Първата донорска ситуация за годината даде шанс за нов живот на трима души (снимки)

На 29 януари близките на изпаднал в мозъчна смърт в Силистра 73-годишен мъж взеха благородното решение да дарят неговите органи

Обратно в новината

Коментари - Първата донорска ситуация за годината даде шанс за нов живот на трима души (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много трудно решение, така че се прекланям пред близките! Дано починалият е на по-добро място! Мир и светлина на душата му! Поклон пред неуморната работа на медицинските екипи! Хубаво е, че ги имаме! Успех на трансплантираните, техният нов живот започва сега, да са здрави и много щастливи! На тъпанарите, които отдолу коментират за торбички, чантички, памперси, мога само да попитам : това ли само измислихте? Вие нещо застраховка ли имате от Господ, че толкова "героично" се присмивате?

Ако не сме ние да си помагаме, няма кой, Тези продажници който разграбват каквото могат като узверели алчни кучета, не иска да закупят 2 медицински хеликоптера, да оборудват линекой, да спасяват животи а искат да им плащаме заплатите и да бачкаме!

Това че си помагаме е много добре. Проблема е че по-голямата чат от органите в донорски ситуации се изнасят в чужбина (и някой със сигурност прави много голяма пачка) под предтекст че няма тук подродящи чакащи за органи...

оня с найлоновата торба на летището да не би да носи папмперсите на донора

пилотите се хилят сякаш им се е появила гола мед сестра в кабината

Мдам на един от тези с които ходя на диализа, вчера му се обадили да иде в София за трансплантация... ама до два часа. Е то пътя е 4 часа. Той им обяснил че няма как да стигне за 2 часа от Русе до София и те го отписали. А сега четем, че пациента е от Силистра... Значи са имали време за закарат донора до Варна, а от там до София, а после викат пациентите да дойдели до два часа... да ви пикая на организацията...

Ако искаш има начин...от Русе до Варна и със самолета. Или Русе Букурещ и със самолета. Другият вариант беше да тръгне веднага с кола и добър шофьор, за 3,5 часа щеше да е стигнал, щяха да го изчакат. Ако си в такова състояние и чакаш телефона да звънне, трябва да имаш чанта с багаж приготвена винаги и поне 3 плана за действие.Ако си се примирил си е твой проблема вече.

Само дето от Русе до Варна е два часа и половина. Отделно колко ще те мотат на летището. А после и полет. А после и връткане из София. Не става.

Изглежда въобще не си запознат как и при какви условия се викат пациенти за трансплантация. Странното е, че явно и познатът ти не е.

Съболезнования за роднините и горещи пожелания за здраве и дълголетие .

Полицаи извършват геноцид в България сега!Policemen are committing genocide in Bulgaria now!

Българи ли са спасили? Че последно органите отидоха на запад. В името на демокрацията, разбира се!

Браво, този път не изнесохте ораните в други страни в ЕС. Дано практиката продължи!

Добротата, съпричастността, човечността и любовта ще спасят света!