Запознайте се с ”мулетата на пари” в Индия

Индийското правителство реши да забрани банкнотите от 500 и 1000 рупии в рамките на кампания срещу корупцията и това извади 86% от парите от обращение.

Обратно в новината

Коментари - Запознайте се с ”мулетата на пари” в Индия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борим се с корупцията като забраняваме пари. Ефект номер 1 - всичко минава в долари и йени и Индия губи милиарди за месец (както и вече става). Ефект 2 - пари заминават в чужбина. Ефект 3 - никой не вярва повече на правителството и се случва китайската ситуация, при която само 2% от парите на китайците стоят в китайски банки. Корупцията няма да изчезне от Индия с банкнотите от 500 и 1000 рупии. Тя просто ще смени начина на плащане.

в индия съм ... изобщо не е това което казват

Докато си там се изкъпи в Ганг....Не че нещо....

Цялата ситуация граничи с глупост...някой си държал черните пари в рупии...че няма ли долари, евро, паунди...злато?

Дори индийците правят нещо срещу незаконния бизнес и незаконните пари ! Но тук е България, няма шанс това да се случи.

Ром не плаща данъци, ром приема само в брой.

Забележете как мнозинството бедни индийци одобряват това. И ще гласуват пак за същите политици. Нашите политици сега се ослушват от реакциите в Индия. Може да се замислят дали да го приложат и у нас. Чакаме резултата от икономическия експеримент в Индия, до няколко месеца ще се види дали това ще доведе до хиперинфлация на индийските пари или инфлацията ще бъде в рамките на обичайното.

Ама оставам от статията и с едно друго впечатление - бедните индийци одобряват това дело на правителството, но действат незаконно. Е с какво са по-добри от богаташите с черните пари? ПРосто са същите, но без лев в джоба. Ако добарат пари ще са същите като тези които сега горят. Отделно 100% определени кръгове са били предупредени предварително и са си сменили парите я в долари я в злато.

0 ти манипулираш, усещаш ли?

Малката булка ,дали си е обменила парите,че много се тревожа!

Друг е проблема там, ама малцина са тези, които го виждат. Мога да ви препоръчам само едно. Купувайте злато и оръжие.

"Рома рап.... рап отпред, рап отзад..."

Ти гледай след време да не те "рапне" и тебе същата...