Русия и Швейцария - любовна история върху петрол и пари

От 90-те години, на бреговете на Женевското езеро започнаха да се създават компании, които да продават богатството на бившия СССР на международните пазари.

Обратно в новината

Коментари - Русия и Швейцария - любовна история върху петрол и пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво излиза, че хитрягите си правят бизнеса с руснаците. На глупавите им забраняват. И който си играе играта с руснаците печели добре. А който играе с американците, прогресивно обеднява. България е жив пример за това.

новина. Всичко написано е валидно за много страни в света, които търгуват навсякъде, и в Швейцария. Но има нещо важно , ненаписано в тази статия, всички оцелели издънки на царското семейство напускат Русия в навечерието на 1917г. и се заселват в Швейцария. С техните добри връзки в европейските дворове и доброто им образование още тогава са се определили като успешни бизнесмени. Техните издънки, четвърто поколение швейцарци са руснаци само по име.

Много обичам дългите, безкористни и написани с чисто сърце статии. Нема тука пропаганда, само чисти като сълзи истини. Хайл ЕС!

Ум робува,ум царува,ум патки пасе!У нас патки пасе и чака далаверка и някой да ни оправи.

Че то цялата Швейцария живее предимно от " далаверки"

ами както ти каза паисий- те вече са ги хванали и изнасят пшеница. по ме интересува ние българите какво да хванем- к-ура на меркел? тя пък няма такъв...

Муахахаха! на мама специалистчето!

викаш-пак добре, че поне капиталистически отрепки не си държат паричките в швейцарски банки?

"големи доставки на американска пшеница и царевица в СССР през 1973 година." само че сега Русия е най-големият експортьор на зърно! Тоест изнася, а не внася! Като внася - зле! (били бедни) Като изнася - пак зле ... Не може да ви се угоди на вас май! )))

боли ме ..ра дали внасят или изнасят...

ами такава е новата соросоидна мантра. същото се говори и за нас, българите. едно време, когато имахме производство и изнасяхме сме били зле, и Тато бил фалирал държавата 3 пъти. сега, когато нищо не произвеждаме, когато 80% от икономиката ни е от услуги, и когато всяка година взимаме нови заеми уж за да рефинансираме старите- сме добре, имаме най-вискоият ръст на икономиката и сме за пример в Европа. да се чудиш и маеш!

Услугите също са стока - с цена, печалба и т.н. Създаването на софтуер също е услуга, както и например металообработка...

Въпрос на математика - като нямаш нищо - и един лев да изкараш, " ръстът" на икономиката ти клони към безкрайност

вас сосросоидите май))

Винаги са си гледали интереса а не идеологиите Не са ли финансирали и фащистка германия Някой да ги е съдил!

защото не са воювали и са били световна "хазна" - така че цялата статия е пълен провал, не може да има база за сравнение между двете държави, втората е дала милиони жертви.

От 1917г до сега са избити над 100млн руснаци повечето от които от свои сънародници...

а спореД спайдър мен не са 100 са 100 милиарда.аБЕ МИТОВЕ ИЛЕГЕНДИ ДА ИСКАШ.

...ДА ВЯРВАМЕ НА САНКЦИИ СПРЯМО РУСИЯ.АМИ ТЯ АКО КАЖЕ САНКЦИИ И ВРЪТНЕ САМО ДВЕ КРАНЧЕТА? А!

ще измрат от глад не че вече не го правят

СИБИРЯКЪТ Е ИЗДРЪЖЛИВ И ЗДРАВЕНЯК КАТО КАМЪК.АКО НЕ ВЯРВАТЕ ВЗЕМЕТЕ СИ КОМАНДИРОВКА ЗА ТАМ И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ.

мирси тая борсова информация ми беше много полезна ;}

ни занимават с това? за да намразим богатите... ? Сега това е новата мода явно. Гледам тука писаниците ни в клин ни в ръкав на някой си Самый вежливый из людей, и се чудя що не иде да се сражава като легионер за шоколадовия крал Петро Валцман? Ще го посрещнат с хляб и сол в АТО. Щом чете източници на АТО и укросайтове, е напълно готов да се посвети на каузата на Бандера. Лошата новина е, че трябва перфектно да владее украински. Но щом чете украински източници и си е служил руски ник, ще се справи.

ДИР не е новинарски сайт,а някакъв вид политкоректен информатор на удобни статийки от Дойче Веле и сие...

добре казано. Хубав ден :)

всички важни руски предприятия за оръжейната и космическата им промишленост са със швейцарски металорежещи машини. И нашите дето правеха оптика бяха със швейцарски. Руснака не е способен да произведе толкова прецизна техника. В Русия се мери с шублер, маркира се с тебешир и се реже с електрожена.

И се пие на екс, понякога и Бояршник.

ти наистина си 4- ама от 4-ти километър.Само с вицове не става.Те ако бяха швейцарски машини то никой нямаше да попречи и Щвейцария /както Русия/ да произвежда космически кораби ,спътници ,ВПК -самолети, кораби подводници,хеликоптери , противоракетни системи,радиолокаторни системи и прочие продукция с висока технологи. А и наче Швеийцария е богата не защото произвежда шоколади милка или часовници ролекс,а защото вече 150 години е средище-п центъра на влоговета и перачницата на пари от цял свят.

ШВЕЙЦАРЦИТЕ СА БОГАТИ ЗАЩОТО СИ ГЛЕДАТ ИНТЕРЕСА, А БЪЛГАРИТЕ СА БЕДНИ ЩОТО СЛУШКАТ КВОТО ИМ СЕ НАРЕДИ!

Че българските комунисти превърнаха интересите на Русия в ,,български" и Русия открито ни ограбва вече 27 години! Интересът на България е да се отървем от руските монополи и престъпни структури!

Общи платени приказки.

Ако платени при това: КТБ,Белене,Отдадената за тридесет години на руски фирми газопреносна структора,Нефтохим,Най големите соларни паркове,Неизвестна собственост на фирми бушони в енергетиката и мнооого още

Братушките са навсякъде

като хлебарките ?

Руската терористична армия е направила нов опит тази сутрин (1.02.2017) да превземе позиции на Украинската армия до град Авдеевка, Донбас. Атаката е отблъсната, сраженията продължавата, съобщават от щаба на Анти терористичната операция (АТО) на Украинската армия. "В 7:30 сутрина подразделение от 30 души на руската терористична армия е предприело атака. Врагът е спрян, но сражението продължава. По-късно ще има още информация.", се казва в съобщението на АТО.

Бандеровец

съобщават от щаба на Анти терористичната операция (АТО) на Украинската армия. - мъ шъ умръ ут смях начи

Време е наистина да си ходите...който иска към Сибир който не иска......Малашевци работи денонощно