Депутатите ще избират омбудсмана с явно гласуване

Омбудсманът вече ще се избира с явно, а не с тайно гласуване от парламента, решиха депутатите. Те приеха на второ четене промени в Закона за омбудсмана.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите ще избират омбудсмана с явно гласуване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това " доказан опит в сферата на правата на човека" е много лъзгава работа! Неудобните кандидати- аут!

ОСТАВКА НА ПАРЛАМЕНТА!!!!!

Всички правителства до сега не свършиха за народа,толкова колкото тя свърши за няколко години.

Омбудсмана е надпартийна длъжност ,по презумция е защитник на гражданите от своеволията на администрацията и управлението ,затова трябва да се избира пряко от народа а не да се назначава от "нотариата" на управляващите ,най добре е да се избира с успоредно президентските избори за да не се харчат излишни пари .

Ами явно гласят я Цецка Цачева, я Екатерина Захариева, я някой от БХК -Истанбулската конвенция е ключа

ПЪЛЕН АБСУРД! Омбудсманът е представител на ГРАЖДАНИТЕ пред държавата, но не ги избират гражданите, а същата тази държана в лицето на НС. Откъде на къде НС ще ми назначава кой да ме представлява?

ама пак ли ще избираме някоя тъпанарка,аман от идиоти,тая пчеличка е тъпа и да си ходи,ама не в събранието ,че говори тъпотии и е много проста

поне е малко по-умна от цецо ...

Оставете ги малко да еякулират!И те са хора, не може само да избират!

Целта на мероприятието е прозаична и прозрачна.Да не се допуска повече Омбудсман,приличащ на Мая Манолова.Извън гербаджийското стадо.Работещ,умен,съвестен и най-вече харесван от хората,Обществен защитник. Друго си е,някой плъшок,спазарен и подвластен на Партийната воля,целуващ дебелите пръстета на Бащицата-Лидер.

Който е на власт, гласува явно и той ще си слага омбудстмана....Ми то тогава такъв палячо не е нужен въобще!

jingiby

Освен, че гласуването трябва да бъде тайно, омбудсманът трябва да се избира и с квалифицирано мнозинство от 2/3 от народните представители. Но от бивши комунистически ченгета, агенти на ДС и мутри, както и от настоящи неокомунисти, псевдонационалисти и измислени бизнесмени в парлаМентаТа, друго не може да се очаква...

За да няма,грешки,като до сега,всичко да е от гроб.

Страхотен проблем - как да се избира омбудсмана! А за какво ни е такава длъжност? Какви са разходите на екипа на националния омбудсман и по медна?

даже и омбутсмана ли ще избираме скрито-покрито?Хайде стига вече с конспирациите.Остават ви няколко годинки още и младите поколения ще ви пратят на политическото бунище.Това се отнася и за другите парламентарно представени партии,файтон"градските десни" партии и други партийни разклонения.,

Омбудсманът трябва да се избира пряко заедно с президента. Иначе какъв защитник на гражданите срещу държавата ще е, ако е назначен от същата тази държава? По същия начин трябва да се избират и шефовете на полицейските управления и съдилищата заедно с кметовете.

Явно сегашният омбудсман нещо пречи на управляващите и търсят начин и на този пост да сложат свой послушен човек.

Всички гласувания да са явни. Да се види кой какво говори и кой какво прави!