Парламентът гласува извънредно в сряда споразумението, вдигат блокадата на "Струма"

Протестиращите от "Бобов дол" са доволни от резултата, Пеевски им обещал, че НС ще приеме документа по обед

Обратно в новината

Коментари - Парламентът гласува извънредно в сряда споразумението, вдигат блокадата на "Струма" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече всички се слагат на Пеевски. И тези дето лъскаха жълтите павета през 2014, и тези през 2020 ..... Няма светлина в тунела .....

Анализът, базиран на опит и доказателства е най-надежден. Хубаво би било ако протестиращите просто изключат въглищните мощности за целите на експеримента. Ако всичко работи и има светло, какво да чакаме 2037. Ако обаче ток липсва, ще трябва европейското началство да разреши дерогация за българското си поделение. И да отмени данъка върху този тип централи.

Густо, майна, двоен надник в парламента! Хем сме във ваканция, хем ще сме извънредно в парламента...ще има ново джипче за депутата Христо, Пеевски ще дава бонуси за конституционните промени!

Синдикатите работят в комбина с протестиращите !!! Трябва да се свали правителството ! То е виновно за гадостите а да правите споразумения !!!

Европейската комисия никога няма да даде разрешение за нови атомни реактори за българските туземци. Закриват тецовете, оставят двата работещи реактора още 15 години докато им свърши живота и ни минават изцяло на внос на справедливи цени. Франция ще си обнови всички реактори, че и нови ще добави. Но това все пак е обяснимо. Те са цивилизован народ, не като българските туземци, които най добре да си бяха стояли в Османската империя.

Глупчовците им го набутаха нежно, така както само премиера ПееФски умее. Реално на свободен пазар, при положение, че има брутални такси за емисии, и то от 2025, просто фалират. Междувременно цялата тая сган дето е в момента на власт, ще е усвоила едни 4 милиарда и ще е се спасила с 200. Синдикатите им разказаха играта на миньорите. Докато не проумеят, че с преговори нищо не става ..

Блокадите остават!

ЕС си е модерна форма на колониализъм. Завидно европейците си правят к това, което винаги са правили... Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. Поне няма да ни режат ушите, както са правили с местните бачкатори в белгийско Конго.

Не е сигурно - За наивни бездушни глупаци като нас , може и да направят изключение ! Те са си спокойни , че ние няма да посмеем и да гъкнем , а и най-страшното е че са убедни в това - Ние достатъчно дълго вече им го доказваме , че сме послушна и продажна рая - Иначе щяхме ли да сме заробени за едни банани и празни приказки ?!

Германски и френски търговци ще ни внасят ток от Турция на тройни цени и ще си прибират печалбите. Вие да не би да вярвате че ЕС е някаква благотворителна организация като Червения кръст. Кой реални взема решенията в тази организация? Кои са " моторите на съюза", а? Ами Германия и Франция. Сега ще изпълнявате ЕС законодателството, ще си плащате скъпия ток и ще благославяте ценностите европейски. И така справедливо ще ви направят прехода в сметките.

Всичко е "ясно", но защо точно от Турция. Не може ли от Румъния, Украйна, Франция, Гърция?! Но всичко е "ясно" за пропагандатора.

Франция има 58 реактора. Значи за тях - може? За нас - не може :)

Защото Тур има строи 3 АЕЦа и има 2 реактора заредени с гориво. Скоро още. Румъния и Франция изпитват също недостиг. Французите реакторите им са стари, ремонтират ги, има недостиг на вода за охлаждане, отделно Германия виси отстрани и пиши, че няма ток. Турция е на 2 крачки, тролей.

ЕС ни излъга навремето за атомните реактори. Затвори ви ги. Цената на тока от 10ст за киловат скочи двойно - на 22 стотинки на киловатчас. Сега пак ЕС ни лъготи и ще ни закрие въглищните тецове, който произвеждат 45% от електричеството ни. Цените пак ще скочат поне два пъти. Какво има да коментираме повече. Пък вие си псувайте Денков, както десетилетие си псувате Кунева. Междувременно ще плащате високите сметки и ще се радвате на ценностите.

Имаше споразумение за затваряне на 1-4 атомни реактора, сега ЕС ще ни предостави милиарди за енергийния преход. Кой лъже?! Може би тези, които заблуждават енергетиците, че държавата ще продължава да изкупува електричество от нерентабилни централи. През част от деня цената на Ел. енергията от възобновяеми мощности е 0,00 лв., а България купува по-евтин ток през друга част от денонощието от Гърция. ТЕЦ-овете на въглища ще останат като базов резерв, а ако могат да произвеждат електричество на пазарен принцип, ще работят. Но това е малко вероятно. Та, кой лъже?!

Кви милиарди ти е дал еврогейския съюз, и къде са тези милиарди????

Къде са милиардите ли? Не си ли чувал за Каймановите острови?

Ей, тролей, през деня е 0, ама лятото. Като се стъмни кой спасява системата? Не е ПееФски. Тецовете са. А като падне сняг, кой спасява системата? Не е ПееФски, тецовете са.

Излъгаха ги. Това, че са подписали един хвърчащ лист нищо не значи.

Глупости. В плана зя брюксел има ангажимент за затваряне и той е 2030 г. Филма с българската енергетика приключва и идва цената за плащане.

Тецовете тровят децата е Жалко за тези необразовани хора

А като караш изпърдения си милионник дизел, пробутан ти от търговците на коли, като каран от баба германка до магазина и обратно и зад теб не се вижда от облака дим не ги тровиш нали така?

Предадоха ви момичета и момчета! Подписите и думите на продажниците не струват и стотинка. Гответе се да бъдете излъгани и безработни. Шефовете ви пак взеха едни пари. Жалко много жалко

А колко хора Колко деца са болни от замърсяването на въздуха от тези тецове

Тези тецове работят от десетилетия. Как до сега никой не се разболяваше, и точно като се появиха зелените паразити започнаха да стават вредни тецовете??

Единственият болен мозък си ти

Герб и синдикатите комунисти манипулират политически протестите умишллено

Ам’чи то днес е Сряда бе … пак ги излъгаха камилчетата!

От това че все още е гарант Пеевски , защото в бъдеще и Карадайъ ще Ви лъже както си иска ! Какво значение има кой ще подхвпрли бананите на простите и наивните вечно лъгани маймуни ?!

Били ги излъгали. Не, постигнали са съгласие за работа на пазарен принцип - произведеното електричество ще се предлага на борсата, ако могат да продават навън, да го правят, но не останалите да им покриваме милионните загуби. Продължават обаче да пилеят ценно време - добре е ако могат да се включат в мощностите за "зелена енергия", за които ще се предоставят милиарди от ЕС. Ако пропуснат тази възможност, никой няма да им е виновен - скоро ще прекратят дейността на "пазарен принцип", каквото ще се случи и с"американските" централи през 2014 г. и 2026 г

Брюксел няма да отстъпи на някакви роби в област България. Те вече са приели законодателство за сектор Енергетика Цените скачат три пъти. Ще има и дефицит на електрическа енергия, когато фалират насила тецовете.

че заповед път ги излъгаха ли? Глухинли са, слепи ли са или тъпи, че нв разбират какво им казва в прав текст молеца?! Онази опилата невестулка в прав текст заявява че ще се съобрази с интереса на европейската комисия а не на България? Това което се подписва няма никаква стойност.

Точно това каза. Не знам защо никой не чу думите му.

Изяж се!

ЕС не дава нищо, ЕС само взема. Под предлог, че има климатична криза, под предлог че въглищата замърсяват въздуха, ни карат да си затворим ТЕЦ-вете и да купуваме ток скъпо и прескъпо.

Излъгаха ги. Дори да им гарантират "капацитет" кой ще плаща скъпите въглеродни квоти на ЕС? Фалират бързо. Най добре е още сега доброволно да дърпат шалтера и да се разотиват по домовете.

Да, ще им удължат агонията....на по-добра цена за тях.....ако ек отпусне мслко йолара

Нищо не са постигнали. В точка 2 от документа се казва, че тепърва ще се ходи в Брюксел и ще се пада на колене пред Европейската комисия, евентуално да се съгласи да не ги закриват. И по натам е казано, че правителството "гарантира" продължаване на работата на тецовете, но по "европейските правила и законодателство". Което практически означава, че тецовете ще фалират изкуствено (на сила) заради наказателните разходи, които им налага ЕС за покупка на т.нар въглеродни квоти. Искането за отлагане на т.нар "либерализация" е отпаднало. Минали са ги с 200. Той и Денков точно това каза на излизане от срещата. Обещали да работят на "пазарен" принцип, според правилата на ЕС обаче.

Копейките в амок. Квичат, че превратя пак не стана :)

Никой не иска никакъв "преврат" - С огромно удоволствие се наслаждаваме да гледаме как тези "умно - красавци " ще ви ЛЪЖАТ и продават като синджир роби на когото си поискат , без дори да можете да отреагирате ! Известен факт , е че най-хубавата шунка става от най - тъпите прасета , а Вашата простотия и невежество не може вече да породи дори и съчувствие - Така че по-рентабилно е да има поне достатъчно шунка !

Няма как да стане тази работа. В ПВУ пише намаляне на емисиите с 40 процента до 2026. Всичко е сценарий за преди изборите.

Сигурно умно-красивите са доста горди от Делян. Все пак те ни го докараха...

Господин Пеевски час по скоро трябва да стане премиер и да закрие тая държава. България загина. Мир на прахта и.

Да става премиер , защото премиер се става на мислещи хора и общество а си е и доста трудоемка работа да мислиш как да им подобряваш живота , а Пеевски и като ОВЧАР си се справя много добре , защото няма нищо по-лесно да водиш стадо тъп добитък накъдето си поискаш само с едно подсвиркване и малко сух хляб в ръка за първата ОВЦА - Овце в тази държава поне не липсват , а Пеевски може с лекота и ЦАР да Ви стане - Просто не се есетил !!

Буци и Шиши пак изклецаха хамериканският посланик Кевин. Много го ползва Буци с 200.

Поредното “Ала-бала” на умнокрасивитета. Най-ми хареса, как Пеевски гарантирал. И всички му повярвали. Добрият чичко Пеевски…. Боже, докъде я докарахме…

А на другште магистрали що не дигат протеста? Не вярвайте на дира..

Борисов е в основата на хаоса в енергетиката, Пеевски, като някакъв вундеркинд, разбира от всичко и командва цялата държава, и с тези мошеници,кото са за затвора, протестиращите сключили споразумение! На всичкото отгоре до края на годината ще държавата ще дотира цената на тока за нефизическите лица, която цена е вече няколко пъти по-,ниска от миналата година.

Виновни са една шайка псевдо еколози. Ако се са затворят Тецовете и след 5 г въздуха е същия КВО ПРАВИМ КВОТО И С КРЕМИКОВЦИ ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА И ТИШИНА.

Супер, уредихме Ковачки докато е жив.

Ко станА с рИвАлюцията дето щяхте да я почвате бе копейчици нещастни :) хахахаха

Мръсници, уплашихте се че ще ви изритат от хубавите столчета.

Недоразумението Пеевски прави споразумение....

Подозирам, че сегашните протести, както и предишните, се инициират и манипулират директно от некоалицията. Няма друго логическо обяснение за това, което се случва- като че ли протестиращите са зомбирани след разговорите с властта- наистина ли не разбират, че протестират за определени неща, а се съгласяват за съвсем други. И правителството на бял кон…Или сме свидетели на манипулация с цел изпускане на напрежението. Докато се изпълняват задачките от посолството.

В Китай , Иран , Русия и Св. Корея подобен стачен комитет се отвежда на голям стадйон и публично се разстрелва. Иначе ....на Демокрацийката са и хванаи тънката струна и реват на умряло че някъде биели негрите Белене трябва на България и строги закони

Някой ден ще свършиш в бункер като един австийски художник. Нищо няма да се подмине. Жалка картинка.

Кво става в тая държава бе?!?!

- ГАЗ ПРОДЪЛЖАВА "ТАЛНО" ДА ПОЛЗВА ОТ БЛЯДАВЕТЕ ! ЧИРЕН ОТ КЪДЕ ГО НАПЪЛНИХА, КАТО ИЖ БЛЯДОВЕТЕ СПРЯХА ГАЗА ?!? НИКОЙ НЕ КАЗВА - ОТ КЪДЕ ИМА ГАЗ, КАТО ГАЗА УЖ Е СПРЯН ?!? М?? . . - УРАЛС - ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОЛЗВАТ ОЩЕ "САМО" 1 ГОДИНИ, НО АЗ ОТ СЕГА СЪМ ГОТОВ ДА ЗАЛОЖА КАКВО ИСКАТЕ - ЧЕ НЯМА ДА Е "САМО 1 ГОДИНА" . . КЮМЮРА ТОКУ ЩО БЕШЕ ПРОДЪЛЖЕН ДО 2050 !!! ЛУДА, ОТКАЧЕНА РАБОТА, КОЯТО ТРЯБВАШЕ 2025 Г ДА БЪДЕ ДРЪПНАТ ШАЛТЕРА ! . . 24 МАЙ - НЕ ГО ЩАТ . . МОЧА СЕ ГО ОПАКОВАХА ГРИЖЛИВО, КАТО НАД ЦЯЛАТА ВИ ИСТОРИЯ ОСТАВИХА ДА СТЪРЧИ ФАШИСТКАТА ОКУПАЦИОННА АРМИЯ! . . ЗА КОНЯ ДАЖЕ НЕ СМЕЯТ И ДА ПОМИСЛЯТ ...А ТОЙ ПЪРВИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪБОРЕН! . . РЕВАТ НА УМРЯЛО ЧЕ БЛАДОВЕТЕ СИ БИЛИ ЗАТВОРИ ЦЦЪРКВАТА, КОЯТО НЕЗНАЙНО КАК И ЗАЩО ИМ Е ДАДЕНА КАТО СГРАДА ! . . ХИБРИДНИЯТ ЦЕНТЪР В КАМЧИЯ - БИЧИ НА ПЪЛНА СИЛА! . . РОСЕНЕЦ СЪЩО! . . ЗА НЕФТОХИМ НЕ Е ЗА ПРИКАЗВАНЕ - НАЙ-ПАРИ КЪРТЯТ БЛЯДАВЕТЕ ПРЕЗ НЕФТА ИМЕННО ОТ НЕГО ! И ВОЙНАТА РАЗБИРА СЕ ПРОДЪЛЖАВА ...С ПАРИТЕ НА ГАНЬО ! ........ ТОТАЛНО ПОРОБЕНА ФИЗИЧЕСКИ И МЕНТАЛНО ДЪРЖАВИЧКА !! 140 ГОДИНИ КАМШИК !

Пак си се напил, селтак неграмотен...

…остава Да видим А. Що Ще стане в 12 по обяд ! …и Б. Докога Ще ДъСъ Опитва Ясно#Кой да курдисва лицето ДП за КлючовоРешаващ ! …а междувременно : - Прекратяване Всякакви отношения с КремълРусия ! …и —> Лов на КремълБесове и задунайГаулайтеря из ЗемитеНи !

Дебилен пелтек, на който в спам речника му от години има само три фрази.

ЧУДО НЕВИЖДАНО , СЪЗДАДОХ СТРАПОНА НА БЪДЕЩЕТО ! РУСНАЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ СА ПОЛУДЕЛИ ПО МОИТЕ ЧЕТВЪРТИТИТЕ БРАДАВИЧЕСТИ ПЕЕЩИ "ШИРАКА ХАЛКА МАЯ РАДНАЯ " АНАДОЛСКИ СТРАПОНИ , КОИТО СА С ВГРАДЕН РЕОТАН , КОЙТО Е В СЪСТОЯНИЕ ДОРИ В СИБИР ИЛИ НА БЛОКАДИТЕ НА МАГИСТРАЛИТЕ ДА ПОДДЪРЖА ПОСТОЯННА НЕЖНО ПАРЕЩА ТЕМПЕРАТУРА И МЕКА СЪЛЗЯЩА ВЛАЖНОСТ В ХАЛКАТА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ !

Хей, Попеско, а ти от гъза в устата вземаш ли го?

Дебелян, Киро, кака Асена и (Изпър)Денков изпързаляха и миньорите, както преди 10 дни изпързаляха и зърнарите. Така е като си страхлива мишка и подай гъзец. Жалка работа, жалка територия, жалка робска рая!

Доста критики се чуваха преди месеци, срещу такива като мен, които предвещаваха тежка съдба на това арогантно и безмозъчно, "пръкнало" се след 1989 година, "изтървано" евроатлантическо поколение. Хора за които думи като чест, достойнство и патриотизъм не означаваха почти ...нищо ! Но сега любимците ви от сглобката, во главе с Тагаренко, ще ви натирят в "кучи задник", а именно там където ви е мястото ! Защото и в български нецензурирани медии, вече се появиха снимки на първите изратени повиквателни от Военните окръжия в Сливен, Ямбол и други по-малки населени места ! Приятен ви път, писдосьiй : Слава Украину https://tinyurl.com/4j69syh7 Заключение: Това се отнася и за вас "гавазите-цензури" от сайта, за които съм сигурен че влизате в ПЪРВАТА МОБИЛИЗАЦИОННА ВЪЛНА /защото предполагам че сте на възраст до 35 години/ Сега може спокойно да изтриете коментара ми, пък аз ще съм доволен че подобни писдосьi като вас, сами ще се затрият от . . .майката земя !!!

ТИ АКО ИМАШЕ "ДОСТОЙНСТВО" И САМОУВАЖЕНИЕ, НЯМАШЕ САМ ДА СЕ КЛАНЯШ 140 ГОДИНИ НА ЧУЖД ПАМЕТНИК ! . НО ПОНЕЖЕ СИ РОБСКА ДУШИЦА, ОБИЧАШ ДА ТЕ КОМАНДВАТ И ДА СИ "ПОД КАМШИК" И ДА ИМАШ "ВОЖД" . НА КОЙТО НА СЕ КЛАНЯШ, ЗАТОВА СИ НАЦВЪКАЛ СТОТИЦИ ПАМЕТНИЦИ НА ОКУПАОТРИ, ДЕСЕТКИ УЛИЦИ С ИМЕНА НА ИМПЕРИАЛИСТИ, ДАЖЕ ЦЪРКВАТА СИ И МАХНАЛ БЪЛГАРСКОТО ИМЕ, ЗА ДА ГО СМЕНИШ ИМЕТО НА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ ! . И ДУМАТА "ПАТРИОТ" НЕ Е БЪЛГАРСКА И Е КОНТРА-ПУНКТ НА КРАСИВАТА БЪЛГАРСКА ДУМА "РОДОЛЮБИЕ", КОЯТО ВИЕ ШИБАНИТЕ ВИСОМЕРНИ БЛЯДАВЕ - НЯМАТЕ !

Пикня!

Видяхте ли 'КОЙ' им е обещал на протестиращите :)))

Отново ги излъгаха. В това споразумение няма нито една точка от първоначалните 6 точки на протестиращите. Само обещания, че ще преговарят с ЕК и ще решат каквото тя им наложи/заповяда. А датите са определени от правителството, защото искат бързо да вземат и да разпределят между техни фирми парите от ЕС. А енергетиците да се надяват, че техните интереси ще бъдат защитени. Блажени са вярващите, пак ги изпързаляха в комбина със синдикаитските лидери, които лобираха за няколко фирми.

Kalin

Принципно ги прецакват яко те си взимат паричките от ЕС а за хората едни голи обещания

АНТИ-ЕВРОПЕЙСКА ГЛУПОСТ БЪДЕ ГЛАСУВАНА "ОФИЦИАЛНО", . ТО ТОВА Е ОТКРИТА , КОСВЕНА ЗАЯВКА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС , ЗАЩОТО ИНДИРЕКТНО СЕ КАЗВА НА БРЮКСЕЛ : . " НЯМА ДА ЗАТВАРЯМЕ НИЩО !!" --- ТЕПЪРВА КЮМЮРДЖИИТЕ ЩЕ БЪДАТ БИТИ И ЕБАНИ ОТ НАРОДА, КОЯТО ВИДИ НОВИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК, В КОИТО ЩЕ КАЛКУЛИРАНИ ГЛОБИТЕ !. . ЗА ТОВА КРЕДИТНИЯТ РЕЙТИНГ НА КОЧИНАТА ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН, ЕДВА ЛИ НЯКОЙ СЕ СЪМНЯВА! . САМО ГЛЕДАЙТЕ КАК КОЛОНИАЛНАТА ГУБЕРНИЯ (КОЯТО РЕВЕ НА УМРЯЛО, ЧЕ БЛЯДАВЕТЕ СИ ЗАТВОРИЛИ ЦЪРКВАТА) КАК САМА СЕ САМОУБИВА !

Не бързайте, не вярвайте, не отстъпвайте, лъжат ви!

Да вярваш на доказани лъжци и престъпници, колко трябва да си прост? Честито на поредните измамените камилчета!