Парламентът одобри забраната за износ на нефтопродукти от "Лукойл"

Ограничението важи за изделия, произведени с руски петрол, за който има дерогация от ЕС и МС. Изключения за трансфер и износ се допуска само ако са насочени към Украйна

Обратно в новината

Коментари - Парламентът одобри забраната за износ на нефтопродукти от "Лукойл" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понеже украинците крадоха до засиняване от тръбопроводитве, което наложи на русия да ги заобиколи от север и юг, сега ние ще ги снабдяване с дестилати от нефто хим.ЕС ни даде отсрочка( ДЕРОГАЦИЯ) но не знам какво ще реши Москва.

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

И кое от изброените казваш е българско и го ползваш ?

Забранява се износът на нефтопродукти за ЕС и извън него, ... Изключения се правят за износа за Украйна... Бахти Закона! Все едно да напишат: Забранява са да се убиват хора, Изключения се правят за Бай Иван! Няма такова малоумие!

Какво лошо намира в това да разрешат да се отстрелват мангали, например?

...какво толкова е станало,какво толкова, каква е тази драма,голяма трагедия,е малко санкции едва ли ще нарушат величието на една могъща фирма,от советски тип...едва ли....

Що го мислите бизнеса за толкоз прост бе? Просто сега Украйна ще прати двама прекупвачи в Бургас, и пак ще купуваме руски бензин, ама ще му викаме украински. Нали така купуваме и азерски газ от Русия. Щом имаме право да купуваме от Турция, защо да нямаме право да купим от Украйна?

В много държави е по евтино горивото а си нямат Лукой .Явно се мисли за добруването на народа

кажи две държави! и цените там!

Хей ги две

Правилно са забранили, но наказанията са слаби. С Русия нещата ще са замразени за дълго време докато не стане Путлер капут.

Машалааа гяурчо . За награда - довечера си носи вазелин .

Да не стане, че това ще струва милиони на българският данъкоплатец? Защо да е забранен износа, нали уж държавата щеше да поеме контрола? Какво стана с демокрация, свободни пазари и други? Как платиха с наши пари 960 милиона глоба за реактора тия мухльовци в управлението. Сега и тук ли ще трябва да плащаме? Или просто ще ни сложат 5 000 семейства без препитание, за да е евроатлантическо ценно?

Новите безработни да благодарят българското правителство.

Има за всички. Има и да Лукойл.

То като пърцуцата - к'вото сипеш ... все нещо излиза ?

Сега края на март няма да има никакви горива. Ще се реши и проблема с 1 лв. който трябва да намалее цената. Лукойл ще затвори а тези от НС ще са кандидат депутати с имунитет и гласящи се за следващите избори.

Айм сега да видим с какво ще зареждат самолетите. Булшинството не са български и реално изнасят горивото извън страната.

Ще прави реверс на кървава окупационна газ през балканските блядове - сърбия

Путин спира петрола за България от 1 февруари, с указ от декември! Рафинерията пусна предизвестие през декември за масово уволнение от 31 януари. И депутатите се правят на велики с ялови решения.

Лукойл има смисъл, ссамо ако контрролира вноса и дистрибуцията на горивата. Това им дава пълен контрол върху дължимите акциз и ДДС. Като обявяват фиктивен износ за милиони тонове горива, те си прибират почти 100 млн всяка седмица. За година сумата отива към 5 млрд. Всяка годиа. А нашите митници и НАП дори не смеят да им направят проверка...

Не може да се изнася и продава гориво, а само да се подарява на нацисткия режим в Киев!!! Продажници!!!

Кви продажници Кой кого е предал

След 5ти февруари ще има и драми с Лукойл-а. Така и не разбрах в това решение дали са разрешили износа на тия продукти дето нямат пласмент в ЕС или ще ги тъпчат докато свърши мястото и ще спрат.... Лукойла не е длъжен да работи на 30-40% заетост. Ако не им излиза сметката просто ще спрат. Ако нашите ги натиснат и изземат управлението - ще спре петрола. Даже и да се орпавят след няколко месеца нещата, ако приемем, че дойде някой танкер през Босфора, то ще има има един страхотен период на хаос...

Другари Запада пак на нахуяри На този етап ще е така докато не се проведе нова Октомврийска революция

много скоро ще разбере къде серат гладните

Закривай!

Мдаааа.... На Украйна много й трябват нашите с руски произход нефтопродукти. Щото Леопард-ите, дето ще им ги даде Полша, само с М10Д могат да движат.

Дизела за това е на 3 лв., защото танковете в Украйна карат с дизел от Лукойл България.

гадни чуждопоклонници

Преди бяхме руски подлоги, сега сме американски подлоги. Има един плюс обаче, в САЩ има демокрация, а в Русия, ако говориш срещу Путин отиваш в затвора, а от затвора те пращат на фронта.

Само тотален олигофрен може да каже, че в САЩ има демокрация. В момента, в който станеш неудобен те унищожават с купените си медии. Ако не сработи ти скалъпват обвинение и те пъхат в затвора. Ако и това не помогне те изчезват или самоубиват. Да ти пикая на демокрацията.

Те САЩ са зле, не колко простосия и путкин ама и ти за какво се занимаваш с ватниците, тия крепостни селяни дето все запада им е виновен.

САЩ са най-сериозната демокрация позната на човечеството. Там е възможно действащ президент да бъде разобличен в лъжа и измама и евентуално да бъде свален от власт: - 'Уотъргет' от 1972, където Никсън е обвинен в опит за подслушване на конкурентна партия и свален от власт през 1974 г. - 'Люински' от 1998 г, където Клинтън е обвинен в извънбрачна афера, но остава на работа, въпреки, че е разобличен. Реалността е, че Русия повече не е фактор нито в България, нито на Балканите, нито в Европа.

Що? Нямат ли какво да смучат, а трябва да плямпат срещу Путин?!

Я ша си къщата зАпала ,ако ша изгори на Нане плевнико !

Украина!!??? Т.е. не може да се изнасят горива към ЕС, въпреки че преобладаващата част от принадената стойност остава в България, а само към Украина!? Демокрацията определено не е лъжица за нашата уста...

Много весел коментар е това с 'преобладаващата част от принадената стойност остава в България'.

Въпреки крясъците на умнокрасавитета, предприятието което пълни бюджета на РБ е Лукойл /ДДС и акциз/. Като му забранихме продажбите в Турция ли го пращаме?

По кой закон се дължи ДДС и акциз, ако работиш на ишлиме за износ?

само ако има разлика в наша вреда със ставките при получателя.

Не става - рафинерията не може да се мести. Това не са захарните заводи на Ганчев, който за няколко месеца премести бизнеса в Румъния. Нито пък роувър, които за няма и половин година преместиха предприятието в Китай.

То ДДС и акциз и от Румъния да вкараме пак ще е същото, а схемите с данък печалба дето въртяха какво правим, в Румъния ги хванаха , после една солидна глоба и чао, тук сме се загрижили дали ще им върви бизнеса добре.. то и затва румънците са 5 пъти по-добре от нас вече

Мисля, че Румъния осъди Лукойл на 300 млн. евро, за данъчни измами. Като гледам как сме се наели, не е изключено и ние да им дръпнем една глоба.

Значи схемата е предварително договорена с рашистката федерация. По документи в скоро време ще започне зверски експорт към Украйна, а в действителност всичко ще продължи по старому.

А управляващите казаха ли какви ще са цените на горивата за обикновенния българин ?

Боли ги кура за българите!!!

Сетил се! Къде беше като ПП ти вдигна бензина с лев горница? Сега се размислил, че щял да се увеличи! Ае, аман от лицемерие!

ПП ли ти вдигна цената на горивото или путкин, я се опитай да си използваш мозъка веднъж в жалкия си животец, ватник.

Къде е разбивката по партии на гласуването ???

Чудесна логика! Лукойл ще може да продава само на Украйна. Само лошото е, че така Украйна ще финансира войната на Путин. ... Ееей ама мислете ги тези неща като ги галсувате мааму стара.

Викаш на путкин му е кеф да снабдява Украинската армия с гориво

Тя и твойта куца нещо, ами евтин петрол следователно евтино гориво, а ако го купуват украинците от друго място на каква цена ще им го дадат

Сори. Грешката е моя. Просто бях пропуснал факта, че Украйна са се договорили с Русия да купуват горива по тънката тарифа.

Много е просто , с един ракетен удар по сбирщината от педерасти , престъпници и чужди агенти , наречена НС ...Всичко се оправя за нула време....

Чудя се на акъла на управниците! "Лукоъл"много ясно,че ще напусне България.Крачка не е умирачка! Ама българите тогава няма да видят днешните цени. На какво залагат управници? Отърваване от едните и попадане на зависимост от други? Да,-ама на каква цена!А българи ще смогват?Ще оцелеят ли?

Сега да затворим и АЕЦ Козлодуй и тези, които не ги вземат в чужбина да лягат и да умират. Пожелавам всичко най- лошо да застигне тези, които не гласуваха и позволиха на една шепа мародери да правят какво да си искат.

Като набутат американското гориво в 5ти 2024 най-верочтно ще има драми. А след 5ти февруари ще има и драми с Лукойл-а. Така и не разбрах в това решение дали са разрешили износа на тия продукти дето нямат пласмент в ЕС или ще гфи тъпчат докато свърши мястото и ще спрат.... Лукойла не е длъжен да работи на 30-40% заетост. Ако не им излиза сметката просто ще спрат. Ако нашиоте ги натиснат и изземат управлението - ще спре петрола. Даже и да се орпавят след няколко месеца нещата, ако приемем, че дойде някой танкер през Босфора, то ще има има един страхотен период на хаос...

След 10 дни Нефтохим затваря и започваме да внасяме горива на цена поне 5лв от съседните ни страни. ЧЕСТИТО !

Уплаши ни!

Ти пък каво да се плашиш, нали каручката и магаренцето са налице, какво да му мислиш...

Дано затворят и държавата да поеме управлението, после да лъснат далаверите на тия руски измамници с целия блясък как са ни цакали, после само глобата ще е по-голяма от цената на целия Нефтохим

А за плащането на сумата ... Абе нали ще има да вземаме! Колкото си взехме от задълженията на Ирак. И от "възстановяването на Афганистан... И от Либия...

ГАЗ НААААААШ

Аз, като отида на бензиностанцията да зареждам, само Украйна и руската военна операция са ми в главата. И се надявам да помогна на Зеленски да превземе Москва, че да поевтинее дизела. Няма да ви казвам как с мъка на сърцето си включвам парното в къщи, зер и то е на руски природен газ, нищо че ни го продават посредници. А климатика, който работи с електричество от руската централа Козлодуй! А водата, дето идва от някакъв язовир, строен преди 50 години от руски инженери! А руските мазила, дето си мажа кръста, с хондроитин, окопник и шлемник байкалский... А онова лекарство, Карипаин, дето вече не можеш и да го купиш у нас... Толкова да сме зависими от тези комунисти, чак съм възмутен. Днес прочетох, че даже абсолютно американския ми Айфон е произведен в комунистически Китай. Добре, че не е в Москва, че щях да се беся вече...

Сигурно живееш и в руска панелка дето духа между прозорците ватник.

Не бе, живея в една каравана в махалата, и карам украински Запорожец, напук на Путин.

Пешо, Пешоо, сам не усещаш, че си куха лейка. Не се опитвай да иронизираш.

Лукойл минава на "турски" петрол, част от който е "азерски". Малко е по-скъп от руския, но само малко...

Газ, петрол, ток и ятаган от султана Ердоган!!!!!!!!! Слава на Аллах и неговия пророк Ахмед Доган!!!!!!!!!!!!!!!!!! Бъхливите гяури да стягат фесовете!!!!!!!!!!!!!!!!!

И ако на това ми викат пазарна икономика здраве му кажи ! Тези идиоти да вземат да прочетат Капиталът на К.Маркс и после да творят безумия !

Това са международни санкции към държава-агресор. Политиката и икономиката винаги са си взаимодействали и неслучайно преди в нашите икономически университети се е изучавала дисциплина 'политикономия'.

Това са санции на САЩ и васалите им от ЕС.

Ходи в мацква да живееш като не ти харесва

най после нещо смислено от парламента

Явно нещата при Путкин са много зле и отиват на умиргачка. Щом нашите михлюзи се размърдаха и най-накрая взеха страна. Вчера бастисаха криптото а днеска бастисаха Лукойл…

В момента в който Нинова започна да изнася оръжие за Украйна, стана ясно, че Русия повече не е фактор в България.

Путлер скоро ще го гръмнат ако не ги изпревари и сам си тегли "девьят грамма" в злобната кратунка.

Ама първо буш обама и другире нали?

Че той Ердоган купува руски нефт и продуктите от него ги изнася на когото си иска. Нищо лично, просто бизнес.

Що рИветИ тогава? Марш при Ердо бляд! Но Ердо ви работи вкара май отзад…

Кой си ти, че да ме пращаш някъде? Аре чупка

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СМЪРТ НА ПУТИН!

ДА ВИДЯ КОЙ ПРЕДАТЕЛ ЩЕ ЦЪКНЕ МИНУС НА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Я си ЕПМ , передаст умерисан. Да не мислиш ще като смесиш мед и катран се получава чист мед?

Интересно, работещите в Лукойл ще чакат ли кротко уволненията или ще дойдат пред НС да вадят хлабаво поставените жълти павета преди това?

Свършиха заплахите как ще ни нападне Русия, как ще ни спре газа, нефта, ядреното гориво и сега ни плашат със стачни действия. Рафинерията в Бургас ще продължи да работи, каквото и да си мислят русофилите, нещо повече безработицата в България никога не е била по-малка. Работа има и ще трябва повече креативност, ако някой се опитва да всява страх.

Че те ще го препродадат още в морето, бе.

Ми що ли на Украйна и се дощяло нафта от руски петрол?

Русоробите като Копейкин да ходят да се оплачат на готвача на Путин или да се молят при кадирката…

копейката е в аритмия! Представям си митрофанова... пратете линейка до посоля!

Путин сега няма с какво да ни изнудва вече!

т.е. добре дошъл казваш на Ердоган? това десносектантските педерастчета евроджендърчеат сте много късогледи и плиткоумни

Да сега ще те изнудва Бай Дън.

Така е. Русия повече не е фактор в България. Жалко, че не успяхме да извоюваме тази независмост сами, но каквато и да е цената, тя ще си струва.

Украйна е разграден двор отдавна и не е член на ЕС. Ще изнася горивата на Лукойл където реши и колкото реши;))) Танкерите даже няма да стигат до Украйна.

И триста минуса да сложите, украйна ще препродава петролни продукти като луда:)))))) Както си разппродаде оръжиерто,което наследи от СССР няколко олигарха се родиха от съветско оръжие:)))) Явно никой няма представа какво представлява Украйна;))))

Още един пирон,в ковчега на путкин.

Още един пирон в нашия ковчег.

Да, във вашия - на троловете руски...

А уволнените от Лукойл, кого ще дойдат да ръчкат с тояги у гъзерете?

Това предвещава повишаване на цените на петролните продукти,масово уволнение на работещите в завода,повишаване на безработицата и покачване на инфлацията. Обевидно ,че ДПС и други кръгове в България работят срещу интересите на България.

Глупости Руснаците печелят луди пари от нас. Ще спрат ама друг път.

Руското военно разузнаване ГРУ е подготвяло преврат в България по модела на пропадналия опит в Черна гора през 2016 г. Това съобщи разследващият журналист Христо Грозев в интервю за предаването “Контракоментар” на Асен Генов. Той е трябвало да се случи няколко месеца преди този в Подгорица. По думите на Грозев сценарият е бил същия като в Черна гора. Около 700 души е трябвало да нападнат парламента и да започнат престрелки. Той допълни, че в подготовката са участвали и паравоенните формирования, действащи на територията на България. По случайност, свързана със съвсем друго разследване, българската полиция е успяла да разбере за подготвяни преврат и да го парира, уточни Христо Грозев, който е издирван от ГРУ

Възраждане ли са били?щото те щяха да изнасят хора от парламента с краката напред

Христо Грозев може да каже, че Русия е подготвяла и Второто Пришествие за 2020г., и да бъде също толкова прав. Чужди агенти и техните отходни канали за дезинформация, опс извинете... за правоверна, тройнчекирана и четворно буустеризирана информация, като господиниът ит "Контракоментар", могат да се занимават с нещо истински съществено и важно, като списване на годишен хороскоп на България... или нещо от този калибър. Може и да се намери някой нежълтопаветен, че да клъвне на глупостите им.