На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и Българската армия

Денят на храбростта и Българската армия ще бъде отбелязан на 6 май в столицата с празничен Водосвет на бойните знамена и знамената-светини и с военен парад.

Обратно в новината

Коментари - На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и Българската армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази Армия е Срам за България . Дори в БЮРМ ни се смеят че имаме 20 000 армия с 30 000 Генерали .

Българин и храброст?!?!?! Баба ми и Windows 8. По страхливо и помиярско племе няма. Само българите имат поговорка "Наведена глава, сабя не я сече".

дa се събирa в Ген.шaб нa НAТО,дето е до Пирогов !

и ще махат крака и ръце като гламави с работните дрешки сиреч маскировъчните. Изобщо за какво ни е армия нали НАТО ни пази хахаха. българите са едон умряло вече племе

Армия сме имали преди 100 години,когато сме мачкали турци,гърци и сърби.При соца също имахме.Сега някаква жалка пародия,три батальона на кръст,запокитени някъде да изкарат някакви пари и авиация,ооо каква авиация!

Отсега ми е смешно като съпоставям парада на 6 май с този на 9 май... :))

Браво на БА . Ритала е руснаци и пак ще ги рита.

За кого храброст ? За вис ли за сик ли за тим ли , за какво , за кого за агента Симеонов от св.Синод ли за кого и какво и защо. Тази история приключи.Не можеш да си храбр за държава която те е продала и предала и окрала и убива всеки ден.

После че има концерт с песни на Лейди Гага, Бионсе и Кейти Пери от военните оркестри за повдигане на духа на нацията.

Ще парадират само пауни и песнопойци. Това е армията ни в момента, ааа... и да не забравя - един хеликоптер-вертальот. Ще уплашиме всички - гълъбите наоколо, врабчетата по дръвеете, децата у количките.

А не ща армия, щото лежи,пенсионира се рано, а аз ще работя до живот да и плащам пенсиите.

Ако знаеха всички тези паднали в боѝ хора-по света и у нас-докъде сме я докарали и колко сме достоѝни в наши дни,щеше лошо да им стане.Поклон.

Pesh0

армията ни е 34 000 . Не е ясно , защо е национален празник а не национален траур . Като се включи и че упорито не искат да оставят коментар който да се вижда , че днес се навършват 139 години от Баташкото клане .... Няма такава армия , няма такава държава .

Ще пъцърка един смешен оркестър и 100 "войничета", а и бокляка дето ни е президент ще изръси една щуротия и айде. Лично аз не ходя на подобни циркове.

торбите с лайната и я използват за пазачи и теляци в американската баня хахах. Баня о кеф, американската баня о кеф.

Ние пък ходим! А после плачем и пием!

Много по справедливо е, времето което съм прекарал в казармата като срочно служещ - две години и три месеца да ми се признае за първа категория труд, от колкото на сегашните военни, полиция, магистрати и прокурори.

щом ти става драго на сърцето

Имахме армия и при соца и при монархията и тя беше фактор, независимо от полит. система, т.е. България беше фактор. А сега... ? Срамно е някяк си, 45-50 годишните да имат повече бойни умения от 20 годишните...

Чехъла ще изкаканиже ли едно слово на фона на Скалистите планини?

Е най дееспособнат аармия коят осме имали от 1945г. до сега. Модерна, има си дори няколко БЛА е първо поколени ено все пак. А кадровия състав леле как съм си мечтал за повече жени войнички.

Държава няма, а още по-малко армия. Някакви шапкари които са на ясла към бюджета. Ако това наричате армия, хак да ви е! Празнувайте. Унищожаването на държавата и армията.

Имал бил армия в соца. Нали я знам що за армия беше. Хумор. И сега да ми се вадят лъжи за онова време, не върви.

Срам и позор,това не е моята българска армия:((

Много глупаво звучи ,,Деня на ХРАБРОСТТА,,. Кой го измисли???? Това е Денят на Българската Армия.

И колко битки сме спечелили от 1945 г. досега бе блядке. Тепърва Българската войска ще пише славни страници в разгрома на руските диваци. Втори път грешката да не воюва на страната на цивилизацията срещу москалските орди няма да се допусне.

За БНА ли е страданието?

Значи по-рано Гергьовден беше Ден на народната армия,Ден на овчаря ,Ден на земеделеца и Ден на храбростта.Сега няма нито армия ,нито овчари ,/и овце/,нито земеделци./Но земеделски партии има!/Останала е една гола храброст във вид на един въртолет и един изтребител.Става дума за храбростта на летците,дето летят с тях- летят просто на магия!Даже ми се струва,че ако Кунева /или някоя друга от нашите вещици/яхне метлата,ще лети по-сигурно!

Тия две години се изкарваха не само в зверски условия, но и при 24 часа "труд" (или готовност, кой както го разбира). Но... осигурителни вноски върху 1,50 лв. на месец... :))) Малко по-кардинално би трябвало да е решението :)

Е добре. Няма да пиша повече ;)

Числеността на армията ни по времето на соца, беше над 300 хиляди и беше по боеспособна от армията на Турция и Гърция взети заедно. Задачата и беше да успее да задържи противника за половин час, докато пристигнат Братушките.

Kalin

Докато имахме армия винаги съм се гордял с нея.В момента имаме един самолет, два хеликоптера ,едно катереч и.....малко войничета и много генерали и адмирали.С какво да се гордея?То е пародия и жалка история.

за тази армия която е печелила битки и пазеше България....дори и БНА....впрочем с какво се различаваха царската армия и БНА освен по срока на служба и въоръжение?

Хумора беше в КЕЧа или СВ, ако си бил от малцинствата. Или от обратната страна на луната :) Но иначе, при всяко по-голямо учение, южния фланг на НАТО стоеше на кътни зъби :)))

Не говоря за осигурителни вноски, а за трудов стаж, които да се признае за първа категория труд. А относно заплатата, лично аз като фазан съм взимал по 11 лв. на месец.

Военният парад ще започне в 10.00 ч. на площад "Княз Александър I". В него ще участват около 1000 военнослужещи от Въоръжените сили. Гвардейският представителен духов оркестър, едино радиоуправляемо самолетче и едно въртолетче};-)))))) Ако завали дъжд самолетчето и въртолетчето няма да участват!};-)))))

Ти никога не си се гордеел с армията бе,кавал,ти се гордееш с ордите на сидераста и мая сърбежната когато върлуват по улиците и си просите шамарите !

Съгласен съм с теб, то не само напражанието, но и с болести хронични някои от нас се сдобиха :) Но дали някой днес разбира???

Всички които сме били в казармата да възстановим държавата и армията. Не може опожарени тиквеници да ни управляват. Спящи под мостове да са ни президенти. Полички за които единствената тревога е любовника и банковата сметка да са ни командващи.

Pesh0

ама нацията празнува ...

Не беше съвсем така.Полковете на Грудово,Елхово и Звездец не надхвърляха 6 000 бойци......зад границата 60 000 армия....имахме добри позиции но без резервни. Командирът на полка в прав текст ни е казвал че трябва да отстоим два часа,до това време трябва да има десант от Одески военен окръг. Началото на септември 74-та Турция окупира част от Кипър......смениха ни осколъчните снаряди с бронебойни.....бяхме на по 20....знаеш ли какво ни мина през главите.

На 06.05.празнуваме Гергьовден!!!