Ал Кайда-Йемен зад атаката срещу ”Шарли ебдо”?

Нападателите, които в Париж убиха 12 души във и около сградата на "Шарли ебдо", може да са членове на йеменския клон на терористичната мрежа "Ал Кайда".

Обратно в новината

Коментари - Ал Кайда-Йемен зад атаката срещу ”Шарли ебдо”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Враговете на християнството са повече от тези, които се забелязват открито. Щом римския папа излезе да осъди убийствата, значи целият християнски свят ще вземе отношение. Новото е, че ислямът показва грозното си лице и ще отблъсне от себе си колебаещите се. Това се превърна в религия на убийци, която ще бъде нежелана по света.

Ал Кайда-Вашингтон, зад атентата....

Така едно време говори инквизицията и избива несъгласните не само в Европа, но и в Америка. Сега говорят същото и избиват в Ирак, Афганистан, близкият изток. Пич, защо инквизицята в Европа изби милиони? И те ли бяха канибали? И кои според теб са християните, щом Ватикана е нещо различно?

Ако от инквизицията бяха прочели "обичай ближните си и се моли за враговете си", едва ли биха постъпили така.

концепцията на янките последните десетилетия е управление чрез хаос и терор - под предлог за намиране на недостигаща работна ръка в Европа се доведоха милиони Азия и Африка - това бе направено за да се направи невъзможна "социалната" Европа и "Европа на гражданите". еврогражданите сега няма да им е до права и социални придобивки - вече ще имат много по-страшни проблеми за решаване - примерно да мислят за собствените си работни места, за тероризма и т.н.

До Шерлок Холмс и други долупишешти дървени философи. Вие истински фанатични ислямисти виждали ли сте ? С който за съжаление се напълни последно време Европа. Това няма нищо общо с мюсюлманите на Балканите, които живеят от столетия с християни и особенно заради Комунизма не изповядват религията си толко радикално. Не е нужно да изпадаш в конспиративни догадки и всичко да преписваш на Америка. Разходи се малко в Париж, Берлин или Брюксел и виж какви хора има там как те гледат когато си "бял" и колко много скрита агресия има в тях. Най - много 30% да са се интегрирали, но останалите? Но Европа сама си е виновна

Питам аз,защо защо тези емигранти не се насочат в богатите страни като Саудитка арабия ,Кувейт,Обидинените арабски емирства към Бахрейн ,Бруней а са се насочили точно към Европа.Целта е ясна ,но най лошото е зад тази цел стоят алчни политици които освен шумоленето на парите друго нищо не ги вълнува.Взимат тлъстите рушвети накрая докато и те не се потопят във собствения си сос.

как да се насочат в богатите страни като Саудитка арабия ,Кувейт,Обидинените арабски емирства към Бахрейн ,Бруней,след като те от там идват бе братче,или наи-малкото са от една вяра,виж при нас вяра няма,затова и не се поддържаме

i_iskren@mail.bg

При нас вяра в Господ няма - затова и сме на това положение. Враговете ни вече започнаха да ни притесняват.

Свободата е тази, която ги привлича в Запада .... това да можеш да пишеш глупости по сайтове и ако наистина са адски тъпотии, Админа да ги трие, а не по IP-то да ти прати "гости" в къщи ... Трябва да си живял или работил известно време в такива страни, за които говориш, за да разбереш какво значи религиозни вериги около врата ти ...религиозни канони, живееш между страниците на Корана ... Свободата да избираш , свободата да работиш, свободата да избираш даже и религията си ... това е, което те го нямат. Ние може и да не сме дотолкова Запад, но сме по-добре относно правата си !

Свобода на запад? Я, пак

Мазните, западноевропейски политици пуснаха 1/2 от Азия да се разхожда из Европа, да строят джамии, да се разхождат по памучни нощници, да сеят раздори, да убиват... Европейците ходят ли да строят църкви из арабския свят?! Като не им харесва, с пушки на рамо да се изнасят към Азия. Защо избиват невинни хора?! На дебилните политици в Брюксел им изнася да лаят само срещу българите и румънците - а са затънали до ушите в азиатски изпражнения.

Тези хора бачкат в Европа и слугуват на мазните бюргери. Ако не са те европа да е заприличала на бунище.

Наистина, защо не публикувате карикатурата, както други подканиха? Няма значение дали списанието е долнопроно или не, важно е нашето Европейско разбиране за свобода на словото, нали ни е ценност? Нали заради тия ценности Европа си затваря очите що за бандити минават за демократи, когато иде реч за Русия? Има един проблем в тая игра - Русия не отрича Европа, макар да й се присмива, а ислямът определя нас като билет за рая, живота ни да му се не види е просто билет за там, нито той, нито културата ни струва пет пари за тия хора, а ние се правим на толерантни и спорим могат ли или не могат да се държат като нашественици (и даже победители), а те всъщност са имигранти. Ако се действа строго сега, може да се наложи да се постегнем, но поне няма да се разложим, нужни са някои доста строги мерки и срещу имигрантите и срещу практикуването от тях на обичаи не пасващи на нашите. Може би просто не слушаме правилната глава в случая ...

........ всички знаем че го обърка нацията самоопределила се като "най-великата"

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ...

До зорте:какво общо има шарли ебдо с американците в ирак?и щом някой не ми харесва да взема да го гръмна?това е диващина говореща за липса на всякакво възпитание,нисък интелект иначе казано простотия на хората поръчали тази варварщина.има начини за защита в цивилизованите общества съществува правосъдие.вече е са съдили чарли ебдо и са били оправдани.

Вече е ред на Йемен ....

Трябва да си зададем въпроса: заповядал ли е мохамед в корана, действия, които оправдават съвпадат с постъпките на последователите му или не? Ако си отговорим на този въпрос, ще разберем кои са истински последователи на мохамед и кои не са.

Не е нужно дори да се замислям дълго преди да посоча десетина такива сури от корана.

Ако Европа не реагира на провокацията означава, че висички вече ги е страх от резаните. Ако трябва хиляда-две хиляди, докато бият глави в килимчетата, оатзад с автоматите...Трябва да покажем, че робствот го няма...

Дира публикувайте карикатурата в знак на съпричастност към убитите колеги , НЕ се плашете като мишки , съединението прави силата !

Стиска ли им вече на новинарските агенции да влизат в полезренито на хора, които не се свенят да убиват беззащитни, да режат глави на 3-годишни дечица, и да се женят за 10-годишни момиченца...

i_iskren@mail.bg

Крайно време е да им стисне, защото с тези антихристи по-зле ще става.

А къв е тоя черен ситроен пред Дир-а?

всички европеиски политици са шокирани,обикновеннят човек знаеше че това ще се случи.сега отново искат да извадят под вола,теле.там е причината,в бруксел,а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи е време да се смени"режима"в Йемен...

не свещи , носете карикатурите който ги убиха ! те вярваха в свободата на словото и не ги беше СТРАХ !

Няма да си променя мнението за екстремисти убиващи по религиозни причини.това е грозно и отвратително деяние и всеки мюсюлманин трябва да се срамува от това че такива брутални убийци изповядват същата религия.свободата на словото остава една от най важните за свободните хора.няма да промените свободния човек по този начин.позор за вас.

Ако бяха хора с ценностна система - най-вероятно щяха да се срамуват, но при тях, както и при осъзнатите и неосъзнати сатанисти - целта оправдава средствата.

Няма ли тук доброволци за вйна срещу ИДИЛ? Смятахме, че сте с високо обществено съзнание и ще защитавате демократичните ценности.

Войната между християни и мюсюлмани е това, което целят Ротшилдови и тем подобните му сатанисти. Целта им е да изнервят християните до край, с което да ги вкарат в грях, за да могат да ги сравнят после с мюсюлманите и да пропагандират, че религиите са еднакви и че трябва да бъдат забранени, за да може да наложат "космическия" мистицизъм на Ню Ейджа (Новия Световен Ред). Междувпрочем никак не е "Ню" (нов) този мистицизъм, а е добре-забравения стар окултизъм и шаманизъм. Може би, трябва да очакваме и завръщането на човешки жертвопринушения, но като се замисля - те не са спирали (стотици са случаите, но добър пример е 30-месечния Свети Симон от Тренто, Италия). Не ни трябва война с ИДИЛ - първо трябва нашето си безбожие да погледнем , защото оттам идват бедите ни.

Не важно кой стои зад терористичния акт важното е кой са тези които триумфално му се радват открито в социалните мрежи.

А преди техния пророк кой се е появил пръв,кой е създал земята,върху стъпват аа?Като не им харесва живота да се гръмнат и най-сетне тези терористи да изчезнат!

Европа трябва да се стегне. Прекали с либерализма. Който идва в Европа да си остави фереджето в родната пустиня. Да учи езика и историята на новата си родина (който бягат от война ), да се интегрира. Ако не може, да се върне в родината си и да се бие с лошите.

"Лъвовете на исляма отмъстиха за нашия пророк", заяви сириецът Абу Мусаб! Боец от ислямистката групировка "Ислямска държава" (ИД, преди 'Ислямска държава в Ирак и Леванта, ИДИЛ) приветства нападението срещу френския сатиричен вестник "Шарли ебдо", в което бяха убити най-малко 12 души и заяви, че атентатът е бил отмъщение за оскърбления срещу исляма!Това са първите капки. Ще последват и други", заяви в интернет връзка от Сирия сириецът Абу Мусаб, който се бие в редиците на ИД! Тук имаме над 10 000 такива,продължават да навлизат още и още,не знаем дали голяма част от тях не са терористи и изобщо,какви са!!! Тази паплач трябва да се спре един път завинаги още на границата,а,тези,които са влезли,да се експулсират на момента!!!! Нека се върнат там,от,където идват,не са желани тук,защото всички виждаме,какви бели правят,те не са нормално и трезво мислещи хора,а фанатици!!! Поне на тоя етап не сме готови да ги приемем,защото те самите трябва да променят мисленето си!!!!

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЕВРОПА ДА ИЗГОНИ ОБРАТНО В ПЯСЪЦИТЕ ЦЯЛАТА КОМПЛЕКСИРАНА МЪРЗЕЛИВА ИЗМЕТ! ДА ВЪРВЯТ ПО РОДНИТЕ СИ МЕСТА ДА СИ ПАСАТ КАМИЛИТЕ. И БЕЗ ТОВА С НИЩО НЕ СА ДОПРИНЕСЛИ ЗА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА...

То хубаво и аз искам. Ама природните ресурси са при тях, а не в Европа. Така наречения цивилизован свят ги експлоатира, ограбва, създава изкуствена мизерия. После се прави на ощипан, защо бедни бежанци идват на тълпи. Ако престанат да бъдат ограбвани тези бедни държави, няма да има бежанци. Това е жалката реалност. А понятието цивилизован свят е твърде съмнително. Поведението на много такива държави с претенции е просто по-жалко и повече от дивашко.

Отново се потвърждава , че "нормалния съвременен" човек проявява морал и съпричастност само когато от правителствата му я поискат чрез умишлени целенасочени мероприятия в средствата за масова информация. В Ирак , международната коалиция е убила 100000х12 деца, в Афганистан САЩ убива 1000х12 деца, навсякъде силните на деня трепят който им се изпречи под фалшиви поводи или направо без повод. ОБАЧЕ ТОЧНО ДНЕС И СЕГА ЦЕЛИЯ "НОРМАЛЕН СВЯТ" СЕ Е СТЕКЪЛ ОТНОВО НА РИТУАЛ. ОПЛАКВА ПО ПОРЪЧКА ТРУПОВЕТЕ НА "СВОБОДАТА". КЪДЕ ВИ Е МОРАЛА ЗА МИЛИОНИТЕ, ЧЕ ОПЛАКВАТЕ НЕКОЛЦИНАТА? В ЦЯЛ СВЯТ ВАЛЯТ НАЙ-ДОЛНОПРОБНИ И ФАЛШИВИ ЕМОЦИИ ОТ ХОРА ДЕТО ВСЕКИ ДЕН НАРЕЖДАТ СМЪРТТА НА ХИЛЯДИ. НО ОПЛАКВАТ , ТЪЖАТ, МЪЧАТ СЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ХОРА! МНОГО ЖАЛЪК СВЯТ С МНОГО ЖАЛКИ ЧОВЕЧЕТА НА НЕГО!

абсолютно сте прав колко хора избиха в ирак че да плача за някакви франсета? какви са ми

Сложи още някоя нула за децата, че не е реално... аман от изкуфели.

Нападателите са вече идантифицирани

единият е братчет на Осама а другият е леля му?

френски граждани,познати на полицията;преминали обучение

Напрежението в момента е огромно във Франция. Случилото може да се възприеме като акт на война. В момента Франция е разтърсена по такъв начин, по какъвто атомна бомба може да разтърси една държава. Засегнат е един от най-важните СИМВОЛИ на Франция - свободата на словото и печата. В България няма свободата на словото и печата. В България се самозапалиха десетки хора. България само мълчи за тези въпроси - има ли свободата на словото и печата - защо има самозапалвания на десетки хора. България да е разтърсена по някакъв начин от това, не тя само си мълчи и крие това.

Къде се повтаря този коментар, не тук, нали.

Свобода на словото и печата няма никъде по света, всичко се събира и внимателно се редактира. Думите винаги са добре обмислени и подбрани. Истината никога няма да се напише, защото това ще предизвика напрежение на икономическо, политическо, социално или културно ниво. А, онзи, който я напише, си подписва смъртния акт, защото винаги ще има обидени и засегнати, били те мутри, политици, измамници, крадци или религиозни фанатици. Ето, нагледен пример за отмъщение, трагедията днес. Жалко за загиналите! Онези, които пишат и показват нагледно истината, пишат историята с последните капки от своята кръв, затова остават в нея.

Трябва да обявим война на терористите!

ПО ВСИЧКИ ТЕ ТЕЗИ НОДОРАБОТЕНИ ИНСЦЕНИРОВКИ ЧЕ Е ТЕРОСТИЧЕСКИ ЕАКТ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ - ЗАПАД МИСЛЯТ ЧЕ ХОРАТА НА ИСТОК СА ТОЛКОВА ПРОСТИ - НО СЕЖДАТ НЕДОРАБОТЕНИ СЦЕНИ КАКТО И НА 11 09 - ТОВА Е ТЪПИЗЪМ

НО СЕ ВИЖДАТ - ВМЕСТО НО СЕЖТАТ

всички европеиски политици се обединяват под мотото че това не мозе да уплаши демократичнят процес,и няма да спре интеграцята на още милиони имигранти. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

как сте българи? играете ли комютърната национална лотария? има ли печалби, а? или печалбата е само за измамниците от лотарията,няколкото платени рекламаджии и естествено ицата, номер 8

че даже искат всеки ден да участваме като донори

Докато при диктатурата хората са НАЯСНО с обстоятелството, че са потиснати и контролът ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се поддържа чрез сила, при режимите на представителна демокрация социалната система е стабилна, тъй като КОНТРОЛЪТ върху информацията се извършва тайно, за да МОЖЕ хората да ВЯРВАТ, че живеят в свободен свят. За да се определени РЕАЛНОТО ниво на прозрачност и на плурализъм на информационната система на една страна, която нарича себе си демократична, е абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се разбере кои са собствениците на вестниците, телевизионни и интернет канали (сайтове) или тези, които представляват Борда на директорите. Този обикновен контрол е в състояние да РАЗКРИЕ например в страните от Западна Европа и САЩ, определени като демократични, - че информационните източници са концентрирани в РЪЦЕТЕ на обичайните големи финансови и индустриални групи. Медиите НЕ са независими и НЯМАТ задачата да откриват и съобщават истината, а да ПРЕДСТАВЯТ света така, както "те" ИСКАТ да бъде ВЪЗПРИЕТ. "Ние трябва да казваме истината, истината и само истината. Но - не цялата истина." Йозеф Гьобелс - министър на пропагандата на Нацистка Германия.

Каква ти беше мисълта?

че от къде да знам

Троле пиши по темата. Троле не крий или трий реалността. Вярно ли е написаното или не. Ако не е вярно, защо не е вярно. Ако е вярно, защо е вярно. Стига тролски номера.

Добра структура , докато не използва цитата на Гьобелс за да омаскариш демокрацията... нагло или глупаво, прецени ти. И факт от историята е , че демократична държава не е губила война, както и да изглежда в очите на елементарните хора.

Американците клатят Европа ту Украйна ту Франция. Всички европейци да се обединят срещу намеренията на американците.

Останалите стабилизират... да ти имам логиката.

Сега "демократите" ще кажат, че Пеевски е виновен пак!

следващата атака- местан атакува new york times с газови пищови

Тоя филм сме го гледали вече 5 минути слава за терористите Сега безмоторните самолетчета са вече във въздуха Момчетата са зарязали сърфингите върху пясъка на плажа, навлекли униформите и с неукротима сила са на лов за пустинни мишки. Наслука!

Патоса е похвален, а самолетчетата са "безпилотни"...

Ако медиите по цял свят включително СБЖ искрено подкрепяха свободата на словото още утре трябваше всички да излязат на първа страница с въпросните карикатури и да видим какво ще направят ислямистите. Всички обаче са се наакали от страх и само лицемерно изразяват съчуствие. Истината е , че тия религиозни неандерталци постигат бавно и сигурно целите си ...

СРЕЩУ ТЕЗИ ФАНАТИЗИЗРАНИ ИЗРОДИ ИМА САМО ЕДНО ЛЕКАРСТВО - ДА СЕ ИЗБИЯТ ДО КРАК.

А ако не са "фанатизирани изроди", а наемници, осъществили операция под чужд флаг???

За кои изроди говориш? Имаш ли информация кой стопи зад убийствата? Ислямисти ли са, французи ли са, някой друг ли? Защото много първосигнално действат всички и това не е в интерес на истината и паметта на загиналите!

Ислямисти ли са французи ли са... а ако са и двете? И какво искаше да кажеш , всъщност???

ако тези бяха в БГ и стреляха по фикуса ,кактуса и тиквата дали щяха да са само трима или хиляди щяха да се присъединят ;)