Пардю: Една много лоша идея за Балканите

Сърбия и Косово имат шанс да бъдат приети в ЕС, ако разрешат конфликта помежду си. Предлаганата размяна на територии трябва да донесе мир, но всъщност ще създаде нови проблеми.

Обратно в новината

Коментари - Пардю: Една много лоша идея за Балканите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Америка се опитва да се задържи на световната карта, но по стар колониален обичай го прави чрез заплахи, разпалване на световни конфликти и грабежи. Но вече сме в 21-ви век и светът се умори от американската наглост и простащина. Почти навсякъде на американците им бият шута, никой вече не иска да се занимава и да храни дебили от пещерни времена.

тази статия ме кара да крещя от яд - преди всичко, че се намират подобни продажни мекерета, които да плюят на всичко свое и да пишат подобни глупости - но нека им отговоря безпристрастно - Начи мили журналя на Балканите няма как да има расизъм, тъй като тая територия е кръстопът и родно место на цивилизациите от както свят светува дето се вика и на нея бродят различни етнически групи, които ние отчитаме, но не всяка от тези етнически групи е стигнала до това да организира своя държава поради ред причини. също тук, както и в близкия изток но на по-висше ниво се наблюдава единствената интеграция на групи, която е естествена и устойчива - всеки си знае местото и не настоява другия да го отчита, макар, че отчита наличието на другия. От там нататък това, което правят сащ е същото което правеше русия и австроунгария - опити за регионално влияние на балканите чрез лобизъм и създаване на изкуствени конфликти маскирани зад национални териториални претенции на минорни групи, когато, всъщност това са глобални претенции за регионално влияние.

Видях какво е тоталитаризъм, видях що е туй демокрация! Е, стига вече, тоталитаризма, колкото и оплют и опикан да беше, е 100 пъти по-добър от демокрацията им! Айде стига ни толкова демокрация, дръжте си я за себе си янки мръсни!

Ти това нашето тука, дето се случи след 10.11.1989 на демокрация ли го оприличаваш?! Нещо си объркАл филма, пич!

Пърдю пак се изпърдя - този път направи го с уста. Долната пиндоска сган пърди и броди с гъз насран.

Джемс Пръдлю, както го наричаше известна българска личност, е едно глупаво същество което си няма и идея за различната ценностна система на Източна Европа. 90% от американците си мислят че всичко което хвърчи се яде, останалите 5% слушат и питат за да разберат и другите 5% са емигрирали от Източна Европа. Арабския свят винаги е спонсорирал Албания, а след това и Косово, реално са откраднати територии, защото на тези хора са присвоили териториите както циганите в градовете ни. Харесват си място и си правят катуни, после казват, ами аз съм роден тука мое си е, майка ми което е на 18 и тя е родена тука... та си присвояват всичко, все едно бившият президент на УСА да каже аз съм живял в белия дом той си е мой, новия да се разкара от него!

Е, то нали днес така се завземат нови територии! По същия начин ще бъде завладяна и цяла Европа, нищо че разполагаме с ядрени бомби и супер военна техника. Бъдеща Европа я виждам пренаселена с примати и каквито си помислите там маймуни и това ще е краят на цивилизацията!

Що е демократизирано, все е по-лошо и води до продължителна война. Югославия ( най-демократичната от бившите с президент хърватин), Авганистан, Ирак, Либия, Сирия и много други далечни и близки страни.

Искам господина да ми посочи поне едно място където налагана от тях демокрация в последните 30-40 години е довела до мир, разбирателство и просперитет. Раздробяването на Балканите на толкова много малки държави няма как да е добре за хората, включително и за нас.

Този Пърдю не блеше ли амер посланик в София и след това в Скопие. Опасен е за народното здраве както за българи така и за македонците. Янки а говори за ЕСр зора му е в Нато чувала и прокарва про-албанската политика в региона. Ако отиде в белград ще го замярат с лайна. Май че е приятелче на нашият Плевню и преди това още на П Стоянов дърдоркото.

Да , беше и в Скопие и го изгониха най-позорно от там!

Убиецът Джеймс Пръдлю се оказа говорител на най-лъжливата медия Дойче Веле, която уж "дойче" а е финансирана от ЦРУ.

Този Пръдлю пак се изказа неподготвен! Джендър пършив!

Колумбе, Колумбе ебем ти и любопитството, лаф който съм чул от приятели сърби след като тия боклуци краварите ги бомбардираха и им разрушиха прекрасната държава.

Е трябваше някой да им я разруши, в името на историческата справедливост - през целия 20-ти век същите тия американци ги галеха с перце и им се радваха, а през това време сърбите избиваха и тероризираха българското население в Македония.

по-скапана статия от тая глупост и лъжа скоро не бях чел, точно това е проблема че на една територия/държава/ живеят различни етноси и това предизвиква конфликтите, а не обратното, но на сащ е много изгодно така защото винаги могат да се мешат там за собствени изгоди под претекста на какво ли не, то не бяха етнически прочиствания, химически атаки, национализъм, диктатури и тем подобни глупости за пред техното малоумно население

Какво ни интересува нaс Европата и най-вече Балканяците?!

А? ..Нали?

ТОЯ ПЪРДЮ, НЕ БЕШЕ ЛИ ЛЮБИМЕЦА НА БАТЕТО???:)..........нещо такова ми се върти в главата.....с краварско произношение, ПЪК И ДВ СА НИ ЯСНИ!:)))))))))))

Ако в Косово стане подялба на етнически принцип към кого ще отидат българите в Косово. Сърби ли ще ги пишат или албанци или ще участваме в подялбата на Косово.

Ако тръгнем да делим Сърбия на албанска, унгарска, сръбска и българска част - няма да остане нищо за никого...

Българе у Македония и Косово - няма!

Не вярвам да отидат при многовековния ни враг, затова ще отидат при родствениците си в Тирана.

На много хора включително в Сърбия не им е ясно, че проблемът с Косово беше създаден от бившия президент Милошевич. Той отне автономията на Косово и това принуди албанците там да търсят отделяне. Нега сега събрите да се сърдят на него.

Аз

Така е. Ама справедливо беше албанците да се отделят както са се отделили, например, евреите след ВСВ - дигнали са се и са си отишли в страната. Може да не повярваш, ама има Албания - там да вървят!

Ами има и Сърбия - сърболята да си ходят там, къде се натискат за прабългарското Косово, което принадлежи на потомците на прабългарите, които сега са там!

дядо си ама си изкуфял- дори не правиш разлика между повод и причина. Арнаутите-шиптъри са опасни, особено като приятелчета на сащ и Турция за всички останали д-ви на Балканите, питай гърците те ще ти обяснят.

Бабо, гледай си мотиката, ако смяташ, че етиопските цигани са ти приятели, то си изкуфяла порядъчно!

да видим някога САЩ да престанат да се бъркат където не им е работа, а да си гледат собствените проблеми! Повечето беди в съвременния свят идват от тях, да ме прощавате.

Няма да престанат! Там е струпване на безродници от Цял свят!?

Ами наследници на престъпници, какви да станат?

Само една забележка, към авторът на статията: Югославия, не се е Pазпаднала или Cаморазпаднала!! Тя, беше разбита с активни мероприатия на Америка и бомбардирана от американска авииация!! Тези хора си живееха, Mирно и Cпокойно, въпреки различията си в етноси и религия , уважаваха се, много смесени бракове имаше,..... и TAKA,... деситилетия !! Но Клинтън каза, че това била последната комунистическа държава, и Tя,..... трябвало да се Pазбие,..... и я Pазби,.... и от това му деяние,.... страдaт всички народи вече Hад 20 години!!! Така постъпиха и с Ирак и с Либия и много други страни като там пък имали "диктатори", а Cега,.... има Xаос, Pазсипани икономики, съборени жилища, престъпност и мизерия и милиони мигранти! !Ако, ние се бяхме опънали на доктрината на Клинтън, ни очакваше същото,... бомби и хаос!!;)) Това е истината!!;))

Аз

Излиза, че сме още цели, щот сме kypви...

Точно САЩ са тези дето създадоха и то с война тази меко казано нестабилност на Балканите!

Проблема е в религията като цяло. Няма как да има равноправие, след като има религиозно разделение. Когато държавата е светска , а не религиозна, религията трябва да си стои в къщи или в храма. Извън тези места не трябва да има религии и религиозни привилегии. Трябва да има еднакви правила за всички. Тогава вече може да се говори за равнопоставеност на всички. Тогава вече няма да има за какво да се драчат, а моето и нещата да се оправят. А дано, ама надали.

Трябва, ама има един проблем. От едната страна имаш религия, а от другата не. ислямът само мимикрира като религия, а си е един класически "изъм" - като комунизма и национал-социализма. В него се уреждат и гражданските отношения между хората, и правната система - шериат, и външните отношения с други държави, и потокът на парите - икономическата система. Който не вижда това е сляп.

Не стига, че в основата на бъркотийте по света, е натрапването на т.н. им „демокрация”, ами ще им слушаме и лицемерните брътвежи за загриженост. Повече да се вглеждат в тяхната си държава! Да не сме им подчинени, че те ще определят, кой народ или държава, как да си организират живота. Достатъчно време сме преживели под нечия „братска” загриженост!

"Участниците в преговорите за Охридското споразумение, което предотврати етнически мотивирана гражданска война в Македония, никога не са имали предвид териториалното разделение като решение на проблемитe", т.е. САЩ. А, това дето прецакаха Сърбия с Косово да не се брои. И ако си го мислите, да знаете, че не е верно, ама хич!

Политиката на Русия за дестабилизация на Балканите която цели да се прекрати разширяването на Евросъюза и НАТО е обречена та провал!Тази политика се обръща срещу самата Русия,но може и нанася щети на народите и държавите на Балканите!

Аз

Само дето основната тема в разговорите ВЪТРЕ ВЪВ ЕС и НАТО е "ЗАПАЗВАНЕТО" на ЕС и НАТО, мбухахаха...

ами отделяне на реп Сръбска,разделяне на македония -маке и арнаут? ами ако смятаме и молдова за най северен балкан??

Защо да се коригират границите през 21 век? То и откъсването на Косово беше грешка, за Крим да не говорим. БГ нама интерес от подобна идиотщина, напротив. Друг е въпроса че не трябвале да признаваме и Косово, ма такъв ни е матриала. Испания, Румъния и май Гърция не го признаха.

Аз

Испания не го призна, щото си има осемнаесе на ум за самата Испания, което, разбира се, няма да ѝ помогне хич.

Проблема е в чипа, културата и образоваността... Вместо за се обеденят и влязат в ес, те търсят племенно и религиозна зависимост да властват

пърдю ги е редил, като бивш комсомолец на районна организация. аз не съм страхлива натура, но като ми заговорят за "инструментите на демокрацията" и някак си в съзнанието ми изплуват "инструментите на инквизицията", но с по-съвършени методи за инквизиции, като напалм, уотърбординг, бомбардировки с обеднен уран, цензура, медиийни измами и други постижения на "цивилизацията", която има за цел да подобри човечеството по свой образ и подобие. разбира се, че резултатът от тези "подобрения" винаги е бил плачевен, както и да са си делили кълбото по картите на гугъл-земя. още не виждам как тези, които се имат за свръхбогове могат да ми говорят за расизъм, след като няма по-големи расисти от евреите, на които служи и господина със "собственото мнение", което е изказал пред нас, по въпроса за делението на границите...

Одиозниат Джеймс Пардю е сред хората, донесли най-много злини н Балканите и народите в името на чужди интереси

Заткни си плювалника смръдливо краварско лайно

разбирай Клинтон издрискаха такова голямо лайно с Дейтънското споразумение, което с булдозер С 100 не може да се изрине.

Международната политика на САЩ е взаймствана с процесите характерни при отглеждането на крави. Горе долу е сходен и резултата; може да се изрине с багер и натовари в камион. Е, малко смърди на акО ама то си трябва и наторяване. Прости и нахални хамбургери, скапаха света.

Руското робство е по лошо и от турското, защото сме имали по малко свобода. Човек в затвор не се развива, а после като го пуснеш навън става като момиче държано в къщи до 18 годишна възраст. Сърби и боли. Най черното минало за България е "приятелството" с руската кочина.

Аз

Ся... Не всички са kypви-пандизчийки, като тебе.

Толкова е комплексирана българската нация. Омраза към себеподобните. Пълна загуба на национална идентичност. Мръсна и долна озлобена гад. Всичките ви спорове се въртят около америка и русия. Не се виждате какви сте прости и злобни. Псевдо-комунисти с измислена история. Нация без корени съставена от помаци, цигани и фалшиви националисти. Абсолютно простолюдие!!

Аз

Добре, де... Бива ли ся таквос нещо... Да изповръщаш толкос помия по Българите заради омразата им към себеподобните... Бива ли да си толкос тъп?! Малко, така, самосъзнание, а...

Помним как интернационалните български личности се отнасяха с г-н Пардю. Наричаха го пръдльо. Този е толкова надолу по хранилката на властта у мира, че даже да говорим за него не си струва. Мастиф на лъжите и интригите, Пардю е военен престъпник от лека категория. Следващият селтак от ФАЩ няма да има пари да се прибере обратно.

А защо "уважаемият" г-н не коментира разменената наскоро територия между две държави в ЕС? "Според сключеното между двете държави споразумение Холандия получава територия в размер на 23 футболни игрища (16,3 хектара, 40,5 акра). Белгия пък получава територия колкото четири футболни игрища (3,09 хектара, 7,6 акра) . Двете страни сключиха споразумението през ноември 2017 г." Поредният лицемерен боклук!

Аз нямам спомен Русия да е ходила да бомби суверени държави. Не знам кой мъти водата и кой създава изкуствени държави не признати от доста нормални държави.

Кой "бомби" Украйна , Грузия , Чечения , Афганистан , и т.н. !? Кажи бе , рубашке !

Соросче, в момента превратаджийската хунта в Украйна бомбандира Донбас, Грузия и Чечения никой не ги е бомбандирал напоследък, а Афганистан сега го бомбандират САЩ и техните натовски васали!

Американците, освободили ни от руско иго, ни подсказват от край време, че мръсния руснак още мъти водата на балканите. Ако искаме да сме свободни трябва с оръжие и дипломация да изгоним веднъж завинаги руската проказа от домовете ни. Изгони руснак спаси дома!!!

Аз

Давай, да те видим!

И това ще стане, руска мишко

Аз

Амин! Дай боже... Откога ме сърбят ръцете... Само си чакам оправдание...

Саше Много си тъп

Пръдльо, защо се обозначаваш с руско обратно Е ?

Заглавието да се чете така Пардю-една много лоша идея за балканите

Оня ден празнувахме Съединението,след което Сърбия ни обявява война.Днес Сърбия,единствена от съседите ни държи българска територия,заселена от българи, присъдена ѝ по Ньойския договор и се чудя на състраданието на местните ахмаци към перманентния ни враг на Балканите.Сърбите ДГД.

Това на малоумните,промити и продажни комуняги няма как да го обясниш

Аз

Е... То по тез критерии единствената съседна държава, която не ни е нападала в последно време, е Турция. Тя пък, освен всичко друго, е единствената съседна държава, която ние сме нападали първи, мбухахаха...

А гърците и турците повече ли трябва да ги харесваме, след като са извършили етническо прочистване на териториите, които ни отнеха, и затова там вече няма българи?! А къде спаха великите западни "демокрации", когато съседните на нас държави извършваха геноцид спрямо българите, останали в отнетите от нас територии?!

Алооо Пардю ние имаме история и традиции за разлика от вас и е доста нагло да идваш тук и да ги осираш понеже не знаеш какво е това и си израснал в държава без такива-вие американците нямате нито традициите нито културата нито мирогледа на европееца вие сте сбиротак а ние сме Европа на нациите и се гордеем с това и не искаме да се превръщаме в сбиротака наречен възпитано мултикултурно общество

Когато някой не разбира от нещо е зловредно да ходи да си вре носа в чуждата история и кутура

Когато нямаш собствена история е лесно да ходиш и рушиш чуждата хилядолетна история

Пардюто иска да каже, че разбомбването на Югославия е било добра идея...

Джеймс Пардю (James Pardew, 1944-), посланик на САЩ в България „Аз наистина обичам българското чувство за хумор…Освен това много обичам да разговарям с вашите баби, които седят на пейките пред къщите.“ (в интервю за в. „Труд“)

мръсни лицемери

Пардю ли си прърльо ли си?

В общи линии е прав.Не може да се чертаят граници в зависимост от раждаемостта на етносите. Това ще е превземане на територии без оръжие,само с помощта на утробите(п*тките).

А Косово не си ли го създадоха така?????за да подкрепят албания??? А разделението на Югославия не стана ли пак на този измислен принцип???? Всичко без ''кръв'' казваха, ''по желание'' на хората дето такива интриганти ги насъскаха един срещу друг па макар до вчера на една маса да седяха..

Аз

Не са искали да подкрепят никого. Също както не искат да подкрепят никого в Близкия изток с поддържаните конфликти. Просто имат интерес на кръстопътен район, сравнително близък до Русия и до нефта, да има напрежение.

Tочно това е принцип на американците. Те така завземат огромна част от Мексико, чрез заселване на много американци и числен превес над мексиканците.

Разбира се, няма кой да го запита другаря джеймс пръдлю--- Как тъй, щатите---през девет земи и води, определят териториите на Балканите?:))))))))) ....затуй, просто да го напсуваме тлъсто другаря джеймс пръдлю!!:))))))))

Без ватенките и вс.ще е ок на Балканите !

Без ватенките и вс.ще е ок на Балканите !

Експосланик Джеймс Пардю: Бях смаян от политическото сплашване и контролът над медиите при Борисов Дори той да беше паднал от власт веднага след срещата с Обама, щеше да ми е все едно София, България 09 Юли 2013, 22:13 “Правителството на ГЕРБ се грижеше повече за удържане на властта и за публичния си образ, отколкото за ефективно управление на страната. Бях в България точно преди последните избори и бях смаян от размера на политическото сплашване и от контрола над медиите, упражняван от правителството на Борисов”, заяви бившият посланик на САЩ в България Джеймс Пардю в интервю за в. “Сега”. Според дипломата, не е добър знак, когато лидерите тичат в чужди столици, за да се опитат да спасят политическата си позиция у дома. “Откровено казано, доброто правителство не зависи от това колко снимки с чужди политически лидери сте наредили на стената си. Важното е колко добре управлявате страната си”, казва Пардю, който беше посланик в България от 2002 до 2005 г. и следеше отблизо както преговорите за приемане на страната в НАТО, така и в ЕС. Той е категоричен, че демонстрациите от последните месеци са най-добрия показател, че промяната в България е възможна. Така хората показвали, че отхвърлят старите политически партии и искат промяна. “Когато хора се самозапалват и излизат на улиците с хиляди поради бедност и провал на правителството, най-добре е политическите лидери да си вземат бележка, че не могат да я карат по старому”, смята американският дипломат. На въпроса дали все пак не съжалява, че Борисов падна от власт само три месеца след посещението си при президента на САЩ Барак Обама, Джеймс Пардю отговаря: “Дори и да беше паднал от власт на другия ден след отпътуването си от Вашингтон, щеше да ми е все едно. Вашингтон признава всяко законно правителство на България, избрано от народа в демократичен процес. Българите решават кой да ги управлява, не някой друг!”