Оланд: Две държави; Нетаняху: Абсурд е това!

Оланд заяви, че решението с две държави е единственият път към мир между Израел и палестинците. Нетаняху смята за безсмислена конференцията в Париж.

Обратно в новината

Коментари - Оланд: Две държави; Нетаняху: Абсурд е това! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаема редакция,мъча се да разбера смисъла на израза "Свобода на Словото" Първо(прочетете ако не знаете, че Словото е Второто Лице на Святата Троица т.е.ИСУС ХРИСТОС) ТОЙ се въплати т.е стана човек,за да плати греха на човешката раса.Греха се наказва със смърт.Исус Христос прие тази присъда доброволно,за да избави човеците.Бог Отец зачете тази жертва, но тъй като Исус Христос е без грях ,тялото Му остана в гроба само 3 дни колко - то е било предсказано .На третия ден ТОЙ възкръсна и дори атеистите повтарят "Во иистина возкресе",когато ги поздравят на Велик Ден с поздрава"Христос Възкресе" Мислите ли,че човек може да спре Всемогъщия Бог? Храните ли илюзия,че това,което Бог е заповядал няма да се сбъдне? "Ето иде с облаците и ще го види всяко око..." Готови ли сте да съдействате с Бога или ще направите компромис със съвеста си?

Целия шибан цирк е за да се затрие Европа с помоща сащ,русия и повечето мангалски държави ползвани като оръжие в ръцете на интелегентните сащ и русия

Откровение 1;7,8 Ето идва с облаците;и ще ГО види всяко око,и онези,които Го прободоха;и всички земни племена ще заридаят за НЕГО.Така е.Амин АЗ СЪМ АЛФА И ОМЕГА,казва ГОСПОД БОГ,КОЙТО Е иКОЙТО Е БИЛ и КОЙТО предстои да дойде В С Е М О Г Ъ Щ И Я Т

Пътят за МИР е чрез избиване на арабите.... Ясно е че , след като Англия и Франция ги оставиха сами да се управляват, Араби и Негри са НАРАСТНАЛИ 5 пъти за 50 години. И затова започват да нападат към съседни държави и към Европа, да откраднат нещо.... Единственото РЕШЕНИЕ е САЩ и Русия да избият арабите и негрите в Афика и Азия( САЩ първо да изпратят собствените си негри в Африка, заедно с Обама). Така, онези хем няма да нападат към Европа и САЩ, хем ще има свободна ЗЕМЯ и територия, когато нараства населението на Белите страни. А също и ще вземат доста БЕЗПЛАТЕН нефт от арабите и негрите.""

Не, не е това пътя. Арабите и негрите са хора като всички други, не са по-лоши от другите. Проблема е в исляма и техния фалшив пророк Мохамед. Когато тези хора станат християни и осъзнаят абсурда на исляма, тогава там ще има мир. Защото именно учението на исляма е причината палестинците да искат унищожаване на Израел- те просто не могат да преглътнат съществуването на държава Израел на територия, което те считат за "ислямска".

"последните конвулсии на стария свят, който утре ще изглежда различно, и това утре е съвсем близо" Няма си представа колко е прав. От 2 хилядолетия този малък, но нагъл и кръвожаден народец е изцапан с прекалено много кръв, измами и всякакви гадости. Не случайно където и да идат, посрещат ги добре. А след като започнат с номерата си, всички ги изгонват. Идва времето за плащане на сметките. И ще престанат да съществуват. Каквото са си посели, това и ще жънат.

Нещастно човече, а ти пък си нямаш представа какво виси върху главата ти, и върху главите на всички, които клеветят този народ! Ще те разочаровам, този народ НЯМА да изчезне, но тези, които лаят против него, ще изчезнат. Включително и омразния ислям, уродливите форми на национализъм и други подобни. Нямаш си и представа нито откъде са евреите, нито Кой стои зад тях. Нито пък имаш представа каква е връзката между Израел, Христос и християните, каква е била преди хиляди години, каква е сега, и каква ще бъде скоро. Между другото всичките злини, в които обвинявате евреите, и които самите вие им желаете, наистина ще ви се върнат на главите. Само гледай, и ще видиш сам! :))

Тоя,па!!И каква е връзката между евреите и Исус?Че го плюят и Девата също?Че го мразят и обиждат всеки ден?Я вземи се образовай!Евреите от Библията нямат нищо общо с тази паплач днес!И палестинците и арабите го казват!И не не са избран народ тези днес...те са израилтяни,а не евреи.За справка само...ортодоксалните евреи са против окупацията на Палестина и не искат държава Израел за сметка на палестинците!!!

Ти на ки наркотици си? смени тая химия, че започнеш да виждаш още по-далече в минало и бъдеще. Всъщност може да осъзнаеш, че назад богове с лопата да ги ринеш, напред само тАпанари с лиийки мерят на последните останали ... и накрая ще има купон на небето, извинявай под земята.

Светът от утре ще бъде друг и това Утре е в петък.Доналд Тръмп сяда в престола.

БЕИНСА ДУНО,НАРИЧАН УЧИТЕЛЯ Е БЕЗПРЕДЕЛНО ЯСЕН!!!"ЕВРЕИТЕ,ЩЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ,ДОКАТО НЕ ПРИЕМАТ ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ,АКО НЕ Я ПРИЕМАТ,ЩЕ ПРЕСТАНАТ ДА СЕ ПРЕРАЖДАТ"!!!ИЗЛИШЕН Е ТОЗИ ЮДЕЙСКИ ФАНАТИЗЪМ!!!ПРЕКАЛЕНО МНОГО КРЪВ Е ИЗЦАПАЛА ТАЗИ РЕЛИГИЯ!!!

Русофиле, прочети Библията и се моли Бог да ти даде разбиране за предназначението на неговият народ и как е използван за Христовото спасение на езичниците и евреите.

Ако Европа стреля еврейските общности ще я разкъсат от критики! А за Израел мълчат! Израел и евреите ги представят за много хуманни, силни, гостоприемни, толератни и развити. Има граници дъс Сирия, на 50км от т бойните действия е. Евреите крякат по цял свят за хуманност, НО в реалната ситуация бягат. Йрдания е приела над милион сирийци, а Израел най близо до конфликтс и сочен за модерна демокрация НУ ЛА! Та по този факт какво? Щото ако и на неевреите им паднат задръжките спрямо вреите, както на еереите скрупулите им отсъстват за неевреите Израел гори! Във всеки смисъл. Добре за ,"божия народ" ,че милиярди са под похлупака на християнство и ислям , които са врейски доктрини! И колкото повече вярв ат в коран и библия толкоз по-удобни за управление от божия народ.

измислена държава кат макетата

ако беше поне малко прозорлив оланд щеше да види, че такъв проблем има в неговата страна израел да не ги мисли те имат и ум и пари и лоби, а другите целият свят вече ги разбра

дано нетаняху да е прав, защото вехтушарите са ни дошли до гуша

Израел граничи със Сирия. Приел е НУЛА бежанци. Не се приближават щото ги стрелят отдалеч. Еврейските общности в цял свят мълчат за това, но са ЗА мигранти е Европа.

колко имигранти са приели техните братя кувейт ,катар, саудитска арабия, арабските емирства......??? 0

николко, но няма причина, защото дори в сирия има свободни територии, но те идват в европа по социални причини, укриват се от правосъдие и или с религиозни подбуди

Стрелят ги много отдавна. Не знам арабин да иска да бяга точно в Израел ...

Явно г-н Оланд се опитва, но преувеличава собствените си възможности. Поне на мен лично не ми е ясно кой и как ще бъде в състояние да повлияе едва ли не чрез заплахи на едни от най-богатите хора в света. Г-н Оланд, евреите са не само богати, но и умни хора, не бива да ги подценявате и едва ли не унижавате като се опитвате да им диктувате някакви си условия. Чудно ми е кой и къде ви е обещал някакъв си пост след като напуснете трона.

Що ми скри мнението Арабино ???

Няма на планетата по-долна сган от арабите. 70 години вече не променят позицията си по конфликта - че Израел трябва да бъде унищожен. През 1948 евреите им предложиха да поделят Израел на две, тогава арабите отказаха и поискаха Израел да бъде унищожен. И не че не пробваха. Започнаха сумати войни и във всяка от тях евреите ги нявряха обратно на майка им в клоаката, откъдето са се пръкнали. Евреите се заселиха на единственото място в региона без нефт. Заселиха се в пустиня и я превърнаха в градина, като опровергаха всички клишета. Арабинът превръща в кочина всяко място, където остане за повече от 10 минути. Евреите защитиха правата си върху тези земи всякак - исторически, военно, икономически, морално - ВСЯКАК. Поради тази причина арабите нямат никакви права върху които и да са днешни израелски територии. Палестинската сган да си прави държава в Сирия, Йордания, Ливан, Египет или Саудитска арабия, а най-добре - на дъното на Мъртво море, щото никой на планетата не ги ще, а най-малко - братята им араби. Нямат работа в Израел. Светът също трябва да направи избор кого да защити - хора, които си обичат жените, или такива, които ги убиват с камъни! Дали да защити майките, които учат децата си да убиват чуждите деца, или тези, подобни на Голда Меир, която каза: "Ще простим на арабите, че убиваха децата ни. Никога няма да им простим, че ни принудиха да убиваме техните деца."

Казано много на място!

Последното изречение на текста, никак не ми харесва!

Мнооооого си е добро даже изречението, амин, дай боже!

Прав е Оланд - само преговори и изпълнение на решението на ООН за създаването на две държави. Иначе няма да има мир - нито в Израел, нито в Близкия изток, нито в Европа. Израелско-палестинският конфликт е източникът на тероризма. И затова трябва да преговарят, ако ще още 70 г.

Израел се изтегли напълно от Газа и мир няма .на тарамбуките цялата планета да им дадеш пак няма да са доволни.

Не може да се преговаря с някой, който 70 години повтаря, че единствената му цел е да те унищожи. Не може да се преговаря с туберколозен бацил. Хората не преговарят с хлебарките.

точно обратното е

този кретеноид такива поражения нанесе на европа за векове напред заедно с меркел халиб ,че тръгнал палестина да оправя!!!!

Е вярна е, че тая конференция е типична проява на западния кретенизъм. Ясно е, че в една държава не могат да живеят. На палестинците трябва да им се даде малка част от Израел и малко от съседните държави - част от тях вече не са държави, благодарение пак на същите тъпанари. Колкото до Йеросалим няма начин - там се вее както каза президента еврейски флаг. Ще им дадат достъп до някакви мюсюлмански светини и толкова. Това обаче трябва да стане като се настъпят и едните и другите, но няма да са безпомощните еврогей, а Русия и САЩ.

ПАРТИЯТА ЛИКУД Е ПАРТИЯ С НАЙ ЧОВЕКОНЕНАВИСТННАТА ИДЕОЛОГИЯ НА СВЕТА, евреита СА УЛТРА НАГЛИ .

две държави не е абсурд. просто липсват двете най-важни условия. едното е признаването на израел и другото - продължаването на застрояването. ако някой се опита да бутне застроеното, като нищо ще му се случи някой "нелеп инцидент" и това нетаняу го знае много, много добре. друг един от вариантите за дълготраен мир е израелците и палестинците да приемат християнската вяра. не се стегайте! шегувам се, разбира се. :-))))

за решаването на проблема трябват политици с топки, а не меки и чупливи китки. франция трябва да очаква скоро претенции за възникване на държава в държавата. и други "европейски" страни да се готвят :-)))

Две държави на ивица от 3 км широчина, където е най-тясната част? Чуваш ли се какво говориш, това никога няма да стане! Забрави, това е нереално изискване.

еврогейовите що не си гледат работата.те до кога мислят да правят мюсулмански държава в държавата като косово?! да ама израел нее сърбия и на гейовете номерата няма да им минат.

абе за къв се мисли това мекотело и грозник и селянин Оланд, хахах смях в залата той ще казва на генерал Натаняху от специалните сили на Израел какво да прави..този боклук, този плазмодий за нищо не ставаш селянин президент на Франция да си вземе раничката и да се маха на село да гледа крави..не стига че е грозен селянин и никакъв политик не е допусна да убият близо 309 французи ..махай се Оланд от Франция ..марш

тоя като наш плевнелиев , у главата слаб у устата широк

От къде на къде Оланд ще казва на Израел какво да прави? За какъв се мисли той? Вместо да защитава мюсюлманите за поред път, да вземе да защити французите от мюсюлманските атаки! Мюсюлманите направиха Франция за посмешище направо!

кога ли ще дойде пак някой мустакат австриец?

Израел прави своя държава на територията на Палестина-МОЖЕ Русия си взима нейна територия с 99.9% етнически руснаци с референдум-НЕМОЖЕ

нерде ямбол нерде стамбол??още римските гейове са направили опит да прогонят евреите от собствената им земя древната земя юдея и самария където са били 1вото и второто царство., и после кръстили земята палестина.

и тоя некадърник взе да дава акъл на Тръмп!

Ми само фактът, че от каменяци в които никой не е живял през последните 2000 г. техните кибуци създадоха китни оазиси, произвеждат и се самоиздържат. Те строят и усвояват пустинните райони, а не си бъркат в носа и чешат между пръстите!

без милионите помощ от америка всеки месец държавата изчезва за половин година

....абе то Гей си беше баш комунизЪма...висша форма на идиотизма!!!

Трябва да четем други "информационни" агенции, за да разберем за какво става на ??? Американците имат ПРАВО където и да е да имат посолство, както и тъпите палестинци.

Е петканчо я ниж от 1948 год. до сега колко пъти чаршафосаните нападаха Израел и всеки път як бой отнасяха, Египет подписа мирен договор с тях и му върнаха синайският полуостров!....Така който иска МИР получава земя, а който не иска..."като на иска МИРА получава СЕКИРА".

Значи щом евреите са по силни са ПРАВИ, и имат право заграбят на 100%. Защо ли Хитлер ги е мразил толкова и ги е изтребвал до крак.

Идиотизмът - висш и последен стадий на Гейкапитализма!!!

Много по-лесно и лаконично е да се отговори на въпроса : Какво не са направили богоотритнатите ?!!! Нищо Добро !

Какви богоотритнати? Ти смяташ, че евреите се завърнаха в земята си по воля различна от тази на Бога ли? Те си оставят Божия народ, както и ние християните си оставяме духовният Израел.

Абе знайковци да сте чували за държавата Йордания и знаете ли нещо за черният септември и за крал Хюсеин баща на сегашният крал, ахаа не сте ами тогава не пишете глупусти и защо знамето на така наречената палестинска автономия е копие на знамето на Йордания...но споко чичко Тръмп вече заяви че ще премести американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, библейската столица на Израел!!!

А си е направо Вартоломеева нощ, която палестинците са си изпросили.

Оланд май ще се окаже най-голямата мижитурка заемала този престижен френски пост. Имал авторитет 5-10% във Франция. Съвсем спокойно можете да спрете да го цитирате, защото е г-н Никой.

"последните конвулсии на стария свят, който утре ще изглежда различно, и това утре е съвсем близо". Тоя има пред вид че утре Тръмп ще е презисент а той е еврейско мекере. Американците да се готвят за нови еврейски войни. БГ да се готви да плаща разходите.

Обама не направи нищо /въпреки че в прощалното му слово се разплака и посочи какво ТОЧНО бил направил/, така и Тръмп ще вкара страната си, а и другите му партньори, в един особен род ХИБРИДНИ войни, на които краят не може да се предскаже. :-(

ба ти конфепенцията без Израел, Оланд акъл няма за себе си, но редовно раздава

С това си поведение и тая агресивна политика към съседите си - Иран, Сирия, Палестина и Ливан, просто не ги виждам евреите. Във време, когато света прави усилия да прескочи 3 - та световна война , за която в исторически аспект причината са точно те с тоя тъп конфликт, но на всичко отгоре атакуваха Сирия в гръб, бомбардирайки Дамаск, т.е. позиционирайки се на страната на ИДИЛ. Те искат да вкрат големите в самоубийствен конфликт и те накрая да оберат лаврите и да си развяват коня, но ми се струва, че накрая ще настъпят мотиката!

Ти дали ги виждаш или не е от без значение. Бог си има грижата за тях и го показа във войната през 1967. Египет, Сирия, Йордания още я помнят.

дойдохме си на думата. евреите требва секи ден да са у новините и да се бъзикат с тех и техната държава. стига седели у сенка и давали нарежданиа. Я, на баламатума.

gonzales

колко нови държави се създадоха в последните 30-на години. още една не мисля , че ще ни навреди. от това земната площ няма да се увеличи. по-интересното е , че там няма войски на САЩ , Русия или други организации желаещи да помогнат на изстрадалия израелски народ.

1. Израел е създаден на палестинска земя от ООН през 1948 г. 2. На Израел са дали около 10%-хубавата територия, а на Палестина останали около 90%. 3. До сега Израел е окупирал, застроил и заселил 99,5%. Палестина в момента е изолирана по суша и вода в Ивицата Газа. 4. Нито една демократична държава не се е противопоставила на това и на практика Резолюцията на ООН не се спазва. Има ли поне един човек който да вярва че израил ще изостави застроените и заселени територии, щото така пише в резолюция на ООН от 1948 г. Една снимка ще ви каже по вече от думите. Напишете в Гугъл "Палестина Израел" и изберете изображения.

Една снимка ще ви каже по вече от думите. Напишете в Гугъл "Палестина Израел" и изберете изображения. Ще видите карта на израел от 1948 до сега с промените

Айде по-внимателно с фактите. Какво е това палестинска земя!? Такива като теб обясняват, че и България е създадена на турска земя.

Щом питаш, ето ти отговор. Има един сайт - История.бг Виж къде е основана България-в днешна Украйна и Русия. Виж коя е била територията и. Този сайт е направен от патриоти. И още нещо - бъди малко по емоционален, и чети по-вече

1948 е възобновена Израелска държава, която е съществувала хилядолетия преди това. Нещо повече, местността по времето на Исус се е наричала Палестина, и е била населена с евреи. Няма такова нещо като палестинска земя.

Ето велик пример, как една малка държава може да си отстои националните интереси, без да гъзолизничи велики задници! Дано да имаме и ние в близко бъдеще поне малко подобие на Нетаняху, Меир, Бегин и т.н.

Не пиши глупости! Ако не беше подкрепата на Щатите, т,е, на американските евреи, които управляват там, до сега Израел да е изтрита от лицета на Земята. С това си поведение, нищо чудно и до там да я докарат скоро!

Глупости на търкалета. Израел съществува, защото Бог го е отредил. Америка благоденства защото подържа Израел и в/у нея се изпълнява Божието слово "Който благослови Аврам ще бъде благословен, който го проклина ще бъде проклет". А ти къде стоиш?

Изявлението на Оланд е премерено и добре формулирано. Но зад хубавите думи се крие друг смисъл. ПС. Създаването на палестинска държава на територията на днешен Израел ще бъде контрапродуктивно и онези, които стоят зад този проект го знаят много добре. Защото целта не е нито интересът на палестинците, нито този на Израел, а там да има огнище на напрежение, в изпълнение на плана на глобалистите за превръщане на Йерусалим в столица на Новио Св. Ред (което може и да не дочака своето осъществяване за което Натаняху намеква). Пред 1-2 месеца по ютюб имаше изказване на един израелски учен (политолог или нещо подобно), който предложи палестинският въпрос да бъде решен (както и тежкото положение в ивицата Газжа), като на палестинците се даде земя за палестинска държава на Синайския п-ов, който е една безлюдна в поголямата си част територия. И ето тук е заровено кучето. Защото арабите, ако са заинтересувани за доброто на своите палестински братя и за мира в региона, би трябвало да подкрепят това предложение като най-смислено и осъществимо. Но... проблемът е не решаване на палестинския въпрос, а...позицията на арабите отнасяща се до съществуването на Израел! Накрая може да се окаже, че всичко върви в посока сбъдване на библейските писания и битката при Мегидо да стане реалност.