Живот в ”клетка за кокошки” - всекидневие за хиляди парижани

За тях няма "мой мил роден дом" в Града на светлините. Вечер, тътрейки крака, те се прибират в своите слугински стаички.

Обратно в новината

Коментари - Живот в ”клетка за кокошки” - всекидневие за хиляди парижани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте сега, когато човек иска да живее вътре в "Периферик" цените са високи, а площите малки. Познат живеещ в Париж, на доста добре платена длъжност в местна ИТ фирма, живее в 29 кв.м. и според колегите си направо е ударил кьоравото, защото плаща някъде около 3000 евра на месец наем, ама е почти на булевард "Осман", на две преки от магазин "Лафайет". Под 10 минути пеша му е до градината "Тюйлери". Ако иска да живее на същата локация в нещо колкото панелен тристаен, 70 квадрата, заплатата му няма да му стига, защото при този размер жилища и цената на квадрат скача. Втори познат в Париж, занимава се с мебели. Прави поръчкови мебели. Цени слага колкото не го е срам, защото прави всякакви зачуканящини с невероятно качество. Клиетнтите му вият от цените, но пак идват при него. Е той живееше в Париж, до "Пер ла Шез" в 38 квадрата. Купи си го някъде 2005-та. Сега, понеже е с деца живее в предградията (пак в своя къща), а онова си жилище отдава под наем и се чуди дали да се занимава с мебелите. От наема парите щели да му стигат. А като официална статистика в Париж, в най-смотания 19-ти район, дето редовно има безредици, цените са по-високи от цените на пъпа на Виена. "Ово е стандарт. "

В София масово се отдават стаи с подобна квадратура - понякога и за двама души. Ходил съм на огледи преди години и са ми ги предлагали. И не, не са само за студентета. Направо да ги ожалиш франсетата..

3а тези в Париж! - Никой не ги е вързал там - като не им харесва, да си ходят!

Проблемът не е толкова в размера на наема, а в това ,че наемодателите искат гаранти, живеещи и работещи във Франция с доход минимум два пъти наема. Това за градската част на Париж да наемеш жилище е първо изискване. Такава търговска практика се наложила защото наемодателя иска да е докрай сигурен , че ще се получи парите и то не някога. Във Франция има такъв закон, че наемател с години не можеш да изгониш и той няма да ти плаща, докато не излезе съдебна заповед. Това трае години а наемателя през това време трупа сметки и наеми и не ги плаща. За разлика от България там не спират тока , водата, газта и др. ако не са платени . Трупат се. Така ,че не е проблема в цената на наема. Минималният доход по закон в държавата е 1357 евро. В Париж специално почти никой не работи за такава заплата, дори и българите. Ако тия въпросни хубавци дето ги описват искаха да живеят по- нормално , да бяха отишли в предградията или в десети квартал. Там жилища бол и то на поносим наем , че и гаранти не искат. Четох простотиите тук на някакви видиотени дъртаци за някакви капитализми , комунизми и пр. Само да им кажа на тия идиоти, че По- социална държава от Франция в Европа няма . Има такива социални придобивки, които в комунизма , нямаше. Ако прочетете малко ще се хванете за главата, защото и на вашите прогнили комунизирани мозаци ще им се стори прекалено.

Факт, че гаранциите са проблем, но и наемите или цените (ако се купува) в зоната заградена от "Периферик" са зловещи.

другарю, "stankow ( регистриран ) 25.09.2016 16:51" ти със сигурност не си преспивал в помещение от 6 м2. И като цяло подобни господа бивши и настоящи "другари" не е обективен коментарът по тази тема!

алоу тъпи джурналя!!! Усрахте се със чепенето на тъпомера!!! У Пари -7000 кочини?? Ку Ку ???

Жалката капиталистическа действителност. Според Сорос и останалата шайка демокрацията не вървяла със социализъм. А с капитализъм виждаме как е.

РЕДОВНО предават за жилищшната криза в Германия. Особено в големите градове като Берлин,Мюнхен, Кьолн,положението е повече от ТРАГИЧНО! Пред блокове-/и то не в центъра/ се вията огромни опашки от желаещи да наемат жилище. Недостигът вдига наемите, търсенето расте! Тук не съм чула да се говори за това. Но опашките наистина са феноменални! Просто да не повярваш...

Докато работниците не се осъзнаят класово все така ще е . Ще работят за други, които ще ограбват трудът им. Решението е революция и създаване на едно по демократично общество от капиталистическото !!! Неравенството и кризите са в основата на капиталистическото общество.

Именно тези работници, които не се осъзнаха класово, а продължиха съвестно да работят във предприятията на капиталистите, заживяха сито и доволно.

винаги ще има хора, които няма да могат да разберат къде им е мястото. Париж, Лондон, Ню Йорк и тн - това са градове са добре образовани и/или богати хора. Скъпи са и винаги ще е така - всяка жаба да си знае гьола. На капитализма нищо му няма - ако беше навсякъде соц., такива като тея щяха да получават колкото професор по математика в Харвард - това по-честно ли щеше да бъде?

Само ако ни открехнеш кой ще чисти улиците или кара метрото на добре образованите, инициативни и красиви. В Манхатън има доста социални жилища.

Ами насладете се на капитализма , мамка Ви ...комунистите ви даваха с шепи но вие , простаци долни ,вместо да защитите голямото предателство 1990 ,мучахте олигавени " 45 години стигат ".Малко Ви е .

Комунистите се продадоха като безнравствени проститутки.

Cyce

Много си се разпенил, другарю! Тия шепи ги помним много добре - 20 години ЧАКАНЕ за панелен апартамент в "Надежда", 15 години ЧАКАНЕ за "Лада" (това за по-младите е автомобил - кенеф по лиценз на Фиат от 65-та година, но произвеждан до 1990та от руснаците). Комунистите създадоха една нация от мързеливи гъзолизци. Затова има да се чудиш, другарю, защо българина е зле в конкурентна среда, където трябва да се бачка. А тия мадагаскарци и африканци дето реват от статията, не вярвам някой насила да ги държи в Париж.

Ех да се беше наредил и за малко мозък.

stan_posta@

Ладите започнаха да се внасят през 71-ва година. През 1974 г. с нашата семейна лада пообикоихме 10-на страни. Не мога да разбера как от 71-ва до 74-та се е чакало 15 години. Ако се е чакало 15 години значи първите лади трябваше да ги купуват хората през 71+15 = 86-та година. А през 86-та година те вече сменяха Ваз2101 с Ваз2107. И пак с нови ги сменяха, не с 15 годишни опели. Нещо не излиза аритметиката на демократите.

В Москва има евтини широки жилища. Майтап бе, Уили, както казваше Алф.

Гарантирам ти, че никой не иска да чуе за Москва! Дори на шега! И ми е чудно теб защо те интересува столицата на упадъка?

Криворазбраната цивилизация. Но друго си е да живееш в Париж, нищо че всичко може да ти бъде в лай-а. Обаче в задачата се пита: И после какво??? В края на всеки месец достигат до извода, че са се родили да работят за някой друг и на тях все нищо не остава, но си продължават и следващия месец...

Kakvo da kajem za hiliadite balgarski semeistva koito jiveat po tri pokolenia na 40m² i sa6to ne mogat spiat v gore6tinite. Paris e za parisiani a ne za mexikanci i madagaskarci

Направо се просълзих. Горките мадагаскарци... живи да ги ожалиш. А ЩО ЧИНАТ У ПАРИЖ, КАТО ИМ Е ТОЛКОВА СКЪПО?!? да си хващат пътя и обратно, кой от къде е! Все ще се намери кой да заеме "кокошата им клетка"... А могат просто дасе преместят на 100-на колометра настрани (в която и да е посока) и ВЕДНАГА проблемът с наема ще им се реши, защото цените падат в пъти... Просто поредните некадърни готованци, които искат да цоцат от благата на западната цивилизация...

Пак руска пропаганда - дайте да покажем негативите на капитализма и да ги поукрасим допълнително. За свободата, изобилието и върховенството на закона там, ще си замълчим.

.. и пак се натискат да живеят фъф вранция и да се наричат вранцузи! това вече е прекалено!

Гаврош от "Клетниците"е спял в търбуха на слон ли беше, кон ли беше...

че мизерстващите български имигранти в други страни помагат на свои роднини и приятели годишно по няколко милиарда евра, а по този начин и на страната си.

Няколко милиарда евра ? И растат, растат тези милиарди. Докато не ни докарат още един БВП (84 милиарда лева) няма да спре пропагандата да ги увеличава. Най-малко до 50 трилиона ще ги докарат. Колко му е - нито ти искат доказателства, нито ги имаш. Дигай смело нагоре, нищо че публиката отдавна не ти вярва.

повечето от хората излезли от България по различни причини , аз не мога да живея в страна, в която и досега управляват деца на комунистически величия и с апатити да управляват и света, поне ООН. Имам триетажен мазонет в Бремен, който изплащам още, но поддържам в София родители и сестра. И ако ми е по-евтино ще оправям зъбите си в София - тук се научих на немска парична ефективност.

прочетох сега изцяло мадам Диди., както и дядо Иван. Ама как така - в Париж живеят на 6-7 кв.а , а мгрантите в Германия - /живея в Германия от 90 г./, там миграните живеят в жилища от 50-60 кв. естествено семейства с деца. и то безплатно! Бил съм в Париж - там голяма част от населението са от бившите колонии, може и да живеят така, но не са достатъчно образовани и нямат професии.

пак се питам, защо японците не ходят в Русия, т.е. Москва и Петербург - щото другото е ама пълна мизерия, такава, която и да си представиш не можеш.

Прав си! В япония, мизерията и нищетата е чудовищна!!! Бях в Ленинград и Москва преди месец... Хората живеят много по-добре от комунистическа България!!!

оправям си зъбите тук, но не винаги, само при голями корекции, защото мед.застраховка, която плащам си я определям сама. За зъболечение е много скъпа. Това е. Ако искам ще живея тук - в Щатите, а ако искам ще си стоя у нас.Вие ли ще ми кажете къде ще си оправям зъбите - съчетавам полезното с приятното посещение у дома. За вас зъболечението у нас е много скъпо, за мен е добре. За зъболекарите - също. Тъпа комунистка. Вие в Русия ли си оправяте зъбите - там сигурно е без пари.

Ей голяма злоба, там в Щатите не ви ли учат на европейски обноски и да бъдете толерантни.Не така де, още малко и ще изхвърчите през екрана. Щом ви харесва, там си живейте. Планетата е голяма и всеки сам избира пътя си.

Гейсъюз и прочие - мизерия велика, а представяте ли си мизелията в Русия, където никой не ще да ходи, дори и нещастните мигранти, които предпочитат да се давят, но не и там. Питам, ама вие си траете...

Аз не искам да споря, защото е излишно. Хората лъжат под път и над път. Ние също имаме роднини в Англия и не едно и две семейства. Работят на по две места и успяха да си купят един апартамент на нашия Слънчев бряг. Идват тук да се лекуват и да си оправят зъбите. Единственото им пътуване е до България и то веднъж годишно. Децата им пораснаха и учиха там и сега не искат да се връщат в Англия. Стоят тук при баба си и дядо си. А аз без да съм работила в Авглия, също съм обиколила доста места и моя хладилник вече не побира магнитчетата и имам вече и по пералнята. Ходя си по моята земя и си говоря моя език. Учила съм и съм работила за да имам всичко това. Не съм крала и не съм правила далавери. Не се заяждам, но аз нямам нито един кредит и нищо не изплащам! Кой както си уреди живота. Разбира се, трябва и доста голям късмет да можеш да оцелееш където и да си по света.Желая ви успех и да се радвате на внуци.

Странно, кой се е загрижил за тези в Париж? Никой не ги е вързал там - не харесват, да си ходят. Само да напомня - в България има хиляди семейства с много по-малка и по-лоша жилищна площ. За справка - всяка циганска махала. Всички знаем защо е така.

еврофаготския Гейсъюз!!! какъв рай а?:) МУхахахаххахаха...А тъпите БГ фагита, още бленуват да чистат еврогейските кенефи:)

Има българи живеещи в Париж, които теглят кредити, купуват подобни кутийки и ги дават на някви нещастници да живеят в тях. Бизнес.....

Смешник, нещо много на знаещ го раздаваш. Ей ти една къща в Германия 190 кв.м. площ с 2,5 декара двор за 6900 евро. (https://link хайде сега да видим каква нова глупост ще измислиш! Много ми е интересно да чета тъпотиите ти. Успокоявам се, че имало хора много по-зле.

Неприятно е хора,които са били принудени от мизерията в родния град или мързела си да коментират с огромна доза злост.Очевидно всеки е направил своя избор,някои са доволни,други скърцат зъби и псуват,но нямат избор-трябва да се справят някак.Много грозно е обаче да се ругае България и да се гаврят с традициите.Много сънародници прекарват ваканциите си в България,да посетят родители,деца,приятели.Хубаео би било в тези дни да са искрени и да разкажат за трудностите,успехите си и да си зададат въпроса защо все тук си оправят зъбите например.Самоунизително е да плюете България!!!Наистина успелите в чужбина говорят български без акцент и се опитват да пренесат прогрес и инвестиции в родината си.Тези,които хулят високомерно България трябва да знаят,че това няма да им помогне да преодолеят истината,че и в чужбина им е трудно да живеят охолно-просто животът навсякъде е трудна борба.Като сте ехидни не ставате по-успели,уважаеми българи.

Това с оправянето на зъбите тук няма да продължи още дълго...

браво

Това за зъбите вече е изтъркано, ама явно още се използва. Аз смятам, че оправянето на зъби в България е причина за гордост, а не за срам. Казвам го с чиста съвест. И аз живея в Щатите, ходя на зъболекар и тук, и в България. Има много прилики, но и разлики в зъбните процедури и за мен подхода в България е по-добър от тукашния. Е, като се наложи ходя и тук, но ако не е наложително за по-сериозни неща съчетавам ваканция и зъболекар. Не е за подценяване и факта, че повечето от нас имат приятели зъболекари в България и е нормално да предпочетеш приятел да ти оправя зъбите. Поне за мен е така. Вярно, преди години зъболекарите в Щатите бяха доста напред в използването на технологиите и хубави материали, но това вече не е проблем в България. Внасят се много материали от различни страни в Европа и те са на много високо ниво. Тук съм плащала високи цени за по-лошо качество на услугата, но аз говоря само от личен опит. Със сигурност и тук, както и в България има и добри,и не толкова добри зъболекари. Така че, мила Диди и поддържници, дайте да се гордеем със зъболечението в България, а не да се заяждаме. Колкото до мен, работя това, което обичам да правя, не ми носи много пари, но не мизерствам. Идвам си в България често при близките и да се събера с най-добрите си приятели. Не съм нещастна тук, напротив харесвам много неща от живота си в Щатите, но си оставам българка и винаги ще се връщам там докато мога.

И Сидеров плющи атакистки в 9 квадрата с малките си размери. За Дебелян обаче са предвидени 15 квадрата, че в 9 не се побира.

Да, сигурно за доста неща сте прав, но е хубаво да се уточнява, как се купува едно жилище. Плащате една вноска и вече си мислите,че сте купили дворец. Само не уточнявате, колко години труд ще ви трябва за да го изплатите. А и образованието на децата ви, гаранция ли е за добра работа? Или ще бъдат поредните слуги с висше образование. Животът е толкова кратък, че едва ли си заслужава робския труд, мизерни условия, мъката, носталгията и накрая апартамент 72 кв. и вече пенсионер и болен. Дано децата ви да са добре и да могат да си позволяват и почивки.

Ти живееш в кафез а пък ние в кочина и всеки ден си казвам - да това тук е възможно и е истина ...

А питате ли ги японците, които имат "хотели" за една нощ, представляващи тунел с редове от двуметрови цилиндрични дупки в стените? Пъхаш се, лягаш, всичко е на 20 см от главата ти, като в пашкул. Преспиваш, изнизваш се и отиваш на работа. Другаде се погребват прави, за да не заемат много хоризонтална площ. Трети...въобще не ходят на работа.

АЛОООО, Dir-a, СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ!!! НИКОЙ НЕ ГИ Е КАНИЛ В ПАРИЖ ТЕЗИ ТЪПАНАРИ, КОИТО ПЛАЧАТ, ЧЕ ЖИВЕЯТ В 6 до 9 КВАДРАТНИ МЕТРА!! ИМА ДВА ВАРИАНТА ЗА РЕШАВАНЕ НА ВЪПРОСА: 1. НЕЗАБАВНО НАПУСКАНЕ НА ПАРИЖ И ОТИВАНЕ НА СЕЛО, КЪДЕТО ДА КОПАТ НА НИВАТА ИЛИ ДА ПАСАТ КОЗИТЕ!!! ТУК СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ЖИВЕЯТ ПО НАШИРОКО!!! 2. ЗАВРЪЩАНЕ В РОДИНАТА, КЪДЕТО ЖИЛИЩЕТО ИМ Е ПО-ШИРОКО!! НО, НЕ ТЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В ЕВРОПА, В. П А Р И Ж!!!! ОТ КЪДЕ НАКЪДЕ??? ХАЙДЕ МАРШ В РОДИНАТА!!!

разликата е, че тъпи престъпни миризливи комунисти ходят в париж , справка Сидеров

пролетарият брате Вапцаров имаше едно стихотворение за некви вечери теменужени то в Софето не е по различно. Бах у буржоата са шири в 100 кв.:)

В ПАРИЖ ИМА БУЛЕВАРД ОСМАН .... ОБАЧЕ НЯМА БУЛЕВАРД МАРИАНА ... ТАКА Е ПРИ ЛИБЕРТЕТАТА :)))

Барон Жорж Осман е елзасец- името се пише Хаусман, но на френски се чете Осман. И е определил до голяма степен сегашния вид на Париж.

А МАРИАНА Е ЕДНО ХХХ ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО , ДЕТО ИЗЛЯЗЛА НА БАРИКАДИТЕ ПО ЦИЦИ :))

Ах, това е непоносимо трагично! Излъгах.

"Слугинските стаи са общо 115 000 с различни размери и са отживелица в сградите от епохата на барон Осман (префект на Парижкия район през 1853 1870 г.). Под техните покриви буржоазните семейства са настанявали прислугата през XIX и началото на XX век." и каква е разликата в XXI век при социалиста оланд, юнкер, м. шулц, сорос, ротшилд, драги и други видни и невидни, неморални герои... викате, начи? Преди барон Осман, а утре барон ердоган и или шейх ал ислам...:-)))

България , като се напълни с маймуни от Азия ще стане по лошо и от Париж.

"Мексиканският държавен глава заяви, че се гордее с многообразното общество в страната си, и подчерта, че Мексико е страна на произход, дестинация, за транзитно преминаване и завръщане."

Ако всички желаещи и търсещи "по-добър живот" се заселят в Европа, скоро не само няма да има никакви жилища, а ще стоим правостоящи и по дворовете, и по поляните, ако останат такива. Това идиотите ръсещи леворрезбовани тъпотии никак не го вдяват, понеже им липсва основен чип, за разлика от пари. Ама парите не правят автоматично акъл, за разум да не говорим....

ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК КСАВИЕ ДЬО БАДЖАК СЕ ПЪКНАЛ ТАКА - МАЙКА МУ СПАЛА С ГРАДИНАРЯ МЕКСИКАНЕЦ ДЕТО ОБИТАВАЛ 7.5 КВ.М ПНЕЖЕ ЗАСТАРЕЛИЯ ПЕТЕЛ ЗА КОЙТО СЕ БИЛА ОЖЕНИЛА БИЛ С "КЛЮМНАЛ ГРЕБЕН" :)))))

при мене нема такива филми мама Меркел ни покани с 2-те ми кадъни и 12 чавета(по пътя напраихме още две),и тя ше плаща наеми ше дава социал.Ма голема дискриминациа бе нема джамия наблизо и тез гявурки одат разпищолени дават лош пример на кадънити,че и домуз маат.Скоро ше дойде и зетя,капарирал е едната щерка с десет коча и са сабира пара.И целата му рода ша дойде,ма ся са при Ал-багдади в сирийската свободна демоКРАДтича армиа,борат се за демокрация,ама че дойдат и те и че оправат нещата....

Ти данъци не плащаш ли? От заветните 2300 паунда чисто колко получаваш?

Абе, били скапани панелките ...

Проблема не е в наема. Проблема е че западняците се научиха да плащат според националността, но наема е според държавата в която си, а не от която идваш. Ако заплатата е 2500 евро няма проблем да плащаш 1000. Но ако запалтата ти е изчислвна спрямо дохода в България 1000 евро се считат за достатъчни. И тогава 370 за наем са много. На много българи съм казвал, че ако работят както и колкото на запад могат да си докарат 1000 евро в България и да живеят в приличен апартамент за 250. Да но българина когато е в България не иска да работи, а като отиде на запад няма накъде. А и го е срам да се върне. Така де нали е отишъл на запад, няма да се излага.

пълни глупости пишеш, явно цял живот си бил под крилото на мама и тате и не ти се е налагало да работиш, или просто не си работил в чужбина. Огромната и първа разлика е, че дори с мизерните пари които изкарваш на Запад т.е. ако западняците те цакат и ти плащат по-малко пак си живееш ЧОВЕШКИ, можеш да си позволиш спокойно да работиш, да почиваш, да ядеш нормална храна - не само пържени ГМО картофи и наденици, да си с интернет, телефон и събота и неделя да обикаляш. Тук дори да работиш съвестно, повечето заплати в провинцията са 400-600 лева. Ако искаш ! С тези пари като ги разцепиш на 30 дни сам си направи сметката дали можеш да си позволиш нормална храна и наем..

Не те знам кой си, но май си слънчасал. Аз тези пари дето се коментират тука си ги изкарвам в пъти повече и то тук в България Само че бачкам повечко както писах. А глупостите за здравословната храна на запад ги разправяй на някой от гората. Както и за почивките. Ако не си ходил никъде, примерно питай някой в Англия, но от тези дето бачкат за 1500 паунда колко пъти за ходили на спорт или културно мероприятие. Всъщност може и да не го питаш, не са ходили. То в ягодовите градини или в буса няма такива мероприятия. А за обикаляне, забрави. За това трябват пари и пак пари.

Не е много лесно да платиш 1000 за наем ако имаш 2500 заплата. Поне във Франция, а и особено в Париж, живота не е толкова евтин. Да идеш на една най-проста кръчма с по-малко от 20-30 евро няма как да минеш. Месечна карта за метрото е 63,30, ама ако си платиш за една година (760 евро). Иначе ще ти излезне към 80 на месец. Наем 1000, режийни разходи не по-малко от 100-150 аз ток, вода, телефон, още поне 1000 годишно за "данък обитаване", паркирането на колата ще ти е поне 100 на месец. Една ваканция както и да я броиш, поне 1500-2000 ти трябват. Абе то една подстрижка е 20 евро. Ако е за жена е 50 :) И като теглиш чертата виждаш, че не ти остава почти нищо от мечтаните 2500. За нормален живот в Париж това е минимума ако си сам. За семейство трябва годише доход от поне 50,000, за да сте горе-долу добре.

и хората трябва да го знаят. Затова пишем тук...

Имам позната българка в Париж, преподавател в политехниката, апартамент в престижен квартал. за да плати данъци и такси, теглеше заем. Накрая продаде апартамента и си купи по-евтин на 50 км.

Всичко това ми е ясно - с цени и т.н. Обаче имам една забележка - защо българинът все се мери с най-проспериращите. Иска да ходи на кръчми, ваканции, кола в Париж да поддържа. Аз изкарвах над 2000 лв. в България и се разорих, поддържайки кола и ходейки на почивки. Какво да говорим за Париж, където тези неща са от най-скъпите в света? Осъзнах си грешките и сега полека си изплащам дълговете. от 7 години съм без кола. Не ходя на почивки, на заведение - много рядко. И заплатата ми е доста по-ниска за съжаление. Ако си бях правил сметката, когато бях добре платен, сега щях да съм в пъти по-добре. Изобщо човек трябва винаги да поддържа баланс на приходи и разходи, независимо какво му се иска. Сега познавам един човек, който е роден и живее в Париж, бял французин. Той си няма кола и не му е проблем. Но едва ли има много българи на Запад без собствена кола.

Лошо, много лошо е на Запад!

Не лошо,там! Но ако ТУК средният доход на глава е 1000 ЛЕВА , да си живеят там!

и все пак е по-добре оттук. Най-лошото в живота в чужбина е че обикновено очакванията се разминават с действителността. Другото което тежи е че когато решеш да се върнеш,познатите ти те гледат като неудачник,а като мине време и поживееш известно време пак у нас..си мислиш че си сбъркал като си се върнал.

За неграмотни, некадърни и говорещи с акцент наистина е лошо. Все пак чистачка винаги можеш да намериш, що някой водопроводчик не се оплака?

Ще цетирам сватята която е францозойка- Големите и здрави къщи са в БЪЛГАРИЯ ! Повечето къщи в франция са около 50 квадрата с спални на тавана.

И колко имат големи и здрави къщи в България? Аз като се огледам - Панели!

Над 80 % са големите и здравите къщи в БЪЛГАРИЯ.Точно жилищата са трън в очите на запада.И планът РАН ЪП целеше да ни лиши от тях. Стъпка в тази посока е санирането.

Статия за да може бг селяка да се почувства малко по-значим от хлебарка