ГЕРБ и ”Воля” не успяха да прокарат мажоритарния вот

Със 121 гласа "против", 98 "за" и 1 въздържал се парламентът отхвърли на първо четене предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарен вот.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ и ”Воля” не успяха да прокарат мажоритарния вот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВСЕ ПАК ЗДРАВИЯТ РАЗУМ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА И ФЕОДАЛИЗМА БЕ ОТХВЪРЛЕН!!!ПАТРИОТИТЕ ЩЕ ОСЪЗНАЯТ КОЛКО ОБЩИ ВЪЗГЛЕДИ ИМАТ С БСП!!!

Цирка наречен "президентски избори 2017" е много внимателно планиран ако богоборисчето не беше обявил че ако загубил изборите щял да се махне/което па излъга като мангал/ и ако не бяха сложили това недоразумение на природата цачева за кандидат президент то да гласуват щяхя да отидат 2-3 пъти по-малко хора.Всичко това беше с цел да прокарат референдума,защото хората като идат да гласуват си гласуват наред иначе щяха да отидат недостатъчно гласове.Според вас защо не го вързаха референдума с парламентарните избори-защото президента нищо не зависи от него,дет се вика тотално независим човек.

гласували 220 ! плащаме на 240. къде са били ония 20 дето не са гласували??

И правилно! Не ни стигат мутрите от ГЕРБ , та сега и олигарсите да вкараме в Парламента!Проблема е да влязат партии с идеали и програми , не бай Ганьовци като Валерката и Марешки!Дългата медийна бухалка малко ще поплаче , но да си потърси друг път към НС!

герб с един шут вкара поне четири гола на бсп и компания!! корнелия поразяващата уста е в будна кома. а мая манолова ко рече по казуса, или и тя си трае??

Мала, Цецка, Три, са три, а у собе тя, с Они: Дърти, Люти герберасти, жадни, за Анални, Секс- играчки!

Да припомня на платените драскачи, че хората, които гласуваха с "Да" на референдума, са много повече от тези гласували, за която и да е партия. Добри или лоши въпросите и отговорите, хората си казаха думата. При това го направиха еднозначно. Това е демокрация. Дали са прости тези, които са гласували, е без значение. Така както броим и зачитаме гласовете на ромляните, така се брои и всеки глас за референдума. Референдумът организиран от човек, който ми е неприятен, получи много по-голяма подкрепа от всяка партия. Така че не говорете глупости, а изпълнете волята на народа.

Щом всички партии така са скочили против референдума, на който повече хора гласуваха "За" отколкото за всяка от смешните партии в смешния ни парламент, значи се страхуват и въпросите в референдума са нещо добро.

Мутрите Борисов и Марешки успяха да се намърдат в парламента, чрез мажоритарния вот ще вкараме и Ценко Чоков, да си правят коалиция!!!

Платено човече, а преди година-две като вътре беше Бат Сали?

Поредното доказатлество колко е "голяма" изборната победа на Боко и ГЕРБ !

и при мажоритарната и при пропорционалната система тук ще се живее лошо, а в америка, русия и останалия свят ще се живее добре. целта е да си стегнем багажа и да ходим в една от останалите страни, и да освободим място за мигрантите

еле па в Русия....

...Но пък за сметка на това ОБЕДИНЕНИТЕ ИДИОТИ "елегантно" с пиниз бяха "качени на шейничката" от "коалиционните си партньори"...Всички ги видяха и разбраха,че най-големият им кошмар са директните сблъсъци "ЛИЧНОСТ срещу ЛИЧНОСТ"....И докато ГЕРБ,БСП и ДПС имат своя "твърд електорат", то "патриотарите" на следващите Парламентарни избори независимо по коя система се провеждат,ще са извън Парламента..:)

Само балъците не разбраха,че щом ГРОБ се натиска за нещо значи ,или лъже както винаги,или гони лична изгода. Плъзнаха като метастази и обсебиха цялата държава.Няма вече кътче в страната,което да не е обсебено .Мажоритарен вот ще рече-,Боцо да управлява дорде шава......Е,няма нищо вечно и той ще остане само кошмарен сън.

Дано сте прав че ще се размине като кошмар,мен ме притеснява че след него турските кланета 500 години ще ни се сторят като лятна приказка защото това същество ще ни разкатае фамилията както никой друг досега.

хаха "коалиционния партньор" е един инструмент на ГЕРБ кога им трябват гласуват кога не им трябват не гласуват. Нали са в коалиция това, че не са ги подкрепили не е ли разкол? Ама тия в Народното си мислят, че са големи тарикати и процедурните им ходове са висш пилотаж. Да ама не. Освен това ГЕРБ са внесли законопроект, като само в мотивите е цитиран националния референдум, което по същество противоречи на утвтрдения ред в закона. Предложението от референдума макар и незадължителен следва да се внесе за обсъждане в Народното събрание. Ама от ГЕРБ не искат това щото пак ще излезне на дневен ред партийната субсидия, която трябва да се намали 10 пъти и ГЕРБ ще загубят най-много от това. Те получават в момента 55000000 лева за 4 години. Ако променят субсидията на 1 лев ще получават 5000000 лв - пари за семки. Това е истината. Има шанс, не е загубено всичко трябва наново да се внесе подписката. това е.

Време разделно е - когато видим ли били с добри намрения и обясняват как няма да стане и в едно са БСП и ДПС + Сидеров трябва съпротива.

Аз не виждам нищо лошо в мажоритарния вот. Не че подобна система няма своите недостатъци, но и пропорционалната такава също си има кусурите. Бих искал да гласувам за личност, а не за партийна листа подредена Бог знае от кого. Бих искал, ако депутата от моя район не си върши съветно работата, гражданите да могат до отзовават своите представители. При сегашната система, колко от вас знаят кой го представлява в политическо-институционалното сборище наречено парламент. Не ви ли писна да гласувате за безименици и послушковци?

При комунизма системата беше мажоритарна с един кандитат, най-добре им беше на комунягите тогава., но мажоритарна с много кандитати не им изнася!

БСП е за народа, но не слуша народа.

Подробния им списък може да намерите в прасцентъра на Партията. За да се избегнат недоразумения!

пак ще избираме измежду старите муцуни. Неизвестни лица няма да съберат необходимия брой гласове за влизане. Слави, един неосъществен музикант, няма как да премисли всички важни подробности с неговия интелектуален праг.

Да се въведе отново ЕРГЕНСКИЯ данък 10% за навършилите 30 години дез деца както е в Германия.

стана както гласувах на референдума не

ГЕРБ и ПАТРИОТИТЕ = на мисия невъзможна!!!

Патреотите не са от отбора на ГЕРБ. (както е видно)

Идат протести....

Славуца ще седне пак пред Парламента ли? Споко няма, вече е горещо

Това мажиротирано гласуване го има в големи държави като Тувалу, Найроби и Либериа

без ритане в гъза - няма да стане. Ти му приказваш в очите, че не го искаш - то те гледа тъпо и иска пари

има нещо гнило в това че се държите за мажоритарен вот като че ли някой ви промива мозъка опитайте се да мислите сами

Та нали тези, които защитаваше, се обявиха преди изборите срещу ГЕРБ, че не са приели закона на време. Е на, приеха го! По скоро има нещо гнило в тези, които ти подкрепяш! Страх ги е, че с капацитета си на акъл никой няма да ги избере! От това ги е страх!

нещо се оплете

Ще се чудим Асан ли или Мохамед да изберем на втори тур, избора ще е тежък.

местан влиза от раз

Ценко Чоков съм,,сега как ще вляза ???

през комина

след 25 г. демокрация - 102% от населението на България ще се съгласят че: в държавата трябва да се обяви военно положение и да се направи една ТОТАЛНА ПРОФИЛАКТИКА!!!----такава каквато имаше и в гърция и в турция-----всичко крадено да се конфискува-----всички крадци в затвора.......но това за да се случи трябва все някога да ви ПИСНЕ уважаеми сънародници---така че да се събудим от този кошмар наречен БГ ДЪРЖАВА

....ПРОФИЛАКТИКА: в бг 45г. един кръг от хора трупаха...след това имитираха преход и си искараха натрупаното и решиха че ще си направят пазарна икономика но не такава каквато искат хората а такава да обслужва тях .....и се почнаха с едни черевни фирмички и обръчи от комсомолски партиики да разделят порцииони и държавни парички......89 ТРЯБВАШЕ ЛУСТРАЦИЯ ---ХОРАТА НАТРУПАЛИ АКО НЕ СЕ НАКАЖАТ ДА СЕ ИЗГОНЯТ С НАТРУПАНЕТО И ДА НИ ОСТАВЯТ ДА ИЗГРАДИМ НОВА ДЪРЖАВА

При мажоритарна система, може да се окаже, че над 70% от гражданите не са представени, гледайки гласуваното на първи тур. Да не говорим кой ще издига кандидатите и дали няма да са Пеевски, Цветан Василев, Бат Сали и подобни. Което пак не е избор на човека.

Партийните тролове пак са се изпотили да слагат минуси.

Който иска пълна мажоритарна система да отиде да види в Младост какво невменяемо недоразумение беше избрано.

Какво значение има един референдум и желанието на електоралните единици. Тяхната работа е да ходят на работа всеки ден и понякога да гласуват както им се разпореди за да пълнят касичките на партии. А партиите ще решат кое е добре за нас защото ние сме били проЗти. Ами проЗти сме защото ги търпим.

Колкото и да плюете ... това е едно правилно решение ... цялата случка с "референдума" и "суверена" е един голям цирк /да ме прощават истинските представители на цирковото изкуство/ ... дълго е за обяснение ... който си има глава на раменете .... сам да си изгради мнение ....

До сега сме гласували пропорционално и резултата е на лице. Ако беше добър резултата нямаше да емигрираме.

..... 45 години гласувахме мажоритарно и не емигрирахме. Сега какво.... да връщаме социализма ли?

"Гласуването" ... е само едно от нещата които трябва да се променят ... и не на първо място ...

Разделя се България на 240 избирателни района. Всеки район да покрива приблизително еднакъв брой население. Въвежда се интернет гласуване. Така тези дето са по света ще могат да "влязат" и да гласуват в техния си район в България, от където са. Аз може да съм в Китай, Япония, САЩ, Русия или на Антарктика... няма значение, но аз съм примерно от село Горно Нанадолнище. Гласувам по интернета в съответния район в който е моето село. Това е.

Отдавна мнозинството живеещи в България са казали че акъл от измекяри не искат..Когато живеете в България може да давате съвети иначе си ги дръжте за там където сте се настанили..

Много от българите по чужбина са по-българи от тебе. Интересуват се какво става в БЪлгария. Виждат какво се случва и в страната където са. Правят СРАВНЕНИЕ, а това е един вид обогатяване с идеи. Сравнение, което ти няма как да видиш ако си стоиш само вътре в страната. Дори да си обиколил света, си го направил като турист, не виждаш какво става в задния двор. Пример: За прасето неговата кочинка е пример за чистота. То няма как да види по-далеч.

..... никъде, освен в Естония, го няма.

Айде да ми обясниш тези как хем са по света хем си имат район в България?

ДА, обяснявам ти! Български гражданин с български паспорт и АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ в БЪЛГАРИЯ. Нещо да не си разбрал????

изискване на образователен ценз - поне да говорят, четат и пишат на български. За да бъдеш регистриран избирател, трябва да покриваш някакви минимални критерии. Тя, циг..та казва , че е неграмотна да си напише заявление за социална помощ, но ходи да гласува "компетентно и по съвест".

ДА, нужно е! НАпример като гласуваш там в протокола е написано името ти. След името ти да се изисква сам да си го напишеш. Това ще е един вид тест, че можеш да пишеш. Елементарно и е много "ниска летва". Само който хептем не е ходил на училище няма да може да си напише името и следователно НЕтрябва да гласува.

Тези 240 района, колкото е и броя на депутатите може да не са само в България. Например да се направи едно бързо статистическо проучване къде по света или само в ЕС има по-големи български общности. Тогава ако някой е в Германия ще може да гласува от там за предложените от там кандидати. По подобен начин начин може да се избере депутат от Испания, Италия, Великобритания. Разбира се правилото трябва да е според потенциалния брой избиратели. Ако например в някоя страна броя на българите е малък там просто няма да има секция. Ако някой толкова много е загрижен да си даде гласа то ще може да се прибере в България, или да отиде до съседната страна или да гласува по интернета /нещо което се очаква да се въведе/. Ако се въведе интернет гласуване, то от чужбина ще може да се влезе в съответната секция /район/ и да се гласува. Като цяло вариантите са много. Всичко може да се направи, стига да има политическа воля.

Управляващата върхушка няма интерес в Българския Парламент да влезнат хора стояли далеч от родното чалга облъчване. Може пък да вземат да мислят с главите си!

Трябва да станете като нас - цялата страна е един избирателен район и победителят взима всичко.

Айде да вземем да оставим избора на българските депутати на българите живеещи в България. Тия дето им харесва да са в чужбина да се концентрират върху управлението на държавата в която живеят

Хайдееее, ясноооо, и тоя парламент е пълен със страхливци и боклуци, какви законотворци са това... майтап.....

Пролича си кой уважава мнението на хората, срам за БСП, срам и позор!

на 90% от гласувалите с "да" на референдума изобщо не им е ясно какво е мажоритарна система в два тура. А преди изборите никой не го обясни на хората просто и ясно. Наблегна се на това, че Слави Трифонов го предлага.

Който е чел е разбрал!

Какво неясно има, гласувам за конкретен човек а не за филанкишията, да си ги нареждат партиите както искат...

Най-просто казано мажоритарният вот е все едно да узаконят купуването на гласове,което автоматично означава че Турция ще ни изкупи за норматив тя е много по-богата от нас.Това че богоборисов и магарешки подкрепят вота се вижда и от самолет, просто наглите крадци милиардерчета си мислят че те ще ни купят ама са много тъпи ако си мислят че могат да надцакат турските мангизи но простотията ходи по хората не в гората!Вече се надявам на всички да им е станало ясно че магарешки и богоборисчето са заедно за ръчичка още от началото и са служители на един и същ октопод който ни прави всички на маймуни вече 27 години ама съм сигурен че нищо няма да се промени ,сигурно ще ни правят на маймуни още 1000 години .

Защото сега не купуват гласове и Турция не подкрепя официално някои партии (да не ги споменавам). Против гласуват онези, които знаят че ще гледам парлаМента през крив макарон при мажоритарни избори.

Като си прост си е за цял живот не е временно състояние!Едно е купуването да е законно друго е когато е забранено.Мажоритарен вот означава -"Пляс-пляс педалите,водно колелооо"

бравос, нека всичко си продължи по старому- бития бит,е..Само да помислим как да стимулираме ченгетата, че стадото точи зъби.

Нали при мажоритарен вот никой от сегашните няма да влезе, а ще изберем хора от народа! БОКЛУЦИ! КАМЪНИ ЗА ВАС!

пак гласувайте за който е да е боклук, "само да не спечели ГЕРБ"....

А кой ще влезе бе тъпчо, извънземните ли? Нали пари за кандидатури имат само партиите

Напротив - пак ще влязат много от настоящите лица.Освен тях обаче, ще има и някои нови, но от сегашните големи партии. Ще стане едно несменяево мнозинство- как не го разбрахте до сега?

Стига де дебили сте си правили пиар на гърба на хората.. Само гербераски олигофрен може да повярва на гербераските напъни да се покаже ''загрижен'' за мнението на хората.. Това се знаеше отначало ама фанафарите гербераски бяха по важни от решаването на други наболели проблеми. Ако искаха да мине нещо щяха да внесът на Манолова законопроекта който виси бая време в нс а не собствената си манипулация..Както се вижда манипулативните медии веднага надупеха задници с подобни заглавия..

Ако имаше и минимален шанс законът да бъде приет, никога нямаше да го внесат.

гладна мечка хоро не играе. няма какво да се види. то всичко се знае. без гръб горе в НС си за Терминал 1, с 300-400 лева мъж няма как да гледа жена, деца, дори и без договор работиш или с договор, но те осигуряват на 4-часов работен ден, а работиш от 15 часа до 2 часа(през нощта), а и на други работи са работили, разтоварване на тирове на ограничени хора, но с пари, а те защо учиха. ББ и останалите в парламента ИСКАМЕ ЗАКОН ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПОХАРЧЕНИТЕ ПАРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА ДЕЦАТА НИ. На запад след като не могат да им осигурят работа им заплащат всичко от до. Или само се перчим, че сме в ЕС, а нищо не както на запад. Всичко си е по старому, както си беше при социализАма. От нас и така станахте милионери, милиардери, всички вкупом сте виновни, не само да вините Герб, а и 3 хиляди долара, ДС си смени тогава от долари в б.лева и станаха заможни, от селата фасони. Седнали да ни обясняват сега, колко били богати, били, били, но ги знаем, колко са били богати. Точно тези дискриминираните през соца и много заможни(отглеждали са по 200 животни и всичко им е било отнети) сега без връзки завършват едни от най-елитните университети в Германия, Франкфурт на Майн, психология, математика и пр. Никога няма да се оправи с това примитивно мислене бг, а и много примитивни, ограничени хора родени някои де през соца са на власт. Да биеш възрастна жена и акъл да ни дава, да ни управлява. Жена не се бие с цвете, това ми напомня точно по времето на соца, свидетел съм пътувайки преди 30-35 г. с автобус за родният ми край. връщате ме назад, точно така постъпваха някои и сега са в партии разпръснати. От тях има много добри хора, трудолюбиви, работохолици, независимо от произхода, вместо да го съдят за дребно хулиганство, а той ? и някои други..

няма да се приеме

мажоритарния вот няма да се приеме защото е вреден

От гласуването ЯСНО пролича кой слуша волята на народа, или кой изпълнява чужди заповеди. И не е спам, а си е съвсем по темата.

Абе направо си похвалете герберасите за да си защитите парите ама след това седнете и помислете с какво са показали гербавите до сега че ''слушат волята на хората''...

За това хората си преизбират ГЕРБ, а на останалите марионетки и троловете вече не им помагат.

воля не схванаха игричката на герб и се поведоха по техния сценарий