Първа жертва на извънредното положение в Турция

В Анкара вече има случай на застрелян шофьор, който не се подчинил на заповед за проверка. Турският парламент одобри извънредното положение.

Обратно в новината

Коментари - Първа жертва на извънредното положение в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще го гръмнат разбира се тоя кюрдин, който е бил с нелегален автомат в багажника си. Но тая подробност неизвестно защо никой не я описва.

първите жертви на ердоган са неговите 2 ма бодигардове убити по неясни причини. как така тои успя да избяга изоставяики си охраната убиват я а тои остава жив . кои знае дали тази охрана не е убита от самият им шев за да се инсценира опит за военен преврат. в турция и бг всичко е възможно докато мутринските шефове са били и остават на власт а ние народа се правим на велики пишещи само глупости вместо да прогледнем малко по напред

Голям праз

Все едно чета новина за Буркина Фасо.

За сведение на знаещите - в момента, дали ни се харесва или не, но Ердоган извършва в някаква форма "културна революция" с религиозен уклон.Мао е направил в Китай същото - всеки за когото западните ценности са по-важни отива на превъзпитание в оризищата.Китай и интересите му са над всички западни "ценности"До сега моделът работи.Убеден съм, че Ердоган много е мислил и съпоставял.И съм сигурен, че си обича страната.За нашите национални предатели, каквото и да се каже, убеден съм, че нещата са още по-ужасни от въображението ни.За пример - последното: внасяме боклук от Неапол......УРОДИ!!!!

Каква културна революция от полуграмотен човек в страна, където 70% от населението не е прочело нито една книга през живота си?!

Така е. Турция не е част от западната цивилизация където изкуствено беше сложена.

"В името на народа" в Камбоджа бяха избили всички учители и лекари !!! Мислел султана за народа ??? МИСЛИ ЗА КОКАЛА !!! Престанете с тази отвратителна пропаганда на диктатурите !!! Диктатурите винаги завършват с кръв и нещастие за самия народ, а и за съседните също !!!

МИСЛЯ ВЪОБЩЕ ДА СЕ ВЪЗДЪРЖАМ ОТ ПОСЕЩЕНИЯ НА ТОВА"РАЙСКО КЪТЧЕ"!!! ЧУДЯ СЕ НА ВСИЧКИ,КОИТО МРАТ ДА ПОЧИВАТ В ТУРЦИЯ?! КАКВО ИМ ХАРЕСВА ТОЛКОВА-ЕВТИНО УГОЯВАНЕ И ЛАПАНЕ НА КОРЕМ В НЯКОЙ ЗАТВОРЕН КОМПЛЕКС?! ЩОТО ИЗВЪН КОМПЛЕКСА- МАЗНИ ТАРАМБУКИ,ВЪРТЯЩИ СИНДЖИРЧЕТА ПРЕД БЪКАНИТЕ С БОКЛУЦИ МАГАЗИНЧЕТА И ОБАРВАЩИ С ВЛАЖНИ ПОГЛЕДИ/И НЕ САМО/МИНАВАЩИТЕ ЖЕНИ?!

Абе не е баш така. Абе Ердоган не е прост човек...тои вижда какво става и е разбрал, че му слагат шапката...Аз съм говорил с турци доста, не го харесват, но пък той е най малкото зло, той е изкоренил корупцията в полицията, той е намалил бюрокрацията, подобрил здравната система..абе все хубави работи...Бат Боко има да му диша прахта...е поктай сухото може да изгори малко сурово ама....няма начин...

.."Да изгори малко сурово"??!! Това нормален мозък може ли да си го помисли, пък и да го каже? Как се обясняват невинните жертви на техните роднини, деца? Представи си че майка ти или братовчед ти са такава "сурова" маса дето е изгоряла? Хайде преди да говорим да мислим, а? Има много малко живи хора в България, които знаят какво е репресия и народен съд, нека уважим и паметта на жертвите на репресиите по света!

ИЗКОРЕНЯВА С РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ?! АМИ ТО ТАКА НА ПРИНЦИПА : НЯМА ЧОВЕК,НЯМА ПРОБЛЕМ,АКО СТАВАШЕ....МРАКОБЕСНА ИМПЕРИЯ СИ Е БИЛА И ЩЕ СИ ОСТАНЕ,ОСВЕН АКО НЕ ИЗЧЕЗНЕ ТЯ ОТ КАРТАТА/А НЕ БЪЛГАРИЯ,ЗА КОЕТО НИ ГЛАСЯТ ОТДАВНА/!!!

Тази човек е първата невинна жертва ,но за жалост въобще няма да е последната.

"Жертвите" всъщност са милиони, защото репресиите над невинни означават страх , а страхът прави хората жертви :((( Как може един съдия да бъде обективен, ако утре могат да го арестуват като "гюленист" ??? Този човек вече е жертва, жертви са и хората, които той ще съди !!! Как може един преподавател в университет да учи студентите си без да си налага автоцензура ??? Той вече е жертва !!! Жертви са и неговите студенти !!! И така нататък, ... !!!

Като ви чете човек вижда още рая и мекерета, които искат да са под османлии, а халал да ви е!

Не ги обичаш но благодарение на тях през 14 ти век разпокъсана българия е обединена в пределите на Османската империя и векове защитавана безплатно и съхранена чак до днес че да има къде да дишаш

Ти да не си с мозъчно увреждане?

sawo

Вземи влез в затвора - безплатна храна, защита, подслон... ако те слуша човек направо се чуди защо всички не влизат вътре доброволно ?

България пишеш с малко "б", а "Османска империя" с главно "О"? Кое ли ти е Родината?

Престанете да плюете Tурция и да бълвате от откровени лъжи до бясна пропаганда по наш адрес!!! Това няма да ви помогне с нищо!!

Ами ходи си в Турция, какво правиш тука?

Виж сега комшу, нищо против турците нямаме и те са хора като нас, освен това работливи и почтени поне в повече случаи като всички народи. Против имаме срещу политическата Ви класа, която се опитва да влияе върху България, което в някаква степен е заплаха за нас.

Никой не плюе Турция !!! ердоган е този, който унижава съвременна Турция !!! Не разбирате ли, че този откачен диктатор ще направи всичко, за да задържи властта !!! Ще уволнява, ще арестува, ще убива, ще напада съседни държави , ... !!! Диктатор, който унищожава легалните си опоненти без правила, утре няма да зачита правила и спрямо външни !!!

Един се показва 101 се потулват:(((((Много ще са невинните жертви на мерака за власт на ердоган и ислямистите ама като ходят да ги подкрепят друго няма какво да очакват

Ердоган говори и действа съвсем сериозно и отговорно за разлика от много български или немски политици . И най-страшното е че има силата и подкрепата на 90% от турците и на почти всички силни арабски страни . Пусне ли сриийците към Европа- тя сама ще се разпадне от вътрешните противоречия - левите и все по надигащите се десни сили . Не изключвам да има и граждански недоволства да не кажа войни в някои страни от ЕС. Това ще разхлаби ЕС и НАТО . А Русия само това чака. !

Обясни ми кога народа ни ще излезе на улицата за да защити правата си по начина по който го направиха турците? НИЕ СМЕ СИЛНИ САМО НА ЕДНО МЕСТО - на масата въоръжени с чаша вино /може и уиски/

Защитиха ердоган , не правата си !!! И престанете да наричате "народ" определена група хора !!!

РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ ЛИ ТИ СЕ Е ПРИЩЯЛО?! САМО НЕ МИ ГОВОРИ ЗА ТАЗИ ПОБЕСНЯЛА СГАН ПО УЛИЦИТЕ!!!

С колко ли са се набутали, тия които са организирали преврата...ето за Украйна от някъде се появиха 5 милиарда....за Турция колко ли са дали!Повече или по малко? Как мислите?

sawo

Мислим, че това е първия преврат от много време, който не е организиран с пари отвънка, а наистина защото на хората им е писнало.

Абе Ердоган не е прост човек...тои вижда какво става и е разбрал, че му слагат шапката...Аз съм говорил с турци доста, не го харесват но пък той е най малкото зло, той е изкоренил корупцията в полицията, той е намалил бюрокрацията, подобрил здравната система..абе все хубави работи...Бат Боко има да му диша прахта...

Bъв Франция е въведено извънредно положение със суспендиране на гражданските свободи ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА!-A в Турция е въведено същото извънредно положение ЗА ТРИ МЕСЕЦА!?????????

sawo

Във Франция е въведено от миналата година и никой не е усетил, а тук вече застрелват хора. Също така във Франция не отмениха конвенцията за правата на човека на втория ден...

Турците не пожелаха да признаят и извинят за геноцида в Армения, и ето че Висшата справедливост се намеси и почнаха да се колят сами. Като добавим и зверствата в България (вчера беше годишнина от старозагорското клане), май се получава, че започват да сърбат кървавата супа, която са си надробили векове наред. Сметката трябва да се плати, няма как ....

Казах го и по-рано Германив си вкара автогол с този уж геноцид . Само о само са угодят на няколко политици от Арменското лоби в Света и най-вече защото Г-н Каудер от ХДС беше дал "мъжка" дума на Джем Оездемир от зелените ! А сега последният го пазят полицаи денонощно ! Защото има опасност някои "сив вълк " да му тегли куршума. А забравят че сред сивите вълци има снайперисти ,които попадат точно в целта и от 2200 м. разстояние !

Те, сивите вълци знаят как да провеждат геноцид !!!

Геноцит упражняват всички силни държави срещу по слабите. Турците срещу арменци и кюрди Германци срещу евреи,славяни, поляци , цигани и..... Русия срещу татари,руснаци, евреи , и дори срещу комунистите си. ма огромна разлика, геноцид са извършили германците избивайки невинните евреи, докато арменците са избивани защото са тръгнали да воюват срещу османската държава в която са яли 1000 години хляб, предателски подпомагайки външни агресори.

ПРОДАЛЖАВАЙТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ /ИЗЛЪЧВАНИ В НАЙ-ГЛЕДАНОТО ВРЕМЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ / , И ЩЕ СЕ РАДВАТЕ НА ЖИВОТА В ТУРСИЯ !!!! ДОКОГА ЩЕ НИ ОБЛЪЧВАТ С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ,И ТО ОТ ВОДЕЩИ ТЕЛЕВИЗИИ В БЪЛГАРИЯ ???

Там е работата, че турските актъори са против този диктатор.Преди три години кой мислиш че беше на площад Таксим против режима .

Генерал Бойко Пиночет спешно да въведе и извънредно положение и в България ,докато тахтабите на комуняро-сидерастията не са я опоскали докрай! Достатъчни са 2 гаубици с право мерене срещу позитано и врабча,а ордите на момата и сачмата оковани с конски букаи между 2 кордона жандармерия със сопите на път за курорта на герена с вишки и бодлива тел!

Ти на 100% си кесик хюмне!!!!!!!!!айде друм към анаватан да биеш чело пред краката на ердоганя и да си вириш гьота на високо та белки някой брадясъл защитник те ощасливи анално!!!!!!!!!!!!!!!Сус бре кьопек!!!!!!!!!!!!

В момента Борисов води най- правилната политика за България. Не ми се мисли какво би станало ако начело на държавате беше Местан, Сидеров, Миков или друга мижитурка

Виж ся!доказано е,че БМБ няма рецептори за вкус на езика си и за това не усеща вкуса на л.айна!!!!!!!при толкова много облизани з.адници и да не те е догнусяло!!!!!!!!!!!!!!!

с Местан , Миков и ... А и кой ти каза, че "мижитурка", ще застане начело на държавата?! Я, се успокой!

Странна работа: -във Франция е въведено извънредно положение със суспендиране на гражданските свободи ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА! А никой от великите демократи по света не протестира?!?!?! -в Турция е въведено същото извънредно положение ЗА ТРИ МЕСЕЦА! А светът е проглушен от викове за произвол и плач за потъпканите права на турците?!?!?! ХИЧ НЕ МИ ХАРЕСВА ЕРДОГАН....НОООО ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ ПРОДЪЛЖАВА!!!

Какво е нивото на демокрация и свобода на словото в САЩ и Европа? Никакво. Привидното спокойствие се дължи единствено на големите пари и оръжието. В САЩ има дори расизъм. В Европа - фашизъм, липса на ценности и религиозен фанатизъм.

С няколко реда си описал цялата Русия!

Лично на мен тези двулични действия на "международната общност" /не бъркам с ООН/ ми говорят кой е истинския вдъхновител на опита за преврат в Турция-този който си промени за 2 часа мнението отвъд океана и който се задоволява с общи приказки за свобода,демокрация и потъпкване на правата.А Ердоган макар че е противна личност и ислямски фанатик,хитро постъпва като обвинява Гюлен-КАЗВАМ ТИ ДЪЩЕ,СЕЩАЙ СЕ СНАХО!!!

Първо виж причините, довели до въвеждане на извънредно положение във Франция и Турция, пък тогава пустосвай европейските държави! Как може толкова да мразите и ненавиждате всичко европейско и да обичате всичко азиатско, а сега дори и малоазиатското?

Щото бабите им са правили секс с азиатци! Оттам... в кръвта им е!

Колко арестувани, уволнени военни, полицаи, магистрати, декани и ректори, учители има във Франция след въвеждането на извънредното положение ? Сравни ставащото в Турция !

За национално предателство и държавен преврат смъртното наказание е най доброто лечение.

За България стана нещо нормално дискриминацията по възраст и геноцида върху българския етнос.

Точно така, ердоган е в правото си да уволнява и арестува когото си поиска , защото си има държава !!! Френският президент като е глупав и не тормози опозицията си е негов проблем !!!

Това беше сарказъм, така че , благодаря за оценката :)))

Отново и отново при липса на преки аргументи тук се използва старата фатка:А ТВОЙТА СЕСТРА Е КУРВА. Или щом не си съгласен с двуличието на великата западна демокрация си КОМУНИСТ,ПУТИНОИД,АЗИАТЕЦ... Хайде сега доказвай че нямаш сестра!!!

Вълчанов

Какви по-преки аргументи от това, което съм написал? Написах на чист български език: " Първо виж причините, довели до въвеждане на извънредно положение във Франция и Турция" Разбра ли защо е въведено извънредно положение във Франция?... А защо е въведено в Турция?... Какви репресии се провеждат във Франция?... И какви в Турция?...

Радостно за мен е едно-че имам горе долу еднакъв брой превърженици и потивници.Каква по голяма демократичност от това да не ме подкрепят само тези,които пеят "така каза чичко Путин" или само тези които пеят "така каза дядо Сорос". АЗ СЪМ ГОЛЕМИЯ ДЕМОКРАТ ТУК НЕ ВИЕ С КОНСКИТЕ КАПАЦИ НА ОЧИТЕ!!!

От днес руския туристически поток към Турция се възобновява.

В Турция имаше опит за държавен преврат. Това е основание за въвеждане на извънредно положение. Властта във Франция няма основание. Там беше извършено престъпление от един шофьор. В България това се случва всеки ден.

какво направиха хората на Ердоган, след като кадрите с обезглавяването обиколиха целия свят? Намериха ли, арестуваха ли извършителя? Или са го наградили?

Какво им стана на турците? Каква красива държава бяха.

Ако ти беше красиво да гледаш като се разхождат бради и бурки съм съгласен.

Погледнете на площадите кои са? Забрадени и някви тризъбци ,абсолютни хизиономии на аборигени ..не че тези точно не са такива

Ердоган явно много внимателно е изучавал практиките на Хитлер и Сталин. Амбицията му е явно да стане като тях. И лошото е, че сме му съседи и ако пожелае да ни се меси във вътрешните работи - страшно ще стане. А той има възможност да го направи. Единственият ни полезен ход е да засилим военния си бюджет и модернизация на армията с по-съвременно въоръжение!

Пара йок олум,парай йок анадън му!!!!!!!!!!!!!!!

Пиши на БЪЛГАРСКИ, бе, НЕЩАСТНИК! Нищо не ти се разбира, в коя държава живееш?

еи сега е момента да нападнем Турция и да си вземем Константинопол!!!

Може да идеш да се присъединиш към пкк айде тръгвай кво чакаш тука ли си още

работим по плана за превръщане на турцията в провинция на бг-то!

само внимавай че сръбските войски са на границата ни ..

Не виждате ли войната на католиците срещу Нашия Православен Константинопол? Константинопол принадлежи на Българи, Арменци, "румънци" и "гърци"! На тюрките беше даден, за да го пазят от Нас, затова беше измислена "Турция". Четете историята без да обръщате внимание на наименованията! Ватикан - Батъй кан...

Въобще 500 години и повече от православната църква вярно служи на султана

Православната църква служи на хората не на султана. По твоята логика след освобождението мюфтийството служи на царя или в Русия пък, исляма служи от 1000 години на царя.

само така диктатура се установява с огън и сатър тука конкретно и радикален ислям! Де са американците да се намесят да освободят турския народ от сатрапа?

И още колко неизвестни сигурно не се съобщават, ама на някой му се брои първа жертва.. Това беше напълно бездарен опит за преврат и сега Турция ще се върне векове назад. Може би връщането векове назад има и друго значение- осъществяване на ислямския фудаментализъм и затова да ми се струва връщане векове назад. Просто това да са хората осъществяващи обществената промяна или нейното довършване. Нещо като край на един процес на ислямизиране чрез манипулиране на обществото. Като надянат шалварките, започнат да се клатят като пингвини и започне масовото нагъзурчване, всичко ще си е на мястото. Всъщност понятието "моралните" турци е една илюзия, опасна илюзия. Те се готвят да се върнат по местата, където са били.

Трябват ни 120 000 войска, 200-300 самолета и 1200 танка, за да имаме шанс. Ама де го бай Тошо да ни изкара пак на 26-то място в света по икономически показатели...

Това 26-то място в "Работническо дело" ли го прочете?

И половин милион армия да имаш турската е 10 милиона много по добре въоръжена и обучена

Изразът "по 5 на нож" чувал ли си? По 4 ножа на човек, и ще ги оправим всичките. Че Одрин бил непревземаем според английските военни стратези, отишли там да помагат срещу нас? За колко дни пада градът? Аз леко на майтап говоря, но на теб отдалеч ти личи, че си най-малкото пораженец по душа, ако не и предател.

Нещо много на едро послъгваш...

надроби тая каша! Сега всички ще им берем гайлето!

"жертва на извънредното положение" то положението било виновно, не кръволоците на Ердоган и техния командващ

Струва ми се Трябва да се попозамислим относно : - Нашите Бизнеси там - Нашите Търговски отношения - Нашето Позициониране - Очакваемата Нова вълна Завръщащи-се Българ(к)и ...а ЕС до сев.бряг на Босфора - е ВсеПоЗрим.

Ей, тия превратаджии големи будали! Как не се сетиха по-рано да спретнат джамбурето, та Ердоган да се разправи с всичките си врагове. И да си направи истинска Ислямска държава Турция, а не разни ментета... Явно учителите, журналистите и юристите все пак са по-опасни за муслимското фюрерче от военните с всичките им танкове, самолети и картечници...

Историята се повтаря! След като навремето САЩ въоръжиха Хитлер, той нападна СССР. Сега въоръженият от САЩ е Ердоган. Приказките за неодобрение действията му от страна на САЩ и Европа са празни приказчици. Очевидно е, че новият Хитлер, т.е. новият луд, определен от САЩ да нападне Русия е Ердоган. И вместо Хитлеристките фанатизирани нацита, днес ще се използват основно фанатизирани ислямисти и разбира се, украинските и балтиските нацита в допълнение, ведно с полските, румънските и пр. откачалки, чиято въоръжена подготовка е в пълен ход. А и ние сме отново на същата, т.е. на шибаната страна!

Колко си прав братко..

Да, бе да... ще напада ха ха 80% от военната техника на Турция е от 50/60 години на миналия век ха ха ха Направи подробна справка. Ако Турция може да е някаква заплаха, то тя е, че от 90 атомни бомби на американците 70 са в техни ръце, а 20 на ВВС на Турция! Питайте САЩ защо 20 от тези бомби са предадени на ВВС на Турция?!

Абсолютно точно

Червен глупако хитлер се разработва и тестове танковете в русия това червените лумпени сте патологични лъжци

Абе хора.Зад Ердоган стои някой!Вижте какво пише-управляващата партия основана от Ердоган.Това ми напомня на ГЕРБ- мутренската партия лансирана от медиите още при основаването си.Как се оснвава и финансира партия ако нямаш зад себе си солиде гръб и финанси!Значи Ердоган също е инсталиран от някое посолство, турския капитал или турските служби.

Някой беше казал, че най-големите престъпления се извършват в името на народа.

ердоган очаквал нов опит за преврат ...

Това марсианците ли му го казаха?!?! хахаха

Животинска работа ! Кога падаха визите за турци ?

JsT

Не и в следващите 30 години.

засега падат само глави , доста глави .

Никой вече не съмнява в обвинения за търговия на петрол с ИДИЛ контрабандист Ердоган.

путин забрави това от известно време :(((

много ми е интересно как САЩ още не се е намесили с бомардировки на Турция, така както направиха с далеч по-демократични управления.

а турците могат да си правят каквото си искат в турция!

Така казваха и червените кхмери в Камбоджа. И изклаха 2 милиона от 8 милионното население на страната!

съвременната версия на стихотворението по доле почесахме си езиците, разтъпкахме си крастата е да му мислят турците теглихме по една майна и заспахме:)

Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани; душата ми в огън тлее, сърцето ми в люти рани. Отечество мило любя, неговият завет пазя; но себе си, брате, губя, тия глупци като мразя. Мечти мрачни, мисли бурни са разпалили душа млада; ах, ръка си кой ще турне на туй сърце, дето страда? Никой, никой! То не знае нито радост, ни свобода; а безумно как играе в отзив на плач из народа! Често, брате, скришом плача над народен гроб печален; но, кажи ми, що да тача в тоя мъртъв свят коварен? Нищо, нищо! Отзив няма на глас искрен, благороден, пък и твойта й душа няма на глас божий - плач народен!

А така. А посланик Гьокче ще разправя, цитирам от съседната статия: "Извънредното положение в Турция цели запазването на демократичния ред и защита на демократичната структура на държавата.." Също и "Според него този ход на властите в Анкара е административна мярка, която ще засегне турската държавна администрация, докато се събират доказателства срещу участниците в опита за преврат. Турският посланик увери, че правата и свободите на гражданите в Турция ще бъдат спазвани и припомни, че страната му е сред основателите на Съвета на Европа. " Да му имам и демокрацията, и спазването на човешките права, и запазването на реда. Ако това убийство е сред въпросните административни мерки, не искам да знам какви биха били евентуални силови мерки. Толкова ли не можаха гумите да прострелят на колата като шофьорът не искал да спре? Опасявам се, че това е само началото на нещо още по-лошо.

Tова му е работата - да бъде нагъл и да лъже. Иначе ще му отрежат главата. Не че ми е жал за тоя...

Да, разбира се. Нормално е да поддържа президента и държавата си и да казва тези неща. Разбираемо е спрямо поста, който заема. А написаното от мен е иронично, но съдържа и горчивина, защото обикновените хорица в Турция с нищо не са заслужили случващото се. С какво са виновни няколкото хиляди уволнени и набедени, че са участвали в преврата?

Турския посланик се омота като пиле в калчища с версиите за "преврата".

Аз

Въпросът е: какво ще правим, когато: 1. вече няма кой да спира инвейдърите. 2. към останалите инвейдъри се прибавят и турските.

Май вместо да плащаме на варварите да вземем да си решим проблемите сами. Знам, че сме преяли и имаме повече пари отколкото някой, който мжое да върши работа, но да запретнем ръкави да си стегнем границите. Явно само с плащане няма да стане!

Аз

Какви граници, бе - лабавите ни граници са най-малкия проблем, защото като тръгнат милионите никакви картечници и стени не могат ги спря. Нищо не може да спре мравките, особено когато смъртта стане по-привлекателна от живота. Проблемът е в политиката. А нашата политика успява да прескочи всички компромиси и да събере всичко най-лошо срещу нас - ще отнесем всички възможни негативи. Такава е съдбата на kypвите.

"той ще помогне на властите по-бързо и ефективно да изправят пред правосъдието поддръжниците на неуспешния преврат". Зора му е да ликвидира неудобните, Хитлер гледа през очите на Ердоган.

Това не е последното решение на турския парламент. Последното предстои. Поне по сценария на Хитлер от 1933 година, по който играе Ердоган. Хитлер от канцлер на Германия се е провъзгласил за фюрер на германския народ. Каква ли ще е титлата на Ердоган?

напълно съм съгласен, а титлата няма значение, тя винаги означава "аз съм властта, коля и беся както ми харесва"

Падишах

Какво значи.."първа жертва"?!!! Защо не се е подчинил на полицейска заповед за проверка. Че той може да е всякакъв-камикадзе,луд или някакъв религиозен фанатик. Ако всичко му е наред, защо като нормален човек не си е показал документите.