5 г. блок ползва парно и топла вода на аванта

Незаконно присъединен блок към топлопреносната мрежа е открит при рутинна проверка на "Топлофикация" - Перник, съобщи директорът Любомир Спасов.

Обратно в новината

Коментари - 5 г. блок ползва парно и топла вода на аванта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В този толкова български казус на мен ми прави впечатление друго, което явно всички пропускат, неволно или волно. Пет години ТФ-Перник захранва цял блок, без да получава приходи. Как така не са усетили, че са на загуба чисто финансово? Това ще рече ли, че печалбата на топлофикациите е толкова голяма, че могат да не забележат финансовите загубите от цял блок за цели пет години? Или че продукът, който топлофикациите доставят, е толкова евтин, че ако го предоставят безплатно, на практика не се забелязва, ако не си получават парите за него? Или пък ако някъде се получава финансова дупка, топлофикациите просто си я "включват" в сметките на плащащите потребители? Някой да се покаже да обясни или поне да зададе този въпрос - как така пет години даваш безплатно на цял блок народ продукта, от продажбата на който се издържа фирмата ти, и не забелязваш при финансовите отчети, че си на загуба?

Перник пак избиха рибата! Входът в дискотека там се поемал от здравната каса...

Ето това е един от основните проблеми в страната селския тарикатлък и българската андрешковщина. Прееби другарче. С този манталитет колкото и да се бием в гардите и да врещим "Булгар" и "Европата" няма да се оправим.

Преди време бяха убили Юриста на Топлофикация - СОфия. А разни рекетьори- инкасатори на Топлофикация скачаха от междуетажното пространсто на блоковете и се убиваха.. Запалиха и дисктеката на Божо Кравата. Време е да запалят и закрият Топлофикация -Перник.

може и с тока да са така

Мдаааа....те може да си искат парите...ама няма как да ги вземат...първо трябва да докажат колко дължи всеки...второ топлофикация е прехфърлила консумацията от този блок като загуби върху други свои клиенти.....т.е. тя трябва да връща пари на ощетените....с две думи топлофикация ще пие една студена вода......айсиктир време е и те да поемат загуби за своя сметка.

Никакви загуби не поемат. Останалите абонати са платили парсата. Наглеците търсят да дублират светостта.

Ето от тук идва всичко - може да се краде, може да не се плаща, дават се пари под масата - и накрая - хак да им е на тези, които плащат и са нормални хора!!!

Е, докато е така - НЯМА да съм нормален човек!

Топлофикация е най-големият крадец! За шест години са ми взели 18500 лева без да доставят нито една калория топлина (не ползвам парно и нямам тръби за топла вода), чрез надписване на сметките в нарушение на Закона за енергетика. В тази сума не са включени 1600 лева, които съм платил за "сградна инсталация", съгласно изчисленията на топлинния счетоводител. За това всяка година информирам прокуратурата - без никакъв резултат.

Ами аз на твое място влизам с една брадва в абонатната и.....може и сам да се сетиш за продължението. Правят нова. И новата също...и така докато не ги избием тия пари или не се откажат да захранват входа.

Би трябвало да бъде - От 5 години, блок ползва топла вода и парно на аванта.

Дофтур Стоенчо пък им повярва.

Туй няма как да е истина. 5 години никой да не се похвали, че не плаща. Туй не е в кръвта на българина. Друг вариант цял Перник да е знаел, ама всички да ги е мързяло да оправят работата.

А сега, ако това е истина, да си глобът топлинния счетовордител, а не хората. Нале топлинните счетоводители беха оДговорни за оЧетите. И тогава, като се види кой какво, тогава.

тия да си плащат с лихвитееееее

коj бал,бал кака се узени

Нищо НЕ са ползвали.. Това са измислиците на Топлофикация.. Сега, хората от тоя блок, трябва да отидат и да поискат от Топлофикация да им плати НАЕМ за тия 5 години- по 50- 100 лева на месец, за всеки апартамент, през който минават тръбите. Общо, собствениците на всеки апартамент трябва да получат от Топлофикация - по шест хиляди лева. За това че тръбите им са минавали през блока.. Или да плащат НАЕМ, или да им срежат тръбите.. Някой друг може да ползват и тръби, който плати НАЕМ.

Поредния заблуден неграмотник. Хайде да ти обясним и на теб - Топлофикация доставя до абонатната станция - от там до жилищата, вие решавате как да си пренасяте услугата. Поискай наем от "енергото", водното дружество и интернет операторите, които също ползват инфраструктурата на сградата.

И затова ли когато искам да се откажа от тия изедници, те ме карат да им плащам наем за тръбопроводната мрежа дето ми минава насила през имота, а???

Бреййй, как сте го измислили! Вие авантаджиите сте били бая хитри, чак пък и нагли - наем искате. Яката работа!!

И как доказа че са авантаджии....ами ако има хора които са си купили апартамент в тоя блок но не живеят там....и те ли са авантаджии....и как ще докажеш кой колко е консумирал...то със искане ако ставаше работата....ами да ги дадат на съд живущите в блока......и да чакат 10-15г. да се влачи делото. Извода е че топлофикация е проспала тези загуби 5г. зашото е преразпределяла тези загуби върху други свои клиенти.

блок на връзкари (боиковисти).

Нека тарикатите си платят всичко назад, плюс солидна глоба.

Да се краде от крадец не е грях! Амин!!

Би ли цитирал къде го прочете това? В "Робин Худ"? Пък и с "амин" подпечатано... истина значи. Крадците (независимо от кого крадат) с това ли се залъгват, че някакво добро правят на обществото едва ли не? Всеки си плаща сам. Освен с НПК не е зле и с Библията да се позапознаят, че не е ясно кой пръв ще ги съди.

Точно себеуважението и достойнството ме карат да се питам : Как така на Българския данъкоплатец лежат и сметките на стотици хиляди паразити ?!! За тях законите не важат ли ?!! Не може смардливия електорат да има само привилегии ! Стига вече , до кога ще ги търпим и тях и техните избранници от всички разцветки !

Тя тая топлофикация на кои бизнесмен е

На Ковачки е. Чувала съм, че в Перник пращат по 10 лева на стая на месец, което е нищо.

Топлофикацията със сигурност са си начислили парите и са ги прибрали от други абонати! Сега се опитват да приберат още кинти от т.н. авантаджии. А че цял блок 5 години ползва вода и топло на аванта, показва доколко Топлофикациите (не само в Перник!) водят отчетността си и доколко може да се вярва на разчетите им за сметките на хората! Всичките им калкулации (много често сменяни по обясними причини!!!) са си чиста проба надуване на абонатите!

които са направили подово отопление, вкарали тръбите от парното под плочките, понеже идват да проверяват през пролетта, когато вече няма никакво парно, никой до сега не ги е хванал, че така крадат от Топлофикацията.

Крадат от теб, не от Топлофикация

че в този блок си живеят случайни хора... ама мнООО се съмнявам. Тези хора, освен да платят с лихвите, трябва да бъдат съдени, за мошеничество и измама.

После не се чудете, защо са ви високи сметките.

Циганска работа, ама от заможни българи.

ХАХАХА, айде стига бе Топлофикация Перник не знаела ... да бе да ... щото блока бил присъединен от др. дружество ... всеки, които се е занимавал знае каква е процедурата по присъединяване на нов абонат ... така че някой хора от Топлофикация Перник са знаели, това лесно се проверява и те следва да носят отговорността, че са ощетили работодателя си и държавата, а не гражданите ... те тия служители бая са се облажили още при искането и проучването за присъединяване, а нищо чудно някои и до сега да са на хранилка ... а на блока ЧЕСТИТО!!!

Ега ти Топлофикацията, дето не си знае паропреносната мрежа. Знаете ли какви са им заплатите? Сега искат да вземат за това отопление още веднъж пари, защото от изравняване вече е платено.

Топлофикацията била ощетена и иска обезщетение? А хилядите абонати, които са плащали чрез изравнителните сметки топлото на хитреците? И нали всяка година ходите да пускате/спирате парното по блоковете? Е как не сте забелязали, че не са редовни?

Благодарение на рутинна проверка е установен казуса,въпреки че цели пет години собствениците не плащали за топло подаването.Тъй че какви са тези рутинни проверки на пет години или повече???

Самоуважение какво означава - да крадат от теб и ти да си прекалено горд за да го забележиш ли? Аз съм на мнение, че всеки трябва да плаща за услугите, които ползва, но реалната цена, топлофикациите и ВиК дружствата си разпределят загубите на абонатите, които плащат и след това нищо не ги интересува - казват ти да си откриеш сам кой е крадеца и как краде и като им го покажеш ще си вземат парите от него, но няма да ти върнат твоите. Та от самоуважение да плащаме чуждите сметки ли предлагаш?

именно!

"от Топлофикация обаче искат обезщетение за времето, през което неправомерно обитателите на сградата са ползвали парно и топла вода" Е спрете се вече! Достатъчно ограбихте народа! Хората нямат пари да си платят месечните сметки, те искат обезщетения за минали години!

" Нямащите " пари госпожо обикновенно редовно си плащат сметките ... Едни други са тези, които крадат отопление и облаги ;)

Преди време имаше едни блокове в София, които ползваха на аванта. Проблем се появил тогава, когато някой отишъл да си плати.

Хак да им е, на студенко януари и февруари. Да се научат. Договори напролет, след като минат делата за обезщетение.

Да ти обясня бе глупи! При соца държавата преразпределяше средства, така топлофикаиите бяха на символични цени и всички се бореха за топлофЕкация. Сега всеки потребител трябва да си плаща реалната консумация!

Само един блок и само пет години ?! Що изобщо го правите на въпрос , бе дембели ?!!! Ароматните коняци във Факултета не са плащали ток и вода от тридесетина години , а там вегетират над 80000 орки . Във всички катуни е абсолютно същото , пък и се заселват незаконно където си поискат . Или законите и плащането са само за Българи ?!!!

Безплатно - Х*Й! Плащали сме го аз и ти с издути изравнителни.

Аз пък се чудя как са ги хванали???? За да са ги хванали, е трябвало да влезнат в абонатната, но след като абонатната не е собственост на Топлофикация (тя не е била присъединена официално) и след като и помещението не е тяхна собственост.... кой ги е пуснал да влезят там???? Не съм наясно как се правят такива проверки но ми е странно наистина как са ги хванали.... и защо чак след 5 години... това значи ли че по този участък до сега не са правени проверки....

Лошото е, че големите дружества които имат ресурс да прекратят тези практики казват, че тяхното задължение е до абонатната станция и живущите в блока трябва сами да намерят крадеца или да му плащат сметките завинаги, което ни води в един омагьосан кръг. Ти като обикновен гражданин нямаш право да извършиш проверка в съседа си ако той не те допусне в дома си, освен това някои хора отдавна са измислили как да крадат без да ги хванат - замазани в стената кабели идващи от осветлението в коридора, подово отопление от парно под замазка на пода и демонтирани радиатори, тези неща могат да се хванат от дружествата предлагащи съответните услуги, чрез анализ на потреблението (например при сигнал от живущ в блока), но не желаят тъй като си вземат парите от другите живущи в блока. Също така, като обикновен гражданин не можеш да поискаш справка за потреблението на другите в блока за да си направиш този анализ и да видиш кой краде. Омагьосан кръг в който едни плащат и за другите, но на всеки в един момент му писва да е "най-глупавия".

блок ...е отктит ...при рутинна проверка хахаха...

Браво

Ей това е Българина, колкото се може повече да е, ама на аванта най-добре. Е иначе всички други абонати им плащат техните сметки, ама какво от това, докато може що пък да не се възползват хората. Ей затова няма да я бъде тази държава и честните и работливи хора ще избягат...

Хайде трайте, умници. При социализма цяла България ви плащаше сметките, за да се разхождате по потници и гащи на отворени прозорци, защото бяхта витрината на Бъкгария.

хвала на таквъзи българи

ми имат да вземат ама ши имада земат!

"...Сградата е била присъединена към топлопреносната мрежа от друго дружество...". Това значи, че другото дружество е заплащало консумираната топлоенергия. Защо Топлофикация иска същата енергия да бъде платена втори път?

еваларка им правим! а мангустите, дето ни ток плащат, ни вода, незаконно строят - тях ко ги прайм?!

Браво, Перник! А за Топлофикация: няма договор-няма пари.