Парк ”Витоша” няма да се застроява

Застрояване от 40 процента в Природен парк "Витоша" е големият мит, който влезе в публичното пространство, напротив има категорична забрана за застрояване.

Обратно в новината

Коментари - Парк ”Витоша” няма да се застроява | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на Витоша-Цеко Минев записан ли е в закона?

Ми, не - Цеко Минев не е записан в закона. Той го е писал.

Аз все още не знам дали откриха кой изсече младите фиданки преди време. Бяха засадени със западноевропейски пари и с доброволчески труд на терен, от който можеше да стане добра ски писта. Да не е това всъщност някоя от новите учебни писти (за които се говори в статията)?

Абе по-гола планина от Витоша няма. И защо точно на този терен засадиха фиданките? Щото западните инвеститори искат децата в мола, а не на ски!

са едно цяло! Не може да има гола планина без дървета! Ще се превърне в чукар от ерозията!

Разбира се, че няма да се застроява. Иначе Банско от какво ще печели?

Благодаря че няма да сьситете приодата инякой ви е платил при всички случаи

Браво, браво,браво на Ежко Бежко. Точно така си е !!!

"да се редуцира и да намалее," e edno i sushto kreteni a naredba moje i da ima vuprosa e dali se spazva i nai-veche dorazvivaneto na pistitie e problema zashtoto shte se sekat oshte durveta

Преди 3 дена беше един хубав български празник. Хубаво е да прочетете за него!

СЪОБЩЕНИЕ: КАКА СЕ ОЖЕНИ!!!

Те няма да застрояват парка, само ще налят размерите му, а в зоните, които останат извън парк Витоша, ще се строи, та стой та гледай. Тия хватки ги правят вече 20години

За Плана нали може?

че имаше спорове къде точно да минават границите на парк Витоша. Разбира се паркът няма да се застроява, което не важи за територията извън границите му. Примерно нищо не пречи паркът да е едно кръгче от километър-два около Черни връх

27 Май 2016 11:24 ч. Снимки Видео RSS Mobile Последни новини Главните Политика Общество По света Бизнес Спектър На фокус "Парк Витоша няма да се застроява"Това са празни думи .Слушам ги от 20 г.Очите ми ,обаче виждат друго.Сградите пълзят нагоре и то доста бързо.

Цеко, Цеко, долу от Алеко !!!

Общинските талибани няма да се наситят докато не опоскат всичко около себе си. Зелените аристократични квартали с къщи с дворове изчезнаха. Дори Бояна и Драгалевци станаха отврат с безразборното строителство и лайновозките. Съсипаха града, сега им е нужен по-голям простор за безчинства. Нали спряха Кремиковци и го обявиха за екологична зона идеална за урбанизация? Витоша беше на софиянци, но сега софиянците са един изчезващ вид погълнат от провинциалният башибозук. Нашествениците мрат от балкона си да гледат трамвай и пушек на икарус. Да си паркират танковете напряко по тротоарите и да слушат чалга на широко отворен прозорец. Като се позамогнат почват да си връщат спомена за дворовете с кокошките и свинкята. И хоп, ей го това хълмче, защо да не си направят второ Банско, хем столичани, хем селяни, хем курортисти. Бе какво да му мислят, да идват багерите и да се започва.

Ще я опраскат и нея.

Хората искали да избягат от бетона, за да отидат на нов бетон? Не съм скиор и честно казано не знам дали изобщо България е подходяща за този спорт освен 2-3 месеца. Не знам дали заради кефа им тези 2-3 месеца трябва да се изрежат гори, даващи кислород за примерно 50 000 човека и да дишат всички в София по-лош въздух. Дълбоко ме съмнява. А ако има наистина глобално затопляне, зимният спорт може напълно да се ограничи. Освен това не знам дали е подходящ за деца. Познавам двама бивши скиори и двамата имат скъсани коленни връзки от това.

"Парк Витоша няма да се застроява" Верно ли, веййй?? Това е марсианец, хора! Или се прави на паднал от Марс! Едно от двете втори!

Странно...къщата ми е на билото на Княжево от където Витоша се вижда като на длан.Понеже от 1988 година живеем в чужбина и се връщане в България само за няколко седмици ми прави впечатление през годините как пълзят постройките нагоре по планината ,далеч надвишаващи Бояна! Преди ясно се виждаше станцията на БНТ,сега е останала в ниското...на очите ли си да вярвам или на обещания...

Е как бе, ти пък! Вярвай на обещанмята, а не на някакви оптически илюзии! Ти да си чул някога някое наше официално лице да каже нещо, пък после да се случи точно обратното? Абсурд!

От години, софиянците знаем - парк "Витоша" наистина почти не се застроява. Но пък постоянно намалява. И сега пак ще стане така.

Верваме ви, верваме ви искрено! Тая песен я слушахме за Иракли, дюните, Паничище, Пирин, оня негодник султан Ал Кабуз или къв беше не се сещам вече и той къде изля бетон насред планината, абе с една дума, никъде, където се е обадил български политик, не е било застроено!

Но пък за сметка на това, в морската градина във Варна постоянно изниква по някоя нова постройка под предлог че реконструирана стара такава! Но срещу ТИМ тиквата не смее да скача!

Че как срещу ТИМ, бе? Все едно, Боко да се опита да се ухапе по носа. Всъщност, може и да прави опити - качвал се на табуретка пред огледалото... :)

обещавам да не застроявам парк Витоша, просто ще го ПРЕЗАСТОЯВАМ...

Алеко ще се обърнев гроба от такива като б.б., цеко и сие ......

И ще стане като в Банско - дава се на съмнителен концесионер за никакви пари (най-вероятно пак ще е "Юлен") да си го "ремонтира", онзи си прави каквото му скимне, контрол нулев, после само ще установят нарушенията и ще ги узаконят. Ми направо да оголят цялата Витоша, че на 1,5 млн. софиянци може да им се прииска а карат ски по едно и също време.

аз съм за - тогава в кратки срокове планината ще се срути връз Бояна, Драгалевци и Симеоново.... А там е пълно с хора, върху чиито глави трябва да падат камъни! Е има и някои невинни души, ама те ще отидат курбан за общото благо.

НЕ МИСЛЕХ ЧЕ НЯКОГА ЩЕ ГО КАЖА НО ГЕРП ВИЕ СТЕ ПЬЛНИ БУКЛУЦИ ВИЕ СТЕ ПРОТИВ БЬЛГАРИТЕ ИДИОТИ