Коментари - БСП и ДПС се надцакваха за по-висока минимална пенсия | Днес.dir.bg

БСП и ДПС се надцакваха за по-висока минимална пенсия

НС единодушно прие увеличението на минималната пенсия на две стъпки. Отхвърлено бе предложението на БСП за минимална пенсия от 300 лв.

Обратно в новината

Коментари - БСП и ДПС се надцакваха за по-висока минимална пенсия | Днес.dir.bg

Коментари

В момента бате Митко от другия вход му се вдига пенсията на 180 лв/участва във всички протести -по принцип/ При един и същи арендатор сме/180 дка.70 лв=12600лв рента-горкия пенсионер/ Според мен не трябваше да се пипат пенсиите ,а да се подпомагат доказано соц.слабите,чрез соц.фондове. Подкрепяте ли моето предложение?

ако държавата внся осигуровки на полицаи,военни ,държавни служители и всякакви други хрантутници ще има нормални пенсии.....няма да има нужда дъжавата=Б.Б да се тупа в гърдите,че подпомага НОИ в изплащане на на пенсии.ревизия на инвалидните пенсии...пълнааааа

ТРАГЕДИЯ....... Ако не са работещите в чужбина с пенсионерите в България е свършено.......

ДОКАТО СЕ ПРИМИРЯВАТ ХОРАТА С ЛЪЖИТЕ И БЕЗОБРАЗИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ,ПЕНСИИ НЯМА ДА ВИДЯТ!!!

Ха така де...! Показа им се Златната Кокошка на ЛАПАЧИТЕ.....!!!!! Едвам ще се налапат, гушите ще им се прекинат....!Я имало,я немало нещо за народеца...!

Нека се не чудят така наречените "управляващи" и да не говорят Безотговорно и да питат откъде ще дойдат тези пари за увеличенията ....Да погледнат към златото ,което добиват чужди западни фирми тук в България .....!Те го "крадат" тук под носа ни и тези ,които ПРОДАДОХА България и любезно подариха,народното богатство......да отговорят...,а не да питат ОТКЪДЕ...!?!?!?! Отговорът е ясен,с тези природни богатства НЯМА ЗАЩО ДА ПИТАТ......!!!!ЗЛАТОТО НАПЪЛНО ПОДРОБНО МОЖЕ ДА РЕШИ ВЪПРОСЪТ и веднъж завинаги ВСИЧКИ въпроси.....за решително подобряване на жизненият стандарт на хората в Р България!!!!!!

Някой от управляващите може ли да си представи да живее с 300лв на месец - това са 10лв на ден, за кое по-напред: за ток, вода, парно, лекарства, данъци, ... и ако остане нещо - за скотско преживяване! А на управляващите дори не им стигат и 300лв дневни!

Дано скоро да не видим повече лъжепатриотите в НС - те дойдоха на власт, само с нашето доверие, което им гласувахме, че ще увеличат доходите на народа, но освен собствените си интереси да обслужат, друго не направиха - трябва колкото може по-скоро да ги няма във властта!

По делата ще ги познаете. След като другите общо взето са ни ясни, след това гласуване познахме т.н.Обединени патриоти(ОП),Обединени п..ки!

Политически руспии мръсни !

Казах ви, че комунисти и турци единствено милеят за народа !

след няколко подобни увеличения минималната пенсия ще стане колкото максималната. Значи сме достигнали целта на комунизма: "От всеки според възможностите, на всеки според потребностите". Но както знаем това е утопия и ще срине цялата система. Ама това не го пише във "Винету".

Тях не ги упреквам, те са кукли на конци, управлявани от задкулисието. Но не мога да не презирам простите българи, лишени от разум и капка достойнство, гласуващи за тези крадливи некадърници и натрисайки ги и на нас.Дано някога да поумнеят и да се срамуват, че са подкрепяли тези безродници, актуализиращи високите си заплати на всеки три месеца. Не ви е срам!

Няма да вдигнат пенсиите на 300 лева, защото от тях не може да се краде.Как нямате Срама окрадохте Пенсионите Фондове за 40 години. Това е пълен Идеотизъм Геноцит!!! Дори 300 са много мако Пари за да покриеш раходи и да живееш. Как не ви е Гръх!!! Не знаете ли, че Хората Праят Държавата, и ви избиат да я стабилизирате, а вие ни крадете Безогледно, в Пъкала ще горите всики там хиляди години и си нямате на представа че това е Вярно!!!

А другите пенсии за стаж и възраст-кога ще се вдигнат.

Пенсия за осигурителен стаж, както и заплата трябва да имат едно основно предназначение. Да покрият минимум възможност за покрив над главата, нормална храна, лекарства и транспорт. Е, до културните мероприятия ще почакаме, но горното трябва да е задължителен минимум! За какво иначе ги дават? Подаяние?

Нормалната заплата, пенсия, помощи трябва да е колкото и както в Германия, Франция . Същото се отнася за законите, програмите, ... Ако това стане то тогава трябва да се говори и казва ЕВРО СЪЮЗ. Ако това не е така то тогава трябва да се казва добре организирано ограбване и разрушаване на малките които ще се превърнат за дълго време в дългове и ново " европейско " робство.

Абе кой ги мисли тия глупости- минимална пенсия. Това значи половин милион "хора", никога не работили, нито плащали данъци да получават от бюджета пари, който останалите данъкоплатци трябва да пълним. После ще плачете като вдигат осигуровките и пенсионната възраст.

100% това ще стане - само гледай прогнозите - след 30 години ще има повече пенсионери от работещи! При това работещите ще са основно със слабо образование, ниски заплати - от там нормалните пенсии ще са сегашните минимални. Смърт и мизерия за всички.

След 30 години аз ще съм се върнал в България, ще си вземам $ 2000 US социялна осигуровка от USA всеки месец и ще си живея живота. Които е бил глупав да седи в България да му мисли.

На БСП властта никога!

И аз загубих доверие в пенсионната система. Несправедливо увеличихте пенсиите на хората с най-малък принос! Защо? Дайте отговор на останалите пенсионери. Защо подценихте дългите ни години квалифициран труд? Има семейства в които примерно жената е работила малко и е била домакиня,но съпругът взема максимална пенсия или пък много от пенсионерите с минимална пенсия получават рента от земеделски земи. Помислихте ли за тези случаи и дали на всички с минимална пенсия следва да има увеличение? Моля, господа управляващи да ни отговорите!

Ако през 681година Кан Исперих не беше се спрял тук, сега нямаше да има песионни фондове!

Геният от снимката: вашите два пъти бяха на власт, единия (Орешарски) бяха 14 месеца на власт и успяха в последните дни да увеличат пенсиите с 10 лева, защото друг ще ги плаща! Писателят го е написал" едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и ченвърто - да го направиш". Вие нито искате (ако искахте имаше достатъчно време да го направите), нито можете! Можете само да искате някой друг да го направи!

Не е само той. В парламента се подвизава и дава акъл за икономиката Румен Гечев министър в правителството на Жан Виденов. За по-младите правителството докарало хиперинфлация, долар 3000лв., пенсии 3-4 долара, заплати 7-10

Лъжеш откровено! Все пак не беше толкова отдавна. По времето на Станишев пенсиите се вдигаха два пъти годишно с 5 % и така за времето на мандата му повечето пенсии се увеличиха двойно.

За това ли другарката ти Масларова след великото преизчисление на пенсиите на въпрос на журналист как ще обясни увеличение с ЕДИН лев,отговори,че все пак един лев си е един лев.Толкова за " двойното" увеличение!

Реална пенсия при комунизма не можеше да бъде определена, тъй като цените на стоките се определяше от държавата. Сривът през 89 г. показа огромната разлика, между това което е било и какво е трябвало да бъде съотношението пенсия цени. Последствията са именно от това изкуствено задържане на цените. Когато държавата вече не можеше да издържа се обяви фалит от Луканов. На преден план излязоха истинските цени и за да се преодолее това се иска време.

Ми като не ви харесва излезте на улицата и ни свалете ,бе.

89 г. имащи пенсии и по 30 лв., земеделски, т.е. всеки ден можеше да си купуваш по 150 гр. сирене

Нещастници,финансовото недоразумение с дебелите бузки, за това че "има" икономически растеж обясни че е нормално увеличението на депутатските заплати сега, а минималната пенсия защо ли ще се увеличава, а пенсиите на инвалидите, тях ги осигуряват за ускорено мрене, мизерници, господ и на пра внуците им да плаща за издевателствата над хората, но хак да ви е , гласувайте за Бойко!

Ако през 1951 г. комунистите не бяха ограбили и ликвидирали пенсионните фондове, сега щеше да има и за 400 лв. Плачат на чужд гроб. Какво безочие!

Няма да вдигнат пенсиите на 300 лева, защото от тях не може да се краде. Виж санирането е друго нещо! Половината, че и певече, пари от него потъват в нечии джобове! Ще санираме/крадем/ яко братя българи!!!

не съм комунисти-нито съм бсп нито съм сдс нито съм ндсв нито съм от герб, НО... след като обещаеш нещо трябва да го изпълниш. А какво обещаха на народа ОП-300 лева пенсия и сега се врътнаха, а простият(да ме извинят) неук, вярващ, ограничен, наивен гласоподавател(най-вече възрастните) им повярваха и гласуваха за обещаното от ОП, а да не забравяме и Воленчо и той и партията му бяха обещали пенсия от 500 лева и заплата от 1000 лева И искате подрастващото поколение да не лъже, да не изговаря неприлични думи(групичка около 8-9 и по малки викове педераст...), а и с лъжите нямам думи, всеки лъже, а когато им кажеш истината не ти вярват. Рибата се вмирисва отгоре. Не одобряваме лъжите, но именно точно тези спечелиха от ОП. Сега да си продаде имотите Симеонов и да им изплати полагащото се. Всеки казва, че в Парламента не е за пари, ама е точно за това/ колкото повече, толкова по-добре за деца, внуци, правнуци, няма да се мъчат да работят я

А някой да е обещал,че това ще стане незабавно? Все пак са минали едва три месеца. Че то можеше като Станишко да ги увеличи два месеца преди края на мандата.

ГЬОКОВ ОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ПАРИ ЗА ТЕЗИ 300 ЛВ. УВЕЛИЧЕНИЕ? САМО ГЛУПОСТИ ГОВОРИТЕ !

Откъде щели да дойдат парите! Ами например ако спрете да крадете като разпрани!

Доверието в пенсионната система ВЕЧЕ се срина тотално - не е нужно да си икономист, за да видиш ясно, че увеличение само на едни пенсии е ПОРОЧНО - то променя смисъла и механизмите на пенсионната система! Аз още не мога да повярвам, че ни управляват тотални аматьори!

Разликата /маржът/ между минимална и нормална за осигурителен стаж и възраст пенсия е цинично н и щ о ж н а! ЗАЩО?

МЕНДО, ОТ КЪДЕ ВЗИМАТЕ ПАРИ ЗА ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ МА? ПРИЗНАЙ СИ!

НА БАРИКАДИТЕ ...

Ако забравят швейцарското правило. А пари има от санирането, от знамена, от представителни мероприятия, паметници, плакати, оркестри, селски стадиони за 5000 зрители при 500 жители, голфигрища, тенискортове и др.подобни.

Около 77% от пенсионерите в България взимат до 324 лева, което е под прага на бедността. Къде са тези милиони пенсионери, защо не протестират? Защото са обезверени! До това води дългогодишната мизерия! Затова по-младите хора емигрират масово!

Има си швейцарско правило и принос към осигурителната система.

откъде щели да дойдат парите - все едно ги копаят от Марс. Всички политици от Португалия до Финландия като че са си плюли в устата - за обикновените хора Нама Пари та Няма Пари ! Друга дума не знаят, а техните заплати си ги индексират тримесечно, за всяка глупост намират пари - спасяват частни банки, които са ограбени от собствениците си с милиарди държавни пари / в момента в Италия дават 17 милиарда евро за спасяване на две оглозгани банки/, а за гражданите няма, те ще пият студена вода. Причината е ясна - когато ги налееш във фалирала банка - могатда си ги дръпнат отново и да ги откраднат политиците, но ако ги дадеш като увеличение на пенсии или заплати на лекари, учители и т.н . не можеш на другия ден да им ги извадиш от джоба. Няма далавера за политиците и затова нехаят за доходите на хората. А те са водата в мелницата и основния двигател на потреблението и икономиката.

Напълно съм съгласен с коментара. Ето защо не се осигурявам. Накрая моите пари за пенсия или ще отидат за помощи на циганите или ще спасяват някоя фалирала крадлива банка, а за мен 200 лева за 40 години робство ако до тогава не са направили и възрастта над 70 години.

Драги ми прости демократи, печатниците на финикийски знаци вече привършват мастилото и печатат вече на свои хора, за така наречения елит. А вие защо останахте с мисълта че при демокрацията ще ядете на корем. Не ви ли стига че станахте духовно богати а не материално.

Прави са хората.Хайде де.Ще даваме 300 лева пенсия ,да се чудят възрастните хора как да я изхарчат.Не ги е срам.По нагли хора от Българските политици няма.За увеличение на техните заплати всички за ЗА а за хората няма.НАГЛОСТ НАГЛОСТ

А защо никой вече не говори за така нареченото "швейцарско правило" което макар и мизерен процент трябваше да сработи от 1.07.

че тази пенсия дори актуализирана е подигравка със хората които я получават е ясно.ама докато политиците се боричкат за все по намаляващият им електорат от пето младите и способни се спасяват от тях в чужбина.

Само да попитам защо БСП-то все предлагат да с ехарчи, без да кажат откъде да се вземат парите. Щото тия пенсии ще се плащат от тези, които работят. Нещо, непознато за ВС на БСП. Защо БСП винаги предлагат увеличение на пенсиите когато не 6те трябв ада осигуряват парите. Или в края на мандата си (когато им е ясно че няма да ги изберат) или когато са в опозиция. Последното нещо от което се интересуват комундетата е жизнения стандарт на пенсионерите. За тах пенсиоинерите са удобен и лесно манипулируем електорат. И обещаването на пари е лесен начин да заблудиш някого. За да приеме желаното за действително. И най-важното. Откъде ще се вземат парите? Ето това никой не казва. а ако БСП наистина искат да подобрят жизнения стандарт, да си намалят партийната субсидия на 1 лв.

темата е за пенсиите,а не за комунягите,троле...

"И най-важното. Откъде ще се вземат парите?" Откъдето ще се вземат за постоянно повишаващите се заплати и други облаги на депутати /40-50 ПЪТИ по-големи от малките пенсии/, откъдето са парите за огромния държавен апарат и служители под пагон с тяхното ранно пенсиониране и 20 заплати накуп, откъдето ще се вземат пари за превъоръжаване на натовската ни армия и тъй нататък.

Не се живее нито с 200, нито с 300 , гаврят се политиците с нас, ама всички пенисонери мълчат като риби и никой не надига глас , значи са доволни или безмозъчни роби

Бо Бо

Подигравка с пенсионерите, подигравка с целия български народ! Който е балама, буха цял живот и плаща данъци и осигуровки за 100 Евро на месец, докато политиците си прарвят тънките игрички. И всичко това за сметка на българина. За цяла Европа това е смешно, но за жалост е самата тъжна БГ картинка! Умиране има, оправяне няма...

От БСП пак ви лъжат, правят тези изявления за да си върнат разочарованите от тях избиратели и гласували за ПФ. Видяхме ги и БСП каквои пенсии дават и на кои. На едни 900 лв. месечна пенсия, а на други 160 лв. месечна пенсия. Тази разлика от 5-6 пъти е всичко друго но не и социална и справедлива. На простите червени бабички 160 лв., а на червените верни полковници и генерали като Президента 900 лв. БСП не сте по-добри от ГЕРБ или от Патриотичния Фронт, напротив дори сте по некадърни. Два пъти фалирате баковата система на България. И един път катастрофирахте икономиката, а Орешарски беше на път да повтори, доре, че падна от власт /или по точно ДПС го свалиха/.

Хора не се карайте за глупости,не виждате ли че ви делят нарочно за да се карате и правите сеир на депутатите,парите ги изнесе Дянков със Борисов със Правителственият самолет преди 4г,парите от здравният и пенсионнен фонд заминаха за Америка при Щерката на Борисов,а вие сега се карате.

Да хора не се карайте. Но и не вярвайте на БСП и бесепари. Ако това е вярно тогава откъде взимат вече 4 години след Симеон Дянков пари за обещетенията за КТБ, далаверите Пеевски/строи магистралите ни/ и покупките на руския газ и нефт на силно завишени цени? Симеон Дянков не е откраднал вашите спетявания в КТБ, други са. Просто с него ви отклоняват вниманието. Преди Симеон виновен беше Иван. А пък за Орешарски, Станишев и Жан Виденов или пък Ахмет Доган, някой да пише и казва нещо?

Никой не казва на глас истинският проблем - работил не работил, внасял или не осигурителни вноски, ПОЛУЧАВА увеличение на пенсията. ЦЕЛИЯТ осигурителен модел е погрешно побългарен от немския. Абсолютно погрешно се бъркат понятията "пенсия" и "социално подпомагане". Пенсия /пенсионни плащания/ се извършва САМО и ЕДИНСТВЕНО от извършени/внесени/платени от лицето осигурителни вноски в пенсионният фонд. Всички други доплащания трябва да са и само от фонд на съответното министерство отговарящо за социалното подпомагане. Всички друго е политическа игра. манипулаци на обществото и най-вече чудовищно неразбиране на проблема.

Браво един, колко българи обаче разбират какво им казвш? Колко българи знаят, колко милярда се харчат годишно за 2,5 млн. пенсионери. И колко Българи знаят, че плащат над 45% данъци и осигуровки. Колко българи знаят, че от всеи лев който изхарчат в магазина 0,45-0,50 лв. отиват за данъци - респективно заплати на корумпираната и некадърна политическо-чиновническата ни каста.

Грешите, тази минимална пенсия е за пълен трудов стаж ,който е около 40 години и назършена пенсионна вазраст - над 63 години.

никакви изказвания на Патриотите? Оставам с впечатление че Каракачанов,Симеонов и Сидеров вече нямат нищо общо както с размера на пенсиите,така и със закона за концесиите.... Да им завиди човек...на амнезията...

Срам!

Коментари - БСП и ДПС се надцакваха за по-висока минимална пенсия | Днес.dir.bg

БСП и ДПС се надцакваха за по-висока минимална пенсия

НС единодушно прие увеличението на минималната пенсия на две стъпки. Отхвърлено бе предложението на БСП за минимална пенсия от 300 лв.

Обратно в новината

Коментари - БСП и ДПС се надцакваха за по-висока минимална пенсия | Днес.dir.bg

Коментари

В момента бате Митко от другия вход му се вдига пенсията на 180 лв/участва във всички протести -по принцип/ При един и същи арендатор сме/180 дка.70 лв=12600лв рента-горкия пенсионер/ Според мен не трябваше да се пипат пенсиите ,а да се подпомагат доказано соц.слабите,чрез соц.фондове. Подкрепяте ли моето предложение?

ако държавата внся осигуровки на полицаи,военни ,държавни служители и всякакви други хрантутници ще има нормални пенсии.....няма да има нужда дъжавата=Б.Б да се тупа в гърдите,че подпомага НОИ в изплащане на на пенсии.ревизия на инвалидните пенсии...пълнааааа

ТРАГЕДИЯ....... Ако не са работещите в чужбина с пенсионерите в България е свършено.......

ДОКАТО СЕ ПРИМИРЯВАТ ХОРАТА С ЛЪЖИТЕ И БЕЗОБРАЗИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ,ПЕНСИИ НЯМА ДА ВИДЯТ!!!

Ха така де...! Показа им се Златната Кокошка на ЛАПАЧИТЕ.....!!!!! Едвам ще се налапат, гушите ще им се прекинат....!Я имало,я немало нещо за народеца...!

Нека се не чудят така наречените "управляващи" и да не говорят Безотговорно и да питат откъде ще дойдат тези пари за увеличенията ....Да погледнат към златото ,което добиват чужди западни фирми тук в България .....!Те го "крадат" тук под носа ни и тези ,които ПРОДАДОХА България и любезно подариха,народното богатство......да отговорят...,а не да питат ОТКЪДЕ...!?!?!?! Отговорът е ясен,с тези природни богатства НЯМА ЗАЩО ДА ПИТАТ......!!!!ЗЛАТОТО НАПЪЛНО ПОДРОБНО МОЖЕ ДА РЕШИ ВЪПРОСЪТ и веднъж завинаги ВСИЧКИ въпроси.....за решително подобряване на жизненият стандарт на хората в Р България!!!!!!

Някой от управляващите може ли да си представи да живее с 300лв на месец - това са 10лв на ден, за кое по-напред: за ток, вода, парно, лекарства, данъци, ... и ако остане нещо - за скотско преживяване! А на управляващите дори не им стигат и 300лв дневни!

Дано скоро да не видим повече лъжепатриотите в НС - те дойдоха на власт, само с нашето доверие, което им гласувахме, че ще увеличат доходите на народа, но освен собствените си интереси да обслужат, друго не направиха - трябва колкото може по-скоро да ги няма във властта!

По делата ще ги познаете. След като другите общо взето са ни ясни, след това гласуване познахме т.н.Обединени патриоти(ОП),Обединени п..ки!

Политически руспии мръсни !

Казах ви, че комунисти и турци единствено милеят за народа !

след няколко подобни увеличения минималната пенсия ще стане колкото максималната. Значи сме достигнали целта на комунизма: "От всеки според възможностите, на всеки според потребностите". Но както знаем това е утопия и ще срине цялата система. Ама това не го пише във "Винету".

Тях не ги упреквам, те са кукли на конци, управлявани от задкулисието. Но не мога да не презирам простите българи, лишени от разум и капка достойнство, гласуващи за тези крадливи некадърници и натрисайки ги и на нас.Дано някога да поумнеят и да се срамуват, че са подкрепяли тези безродници, актуализиращи високите си заплати на всеки три месеца. Не ви е срам!

Няма да вдигнат пенсиите на 300 лева, защото от тях не може да се краде.Как нямате Срама окрадохте Пенсионите Фондове за 40 години. Това е пълен Идеотизъм Геноцит!!! Дори 300 са много мако Пари за да покриеш раходи и да живееш. Как не ви е Гръх!!! Не знаете ли, че Хората Праят Държавата, и ви избиат да я стабилизирате, а вие ни крадете Безогледно, в Пъкала ще горите всики там хиляди години и си нямате на представа че това е Вярно!!!

А другите пенсии за стаж и възраст-кога ще се вдигнат.

Пенсия за осигурителен стаж, както и заплата трябва да имат едно основно предназначение. Да покрият минимум възможност за покрив над главата, нормална храна, лекарства и транспорт. Е, до културните мероприятия ще почакаме, но горното трябва да е задължителен минимум! За какво иначе ги дават? Подаяние?

Нормалната заплата, пенсия, помощи трябва да е колкото и както в Германия, Франция . Същото се отнася за законите, програмите, ... Ако това стане то тогава трябва да се говори и казва ЕВРО СЪЮЗ. Ако това не е така то тогава трябва да се казва добре организирано ограбване и разрушаване на малките които ще се превърнат за дълго време в дългове и ново " европейско " робство.

Абе кой ги мисли тия глупости- минимална пенсия. Това значи половин милион "хора", никога не работили, нито плащали данъци да получават от бюджета пари, който останалите данъкоплатци трябва да пълним. После ще плачете като вдигат осигуровките и пенсионната възраст.

100% това ще стане - само гледай прогнозите - след 30 години ще има повече пенсионери от работещи! При това работещите ще са основно със слабо образование, ниски заплати - от там нормалните пенсии ще са сегашните минимални. Смърт и мизерия за всички.

След 30 години аз ще съм се върнал в България, ще си вземам $ 2000 US социялна осигуровка от USA всеки месец и ще си живея живота. Които е бил глупав да седи в България да му мисли.

На БСП властта никога!

И аз загубих доверие в пенсионната система. Несправедливо увеличихте пенсиите на хората с най-малък принос! Защо? Дайте отговор на останалите пенсионери. Защо подценихте дългите ни години квалифициран труд? Има семейства в които примерно жената е работила малко и е била домакиня,но съпругът взема максимална пенсия или пък много от пенсионерите с минимална пенсия получават рента от земеделски земи. Помислихте ли за тези случаи и дали на всички с минимална пенсия следва да има увеличение? Моля, господа управляващи да ни отговорите!

Ако през 681година Кан Исперих не беше се спрял тук, сега нямаше да има песионни фондове!

Геният от снимката: вашите два пъти бяха на власт, единия (Орешарски) бяха 14 месеца на власт и успяха в последните дни да увеличат пенсиите с 10 лева, защото друг ще ги плаща! Писателят го е написал" едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и ченвърто - да го направиш". Вие нито искате (ако искахте имаше достатъчно време да го направите), нито можете! Можете само да искате някой друг да го направи!

Не е само той. В парламента се подвизава и дава акъл за икономиката Румен Гечев министър в правителството на Жан Виденов. За по-младите правителството докарало хиперинфлация, долар 3000лв., пенсии 3-4 долара, заплати 7-10

Лъжеш откровено! Все пак не беше толкова отдавна. По времето на Станишев пенсиите се вдигаха два пъти годишно с 5 % и така за времето на мандата му повечето пенсии се увеличиха двойно.

За това ли другарката ти Масларова след великото преизчисление на пенсиите на въпрос на журналист как ще обясни увеличение с ЕДИН лев,отговори,че все пак един лев си е един лев.Толкова за " двойното" увеличение!

Реална пенсия при комунизма не можеше да бъде определена, тъй като цените на стоките се определяше от държавата. Сривът през 89 г. показа огромната разлика, между това което е било и какво е трябвало да бъде съотношението пенсия цени. Последствията са именно от това изкуствено задържане на цените. Когато държавата вече не можеше да издържа се обяви фалит от Луканов. На преден план излязоха истинските цени и за да се преодолее това се иска време.

Ми като не ви харесва излезте на улицата и ни свалете ,бе.

89 г. имащи пенсии и по 30 лв., земеделски, т.е. всеки ден можеше да си купуваш по 150 гр. сирене

Нещастници,финансовото недоразумение с дебелите бузки, за това че "има" икономически растеж обясни че е нормално увеличението на депутатските заплати сега, а минималната пенсия защо ли ще се увеличава, а пенсиите на инвалидите, тях ги осигуряват за ускорено мрене, мизерници, господ и на пра внуците им да плаща за издевателствата над хората, но хак да ви е , гласувайте за Бойко!

Ако през 1951 г. комунистите не бяха ограбили и ликвидирали пенсионните фондове, сега щеше да има и за 400 лв. Плачат на чужд гроб. Какво безочие!

Няма да вдигнат пенсиите на 300 лева, защото от тях не може да се краде. Виж санирането е друго нещо! Половината, че и певече, пари от него потъват в нечии джобове! Ще санираме/крадем/ яко братя българи!!!

не съм комунисти-нито съм бсп нито съм сдс нито съм ндсв нито съм от герб, НО... след като обещаеш нещо трябва да го изпълниш. А какво обещаха на народа ОП-300 лева пенсия и сега се врътнаха, а простият(да ме извинят) неук, вярващ, ограничен, наивен гласоподавател(най-вече възрастните) им повярваха и гласуваха за обещаното от ОП, а да не забравяме и Воленчо и той и партията му бяха обещали пенсия от 500 лева и заплата от 1000 лева И искате подрастващото поколение да не лъже, да не изговаря неприлични думи(групичка около 8-9 и по малки викове педераст...), а и с лъжите нямам думи, всеки лъже, а когато им кажеш истината не ти вярват. Рибата се вмирисва отгоре. Не одобряваме лъжите, но именно точно тези спечелиха от ОП. Сега да си продаде имотите Симеонов и да им изплати полагащото се. Всеки казва, че в Парламента не е за пари, ама е точно за това/ колкото повече, толкова по-добре за деца, внуци, правнуци, няма да се мъчат да работят я

А някой да е обещал,че това ще стане незабавно? Все пак са минали едва три месеца. Че то можеше като Станишко да ги увеличи два месеца преди края на мандата.

ГЬОКОВ ОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ПАРИ ЗА ТЕЗИ 300 ЛВ. УВЕЛИЧЕНИЕ? САМО ГЛУПОСТИ ГОВОРИТЕ !

Откъде щели да дойдат парите! Ами например ако спрете да крадете като разпрани!

Доверието в пенсионната система ВЕЧЕ се срина тотално - не е нужно да си икономист, за да видиш ясно, че увеличение само на едни пенсии е ПОРОЧНО - то променя смисъла и механизмите на пенсионната система! Аз още не мога да повярвам, че ни управляват тотални аматьори!

Разликата /маржът/ между минимална и нормална за осигурителен стаж и възраст пенсия е цинично н и щ о ж н а! ЗАЩО?

МЕНДО, ОТ КЪДЕ ВЗИМАТЕ ПАРИ ЗА ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ МА? ПРИЗНАЙ СИ!

НА БАРИКАДИТЕ ...

Ако забравят швейцарското правило. А пари има от санирането, от знамена, от представителни мероприятия, паметници, плакати, оркестри, селски стадиони за 5000 зрители при 500 жители, голфигрища, тенискортове и др.подобни.

Около 77% от пенсионерите в България взимат до 324 лева, което е под прага на бедността. Къде са тези милиони пенсионери, защо не протестират? Защото са обезверени! До това води дългогодишната мизерия! Затова по-младите хора емигрират масово!

Има си швейцарско правило и принос към осигурителната система.

откъде щели да дойдат парите - все едно ги копаят от Марс. Всички политици от Португалия до Финландия като че са си плюли в устата - за обикновените хора Нама Пари та Няма Пари ! Друга дума не знаят, а техните заплати си ги индексират тримесечно, за всяка глупост намират пари - спасяват частни банки, които са ограбени от собствениците си с милиарди държавни пари / в момента в Италия дават 17 милиарда евро за спасяване на две оглозгани банки/, а за гражданите няма, те ще пият студена вода. Причината е ясна - когато ги налееш във фалирала банка - могатда си ги дръпнат отново и да ги откраднат политиците, но ако ги дадеш като увеличение на пенсии или заплати на лекари, учители и т.н . не можеш на другия ден да им ги извадиш от джоба. Няма далавера за политиците и затова нехаят за доходите на хората. А те са водата в мелницата и основния двигател на потреблението и икономиката.

Напълно съм съгласен с коментара. Ето защо не се осигурявам. Накрая моите пари за пенсия или ще отидат за помощи на циганите или ще спасяват някоя фалирала крадлива банка, а за мен 200 лева за 40 години робство ако до тогава не са направили и възрастта над 70 години.

Драги ми прости демократи, печатниците на финикийски знаци вече привършват мастилото и печатат вече на свои хора, за така наречения елит. А вие защо останахте с мисълта че при демокрацията ще ядете на корем. Не ви ли стига че станахте духовно богати а не материално.

Прави са хората.Хайде де.Ще даваме 300 лева пенсия ,да се чудят възрастните хора как да я изхарчат.Не ги е срам.По нагли хора от Българските политици няма.За увеличение на техните заплати всички за ЗА а за хората няма.НАГЛОСТ НАГЛОСТ

А защо никой вече не говори за така нареченото "швейцарско правило" което макар и мизерен процент трябваше да сработи от 1.07.

че тази пенсия дори актуализирана е подигравка със хората които я получават е ясно.ама докато политиците се боричкат за все по намаляващият им електорат от пето младите и способни се спасяват от тях в чужбина.

Само да попитам защо БСП-то все предлагат да с ехарчи, без да кажат откъде да се вземат парите. Щото тия пенсии ще се плащат от тези, които работят. Нещо, непознато за ВС на БСП. Защо БСП винаги предлагат увеличение на пенсиите когато не 6те трябв ада осигуряват парите. Или в края на мандата си (когато им е ясно че няма да ги изберат) или когато са в опозиция. Последното нещо от което се интересуват комундетата е жизнения стандарт на пенсионерите. За тах пенсиоинерите са удобен и лесно манипулируем електорат. И обещаването на пари е лесен начин да заблудиш някого. За да приеме желаното за действително. И най-важното. Откъде ще се вземат парите? Ето това никой не казва. а ако БСП наистина искат да подобрят жизнения стандарт, да си намалят партийната субсидия на 1 лв.

темата е за пенсиите,а не за комунягите,троле...

"И най-важното. Откъде ще се вземат парите?" Откъдето ще се вземат за постоянно повишаващите се заплати и други облаги на депутати /40-50 ПЪТИ по-големи от малките пенсии/, откъдето са парите за огромния държавен апарат и служители под пагон с тяхното ранно пенсиониране и 20 заплати накуп, откъдето ще се вземат пари за превъоръжаване на натовската ни армия и тъй нататък.

Не се живее нито с 200, нито с 300 , гаврят се политиците с нас, ама всички пенисонери мълчат като риби и никой не надига глас , значи са доволни или безмозъчни роби

Бо Бо

Подигравка с пенсионерите, подигравка с целия български народ! Който е балама, буха цял живот и плаща данъци и осигуровки за 100 Евро на месец, докато политиците си прарвят тънките игрички. И всичко това за сметка на българина. За цяла Европа това е смешно, но за жалост е самата тъжна БГ картинка! Умиране има, оправяне няма...

От БСП пак ви лъжат, правят тези изявления за да си върнат разочарованите от тях избиратели и гласували за ПФ. Видяхме ги и БСП каквои пенсии дават и на кои. На едни 900 лв. месечна пенсия, а на други 160 лв. месечна пенсия. Тази разлика от 5-6 пъти е всичко друго но не и социална и справедлива. На простите червени бабички 160 лв., а на червените верни полковници и генерали като Президента 900 лв. БСП не сте по-добри от ГЕРБ или от Патриотичния Фронт, напротив дори сте по некадърни. Два пъти фалирате баковата система на България. И един път катастрофирахте икономиката, а Орешарски беше на път да повтори, доре, че падна от власт /или по точно ДПС го свалиха/.

Хора не се карайте за глупости,не виждате ли че ви делят нарочно за да се карате и правите сеир на депутатите,парите ги изнесе Дянков със Борисов със Правителственият самолет преди 4г,парите от здравният и пенсионнен фонд заминаха за Америка при Щерката на Борисов,а вие сега се карате.

Да хора не се карайте. Но и не вярвайте на БСП и бесепари. Ако това е вярно тогава откъде взимат вече 4 години след Симеон Дянков пари за обещетенията за КТБ, далаверите Пеевски/строи магистралите ни/ и покупките на руския газ и нефт на силно завишени цени? Симеон Дянков не е откраднал вашите спетявания в КТБ, други са. Просто с него ви отклоняват вниманието. Преди Симеон виновен беше Иван. А пък за Орешарски, Станишев и Жан Виденов или пък Ахмет Доган, някой да пише и казва нещо?

Никой не казва на глас истинският проблем - работил не работил, внасял или не осигурителни вноски, ПОЛУЧАВА увеличение на пенсията. ЦЕЛИЯТ осигурителен модел е погрешно побългарен от немския. Абсолютно погрешно се бъркат понятията "пенсия" и "социално подпомагане". Пенсия /пенсионни плащания/ се извършва САМО и ЕДИНСТВЕНО от извършени/внесени/платени от лицето осигурителни вноски в пенсионният фонд. Всички други доплащания трябва да са и само от фонд на съответното министерство отговарящо за социалното подпомагане. Всички друго е политическа игра. манипулаци на обществото и най-вече чудовищно неразбиране на проблема.

Браво един, колко българи обаче разбират какво им казвш? Колко българи знаят, колко милярда се харчат годишно за 2,5 млн. пенсионери. И колко Българи знаят, че плащат над 45% данъци и осигуровки. Колко българи знаят, че от всеи лев който изхарчат в магазина 0,45-0,50 лв. отиват за данъци - респективно заплати на корумпираната и некадърна политическо-чиновническата ни каста.

Грешите, тази минимална пенсия е за пълен трудов стаж ,който е около 40 години и назършена пенсионна вазраст - над 63 години.

никакви изказвания на Патриотите? Оставам с впечатление че Каракачанов,Симеонов и Сидеров вече нямат нищо общо както с размера на пенсиите,така и със закона за концесиите.... Да им завиди човек...на амнезията...

Срам!