. Маневреността е отделен проблем. Против тях Русия противопоставя Т90-М, който по западни оценки си е чудовище отвсякъде. 2. Вторият проблем е свързан с противотанковите средства на двете страни. Всички водещи военни сили разполагат със собствени ПТРК/Противотанков ракетен комплекс/. Нека разгледаме комплексите на САЩ и Русия и техните характеристики. - Американския ПТРК "FGM-148 Javelin" има следната характеристика: -далечина на стрелбата -3 000 метра - дебелина на бронята, която е в състояние да пробие-600-800 милиметра -максимална скорост на ракетата- 190 м/с -точност на стрелбата-0,3 /от 10 ракети 3 достигат целта/ -цена на комплекса 600 000 $ -Русия разполага с подобен комплекс "Корнет-Д". Неговите основни характеристики са както следва: -далечина на стрелбата- 5 500 метра -дебелина на бронята, която е в състояние да пробие-1000-1200 милиметра -максимална скорост на ракетата- 250 м/с -точност на стрелбата- 0,9 -цена на комплекса- 80 000 $

Личи си че лапаш руски паламарки. Т90 гори като кибритена клечка като го шибнат украинците с ,,Джавелина” А ,,корнетите”са безсилни за Леопард две.

Най-накраа това гарантира, че Киев ще падне за 3 дни.

Ставри, тия "сказки" за масата на танковете и за чудодейната ефикасност на "Корнет"-а си ги заври там, дето слънце не грее! И спри да четеш towar.ru, че се излагаш като кифладжия!

изведнъж си спомних филма "Четиримата танксити и кучето"...

сега е "Четирите танка и кучето" - пак полски филм

Наливайте в черната дупка "УКРАЙНА". Тези танкове ще бъдат опитните зайчета, за това как се унищожава леопард 2. Че до сега руснаците само на теория се учеха, къде им е слабото место, отгоре имат две точки, а отзад и от страни са слаби.

с обнаженной жопе?

Ами, на теория. В Сирия имаше и всъщност частично все още има Ейбръмси и Леопарди. За леотата незнам, но за Ейбръмсите говорят, че били много хубаво горели. Незнам, сигурно защото са на газ...предстои да видим...

То затова Ейбрамсите не си ги дават, да не се изложат с тях.

Няколко месеца трябват за обучението на добър екипаж...

"Колективния Запад" и Кремъл са наясно, че 10,20 - 100 танка, хеле пък без въздушна подкрепа, нищо няма да променят на фронта. Ама това е чудесна възможност за реални тестове в бойни условия. Едните ще разберат колко е здрава бронята, другите - колко са ефективни противотанковите оръжия. Лошото е, че от еб. та страна са обикновените хора.

4 Лео 2ще отстрелят 40 Т64... 1 към 10

да ти кажа че не си одил у казарма поради тва че си джендър и кратуната ти проста разбира само от козяшпка помия

Къде са непобедимите "АРМАТА"? ДА НЕ БИ ОЩЕ ДА ГИ РЕМОНТИРАТ СЛЕД КАТО ЗАКЪСАХА НА ПАРАДА НА ч ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД. Не се виждат и в Украйна.

Кажи още някой виц :)

Давайте ги тия боклуци да видите как хубаво горят. Руските танкове винаги са били по-добри от немските. Доказаха го през втората световна и по огромния брой продадени по целия свят. Жалко че руснаците не оставиха подлите полщци на Хитлер да ги направи на сапун.

Няма руски танкове, а съветски... СССР не е русия

Боклук си, руска пачавро!

Само четири танка? хахахах Какво ще се постигне с тези цели 4 танка? А отделно има ли кой да ги управлява? Извършени ли са били учения или тепърва ще се правят!? Между другото Полша не само ще първенец по западна техника и обучения, но и по всичко друго от този тип защото властите им са с нагласата след войната да заграбят част от западна Украйна. За това наред хвърлят всичко от учения, техника до наемници. Ама с по 4-10 танка и 5-10 самолета какво ще се постигне!? "Тази безсмислена война се отрази на целия свят", каза върховният комисар" Войната ли се отрази тъй пагубно над света или санкциите? Защото създателите им не си даваха сметка точно колко е зависим света от Русия! 9-та пакета санкции след които Путин излиза и заявява как икономиката му тръгва нагоре от тази година!?! хахахах

Да се ползва краварския опит над Хирошима и Нагасаки!!!!

Ловният сезон е открит. Русия плаща добри пари за отстрелян или пленен лео. Вагнер се оплакали че са само 4, отделно още никой не ги бил видял

Давайте ги тия боклуци да видите как хубаво горят. Руските танкове винаги са били по-добри от немските. Доказаха го през втората световна и по огромния брой продадени по целия свят. Жалко че руснаците не оставиха подлите полщци на Хитлер да ги направи на сапун.

Германските танкове унищожиха 34 000 Т-34,Към 20 000 БТ и към 18 000 английски и американски танка.Доставени на СССР от тогавашните им съюзници. За десетките милиони избити солдати да не говорим

русоробите по default е ясно че сте тъпи като галоши , но в последно време забелязвам , че след една година мъки на пРоссия в украинското блато , много се озлобихте и съвсем изкукахте вече. Не просто сте тъпи , но и луди ! Ето ти си типичният пример - как може да изплякаш нещо от сорта че съветските танкове били по-добри от германските през ВСВ. Че то даже руснак ще се изчерви от тази явна лъжа. Статистиката сочи в пъти повече елиминирани съветски танкове спрямо германски такива. Вярно , не се бият само ек на ек , и авиацията играе роля , но грубо са утилизирани 83500 съветски към 25500 грмански танка.Като първите две години съотношението е 1:7 и 1:6 познай за кого. А на по-късен етап пък Пантера и Тигър просто разпиляват всичко дето срещнат - английски,американски и съветски бангии. Ама ти , тъпако, сигурно си мисшиш че Т-34 е голямата работа , както и АК-47

байно....и ти е време миналО.

ха ха ха

удри по нещастниците ор раша - нова поръчка на палта от китай чака майките им :)

Капитонич: Средната продължителност на живота на войник от въоръжените сили на Украйна на фронтовата линия е около 4 часа. Следователно човек трябва постоянно да изпраща нови и нови пешки на Зеленски.

А на руските могилизирани?Колко? А първата вълна от 50 батальонни групи?Колко издържа?

Става въпрос за новобранци без опит. Има и такива на предна линия.

Като стреляш дронове за 70к $ с ракети за 1.5м $, няма как да победиш. Трябва да се разберат мирно.

Трябва ама Путин не ще

Големи пожари по ЖП, АЕЦ и катастрофите в САЩ не спират. Днес: Самолет с група учени летящи за Охайо, до мястото на катастрофата, се разби. Никой не оцеля

е и? важното е руслямците да умиргат на фронта! точка

Я ги разпределете тези танкови на 7-800 километрова фронтова линия!!! Това е просто бизнес! Тези танкова няма да помогтат никак на украйнците! ТОВА КОЕТА зАПАДА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ Е ДА ГИ СЛОЖИ НА МАСАТА НА ПРЕГОВОРИТЕ,НО ЗА МИР НИКОЙ НЕ ГОВОРИ!

Войната от ден на ден става по-дебела и по-дебела. Цяла Европа, по-точно НАТО, дори и Швеция, още не влязла в НАТО помагат. Де факто изместиха нещата така, че сблъсъка стана Русия-НАТО. САЩ след като изюркаха бившите соц. държави да си дадат мунициите на Украйна, защото само те имаха такива, произвеждани по руски образец, сега муниции няма, започнаха с танкове, установки тяхно производство и тяхни муниции, е те това е новото на войната. Войната ще свърши тогава когато руснаците си вземат, Донбас, Луганск, Одеса, Херсон, а, бе 1/4 от Украйна. Украинците не щат така и затова ще теглят. Еднополюстният модел, хегемонията на САЩ залязва, вече се оформиха да полюса, САЩ и Европа от една страна и Русия, Китай, Индия, Иран, Ю. Африка, Бразилия от другата страна, с времето ще се оформят още.

Внимафай кой полюс ще хфанеш да не се офазиш

малко преди да бъде санкционирана от ЕС , за какво ли не, вече са първи .

Турското издание Hurseda, позовавайки се на информация от израелската национална разузнавателна служба Мосад, съобщава за броя на загубите на хора и техника в украинската и руската армия. И така, към 14 януари 2023 г. загубите на Украйна са: - 157 хиляди убити, 234 хиляди ранени, 17 230 души са в плен. Сред загиналите са войници на НАТО, предимно Германия, Полша и Литва - те са 2458, убити са и военни инструктори от САЩ и Великобритания - 23-ма. Има и загинали наемници - такива са 5360 души. - Унищожени са 302 самолета, 212 хеликоптера, 2750 автомобила, 6320 танка и бронирани машини, 7360 гаубици (артилерийски системи) и 497 системи за противовъздушна отбрана. Загубите на Русия според изданието са следните: - 18 480 убити, 44 500 ранени, 323 души са в плен; - Въоръжените сили на Руската федерация също загубиха 23 самолета, 56 хеликоптера, 200 автомобила, 889 танка и бронирани машини, 427 гаубици (артилерийски системи) и 12 системи за противовъздушна отбрана. В същото време на бойното поле от Украйна са 734 хиляди войници и офицери, включително представители на НАТО и наемници. От страна на Русия във войната участват 418 хиляди войници.

Руски сополи, Елате тази вечер в Борисовата, за да защитите с телата си фетиша... РУСИЯ НЕ САМО ЩЕ ВЪРНЕ ВСИЧКИ ЗАГРАБЕНИ ТЕРИТОРИИ НА ВСИЧКИ СЪСЕДИ НО ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА ВСЕКИ РУСНАК ЩЕ ПИКАЕ ВЪРХУ БОЙНИТЕ ЗНАМЕНА НА РУСИЯ И ОПИКАВАНЕТО ЩЕ СЕ ИЗЛЪЧВА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ ТОВА ДА ВИ Е ЯСНО

Ще вият вълци към луната.

Руските сополи правят нещо само ако е осигурена водка и сельодка.

Явно и начело на Полша са успели да инсталират дебилни лидери. Русия не може да бъде победена бе олигофрени, тя ще се бие до край, има и оръжията и хората и ресурсите.... вие какво имате, освен американската патка в задниците си????

Ей Богу ще има бой ебън за ватенките!

Руснаците като хвърлиха няколко хиляди танка в битка и кво.... половината и повече станаха на скрап.

Иееее, цели четири танКа !! Направо ги съсипахте тия руснаци, бе!!! Комплект със танкисти ?

Ей Богу! Ще се порят руски дирници!

Време е Русия да удари с тактическо ядрено оръжие до полската граница! Друг начин няма! Трябва да покаже, че жертвите ще са тотални и за двете страни, иначе няма да я оставят намира. Англосаксонците избиват над сто милиона индианци и окото им не трепва. Ще постъпят по същия начин и с руснаците ако могат!

Такива глупаци като теб почти не се срещат!