Учени определиха потомците на създателите на първата азбука

Международна група учени откри, че ливанците са преките потомци на създателите на първата азбука в света - ханаанците.

Обратно в новината

Коментари - Учени определиха потомците на създателите на първата азбука | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....А Ливан е на един хвърлей от Македонската земя, ей го де го на, колко му е. Така че прародината на словото е отново преко Вардаро, как се не сетиите.

Не сте прав. Всички съвременни езици и съответно писменост произлизат от древните укри, най древната нация на земята, които произлизат о директно от Сириус и тяхната история започва непосредствено след големият взрив.

Тези учени, дали знаят, за златната книга на траките, открита в Тракийска гробница край Струма река?

Лъжи!

азбуката е измислена от финикийците, мисля че те са халдейци, ... азбука е много по съвършенна форма на писмо в сравнение с идиограмите на китайците, много по бързо и лесно ставаш грамотен, 20 фонеми се заучават и помнят много по лесно няколко хиледи символа

ПРЕДИ ВРЕМЕ НАЛИ ДОКАЗАХА ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ СА ЕГИПТЯНИ ................... КЪДЕ Е ЕГИПЕТ КЪДЕ Е ЛИВАН ЕДИНКУРМЕСТО Е ОТ ПИРАМИДИТЕ

Птолемейте, царската династия на Египет, са с гръцко потекло

Птолемей Лаг, основателят на династията на Птолемеите, е един от диадохите на Александър Македонски...

А най-старият текст с букви не беше ли на 6000 - 7000 години, и намерен някъде край Силистра и свързан с култура, разпространена и в Литва?

И после дошъл исляма и настанала една цигания...

Хомо сапиенс е поне на 1 млн. години. Писменост имаме от десетина хил години, ток в бита от стотина години, антибиотици от половин век, интернет от двайсетина години. Не е ли странно такова закъсняло развитие с огромен бум в последното столетие?

много прост народ тва ганьовците бееее, Хомо сапиенс се е появил преди 80 000 г, знае се даже чрез днк-изследване коя е първата жена прародител на всички нас, условно къстена Сара, европейните имаме и малко гени от кървосмешение с неандерталци но и те са се появили преди не повече от 160 000 г. ... но това ганьовеца ако не излъже после не може да заспи

темпа на развитие на цивилизацията има някой по интензивни етапи като откриването на огъня, постиженията на науката древна Гърция, Ренесанса, Просвещението и мн. др. но общо взето е постоянен, ... в момента сме като дете нагазило до глзените в океана на Знанието

Създателите на първата азбука са македонски изселници в Ливан с пряката помощ на пра-пра-пра-пра дедодото на Джон Атанасов, който, естествено, е българин, както и с финансиране от страна на пра-пра-пра-дедото на Боце, който е бил доктор хонорис-кауза в Ливанския университет по онова време. Тъй.

Чета и недоумявам, колко непросветен народ има и по света и у нас и тук. Не пишете нелепи неща, не се лутайте да получите отговора на тези въпроси, които поставя статията, нито да пишете погрешни неща. Всичко което се засяга тук е дело на древните българи. Описано е пре-подробно и научно в "бултаймс.ком" (написанно на български). Понеже ДИРа не допуска адерси, пиша ви го така. Темите са две, има и още шест, ако искате, но конкретно тези са: 1. "Йерусалим е основан от древните българи при завоюването на Египет. Сензационно за историята ни и богословието. Публикувано на 15.10.2016 в рубрика България" и 2. "За българската писменост, за просветителите Кирил и Методий, за Крум, Борис І, Симеон и други велики българи. За Хазарска-България (от Непознатата история на българите по българските летописи)". Публикувано на 23.05.2017 в рубрика България. Търсят се с лупичката горе в дясно.

Да бе. И древните бугари са построили Голяма пирамида, също и всички останали пирамиди са били дело на древни български инженери, както и пирамидите в Мексико , които пък са построени от български инженери-гурбетчии, които са избягали в Мексико, привлечени от златото на ацтеки-те... Древната шумерска цивилизация всъчщност са били прабългари, те са построили и Вавилон, йерусалим също, Древните инки, маи, ацтеки, толтеки и не знам още какви теки всъчщност са били потомци на българите-бежанци.Те са създателите на подземните тунели в Южна Америка, като естествено пра-българи са посадили и дърветата , та се е образувала Амазонската Жунгла...Апачите, команчите, дакотите, шошоните, сиуксите и всичкииански племена също имат български корени, а освен тов- сега техните наследници в България са подали искове за реституиране на индианските(т.е. български) им имоти в САЩ пред Сената и Тръмп. Обезщетението ще им бъде заплатено в боброви опашки и бизонски кожи от САЩ. Евреите също са едни древни българи, както и ескимосите и чукчите... Всичко, що е открио в наука и техника до сега е дело на българи. Питагор, Архимед и другите древни математици са гърчеещи се българи. Всичко е българско. Да та шибам в малоумния тъпанар с промит мозък. Псевдопатриотче... Мнооого си тъп....

Забравих да добавя, че Хитлер и Сталин също са били българи, но са се изпокарали за пазара на наркотици в Европа по онова време и затова Хитлер е нападнал Стали, който даже се явявал негов далечен братовчед.

Нещастно маке, ти отговаряш като грамофон настроен от УДБА. Като не си запознат с такава литература, не плямпай глупостите си предварително. Специално за Македония има доста данни и те са посочени също тук-там. С грамофон не ми се спори. Както е видно, тук е пълно с простакейши.

Вероятно, възможно.. хипотези, в зависимост от това кой плаща!

Възможно е. Древните египтяни,елини,римляни също нямат нищо общо със съвременните населяващи същите земи....

ФАЩ са измислили всичко.

Св. св. Кирил и Методий (на гръцки: Κύριλλος καὶ Μεθόδιος, на църковен старославянски: Кѷриллъ и Меѳодїи) са двама братя византийци, родени в Солун през IX век, които развиват мисионерска дейност като проповедници на християнството сред различни народи. За своята работа, която значително ще повлияе на културното развитие на славяните, са наречени апостоли на славяните.

И са на почит повече в Словакия, отколкото в България.

Напротив: Споменавайки нашите просветители Чернорицец Храбър не ги определя нито като гърци, нито като арменци, сирийци и т.н. Дори напротив, за светите братя се говори с гордост и възхищение Ако запиташ гръцките книжовници, като речеш: "Кой ви е създал буквите и превел книгите, или в кое време?", то рядко измежду тях знаят. Обаче ако запиташ славянските азбукарчета, като речеш: "Кой ви е създал азбуката или превел книгите?", всички знаят и в отговор ще рекат: "Св. Константин Философ, наречен Кирил, той ни създаде азбуката и преведе книгите и брат му Методий." И ако попиташ в кое време, то всички знаят и ще рекат, че през времето на гръцкия цар Михаил и на Бориса българския княз, и на Растица моравския княз, и на Коцел блатенския княз, в годината 63633 от създаването на света. Това, че Кирил и Методий са българи е казано ясно в Успение Кирилово. Авторът Климент Охридски пише - Родното място на преподобния наш отец Кирил е многопрочутият и голям град Солун. Там той е роден. По род и рождение той е българин. Още по-ярко доказателство за националната принадлежност на солунските братя са техните светски имена. М.Маргаритов и А.Х.Е. Фон Сумтал разкават за твърдението на Хавел Салански, че Бог е изпратил на чехите двама апостоли Църхо и Страхота. Павел Странски споделя, че Методий е наричан Страхота. Същото го казва и Ян Амос Коменски. Още едно потвърждение получаваме и от сборникът за духовни песни на пастор Матей Вацлав Щейер, съдържащ химн за двамата светии Църхо и Страхота. Константин-Кирил е получил при рождението си името Църхо, а на Методий е дадено името Страхота. Учените M.Маргаритов и A.X.E.Фон Сумтал подчертават, че подобни собсвени имена Зарко, Церко и т.н. се употребяват и днес в България.

Мита за еврейската чистота като раса става вече смешен. Да не говорим за библията като източник на "историческа истина". Според библията еврейския господ е изтребил хаананците до един. И разбира се това било пусано някъде си. Преди първата азбука, как пък не.

Може да не е първата, по-правилно е да се каже най-стартата известна. Нали не мислите че някой се е събудил една сутрин и е направил азбука. Със сигурност това което смятате за първа азбука е базирано на предишни версии.

Най-старата известна е най-вероятно първата. Дали се е събудил и я е измислил или инак го е направил който го е направил не знам, но е бил гений. Може би най-значимият гений в историята на човечеството. Скокът от йероглифи към азбука е огромен - и резултатите са драматични, стига човек само да погледне литературата от езици с азбука и от такива останали на йероглифи като в Китай.

gonzales

ливанците са наследници на македонците. македонските учени са го доказали.

.....и китайците са наследници на македонците.

ИСТОРИЯТА Е ПЪЛНА С ГРЕШКИ ОТ ТАКИВА ХИПОТЕЗИ!!!

Стига с тези азбуки, че ми се плаче! С каква гордост си пеех "върви народе възродени", а се оказа, че Обявена е обществена поръяка от Чешкия крал. Византийският Император , изпраща двама свои чиновници, за негова сметка, да направят Азбука, на всички славяни, щото знаели славянски език, защото цивеели в Солун, който пък бил обграден от славяни! Отишли двамата чиновници, написали нещо, ама то не ставало, за това техните ученици, откраднали 24 букви от гърците, добавили още 12, и направили, видите ли нова азбука, която пък от деншните македонски земи отива в Русия, която пък я преработва и я връща обратно в България! Падна една лъжа, за мое голямо съжаление!

Така всичко можеш да преиначиш. Азбучната молитва е измислена като са ни върнали азбуката от Русия според теб. Естествено че повечето знаци са взети от гръцката азбука, същото важи и за латиницата но никой не прави драми. От своя страна гърците са копирали знаци от още по-стари азбуки, това не прави азбуката им негръцка. Факт е че в средновековието България е изнасяла култура в целия славянски свят, сега единствената култура която излиза от България е закваска за кисело мляко.

Недей, че ми се плаче! Падат една по една, нашите светини, нашата гордост! Излиза, че си приписваме авторство, а сме били само плагиати! Копи пейст! Срам ме е честно!

Това за азбуката винаги си е било така. Паднало е невежеството ти. Между другото това за конкурса важи само за глаголицата. Която наистина не е ставала за нищо, защото е била с много криви и поради това не можела лесно да се дяла на камък. И поръчката е била да се направи лесна за използване азбука, която да може да служи за записване на всички известни по онова време езици. След това кирилицата е ограничение на тази азбука само за гръцки, еврейски, арамейски и славянски езици. Тази работа е съфинансирана от България, Моравия и Молдова, които са били славянски. Основно от България, където се налага като азбука. В Молдова славяните са изтласкани и остават без власт, а в Моравия при приемането на католицизма папата забранява кирилицата.

Обществената поръчка (влизам в твоя тон) е не на някой друг а на Борис първи Покръстител. Константин (Кирил) Философ и брат му Методий са българи по род Константин сам казва, че дядо му е мигрирал от България и е седял близо до царя. И.Р. И. която по-късно , ще нарекат Византия е една мултиетническа Християнска държава. Дядото и бащата и самите те по силата на благородният си произход са заемали важни постове в империята. Това не ги прави гърци или македонци по етност, каквито впрочем няма. Избити са от Римляните при завладяването на Балканите. Българските владетели още от таткото на Аспарух-Исперих са кръстени (ние сме федерати на Рим). Добре са разбирали, че Християнството, без азбука (куниг) на собствен български език, ще е краят на България. Последвалите събития показват, че св. Каназ Борис е бил политик от световна величина.

Последното десетилетие на VI век бележи началото на трайното отсядане на славяните във византийските земи, разположени на юг от река Дунав. През 584 г. славяните за първи път обсаждат Солун. Последват още четири неуспешни обсади, които за малко не водят до превземането на втория по големина град във Византия. За сметка на това обаче земите около крепостта биват заселени от многобройно славянско население, което постепенно преминава към по-мирен начин на живот. Така например в старобългарския език са установени едва няколко прабългарски думи.

Борис поръчва кирилицата, като корекция на глаголицата (финансирана от Молдавия и Византия) и именно с изискването да прилича на гръцката и латинката азбука, като запазва фонетичното изписване на глаголицата. Да се говори за копиране и американски глупости по онова време е просто смешно. И с имперски амбиции към поръчката се включват Молдова и Моравия (Чехия). Русите са под татарско управление, имат си достатъчно проблеми да не учавстват. Но когато Моравия изгонва учениците на Кирил и Методи, Русия ги приема заедно с писари и богослови от България и нормализира славянския църковен език в сегашните Ростов, Киев и Кишенев. Абе ясно е какво е ставало, но Боко българоубиец няма да посмее да даде и 5 стотинки за наука и да се защити българското, славянското и православното. То нали българския матрял му е пръв враг...

А какво ще се ИЗХОДЯТ по въпроса макетата:)))

Няма такива работи. В Магаданск я измислиха по мое нареждане.

като си глупав си трай за грант

айдее,макетата пак гризнаха дървото