Първа липса на кворум в 43-то НС забави заседанието

За първи път в рамките на 43-ото Народно събрание депутатите не успяха да съберат кворум от поне 121 души в зала, за да започнат навреме пленарното заседание.

Обратно в новината

Коментари - Първа липса на кворум в 43-то НС забави заседанието | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тея и 50 души парламента да го направят, пак няма да има кворум... То държава няма - вие кворум искате...

Тези смешници не ходят на работа, не искат да гласуват, но заради получаваните 12 лева на гласопадавател искат да ме заставят да гласувам задължително? Както е казал шопа "Да, да! Ама Не!"

Тогава се напъват да за задължително гласуване та още да им е по-комфортно- 12лв на глас за партия. Колкото повече гласували,толкова повече източен бюджет от партиите. А в петък залата е празна.....Тия са на четиридневна работна седмица.

Цачева да подаде оставка-не е осигурила кворум.Борисов подава оставка-Цачева не е свършила работата си.Л.Попова подава оставка-няма как и Борисов е подал.Подаването на оставки става мода.Станишев и той подава оставка-макар и за втори път ,като откриванията на Б.Б.- прави го с реч на английски пред някой чужд парламент.Епидемия от оставки-без такава от В.Сидеров,защото макар да е волен той е против парламентарните волности.Действията на В.Сидеров събуждат подалите оставки.Те се извиняват на себе си и се завръщат при заплатите си.Б.Борисов чете пред парламента своето есе "Какво куца на BG футбола и митниците".Отвсякъде струи възхвала и подем.Б.Б. яхва вълната и сърфира из страната без авиоподеления,охрана и кетеринг за да лапне от народната любов и почитание.И какво от туй,че нямаше кворум?

Нямаше кворум в предишното, защото имаше аферата "Констинброд" на Мая манолова , Бареков и Волен Сидеров.

Да беше прочел статията поне, а? Щото там пише защо не е имало кворум - колкото и да не ти е удобно!

"Липсата на кворум бе честа практика за 42-рото Народно събрание, когато десетки заседания бяха провалени, а много често се налагаше по няколко пъти депутатите да правят опит да се съберат в зала. Основната причина беше поведението на ГЕРБ в опозиция."!? Въх, доживях ДИР да напише нещо вЕрно! Ама да бЕхте карали докрай - по време на кабинета Борисов-1 редовно бяха приемани закони от НС с присъстващи в залата 60-70 дупетата, плюс един абсолютен рекорд - закон, приет от...43 дупетата. Та, значи, за какво говорим - то дупетатите не спазват основния закон - Конституцията, та какво ли остава за обикновените хора!?

Докато ни занимават с щуротии,никой открито не поставя въроса за такса "смет".Бегло беше споменато,че В.Горанов е предложил такса смет да се определя по 3.70 на КВАДРАТЕН МЕТЪР от имота!!!!

смет преди местни избори? Строго секретно е,кандидатите за кметове ще мълчат като риби.

Ей, тоя Евр(оп)ейски комунизъм! Уж вече го няма, а още си го строят! Нема цензура вече! Демокрация и Гласност /=деКорация и глаДност/... Вече има СЛУЖЕБНА ТАЙНА (или СЛъЖЕБНА), а не ЦЕЗуРА (или ЦЕНЗоРА)? Да не разбере народа, какво означавза порочнмо задкулисие на междуНАРОДНО ниво, щото .. абе тва народЪТ е добитък... и ако видят с очите си и чуят с ушите си истината - може да стане по-лошо... Затова е по-добре така - на тъмно, пък ШЕ се разберем как да ги излъжем овцете! И с какви лъжи ще ги нахраним след слъ-уж-ебното... затъмнение. Това е лексиката и диалектиката на съвременните СВЕТофНИ политици, независимо дали са в каймака, или в утайката на политиката (каквито са нашите - "български'..."политици'... (Сещате се защо български е в кавички, нали? Все пак - за българи да минават мавЪри от Иван Костов до Бойко Борисов е доста антинаучно твърдение, протиоворечащо на всички съявременни генетични, антропоморфологични и още куп други изследователски науки, чиито обхват на аналитични и емпирични изследвания са именно развитето на човешкия подвид /и еволюционни и мутационни генетични промени, оформящи големи множества от човешки популации с преобладаващи генетични свойства, характеризиращи и ОБЛИКА на представителите им/... Лошото е, че научното доказателство го имаме като експериментален обект на изселдвания - на всеки 8 до 15 поколенчески декади се получава трайно деформиран ген, който дава отражение И в поведенческите реакции... роби, роби... още 4-5 века ще са нужни на българите за да мутират и да се превърнете в свободни хора! А колко ще им е нужно на цялото човечество, което от 2 хилядолетия си яде юдейските и латинските канони на 'мъдростта'?....

DIDA

Пич, яко си зацапал свещите! Спри да се занимаваш с политика защото ти влошава здравословното състояние! Успех!

Секретно е. Не е за простолюдието. Решението ще бъде в полза на.. и във вреда на..(попълни бланката)

Какво те това "релокация". И как така НС може да има тайни от народа си? Колкото до предложените промени в Конституцията, това е смешно. Предлага се раздуване на ВСС и на никого не е ясно както как разделянето му на две ще допринесе за справедливост в БГ. Но от мутренските среди друго не може да се очаква.

искат да разделят ВСС? Други искат,а герб се чудят що да правят...

Тези некадърници, трябва да се срамуват, че ядат парите на народа.

Какво е това срам???

DIDA

Това народно събрание доста време изкара и с НИЩО не се подобри положението на храбрия български народ. Крайно време е да се пробва с друго, ако и то не стане следващото, следващото...до като дойде ПРАВИЛНОТО! Писна ни от "законотворци"!!!

Който иска Оставката на Герб,да натиска зелената ръчичка,който не червената,стига вече подигравка със народа вече не се търпи,до къде стигнахме,пенсионерите ни да ровят във кофите със смет да си търсят храна,а Цецка Цачева да вечеря във Столичен ресторант и да плати сметка от 1700лв само за една вечеря.За това Герб трябва да си ходят,те друго освен Магистрали не ги интересува,Асфалта не става за ядене Герберасти запомнете го!!!

Троловете на Манолова ли бройш?

Какъв кворум, какви пленарни заседания! Днес светиня Му открива за втори път едно лотче от автомагастрала Тракия! Самолетите са пълни с управленска и политическа сволач от ГРОБарите, СПА центровете са ангажирани до понеделник! Баба Цурка Цачева да дръпне шалтера на НС, да яха метлата и при нас! Купона върви яко!

Дано скоро изобщо не ги виждаме тия лентяй!Още един резултат от законотворчеството им:"Осъден за катастрофата в "Бакаджика" изчезнал от България".

тия почнаха да "бият капата" все едно са си свършили работата - от другата страна овците умират от глад

това поведение на герб,а сега сте възмутени?? Ей това двойствено поведение ме отвращава .

А бе няма тайни в тази държава бе. Това да не ви е Кремъл? Има наивни избиратели и купени, шепа крадци и мафия както и политици лакей.

Депутатите имат ли работодател или са богоизбрани? Кой им плаща заплатите?

Кой е работодател на НС? Какво става, когато вие системно не ходите не работа? Кой работодател ще търпи такива работници?

РАЗНИ СЪМНИТЕЛНИ ИКОНОМИЧЕСКИ КРЪГОВЕ........... ПАРТИИ БЕЗ ПАРИ СЕ НЕ ПРАВЯТ ПЪК ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКОТО И ДА ТЕ ХАРЕСВАТ, ТЕЛЕВИЗИИ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМОСИИ КАК СЕ КОНТРОЛИРАТ ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ НЯКОЙ МУ Е МНОГО ЗОР ДА Е ЧЕСТЕН ВСИЧКО СА ПАРИ А ПАРИТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТ ??????????? ;)

Нещата отиват към ОСТАВКА ОСТАВКА!!!

Мед ти капе от устата. Ела в Сараите, имаш едно локумче за награда.

А ти ела в СЗ България. Обещаваме да ти сменим мирогледа. Плюс пола и физиономията - а новите документи ще си извадиш за своя сметка.

Така е, работят когато искат. Ние има плащаме хиляди левове заплати.

И днес новините в България са безумни и мотивация за емиграция.

тея с купените дипломи и поомствени управници там разни братовчеди братовчедки с различни фамилии не ме интересуват.............. :()

Днес в София студ, вятър. Мързеливо време , не е за бачкане просто. Някой махмурлия, друг се успал, на трети автомобилите не са запалили сутринта.Важното е ,че са се събрали все пак.

Основната причина не беше поведението на ГЕРБ в залата , а манипулацията през Май 2012 , и недоволството на хората от пагубното управление на страната през този период от който още не можем да се оправим!

Кво ти стана ?

Факт е, че причината бе ГЕРБ. Накрая и Атака. А как ще третираш мотивите, не променя факта.

Мониторите са изключени, а камерите?