Първа екзекуция в Иран на участник в протестите

Цитирано е заключението на иранския Върховен съд, в което се казва, че "заплашването на хора с хладно оръжие и нападането на служители на силите за сигурност, нанасяйки рани, е равносилно на военно престъпление"

Обратно в новината

Коментари - Първа екзекуция в Иран на участник в протестите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направо да се чудиш на иранците какво протестират. Това е толкова демократична и правова държава. Да ръгаш полицай с нож и даже си отселял до съд. В ФАЩ, Франция за такова нещо разтрелват на място. А тук даже са го съдили. Това се казва правова държава.

Как можеш да пишеш такива глупости,Иран да е бил демократичен. Явно нямаш понятия що за страна е.Не се изкагаи поне

Хюманс райтс петрол. Всичкото е заради петрола и газа. Спре ли потока от петрол, ще спрат и глезотийките на човечеството.

Краино време е хората да ги свалят тези чалмосани бандити от властта,горките млади.

В Саудитска Арабия още ги колят с ятаганите, но там са демокрация. Дори и да са истински протестите в Иран, което е малко вероятно, никога няма да взема на сериозно разни НПОта докато прилагат двойни и тройни стандарти. Самата абривиетура НПО е смешна, защото те провеждат политиката на САЩ.

Ко чакаш уа Ванка. Грабвай мешката и бегом на фронта!

Нямаше да е зле и нашите зелени съграждани и съселяни с малкото брадва да получават такива присъди когато нападат служители на реда.

За извършен опит за убийство, а те ни го представят за осъден заради протестите. В ситуацията са напълно прави и според техни закони позволяващи смъртна присъда.

Някога в Иран са тръгвали към светска държава, Но правят преврат с помощта на ЦРУ и Ми6. Цитат: През август 1953 г. в Иран е проведена съвместна англо-американска (MI6 и ЦРУ) операция с кодово име „Аякс“. Целта на операцията е свалянето на премиера Мохамед Мосадик. Операцията е ръководена от Кермит Рузвелт, който впоследствие тайно е награден с медал и обявен за герой, след като доказал, че ЦРУ е в състояние да организира и осъществява държавни преврати. Опитът му впоследствие влиза в употреба. С тази операция ЦРУ влиза в нов курс. От мен: Така че разни ислямисти по държави, като Афганистан, са заслуга на САЩ!

Интересно някой в демократичните САЩ ако нападне и рани полицай с нож, какво ли ще му се случи...

Разтрел на място. Демократичен разтрел де. На изборите когато протестираха пред Капитолия разтреляха една жена като куче. А в Иран ги ловят и ги съдят.

Новите съюзници на Z-нацистите от Путия!!!

Но Иран е наистина забележителна държава с това, че е единствената, която успя да си върне суверенитета след американски преврат. При това без чужда помощ. Персите наистина заслужават уважение.

Путиноидите са се активизирали яко тук! :D

Не разбирам защо някои се учидват. Предателството към родината винаги и навсякъде е било най-тежкото престъпление. Този е работил за чуждо разузнаване и е знаел какво прави.

Какво общо има родината с диктатора, който я е окупирал?!

Точно така. За предателите има само едно нещо-смърт. Работиш за чужди държави и предаваш народа си-разтрел.

Да четет нашите умно-красиви какво ще им се случи за блокиране на кръстовища

Там за тези неща са екзекутирали хора, а тук убийците се пускат под домашен арест.

Май не разбирате иронията на казаното.

Първо трябва да си изясниш понятието "родина"

Не се споменава дали е получавал пари от чужди НПО

Бяхай в Иран щом те кефи

тоест тук е по-добре, така ли? така може да мисли само убиец, който иска да избегне наказание. нормалните хора предпочитат убийците да бъдат наказвани от държавата, а не да се разхождат на свобода

Ванката няма представа какво е мешка, хващам бас. Нито пък знае от коя страна се хваща пушката.

Целата руска тролска свинеферма строени да бранят с голи гърди психопатите-ислямисти от Иран! БУХАХАХАХАХАХА

Ако някой в САЩ нападне и рани полицай с нож, какво ли ще му се случи... Дали изобщо ще стигне до съд и присъда??!? НЕ, ще го застрелят на място без съд и изслушване. А сега ми кажете коя държава е по-демократична? САЩ или Иран?

Споко като се наспинкат в Брюксел ще "пуснат една сълза" за екзекутирания и ще дрънкат глупости цял ден и накрая остро ще "осъдят" екзекуцията. Важното е накрая на месеца да влезнат по едни 15000 евра в сметките на тия шарлатани.

давай... сравни САЩ и Иран. Кажи каква е разликата? Сигурно в САЩ такъв ще стигне до съд, а?

Стандартен опит за цветна революция и преврат. То щом и знамето на педалите се развява, ясно, че Сорос също е в играта. Както се вижда, всички инициативи идват от НПО извън Иран, които са на твърда заплата на чужди служби. Организацията е на Израел и Великобритания, парите са на Саудитска Арабия. Другото интересно, че се говори за някакви протести, нестихващи, бинтове. Ама в медиите и най-вече в съобщенията на НПО. А в Иран сякаш вече такива неща не се случват. Някакви прилични разминавания има. То ясно каква е целта, дреме им за правата на жените в Иран или въобще за нечии права. Петрола на Иран е важен и отново да я превърнат в своя колония. Това е цялата работа. Останалото е подигравка с публиката.

бот, там като излезеш да протестираш не те застрелват - може да си спомниш на Тръмп влизането в капитолия

Жените имат права, могат да се обличат както си искат навсякъде по света, само в твоят прекрасен Насран ги убиват с камъни на улицата.

Обаче една жена я застреляха без да има нож и без да е нападала никого.

тъпо-грозният бот, не сравнявай страни, където демокрацията цъфти с Насрани страни, дето за празен лозунг те вкарват в затвора.

кефи ме как русофилите се кефят на такива страни, то бива да Ви е празен черепа и да не мислите адекватно, ама прекалявате!

как вярваш на тая пропагандна статия писана в западна медия. Ти бил ли си в Иран? Айде поне погледай малко клипчета в интернет преди да коментираш.

Путин харесва това. Обича тоталитарни режими, в които управляващия коли и беси.

Брадатия тиран - просто един от приятелчетата на Путкин.

Не е до вярване, новината я има в Иран. Проблемът ти е, че живееш с руските очила, в които няма място за мисъл, а само изпълнение на чуждите пропагандни програми.

Това е защото дадоха дронове на руснаците. Ако мислите, че на някои му пука за обикновените хора, сте много наивни.

В никакъв случай не сравнявай България с Иран, че не се знае в чия полза ще е резултатът

Малко дронове са дали. Трябват още и от новото поколение.

Естетсвено, че в България е по-добре от Иран. Само в празните ви кратуни е обратното.

Е, тука русофилите не трябва ли да ви разстреляме тогава? :))))

Тая дето и казаха сто пъти да не се опитва да влиза през барикадираната врата ли? :)))) Напрово ми стана мъчно. 3 пъти и повтори да не се опитва, тя продължи.

Само се опитваше да проникне през барикадирана врата на място където не трябваше да бъде... :))))) Тия опорки за вътрешна употреба не вършат работа. :)

Само на ва путинофилите всичко ви е ясно. Що си губите времето тука обаче. не е ясно. :)))

Много искам някоя краварска подлога да ми каже колко ирански НПО-та има в САЩ. Могат ли с ислямски знамена да организират протести за налагане на своите правила и разрешено ли е американски граждани да получават пари от чужди държави, за да водят политическа дейност?

Хората без чувство за хумор и ирония са опасни !

Не е разрешено. Имат си закон за дейността на чужди НПО. И то много отдавна. Преди няколко години руснаците го изкопираха от тях. И след като го приложиха, бяха оплюти от американците, че нарушавали свободата и демокрацията :))))