Радев отказа да удължи живота на парламента

Новоизбраният президент Румен Радев отказа да се съобрази с призива на ГЕРБ да удължи живота на парламента, за да бъде приета мажоритарната изборна система.

Обратно в новината

Коментари - Радев отказа да удължи живота на парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съгласно чл. 74 от Конституцията - "Чл. 74. Народното събрание е постоянно действащ орган. То само определя времето, през което не заседава." Единствено, което президентът може да направи и е длъжен да го направи е да го разпусне - чл. 99, ал.5. От друга страна 48 депутата може да свикат заседание на Парламента - чл. 78, ал. 2. Това е защото РБ е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА.

Гербераското стадо имаше три месеца да вкара този въпрос в дневния ред на парламента. Поведението на техния овчар пък е хем шизофренично, хем комично. Бидейки министър председател, той се обиди, фръцна се и си хвърли оставката и още на следващия ден започна да драпа пак да става министър председател. Това е някакъв абсурд. Лудост някаква. Радев по никакъв начин не трябва да се съобразява с подобни субекти!

на лъжи. Къде ги видя тези три месеца?

Волята на хората според референдума беше също така и 1 лев държавна субсидия за спечелен глас. Но бандитите от герб не споменават вече за това - целта им са само мажоритарните избори.

Няма по нагли гьонсурати и гьотферени от гейберастите, водени от най наглия тъпак във Вселената, доказаният престъпник Буда Мутротиквата.

ГОВОРИ БОКО БОСИРОВ - ВСИЧКИ СЛИЗАЙТЕ С ПО ЕДНА ЛОПАТА ДА РИНЕТЕ СНЯГ НАВЪН ПРЕД ОФИСИТЕ И ДОМОВЕТЕ ВИ , СТИГА СТЕ ПИСАЛИ У ФОРУМА !!!

ПОЗДРАВЯВАМЕ НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ, ДАНО ВСЕ ТАКА ДА ПОКАЗВА ПОВЕДЕНИЕ НА ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК. МНОГО ИМ СЕ ИСКА НА ГЕРБ ДА СЕ ВЪРНАТ ВЪВ ВЛАСТТА , НО АФЕРАТА КОСТИНБРОД НЕ УСПЯ. ПРОСЛОВУТИЯТ РЕФЕРЕНДУМ НА ЧАЛГАДЖИЯТА ЗА ТОВА БЕШЕ ЦЯЛА ГОДИНА РЕКЛАМИРАН ПО АНТИБЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ , НО И ТОЗИ НОМЕР ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН. СОРОСОИДИ, ЧАЛГАДЖИИ И ПОСЛУШКОВЦИ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА И ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО.

След всички обиди към Радев е доста нагло да искат при това настойчиво да се съобразява с исканията на Борисов и ГЕРБ.

Първо ни осветли ЗАЩО се наложи да събираш пари от баби и дядовци за предизборната си кампания. КАКВА БЕШЕ ДАЛАВЕРАТА ?????

Ти един от тези баби и дядовци ли си, хайде дай дарение на Христо Иванов да си провежда сбирките и се успокой, че неговите пари от дарения са приблизително същите, без изглед някога да стане президент.

Защо отказваш, бе човек! Такива хубавци не се намират във всеки парламент!

Бате НИ Бойко не е ли бил в редожете на БКП ? Може ли някой да ми каже от цялата ни управа кой не е бил ТАМ , или ако не той родителите му ... За това сме на тоя хал . Нали видяхте филма : Легендата или не му обърнахте внимание . Ами гледайте го пак !

нарко конкуренцията - марешки. Съдия Светлозар Георгиев, а какъв Ви е наркобоса Веско Жеков и авера му Веселин Марешки, че им пазите така ревностно личния живот и търговската информация? Като каква търговска информация може да тече между един наркобос и обявил се за нов политик, като Марешки?

ГЕРБ като са искали да има промени в изборния закон, защо си гласуваха толкова дълга ваканция? Демагози, знаят, че удължаването живота на НС при подадена оставка на правителството на 13 ноември и несъставяне на ново правителство, е нарушение на Контитуцията.

Ей летецо, внимавай ...НЕ СЕ ПЪНИ ДА УГАЖДАШ НА БСП----НИЕ НАРОДА СМЕ ПОВЕЧЕ...ДА НЕ ИЗЛЕТИШ ПРЕДСРОЧНО...

PRAVILNO!!GERB NE ISKAT DA RABOTQT A DA KRADAT!!!STIGA TOLKOVA!!!TE SA ZA ZATBORA!!

Лоши са нали! Като САЩ!:)))

Господин Радев! Използвам възможността, да Ви сезирам по отношение предателските речи, които редовно се чуват от устата на Лютфи Ахмет Местан по отношение на българската история. Моля, да се отнеме българското гражданство на това лице, което с лекота хули и изкривява българската история! Нека това е първата задача, която трябва да свършите като Президент на всички българи!

Е хайде да те видим...Как прочиташ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ... Или и ти като БСПпарите ще им ближеш.....

Да го д...а ГЕРБ!!!Президентът трябва да спазва и брани закона! Радев прави точно това! А не като онова осрано мишуенце...дето си отива!!

При мажоритарен вот- отговаряш на избирателите дето са гласували за теб. Партиен вот- отговаряш на Цецо или други 5-6 човека дето са те сложили в партийните листи. Народа (всички нас) ли искате да управлява държавата или или 5-6 човека дето и дори помежду си не могат да се раберат. Отделно путя не жали 10-те милиона на година откраднати от нас пари, да подкупва една шепа хора, дето ни зависи от тях бъдещето

Кире я кажи бе пиле шарено с колко американци си пиеш ракията ... А Путин ще те надпие и ще ти гръмне 1 шамар да слезеш от високото откъдето лаеш ...

прието е решение на ЕС не само регистрираните, но и нерегистрираните, но преминали през България мигранти да бъдат връщани от Германия и Швеция за отглеждане у нас след Нова година.

уникален случай в историята на България и 137 и половина години история на ведомството МВР - няма да работи поради спукано парно

Радев да не се радва а да идепри Чикатило Орешарски и да иска GSM номера на онези юнаци дето му дадоха под наем огражденията пред НС и МС.. София червени болкуци не търпи!

симо

Че синьото не е ли боклук.Турски боклук дето ви даде гласовете за Цецка.

Vladimir Borisov

Виж у нета кой е Чикатило бе мидо!

Не го харесвам бесепара Радев, но не харесвм и тия мишоци от ГЕРБ, които 2 месеца нищо не направиха за да има мажоритарен вот. А сега ми се правят на загрижени за резумтата от референдума. В случая Радев постъпва правилно, защото знам, че сегашните партии, няма да променят избирателния закон. И защото "професионалните депутати" са се осрали до ушите и смърдят на лайна от стотици километри. Този Цветан Цветанов да не си и помисля, че ще може да се пенсионира с прифесия депутат, Бойко да го маха от избирателните списъци веднага. 30 години търпим тази пропорционалана система. Според мен положението ни не е резулатат само от нея. Ако ние гласувахме правилно поне за партии отдавна щяхме да сме изритали поне половината от досегашните палячовци там като Цветан Цветано, Мустафа Карадайъ и Янаки Стоилов.

мили ми народни представители,като толкова искате да ви се удължи престоя в народното събрание и да работите,да бяхте си прекъснали дългите ваканции!Или просто ви се седи в двете нули?

Бедна ви е фантазията за господин Радев. Само хубави неща от този край е регион за него. То даже си го каза и актьорчето Данаилов "Чешит човек"... Много известни личности са излезли от този край. Имаме много приятели и ни казва неща, които няма да споделя с вас. Не е комунист, не е гербаджия. ТОЙ СИ Е ТОЙ! дАВАЙ, хАСКОВО ! С Вас сме!

БЪЛГАРИЯ НЕ Е ХАСКОВО...!!!Като е толкова чешит...и кадърен -ЗАЩО ЗАКРИ ТОЛКОВА ВОЕННИ ЛЕТИЩА???

За всички онези които преди изборите казваха че президента няма грам власт и е без значение ... На ви сега! Ето кога президента има значение! Дали Радев ще е Президент на място, не знам. Има реален шанс да покаже, че е политик на място, а не на конци! Историята ще си покаже с времето ...

внимавай много тая партийна измет само гледат да се обърнеш и ще го отнесеш не ги слушай а на прокурора еди по един

ГЕРБ ако искрено искаше да узакони резултатите от референдума, можеше да го направи и след това Премиерът им да подава оставка и да се скатава! Имаше и 100%-ов 2-ри шанс, като Президента даде 1- ият мандат наа ГЕРБ да си състави Правителство и да си кара с този парлмент и да си прокара, неоходимите му закони и след това да бяга от управлението с оставка! Имаше и 3- ти шанс, когато РБ му преотстъпваше мандата си да направи Правителство. Странно, защо ГЕРБ не използва тези конституционни и законни възможности, а сега иска от Президента такава подкрепа за политиката си, каквато и Цачева да бе избрана за Президент, едва ли им бе оказала! Мисля, че народа ще оцени на изборите това им лицемерие!

Елементарни "византийски" номера,елементарни като цялото ръководство на ГЕРБ опитващо се да яхне и ръководи искането на народа.На цялата политическа класа трябва да бъде ясно,че референдума беше жълт картон и ако волята на народа не бъде изпълнена червения няма да закъснее и ще бъде крайно категоричен.Ако имат елементарен инстинкт за съхранение и малко разум ще изпълнят волята на народа или той ще им я наложи безапелационно!

ТЕ НЕ СА САМО ЛИЦЕМЕРИ. ТЕ СА ЗАВЪРШЕНИ НАГЛЕЦИ. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ЗА ТЯХ КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА СА "ВРАТА В ПОЛЕТО".ПО-СКОРО ДА ГИ НЯМА В ПАРЛАМЕНТА. ДАВАЙ ГЕН. РАДЕВ - БИЙ ИМ ШУТА.

Всички Вие, които сте толкова големи разбирачи, защо не се кандидатирахте за президент или парламентьор и да оправите положението в страната? (Нямате необходимите качества и не сте се доказали като лидери, включително и аз). Сега предварително плюете по Радев, без да знаете какво ще се случи през неговия мандат? Нали знаете какво е мафия - крадене, убийства, схеми, присвояване на територии (в случая части от икономиката и проекти с цел забогатяване) и др. Това беше до сега. Нека някой да вкара тази мафия в затвора. Това може да го направи смел човек като Радев със завидна професия, която заслужава възхищение и му е дала достатъчно знания, сили, точност, решения в екстремни ситуации и какво ли не още. Това ще му послужи и занапред, защото е част от неговия характер. Честен и умен, който се е стремял да върви напред (не е крадец и лъжец и не говори простотии). Убедена съм, че ще сме по-добре отколкото до сега. Но трябва време, не може нещо, което тотално е разрушено, да се изгради за един месец. Сигурна съм, че Радев ще положи основите на една по-добра България! Успех!!!

Е как , бе приятел, президента ще решава въпроси от компетентността на прокуратурата и правосъдието?????!!!

Нека тези няколко милиона гласували на референдума ЗА да запомнят как човека на бсп проваля приемането на промените. БСП се страхува от народа си. Ало бсп и дпс, страхува ли ви българския народ.

Естествено, че Радев ще спази конституцията! Никой не желае Бойко да командори президента,Народното събрание,Прокуратура цялата си герберска паплач и да смазва отрудения си народ!

Браво Радев, никаква мажоритарна система, включвай монетарната!

Прибрали малко ушите на клепоухчо,а сега следва,да му разширят малко и свинските очички...

Всички Вие, които сте толкова големи разбирачи, защо не се кандидатирахте за президент или парламентьор и да оправите положението в страната? (Нямате необходимите качества и не сте се доказали като лидери, включително и аз). Сега предварително плюете по Радев, без да знаете какво ще се случи през неговия мандат? Нали знаете какво е мафия - крадене, убийства, схеми, присвояване на територии (в случая части от икономиката и проекти с цел забогатяване) и др. Това беше до сега. Нека някой да вкара тази мафия в затвора. Това може да го направи смел човек като Радев със завидна професия, която заслужава възхищение и му е дала достатъчно знания, сили, точност, решения в екстремни ситуации и какво ли не още. Това ще му послужи и занапред, защото е част от неговия характер. Честен и умен, който се е стремял да върви напред (не е крадец и лъжец и не говори простотии). Убедена съм, че ще сме по-добре отколкото до сега. Но трябва време, не може нещо, което тотално е разрушено, да се изгради за един месец. Сигурна съм, че Радев ще положи основите на една по-добра България! Успех!!!

Радев е Президент,не е реаниматор,като Носков.Как се удължава живота на мъртевец? Това го може само д-р Петър Носков,в нещастните си амбициозни опити,да реанимира Деформаторския анблок.

Един Пундю Десин и нищо повече!......

До вчера бранеха референдума като Матросов, днес за тях все едно не се е състоял.

ИНАЧЕ 2-ТИ!

От 90% от коментарите личи объркването на президентски избори и парламентарни избори. Кой и какво печели скоро ще се разбере. И тогава пак изненадани !? Накъде вървиш Народе ......................!?

Това е така, защото коментиращите преобладаващо са руснаци и приравняват правомощията на българския президент с абсолютната власт на император Путя I. Не са запознати с въпроса и се излагат.

Че той нали все още ене встъпил в длъжност? :))))))))))))))))))(

Браво и поздравления, вън всички герберчета от на-малкото до най-голямото.

първо се мисли, после се говори, а че този ялов референдум нищо няма да промени и пак същите къшли ще си наклякат да си изкарат приятно на наш гръб ,си е факт.

Към 9:55 Забравяш, другарю, че Нинова непрекъснато се пъчеше на Борисов и му искаше оставка !Как може да се работи в една атмосфера на непрекъснато противопоставяне и компроматна война? Нинова и нейните авери не искат властта, защото знаят, че не могат да управляват - те само се преструват, че правят нещо. Никакви рационални идеи и действия, когато са на власт! Нищо не направиха, освен да създават предпоставки за фалит на банки и да стимулират малолетните циганета да раждат, т.е. да се хранят от родените деца.

Армейски принцип: Гони за да те уважават !!!!!!!! Разумни доводи, аргументи и решения. Без мутро-милиционерски задявки. Пак за нашите.

Преди време Бойко шумно обяви,че няма да работи с Румен Радев,а сега му се молят да удължи работата на Парламента.

И българските ГЕРБери също като Обама все още не проумяват че играта свърши и че са загубили безвъзвратно тези президентски избори!За Бога братя,научете се да приемате загубата достойно!

Наритай айдуците от всички цветове.

Хей до сега не я свършиха сега за 1 седмица ще я свършат. Хайде стига номера!

Разбира се, че ще откаже да удължи агонията на парламента. От парламента слушаме от Герб, че БЪЛГАРИЯ е импотентен орган; От парламента продадоха Българската финансова система на ОФШОРКИ; В парламента се празни министерката на вътрешните работи, че стрелбата с български гранатомети в София по движещи се обекти не е престъпление за разлика на НЕЗАКОННО построена барака случайно разрушена при тази стрелба в СТОЛЦАТА на БЪЛГАРИЯ; Парламента има под 12% положителна оценка за дейността си.

какво е казала министЕрката за твоята неграмотност?? да не би че България е орган, и то импотентен?? от къде се пръквате такива из..роди неуки бе??

Искаме се послушкото чехлю.

Не се коси, тая фуражка ще е по-голям послушко, както вече го доказва.

Какво доказа, че спазва конституцията ли?

Ама какъв е този" мислител". Само неговите тъпотии ли ще четем. Няма ли кой да го спре. Дир, това е недопустимо.

И той ще е един президент, подлога на КУРнелия. За това ли мечтахме