Горанов към ВСС: Няма пари за по-високи заплати

Няма пари за увеличение на заплатите в съдебната власт, каквото иска Висшият съдебен съвет, заяви финансовият министър Владислав Горанов след спор с кадровиците

Обратно в новината

Коментари - Горанов към ВСС: Няма пари за по-високи заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Решението е в открито правосъдие! Всяк дело да е достъпно за публиката, за да ви видим мръсното бельо, съдии корумпирани и некадърни!

Т.нар. магистрати в България е време да разберат, че с корупцията си и с невежеството си, взети заедно, изработват толкова заплати. Когато праовсъдието ни заработи като правосъдие, обществото ще има повече пари за по-големи заплати. От правосъдието пряко зависи развитието на икономиката ни. Милион и половина българи са в чужбина и вместо да плащат данъци в България, ги плащат в други държави, които им осигуряват по-добри условия за това. Съдебната система осигурява условията за бизнес и просперитета на една държава! Селското ни стопанство не развива добре овощарство, защото се крадат плодовете, а съдиите не осъждат краджците. Изброявам по подобие: зеленчукопроизводство, свободно животновъдство, туризъм (всичко, което ен е охранявано за един ден, се краде), стотици производства (затварят поради кражби и вандалства). Престъпниците са на свобода, понеже все няма доказателства. А доказателствата през това време действат по бял ден - престъпленията вървят като по конвейр. За това са ви ниски заплатите, магистрати! Не заради Горанов. росто толкова сте заработили, а и народа сте оставили в бедствие.

Да се намалят депутатските заплати. Да се прекъснат лекарските далавери между частни практики и болници. Да се преразгледат телковите решения, защото повечето са платени. Да се ревизират митниците и да си вземе държавата дела. Да се намали административния апарат на държавата. Да спрат да крадат чиновниците, кметовете, и всички останали, защото ще си закрием държавата!

Къде по света има бързо правосъдие и пришпорване от министри за бързи решения по сложнии в огромен обем по количество като казуса КТБ с милиони вложители и доста държавни фирми! Решението трябва да бъде правилно,а не прибързано!Трябва да иска това!Правилно и справедливо!А министъра на правосъдието е гола вода от хранилката на фондация,без да е в част с практиката и проблемите!

Къде по света има магистрати, които влачат делата с години като агнешки черва? Ето там почват всички свестни хора да им напомнят, че се бавят. Отговорих ли ти пределно ясно на въпорса, макар по замисъл да си го изтипосал като риторичен?

Магистрати?!? Български при това?!? Има ли такова животно??? И,ако има,то как изглежда??? И не на последно място,каква полза има от него???

"по закон заплатите в съдебната система трябва да се актуализират",а по закон трябва ли да има гнили ябълки ?

Да се приеме закон с който се намалят заплатите на половина в цялата съдебна система. Така и така нищо не вършат и са корумпирани до козирката.

от първите дни младши съдия и прокурор с два пъти по-голяма заплата от средната в бюджетната сфера-ГОЛЯ МА ГРЕШКА.ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБРАНТО на нас ни трябват хора които да произ веждат стоки и народа да живее добре

виж какво, господин Горанов на тези и 5 лева заплата да им дадеш пак са им много .те достатъчно си взимат, и Ти знаеш от къде. ако пък са недоволни прати ги при мен в строителството , да речем за месец ,да ми носят вар и тухли.бъди сигурен, че ще се съгласят на каквато и да е заплата, само за да не дойдат пак при мен

на ставийски и те ти бонус,а забравих изцапан е с кръвта на сиромаси

Нямало пари за по-високи заплати !!!!!!!! А за техните заплати имаше и тази година по 250 лв отгоре и по-миналата по 356 лв... Ама за другите НЯМА !!!!!!! Не мислите ли, че в тази сбъркана държава нещата се обърнаха наопаки - вместо политиците да служат на държавата, то цялата държава и народът й служи на политиците !!!!!!!!!

днес слушах единмагистрат каза че са бедни и затова са корумпирани,много им са малки заплатите,та да им дам моята пенсия от 193,58лв.

Абе тази прогнила съдебна система нали щяха да я подменят с нови хора, какво стана. Не само че не ги изритаха на улицата да видят как живеят безработните ами и заплати искат да си вдигат, като че ли са им малки. Вземат точно 20 пъти повече от мен и реват за още. И минималната заплата им е много, защото те си докарват от делата достатъчно пари. Всяко дело е корумпирано. Ако питате мене, по добре е да бъде ликвидирана тази съдебна система и да започне да се мисли за изграждането на нова, с нови хора, нов морал и нови закони.

Даже е бил много мек. С какво право накрая на годината си дават бонуси от нереализирани пари от техния бюджет ? Защо тези пари да не отиват за изплащане на осъдилите в Страсбург българи , пострадали от забавяне на съдебни дела ?!

Съдът не извършва услуги. Съдът ПРАВОРАЗДАВА. Мина времето за правното ОБСЛУЖВАНЕ на населението. беше преди 1989 г.

Егате наглоста , никаква не я вършат а искат увеличение на заплатите . Писна ни от тези мързеливци -полиция , прокуратура , съд . Само за парички плачат , колкото и да им се даде все малко им се струват . Те само с превилегиите ще си изхранят семействата. То не беше тринадесетта заплата , не беше пари за дрехи ще кажеш че само от модни къщи трябва да си ги купуват , здравни осигуровки не плащат и още има . Тези търтей поне малко срама да имат, но явно са ги оперирали и те не знаят какво е срам и неудобство .

"Само законът ще ни даде свобода". И ТОЙ ЩЕ ВКАРА ВСИЧКИ КРАДЦИ на простия в затвора.Там поне, няма да ИМ ЧУПЯТ ГЛАВИТЕ,което идва гербаджии!

1. Защо никъде не е написано колко им е средната работна заплата на "магистратите' ...които искат "увеличение"..т.е. - от колко на колко искат ??? Да не би- от 1500 на 1800 или 2000 лева ???? 2.Защо искат пари точно ония - които са най-критикуваните и на опашката по реформи... а по КОРУПЦИЯ - начело ????? Не е ли нагло?????????????? 3. КАКВА Е РОЛЯТА ВСЪЩНОСТ НА ПРАВОСЪДНИЯ МИНИСТЪР - СЛЕД КАТО СЕ СМЯТА , ЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО В БЪЛГАРИЯ ОТ НЕЗАВИСИМА ИНСТИТУЦИЯ .... НЕЗАВИСМИА , НЕЗАВИСИМА ..НО МАЙ-САМО НА ХАРТИЯ , СЛЕД КАТО ОТ МИНИСТРИТЕ /СМЯТАЙ ПОЛИТИЦИТЕ И ПАРТИИТЕ../ СИ ТЪРСЯТ ЗАПЛАТИТЕ ...>???????????????? И пак всичко опира да политиците.... Хем дават ..хем не на всички ...Хем едни за независими ..хем не са ... Когато трябва да осъдят някого на всоя воля и ОТГОВОРНОСТ - СА НЕЗАВИСИМИ... А ИНАЧЕ - И ХЛЯБА И РАБОТАТА ИМ- ЗАВИСЯТ ВИНАГИ И САМО ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ... Накрая най-важния въпрос - не е ли време да се направи наистина Правосъдната Сситема - една независима институция... Като се махне това измислено министерство .. а Цялата правна система се ръководи от някакъв Висш Съдебен Съвет- КОЙТО ДА Е ИЗБИРАН МАНДАТНО И ПРЯКО ОТ НАРОДА ..МАЙ НЕЩО ТАКОВА ИМА В САЩ ..?????????????????

Аз си взех милиардите.А вие ще го духате и не сам вие целия материял.

и фабрикантите си взеха милиардите и няма да разршът да се вдигнат заплатите!

Магистратите са само едни изпълнители на закона за това че няма осъден не ги винете. Виновни са тези които правят законите т.е ДУпетатите. Тези двуличници дупетатите правят законите такива че да може да няма осъдени престъпници пък после съда им бил виновен.

Айде,бе!Не думай.Те и митничарите са само изпълнители...Ама само как изпълняват,та се късат...

Едно кънкьорче катастрофира и отне живота на човек, а друг направи инвалид за цял живот и то пиян, а справедливите магистрати го наградиха с условна присъда. Това ли повелява закона?

Не е така ,ВИНОВНИ са тези които събират ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ,дознателските ОРГАНИ,защото като няма истински доказателствен материял никой прокурор няма да предяви обвинения...а пък да не говорим някой съдия да го осъди!!!Така че там е заровено кучето ...кажете го на Боко тиквата...не че той не го знае!!!!Ха наздраве сега!!!!!!

Да, да! Как ли пък не?! Съдиите изобщо са чисти като сълзици?! Ето в поста над тебе споменават за едно дело, което беше решено без доказателства ли? Хайде без да се лъжем! Съдиите са боклук, поне 2/3 от тях, а останалата 1/3 не оцелява сред боклука.

Повече пари се дават за повече и по-добре свършена работа! За съжаление резултатите на съдиите са далече от това! Та нали благодарение на липсата на наказание се разврати българския народ и никой не го е страх от съд или полиция! Плащаш и си на свобода! За какво да им дава държавата пари когато те си ги взимат сами от хората!

Да ги ожалиш горките! Пенсионират се с по 20 заплати накуп, взимат високи пенсии, отделно заработват от цялата мафиотска система и пак недоволни! Ами да отидат и да работят в болница с 2 специалности или в бърза помощ за 800-850 лв!

Я ги глдай тези...Един мафиот няма вкаран в затвора, тия си искат увеличение на заплатите!!! Не стига че взимат рушвети от виновни подсъдими, ами имат и наглоста да искат повече пари от бюджета!!!! Ако работеше съда, това щеше да е нормално да искат такова нещо. Съда обаче не работи от 1989та копгато хунтата от Руското посолство + Луанов ни спретнаха мафиотски промени в следващите 25 години!!!

роSerкo ти изпрува, като гер баджийското ако на тъпия, но за кратко.

Ха сега да ви видя, магистрати. Като магистрати ли ще разгледате противоконституционното гласуване вчера или ще го разгледате, като магистралки пред Боко!

Сайдеров, ти ли си бре?

Съдебната власт първо да обърне внимание на това каква услуга предлага на гражданите и после да има наглостта да иска повече пари.Защо никой не коментира привилегиите,които са им уредени-имат 2% клас върху заплатата си,взимат 20 заплати при пенсиониране,имат пари за дрехи и т.н.!!!!Срамота

Ха ха - алчните магистрати не успяха да се доредят до парите от мутрите и турците ! Че те друго очаквали ли са - нали от тези 16 млрд. трябва да останат най-много за борисов, после за местан, после за раданчо и за първанката ! Е къде в тази схема се вписват съдиите - те ще ги вземат после, когато и борисов, и местан, и раданчо и първанчо им се наложи да обясняват защо ни превърнаха в роби на банките ! Такъв е кръговрата - крадат ги от народа, после дават процент на съдиите, а ние да сме живи и здрави да ги хрантутим !

няма мангизи за вази гиди хаѝлази с хаѝлази

Не съм за увеличение на заплатите на тея - да мрат от глад дано! Обаче умрях от смях като се сетя, че вчера гласуваха 16 млрд. лева заем а днеска владо горанов ходи да обяснява, че пари нямало! Разпределени са вече по престъпни групировки май!

Смешното е ,че след всичките приказки още има хора,които не са разбрали,че това не са 16 милиарда за харчене,ей така...Даже не е смешно,ами тъжно...Невероятно малоумие...Парите са за самолети и ракети.Що не слушате Перхидролчо.Нали ви каза?

Браво Владо, само така , те и така достатъчно си изкарват под масата от подкупи

С прекалено голямо самочувствие се държи този млад мъж. Обидно към една уважавана институция. Не му прилича.

Съдебната ни система - "уважавана институция"!? Шегуваш ли се - как може да е такава при 6% одобрение? И особено като съдим за работата и по резултатите!

Каква наглост от страна на ВСС. Малко или много , а то не е малко в края на месеца те си вземат заплатите. Наясно ли са те , как оцелява бизнеса, та да им плаща и увеличение.

като си в бизнеса се оправяй - ако не - фалирай.

okvas@dir.bg

От управлението на простия и министъра му диянкуф.

Умнико, ти какво работиш, че се изказваш така за тези който хранят цялата държава, а именно бизнеса. Кой внася данъци и осигуровки от които държавните служители, съдии, депутати и тн. си получават заплатите и увеличенията? Помисли с празната си тиква преди да говориш.

Ти си умен, като простия другар Бе.

Кой ритна стареца на магистралата?Кой оскуба германската стюардеса?Кой целеше белгийските келнери с кюфетета?Кой обиждаше журналистите?Кой скъса униформата на полицая? Кой оплю френската дипломатка? Кой шпионира в полза на Москва?Кой си заведе шайката на варадеро с пари от сараите? Съдииите , заплати искате а защо присъди няма?

Не си правилно ориентиран - нещо ти хлопа в главата.

среден пръст

Защо искат разрешение от финансовия министър, след като са независима институция??? ..ето защо са "зависима"!

Нека да уточня, магистратските заплати не са 2000-3000 лв., а са 3000-5000 лева. Получават пари за дрехи, бонуси за Коледа, не работят поради съдебни ваканции по 3-4 месеца в годината. При пенсиониране вземат по 20 брутни заплати. Но и това им е малко на тези наглеци!

Магистратсата заплата 65%от тази на депутат,но и едните и другите не живеят от нея.Но магистратите не са прости, като депутатите на тъпия Тиквун.

Не си прав колега! Нито за магистратските заплати, нито за простотията на депутатите на "Тиквун" (цитирам твоя изказ). Единствено си прав за това, че и едните, и другите не разчитат на заплатата си за охолния начин на живот, който водят. Разбирам, че изпитваш "сантимен" към Борисов ("Тиквун"), но моето скромно мнение е, че простотията в българския парламент е масово явление, не само при депутати от ГЕРБ. Неадекватни и елементарни същества - "депутати" се забелязват във всички парламентарно представени партии, но и във всяка от тях има и свестни хора. Не можем да слагаме всички под общ знаменател. Хайде, бъди здрав! Продължавай да дерзаеш, виждам че си доста активен във форума. :)

Вземат по 2 ззаплати за дрехи. Сигурно е.

Но за калпави магистрали ще има, нали?

Късогледи политици. Как може да откажете на съдиите? Нали скоро ще сте тяхни клиенти. Нали Цецо го мъкнат по съдилищата точно за да ви покажат че са по-силни от вас.

И Крадецо и Тиквун ще отидат в затвора,за нещастие навън ще останат много други гнусни комунисти!

Българския народ се дели на 3 части- бивши политици ,сегашни политици и бъдещи политици!

Ами така е, браво че им забранява. Магистратите да лапат още повече пари, а бедния човечец безработен на хляб и лук вкъщи. Това честно ли е? Как нямат срама тия матистрати и съдебните да искат увеличение на заплати? А 2 милиона българи в провинцията как карат на 340 лв? А другите 2 млн безработни?

Това е все едно давам пример...1000 човека имали по 1 овца....10 човека имат по 100 овце. Средно,значи имат по 50 овце. Е НЕ МОЖЕ ТАКА !!!

магистрати в провинцията няма ли - а че не си от тях се сърди на себе си.

Гадни копелета са от ГЕРБ. Взеха заем за да го откраднат. Дрогаре, на въоръжена борба за да докараме дрогарката Мая. Тя ще НАПЕЧАТИ МНОГО ПАРИ и ВСИЧКИ ЩЕ СТАНЕМ МИЛЬОНЕРИ, каквито бехме при догаря Виденов!

Няма пари за увеличение на заплатите в съдебната власт,но за депутатите имаще.Другари гербаджии,подлоги на простия тиквокомунист, Вие ще отгладувате голямото крадене което идва.

До всички мизерници които лаят срещи садебната система: 1/ ами да сте учили мои птички гургулички и да сте станали съдий 2. Министера трябва да учеличи заплатите на трите основни ядра на които се базира живота в българия" А/ военни Б/ адвокати и прочие 3/ хлебопроизводители защото без насъщния няма да ни има като хора и живи сащества. И престанете да се поддигравате на съдебната система. Ако беше в комунизма щях да ви командировам всички на ексурзия в Белене , остров Болшевик или Курило.

"съдий"-ох боже, да ти имам правописа..няма и да чета по-нататък..и военните и юристите сте един дол дренки...

Абе,кавал неграмотен,как не можа поне едно изречение да напишеш без граматическа или логична грешка? Налудничавото съдържание не си заслужава да се коментира.

В Бг няма военни,има ОВЕННИ.

Ех, че не те вземат запас, па да те пратят в мойта рота, па ще видиш и ОВЕННИ и овни...

Бивш военен, бивш полицай и бивш негър няма дудук такъв. Личи си, че когато е раздаван акъл ти си бил дежурен!

Ето за такива" бетонни" глави става въпрос ,дето цял живот не са дали нищо на тази държава а само са цоцали. Добре, че си изядохте сами властта защото иначе едва ли щеше да стане нещо в БГ - досега щяхме да гледаме руските елктрони , москвичи , жигулета - от които "по-хубави няма".

Ти нали сега даваш на държавата, та ще цоцащ дедовия му...

колко още искат бе-не се наядоха...не стига че никаква не я вършат..всички престъпници оправдани..да си карат с това ,което те им бутат,а не да искат от бюджета и от нашите пари,защото към обществото нямат никакъв принос..

пари се дават за сваршена работа!!!Tези не заслужaват и стотинка,да си ги тарсат от групировките ,които подкрепят..срам ме е от докладите ,че корупция цари в техните среди..сега пак и пари на това отгоре-HE!!!

Не така, г-н Горанов! Не сте прав, вЕрвайте! Ако ли не, питайте Краси Черния, той познава всички от ВСС, той знае всичко..Или пък др. Местан ли беше, Павел ли беше, защото без неговото съгласие, нищо не се случва в Съдебната система?! Да не забравим и сарая, разбира се?! Та да си дойдем на думата, де. Имайте милост! Нали тези другари или господа (все тая) от ВСС, и те имат семейства, имат и достигнат(задължителен или препоръчителен!) висок стандарт, те не могат така с тези никакви заплати, разберете го! Идва Осми март, необходимо е да се правят подаръци-вкъщи и извън вкъщи, сещате се нали? После идва Великден Християнските празници! И задължително следва да се отиде някъде по онези острови, екзотични ли бяха, как ги назоваваха, а там цените отдавна не са комунистически, нали? Ами за Коледа, в онези студове, как си представяте, че отрудените и уморени от тежкия труд заседания, работа с лаптопа, напрежение, а на всичко отгоре, в светлината на прожекторите, че и на журналисти да отговарятТа думата беше за Коледа, де! При толкова оферти, коя да избереш? И вместо, както се полага, спокойно да изберат най-подходящата(без значение на цената) вие ги затруднявате да избират по-скромнитеНе бива така, моля ви! Че колко са тези 12% или 24 милиона?! Това е едно нищо. Я вижте, цели три години не са актуализиране на заплатите на магистратите! Не може така, не е хубаво! А пенсионерите кучета ги яли! Те нямат разходи, да не говорим за представителност! На тях има трябва половин хляб, едно кисело мляко, малко сирене и лучецНяма лачени патъци, няма костюми Версаче, няма мерцедеси с метреси, няма златни колиета, пръстени, ланци и гривниизобщо няма лукс, а и защо им е, особено на тези от провинцията, нали? Та помислете сериозно, г-н Горанов! Не се превръщайте във втори д-р Москов! Или да има повече такива личности, разбира се! АМИН!

Ако магистратите разчитаха на заплатите си, то нямаше да има кандидати да учат право! Поне на 80% от тях хонорарите, които вземат под масата са ПЕТ цифрени суми!!! Защо трябва да се правят на ощипани?!

Нека се спази закона. Нека се актуализират заплатите им, но под актуализация не винаги следва да се разбира покачване, ако ме разбирате правилно...

Ама може ли тези хрантутници с по 2000-3000 лева заплати и нагоре да ламтят за още.За сметка на кого?Безобразие на фона живота в България.УЖАС!!!!!

Браво на министър Горанов,дано обаче не отстъпи от думата си .Доволни сме от решението спрямо съда!Вместо да се засрамят и да си вземат поука, да се поправят,те искат още, на фона на ширналата се беднотия и безработица ,която тресе цяла България!

Това ,както винаги е ,за пред хората. Нали и Бойко ги плашеше 2010 г.,и накрая си взеха БОНУСИТЕ ,ТА И 13,14,15,16,....1020 ЗАПЛАТИ...

Тъпи гербаджиИ, държавата е пред финансов колапс, благадарение на управлението на простия и братовчедите му от БКП.Скоро ще има тояги, а и други.... Ще трошим прости тикви!