Кабинетът вече е похарчил 66% от годишната си издръжка

За първите 6 месеца на годината Министерският съвет е похарчил 66% от годишната си издръжка, отпусната от парламента по бюджет 2011 г., става ясно от отчета на приходите и разходите, публикуван на сайта на правителството.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът вече е похарчил 66% от годишната си издръжка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В крач на август месец ще са минали ТОЧНО 66,66% от годината. Т.е. министерски съвет е употребил предвидената си издръжка ДО СТОТНА точно. Що за НИКАКВА новина е това? Все едно да напишете - работници си получиха 100% от заплатата на първо до десето число...То пък било така по трудов договор.

Да, ама тия пари са похарчени предсрочно - до края на юли!!! Т.е., харченето минава с точно 8,33 процентни пункта напред!!! А пък събираемостта за полугодието е 45,83%. Точно с 8,33 процентни пункта назад!!! Това е истината, а ти написа нещо като нищо. Точно какъвто вероятно си в живота.

Ти прочете ли внимателно до кога са похарчени парите? Отговорът е - до края на юни. А можеш ли да си оправиш кривите сметки? Съмнявам се! А ако си на трудов договор - наложително е да ти предстои уволнение. Нищо, в ГЕРБ има незаети места за щатни клакьори.

Абе каква готина снимка са направили на "наглите".

До края на годината има още време. ГЕРБ се справят на този етап много добре, тъй че и да ги критикуват и да не ги критикуват, те са на власт и те ще си останат!

Интересно от къде се взе тази информация по това време.

"...става ясно от отчета на приходите и разходите, публикуван на сайта на правителството." - цитат от началото на дописката. Просто трябва да се чете. А ако отвориш и страницата ще можеш да се запознаеш и в детайли. Не се стеснявай, просто чети... И не търси под вола теле.

Още е рано за критики, все пак се очакват нови европейски средства да постъпят в страната ни, а и разходите са инвестиции, които ще бъдат възвърнати многократно!

Европейските средства, които ще постъпят в страната ни, не са за издръжка на правителството и местната власт. Централната и местната администрация се издържат от данъци и такси, които плащаме ние. Парите за развитие на инфраструктура са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за всяка държава, но това са инвестиции с... Фриволно ще ги нарека с "ниска ликвидност". Или, ако до моето село Сусурлево направят магистрала, то не може да се очаква, че там ще построят завод за "плазми". В най-добрия случай ще си пътувам с кеф и ще гледам да спретна нещата за селски туризъм. Аз съм за "магистралите", но те са "необходимо, но не достатъчно условие", в общия случай инвестиция с дългосрочна възвръщаемост, а кризата е сега и тук.

Още е рано за критики, все пак се очакват нови европейски средства да постъпят в страната ни, а и разходите са инвестиции, които ще бъдат възвърнати многократно!

До края на годината има още време, мисля, че Герб се справят на този етап добре.

Анализи се правят след края на годината, ГЕРБ работят и не виждам за какво се оплаквает.Слушайте какво говори Брюксел, не костовците и станишевците, които е ясно, че само ще хвърлят кал по ГЕРБ!

Най.мъ кефи заю Станишку кога на власт и има избори де ги губи.Тогава неудържим у харчене....той губи ли,след него потоп...това се казва комунист...аз бая го уважавам тоя предан чекист...с него наща партия няма да остана длъжница на никого

Станишко никога не е бил в БКП. Докато Цоко и Боко още не са си върнали партийните книжки.

Ти на мен не ги разправяй...аз знам кой къф е бил...тая партия ми бащения ве...тя ма отгледа

Когато няма пари за децата,за възрастните хора,за болните,за образование,Бойко мафиота и престъпниците около него си харчат като за световно,ама харчат от нашите пари,а ние умираме от липса на възможност да се ледуваме,някои пък умират просто от глад.

Искам нащи да додат на власт да видите ко е то харчене. Кога комунист харчи,банката фалира.А тия дори да харчат не могат кът нас. Ши ми ходят с колелета на работа.Баси идиотите ГЕРБ-ере.Нащи ако бяха със самолети щяха да фърчат от единия край на Софето да другия...щот нащи пичове

Абсолютно съм съгласна с "Прахосници" - това са фактите, но хората не ги знаят, защото получават само "необходимата" информация. Само за този мандат е рязал ББ около 2000 лентички, което значи 400 дни от близо 800 в управление да прави само това. Елементарно е да се сетиш, че няма как да изградиш обекти за това време, че и лентички да им срежеш. По никой начин това не са негови инвестиции... въпросът е като не са, за какво и къде отиват парите на държавата?!

Батчет,ти от нащи ли ва...не тъ зная или ти тука под прикритие...обаждай на мене...аз и ти-едно

Спортната зала е с намалена цена 20 х.лв. защото са съкратени местата, а рязането на лентички струва на данъкоплатеца много- многобройна охрана и свита , гориво, загубено време за по ценна дейност.

Всичко е предвидено,две трети от парите за половин година.Само така с много харчене ще преборим кризата.

12 милиона за майкрософт всяка година во веки веков??? Аферим! при все че вече са собственици на лицензите!

За капак те не и заложени в бюджета. Ето на това му викам "финансов гений":)

накрая ще излезе, че правителството, което най-много харчи ще бъде именно на прословутия със своята пестеливост Бойко Борисов. Все пак човекът прави невъзможни упражнения да намали една сделка с милиони при ЕДНАКВИ параметри на изпълнение - примери много - спортната зала (намали цената й с 20 млн. лв за същото задание?! е ли е възможно това?); магистрала Люлин - толкова евтина, че накрая трябваше да се дотира цената с близо 80 млн. лв.?!

Едно време 40 години подред излизаха партизани от шумата, сега вече 20 години излизат от шумата репресирани! Куче влачи камион! И всичко това се плаща от данъкопалтците! Като са репресирани да осъдят този, който ги е репресирал, а не мен, моето семейство, близки и приятели да им плащат за измислени репресии!

Ако тези 12 милиона бяха дадени за интеграция на системи с отжорен код в тъпата администрация, те щяха да стигнат сигурно за цялата администрация :)

Защо не въведете Линукс?Правителствот в Германия не плаща на Майкрософт нищол

Заради комисионните... . А трябва и малко мислене, но това не е на мода.

Всичко е шоу, за което шоу са ни доста скъпички билетите. А така са си объркали ролите държавата и мафията, че не е ясно кой е положителния герой в щоуто и дали има такъв. Дано скоро има нова постановка ч тая я играят 20 години.

Това не е шоу приятелю, ами трагикомична Балканска сапунка с главни действащи лица в последните 2 години Дон Бойко Борлеоне и Брат Дянков Пит. Ние сме само статисти във филма наречен "АБойковизми сега "

Всичко от ден на ден се скапва. До къде ли може още да стигнат нещата

Дай боже отново тройната коалиция на тея всичките плюещите тука,че тоя път и циганите ще са на хорото.Това заслужавате!

И ще бъде ... Тези се упражняват на тема бизнес ...

браво нека си харчат хайванчетата та нали за тва сме ги избирали ква полза иначе хахахаха

В същност 66% е равно на 2/3 от бюджета.Изхарчени са за 1/2 от времето.Справка 2/3>1/2,а това е нов и значителен успех на великият икономист Дянков.Не споменавам г-н Борисов,защото лентичките той сам си ги купува.

Относно ниската събираемост на предвидените в закона за бюджета приходи тя бе прогнозирана от икономическите експерти на всички парламентарно представени партии + НДСВ. Само финансовият гуро Дянков отказа да приеме факта, че неговите библейски икономически пророчества са неосъществими. И един риторичен въпрос в добавка Щом бюджета на МС е толкова изпълним, каво остава да очакваме за Държавния бюджет? Ами пакта за стабилност предложен от Българския Брат Пит?

Фандъкова-аз не съм от Сф ,но от теб само изхвърляния чувам и чета -май си достойна наследница на Боко тиквата.

E? Светна ли лампичката и на най-заблудените вече, какво представлява това правителство? Едно нищо. Откъм работа и правилна политика. Обаче откъм харчене - равни нямат. Това фискален резерв, това НЗОК, осигурилни фондове... всичко опоскаха. За пенсионерите няма - да мрат, но милиони за ремонти на НС, почивните им станции и апартаменти има. За безогледните авиотранспортни разход/ки за величественият премиер има. Мислете с главите си, когато гласувате! Все пак можете да мислите, не всички са като Б.Б.

Ако имаха такава лампичка,нямаше да докарат това грандоманско правителство на власт.

Хей,красавци какво ще правите до края на годината,а?или се надявяте да ви гласуват поредния вод на доверие".

нека ники младенов да даде едни 100 000 лв,какъвто бил наемът на евксиноград,за да се подпомогне поне тази резиденция...наглеци *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

фалконът тука,Фалконът там.За сватба,за парадче,за лентичка,за поредния цирк.А по пътя "лети" кортежа към летището,за да посрещне божеството. А БЕШЕ ВРЕМЕ,КОГАТО ЛЪЖЕШЕ,ЧЕ И КАФЕТО В МИНИСТЕРСТВАТА ЩЕ СИ КУПУВАТ С ЛИЧНИ ПАРИ.

Това е реалността. Огромна грешка на онези, които избраха Б.Б. и ГЕРБ. Дано най-сетне са го осъзнали...

E, стандарта си е стандарт - открива оня ден нашия човек спортно събитие в новата спортна зала в София, два часа по-късно - на сватба във Варна, предполагам надвечер може цялата сватба да са скочили до Правец - малко голфче, безплатно хотелче при стар приятел... Така сме ние, шейховете.

Тея явно имат някаква информация какво ще става по света и у нас и затова крадат верно като за последно.

Важното е, че оженихме Николайчо. А относно бюджета.....след нас и потоп. Наздраве!

закон за репресираните...Новите активни борци.Само при нас всичко тече, но не се променя.

Браво, след като един бюджет на МС не можем да вържем, какво остава за държавния?!

Ако е вярно, че при законов минимум от 5,3 млрд. лв. са налични само 3,8 млрд. лв., тогава може спокойно да закриваме държавата

Браво, голем напредък, лани 2010 за първото шестмесечие събираемостта беше - 17%. Страшни промени и естествено страхотни резултати. Като, че ли някой каза -" За бога братя не плащайте" - и вкупом всички го послушаха.

Който за квото е учил.Вие балъци по цял ден като киснете в форумите да плюете наляво и дясно,как очаквате да ви се подобри живота.Нискообразовано,чалгарско племе,вечно недоволно и обвиняващо всеки и всичко друго освен себе си,за мизерния си начин на живот.

Фактът, че и ти си тук и коментираш те поставя в същото племе.

За съжаление наистина съм от племето,за щастие съм по-добре образован и се разграничавам от мнението му.

Аха а не балъците си играят тенис, футбол и правят грънци докат им донесат поредния рушвет

Може да си учил за началник, но възпитание нямаш никакво. Що за поведение?! Всеки, който желае може да си каже свободно мнението, за всичко, особено когато става въпрос за държавната управа и как харчи нашите пари. Който има само да ругае другите хора, по-добре да не се включва. Така че, не бъди съдник, драги.

Ще пратя детето си да учи за пожарникар,па може министър да стане.ККК ти си смешен,момче.

"Нискообразовано,чалгарско племе,вечно недоволно и обвиняващо всеки и всичко друго освен себе си,за мизерния си начин на живот. "-добра характеристика на управлението..

Ти направи каквото можеш-разболей се,а ние ще видиим после!Боже,колко много глупости в този народ!От къде да дойдат тези умни ръководители,от луната ли!

И това бил големия кадър на световната банка ДЯВКОВ който не може да си предвиди бюджета но ще прави ремонти по морето и сватби..Хитреци нямат срам и от господ!

Имате впредвид "Световно неизвестния Дявков"

Ами като са изтекли лицензите, няма да минавате на нова система, а ще си ползвате вече платената стара операционна система. Да ама тогава няма да има комисионни май ? И как така не сте предвидили 12 милиона лева???. В криза сме "другари" комунисти от ГЕРБ. Сигурно утре и колите си ще смените за 120 милиона щото им е изтекъл лизинга !!!

Е това е наследство от Хари Потър - по негово време правитеството сключи супер изгодна сделка при която софтуерът беше нает, вместо да бъде купен и то на по-висока цена. А това, че раходът не е предвиден, показва колко е капацитета на управляващите - те не могат да си оправят собствения двор, а тръгнали да оправят държавата.

Не е така. Хари Потър за разлика от Калчев подписа договор за 3г. където на края ставаш собственик на най-новите лицензи (тази година юни изтекоха 3те години). Сега могат да си ползват Win7+Office2010 бозите ако щат и милиард години напред без да плащат. Ама дали няма да врътнат сега някоя далаверка? Освен ако тихомълком вече не са :)

Бойко пита ли ме мен като се разболея / ето това е непредвиден разход/, коой ми плаща лечението и откъде взимам пари. Дайте само да внасяме в бюджета, за да има те какво да харчат. Безкрайно време е да се надигнем и да се се забрани държавна субсидия за партии и партиики. Масово в надпреварата за кметове се пишат лумпени, които си признават, че го правят само с цел да "гушнат паричките". В 7000 град - 24 кандидати. В парламента също-и 100 депутата са много. В пленарна зала постоятто има-няма 50-60 човека. Защо да храним богатите лентяй, а ние да скъсваме задниците по 12-14 часа за по 500лв на месец

Какво значи "непредвиден разход" - не са знаели кога изтичат лицензите на софтуера ли???

странни са тези лицензи дето изтичат след време... и закщо алтернативата за преминаване към "отворен код" ги плаши толкова, след като германската федерална администрация вече е направила тази стъпка?

За тая работа се иска "пипе"! А иначе с М$ е много удобно - следваш и логиката им (цит.) "потребителя е простак"(край цит.) и всичко е просто съвършенно - плащаш комисионни, има и за теб... . При open source от къде ще ти идват комисионните?! Германците не ги гледай, те са "друг свят".

И аз това се запитах. Ако не могат да си предвидят тоя прост разход, как ли "предвиждат" целия държавен бюджет?! Бог да пази България!

ми нали затова са избрани- да харчат. Вие да не искате да бачкат без да товарят хазната, няма такива да бачкат на ползу роду... Има ги, но само преди избори.

"Който си го може, го може". Харчат на поразия, като за последно-дай боже.

Кой прокурор ще посмее да ги пипне?Но няма страшно-ще вземат от парите на здравната каса, от парите за пенсии и т.н.И тия са като ония,че и да крадат не могат,щото са полуграмотни.

Чували ли сте за него? Ама там няма рушвет!

Абе тия са за прокурор бе! "Тъй като парите не бяха предвидени предварително, бюджетът на МС трябваше да бъде актуализиран - в противен случай чиновниците или трябваше да минат на софтуер със свободен код, или да спрат работа. ". 1) Защо ли пари не са предвидени в бюджета след като се знае отдавна колко пари струва договора. 2) Текущият им договор ги прави СОБСТВЕНИЦИ на лицензите, понеже не са под наем вече, така че ако не им плащате повече нищо не става - просто си ползвате Win7+Office2010 до края на дните си. А и защо след като чиновниците намаляват с 10% всъщност купувате пак толкова лиценци (че и повече)? Май криза няма само за MS и MC! 3) Тази година им изтече договора и вече правителството е собственик на лицензите. Нали не смятате пак да ги храните?

Какво значи - непредвидени разходи? Някой пак не си е свършил работата както трябва. Би трябвало да знаят, че предстои плащане по изтичащи лицензи. Друг е въпроса,че половината свят мина на системи с отворен код.

това е първият кабинет, който със сигурност може да донесе полза на народа, като нищо не прави-само заплатите им ще плащаме