Коментари - Пъпната връв, свързваща Париж и бившите колонии, се къса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Връви пъпни ,френска реч и зелени чорапи....като на кино...

Браво на Бонго, да го духат Франсетата, Американците, Англичаните и всички шибани окупатори и робовладелци.

Вьпреки че "Международната общност " осьди преврата .... Та Кои са тези от международната общност ???

Макрон в Аафрика и Путин в Украйна се държат по схиден начин. Не е лучайно, че руснаците се месят в Африка. Както не е случйно, че Франция и Запада се меси в Украйна. Но от тези намеси с мръсни френски и руски ръце, ще се роди нещо хубаво. Ще се роди независима Африка и Независима Укрйана. Колониалните робовладелски държави, че си понесат последствията, ще платят за всички злини, които са причинили.

Франция да изчезва от Африка. Франция е за Африка това, коерто е Русия и Москва за Източна Европа. Франция е Русия, Макрон е Путин, а Африак е Украйна. Ало колониалните господари Париж, Москва, Лондон ... свърше се с грабежите ви. Дойде време да спрете кражбите, да изчезвате от колониите си и да се прибирате у дома. Дойде време вече да не сте господари и да нямате слуги. Дойде време да ви се налага да работите за да се издържате.

Хахаха..

Ами европейците да спрат да им дават храни, лекарства и помощи, които взимат от Европа и да ги върнат всичките черни в Африка,, където те да следват "своя" път и да си ядат желязна руда и петрол, щом са равни на Европа. Русия ги храни да се размножават несъразмерно - "зърнената сделка" и да ги насъсква с/у Европа, по-добре и ние европейска колония, отколкото руска мизерия и руски фашизъм.

Продажна хамериканска к.рва

В 21-ви век още има колониални държави . Те вече не искат "евроатлантическите ценности" налагани от колонизаторите им. Сега вече евроатлантическите колонизатори Франция,Англия,Испания,Португалия и Нидерландия трябва да насочат своите "евроатлантически ценности" към новите колонии бившите социалистически държави,които с голямо желание искат да бъдат новите колонии на робовладелската Западна Европа. Тези изброените по-горе провеждат своята неоколониална политика към бившия Източен блок,държавите от бившия Варшавски договор.

А защо си пропуснал клетвите към колонизатора Русия. Франция и Русия правят много подобни неща, само че едната в Африка, а Другата на Балканите и в Източна Европа. И Франция и Русия са приятели с върхушките, а не с народите. И Франция и Русия изпозлват армия за да си запазят "приятелството" с поробените народи. Поробените народи не ви искат "приятелството"/"братството"/, не ви искат "защитата", не в искат "освобождението". Виждаме какво правят руснаците с братята си "украинци" и французите с "приятелите" си африканци.

Като огладнеят сами ще се се върнат.

Е че те сега са гладни и затова свалят евроатлантическият крадец - към кой да се върнат - към глада и ограбването ли ? Ех как боли истината, ако живееха толкова добре нормалните хора - щяха ли да допуснат преврат ? Не, живеят добре само слугите на евроатлантиците, които продават народ и родина за луксозен живот ! Точно като твоята мечта ! Това е да си евроатлантик - да продаваш интересите на родината си, народа си и близките си за пари !

Първа се събуди Южна Америка.Сега дойде ред на Африка.

14 държави бягат от колониалната валута а тук ни тикат към еврото, за хубаво..... уж, ние сме по тъпи от африканците

Че нещо не се сещам? Щото ако визираш брикс там използват долари. Между другото Би ли ми казал Как се нарича валутата на Габон и как се котира на международния пазар? Или тая на Аржентина или на някоя друга африканска държава.

И кои а тия държави...... ........ Алоха....... Много си тъп Саше. Има една голяма държава, Франция, която коли, беси, краде...... Местните живеят зле. А ти с цялата си наглост обясняваш колко добре живеели французите и колко зле живеели в Габон. Същото като да обясняваш какъв успешен бизнесмен е Митьо Очите, братя Галеви, братя Маргини, Алексей Петров .... Това ли е за теб успеха. Един крадец живее добре, а жертвата живее зле и ти се радваш на крадеца че даже го даваш за пример колко добре живеел. Същото е с Англия, същото е със САЩ.

Извинявай но първо се ограмоти по география. Аржентина НЕ Е В АФРИКА.

Изразена не чрез избори, а с военен преврат организиран от чуждата военна сила Вагнер...... Ако такава беше волята на народа, защо никъде военната хунта не пуска властта и не организира едни свободни избори?? В Турция например военните на няколко пъти са взимали властта, сваляйки съответния управляващ решил да прави Турция решил да прави Турция ислямистка държава. И всеки път същите тези военни организират избори и се оттеглят обратно в казармите.

Тези преврати не идват току така: някой ги финансира и организира. Няма революции, нито скъсани вериги. Хората не живеят по-добре. Бедността няма да се намали и местните нещастници няма да започнат да ядат три пъти на ден, да имат дравеопазване, покрив над главата и надежда за нормално бъфеще По-скоро една пиявица се сменя с друга. Последната част от света с богати ресурси е обект на алчни интереси. Дизраели го е казал преди 150 години....

Сигурно канадците са виновни:))))

Някък си всички забравяте, хилядите нови европейци във Франция ! Тях гой ги храни, Африка ли! Защото тия чернилки, нали се възползват от Франция и стават европейски граждани. Сега е време, щом е слъсана пъпната връв да си ходят в демократична Африка. До кога ще се трупат негри с лодки в Европа. Искат независи мост, ок бъдете си независими и си стойте в Габон. Или най-добре, щом развявате руски знамена, ходете в Русия не идвайте в пропаднала Европа ! Крайно време е Европа да започне да екстрадира всеки влязъл незаконно на нейна територия. Тука се напълни с всекаква паплач!

Тъпчо. Французите им крадът всичко. крали са ги и продължават. Затова са бедни Нещо като нашите мутри от ГЕРБ. работи, работиш..... Накрая идва Бойко и ти казва че трябва да вземе 40-45 до 50% комисионна. затова се разпадат пътищата..... Гордостта на Бойко.

Габон бил царство защото една династия го управлявала 50 години. Северна Корея колко години се управлява от една династия? А пък Русия колко години се управлява еднолично от Путин??

Ти, като си тъп от много години, какво, нищо. Продължаваш да живееш

Това означава ли че африканците ще спрат да се давят опитвайки се да стигнат до Европа??? Пък африканците от Европа и Щатите дружно ще си заминат в Африка??? Няма нито една държава в света управлявана от военна хунта и постигнала просперитет.

Не ще ги товарят на транспортни самолети и ще ги връщат в демократична Африка !

Режимът на Пиночет нали донесъл голямо забогатяване и просперитет на Чили. Той с демократични избори ли дойде на власт? А,забравих, за благословията на ЦРУ.

Някой си тамошен Бонго Бонго за няколко десетилетия бил се бил бил обогатил за сметка на гражданите - колко познато звучи!

Да като нашия Бонго Бонго от Банкя.

Сега помислете малко върху това : кой имаше изгода от катастрофата на Пригожин ? Да , Франция

Ти да видиш колко бил добър твоя любим Путин- нямам нищо против да се опитват да правят преврат срещу него. Ама иначе само за приказки пращат в затвора:))

Трябва да се спре с този колониализъм. Като някой иска ресурси да си ги купува.

И да си седи в демократично Конго! Не търси майка си в европа!

Под пътна връв си представете робство за държавите украдени от францетата...

И кОр А Франсе

Не пъпна връв а вампирски зъби !

Това има време беше скапаните французи да престанат да смучат кръвта на други държави

И да върнат негроците в африка. Сега не са бежанци! Страната им е свободна, от лодките на самальота и обратно в африка!

На франсетата им се разгонва фамилията, на гестаповците също, на наглосаксонците още повече, краварите са потънали в лайна до гуша... Великият Запад е в предсмъртната си агония. Доколкото го познавам, няма да се навие да пукне тихо и спокойно и ще се опита да повлече колкото може повече свят със себе си. Да са живи братушките да го изпепелят навреме и после "МАТРИЦАТА - ПРЕЗАРЕЖДАНЕ"

Само раССистите в раССистката федерация просперират. Съвсем скоро ще изобретят тоалетната хартия и топлата вода. Евала на Путлер и русоробите - велики сте!

Ами не само те - Китай и целият изток живее по-добре, отколкото колониите на англосаксонците, защото не им крадат и изнасят природните богатства, а те сами си ги продават на пазара ! Защо елементарни неща са така сложни за евроатлантиците - не се ли образовате ?

Из нета се върти един мем - Макрон седнал на едно бяло диванче а зад него петима негри а на фанелките им флаговете на петте държави в които напоследък стават странни неща. сещате се за кой мем говоря, нали?

еврогейския съюз никой не го бръсне за жив вече, африка вече ги ебават камоли Русия......

хахаха недей много да се пениш, че ша вземеш да превъртиш и да скочиш в някоя асансьорна шахта....

тези събития... Франция беше единствената супер сила в Европа, която се противопостави на САЩ и каза, че няма да си спре ядрените мощности ( за разлика от евроджендърска Германия, която веднага наведе глава за свирка) И няколко месеца по-късно видиш ли ти бунт в Африка и спира износа на уран за Франция...хммм съвпадение - не мисля.

Има логика,определено!

Че Вагнер и Путин работят за американците. Ама щом казваш.

Ей сега ще разберат какво е френска любов макаронените поданици.

80 процента от доходите в 3 процента от населението. Неможе само Христо Иванов и ДБг дсб да ядат

Те ще си отвоюват независимостта, ама ние........., ние ще си останем вечни роби.

идиоти, това си беше робска верига. Тигрите от Африка най-накрая успяха да я скъсат, браво!

У Африка тигри няма бре, каунь! Тигрите те са в Азия.

Тигре...Тигре!

А тука где видя лъвове ве, глупако?

Сега като си скъсат пъпната връв, може ли да се закачи нова пъпна връв за друга майка... и тая нова майка ли ще е или мащеха... каак е,а???щото и тука се късат пъпни връви....сега и вбъдеще..

Тази нова майка е Русия с частната армия Вагнер, която преминава на държавно управление след смърта на Пагожин. На срещата в Петербург Путин с африкански лидери имаше много представители от тези африкански страни, включително и на кандидатки за членство в БРИКС като доста от тях бяха военни.

Защо се позволява на страна от европейският съюз да има колонии- това демократично ли е според ЕС. Дори външно да са ги замаскирали, Франция изцежда и ограбва Африканскоте страни " бивши" колонии и ги държи в подчинение. И ние сме така, но нашия колонизатор е посолството / знаем на коя страна/ което подменя вота пслед избори и слага правителство, което я обслужва. Ние до кога ще търпим- африканците са по- уми от нас явно...

А, с нетърпение очаквам да се скъса пъпната връв между Задунайка и руската Сатрапия.

Полюциите на соросоидната сган нямат читатели !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Край на плюскането. Африка не иска повече да жви храни ю

Хайде стига с тия празни приказки за демокрация и европейски ценности! Който е слуга на запада е демократичен, който не е слуга на запада и не дава да му смучат ресурсите е недемократичен и диктатор! Това е цялата истина, всичко друго са лъжи и манипулации!

Клещите се затягат около вратлето на НАТО.

Понеже е статия за африкански страни искам да споделя с вас - днес бях на Централния пазар, беше пълно с афганистанци и разбира се нелегални, личеше си по това как се оглеждаха на всички страни за опасност(полиция). Ходеха на групи по четирима и разбира се нямаше кьорав полицай както винаги. Питам аз къде е полицията да проверява, тази полиция която по два пъти годишно протестира за повече пари и ранно пенсиониране. На практика полицията отказва да работи, те са в постоянна стачка а от моите данъци си получават заплатите.

Щом е в София, може. Те всички проблеми в страната от там идват. Трябват ви повече афганистанци, мароканци и танганайци. А, и много гейпаради да имате нали това искате, що ревете бе ???

Не си добре дошъл в СФ,алед като мразиш Сф.

Да разбираме ли, че афганистанците са от Африка ?!? Защото нали стратията е за африканците ....

България мрази София. Всички проблеми и идиотщини идват от там.

Време "Зеленият преход" да отиде в историята. Защо ли? Защото няма да има суровини, с които да се осъществи. Европа е време да се върне към въглищните си мини (от които много). Наглите европейци искат сега да пращат войски в Нигер, за да си "бранят богатствата". Щото франсетата ще останат без ток. И това е само върхът на айсберга.

Мисирките защо не наричат тези събития "Африканска пролет" ???

Пъпни връви да искаш ,едни други се питате за пъпни връви с различни хранителни източници, ами да питаме нашите политици за пъпните връви, щото техните отрочета са в сащ,в москва...учат децата,учат,а ...пъпните връви са живи

Пъпната връв на нашите ръководители с Москва отговаря за методическата и идеологическа връзка, пък и някакви средства идват оттам. А пъпната връв със САЩ е за да се харчат тия пари в хубавия съблазнителен Запад. Така хем громят омразния капитализъм и има как да отчетат похарчените пари. А защо децата им учат на Запад – нямам обяснение наистина. В Москва би било по-евтино, а и биха се чувствали като у дома..

в М@сква ще трябва да учат, а това нещо отдавна нашата младеж не умее.

Време е да се освободят от колониалистите които ги грабят. И такива ни говорят за ценности! А реално граби докато можеш.

До ЕС - нещата не са вече същите - отивайте в ъгъла на историята.

Време беше най-богатият континет на Земята (Африка) да вземе нещата в свои ръце. Всичките бивши Европейски империи и сега богати държави, държат богатството си на колониите си- в Африка, Азия и Южна Америка. Нито Англия щеше да е такава, нито Франция, нито Германия (наследила Австро-Унгария).

...сега масово се сковават салове ,помпят се гуми за лодки-единички ,ивсевъзможни други плавателни съоръжения...и към. ..другия край на пъпната връв...вкупом

Разбрахме ,бе пиянде...

Скрий се

Онзи тоя път саловете и другите неща ще се отправят за волга,москва,об,енисей,лена, за сбъдване на мечтите за светло соц.бъдеще и свобода...

Аха. Сичкуту кеч на баламатума и към франция да ги посрещнат с френска любов!

СССР помогна много за освобождаването на Африка от колониализма след Втората световна, но след 1990 г. на много места там колониализма се върна. Сега Африка разчита на Русия отново да помете колониалистите в Африка.

...сега масово се сковават салове ,помпят се гуми за лодки-единички ,ивсевъзможни други плавателни съоръжения...и към. ..другия край на пъпната връв...вкупом

...за нас е важно кога ще се скъса пъпната връв между софия и москва...

А пък за нас, кога ще се скъса пъпната връв с Козяк...

С Масква отдавна се е скъсала. Русия не ни "бръсне за слива" много отдавна. Това за руските конспирации са все болни страхове на разни "евроалтлантици", дето преди да си легнат да спят, гледат под кревата да не се е скрил Путин. Точно както навремето през 50-те год. в САЩ ги плашеха с ядрена война от СССР. "Атлантиците" (де е България, де е атлантика?) са точно като комунистите, които навремето ни плашеха с глиния капитализъм и американските атомни бомби. Хайде малко започнете да мислите с главите си вече-с горните!

Явно някой бръснар на сливи се изказа ...

Всяко мнение различно от московското или се напада яростно, или се трие

БГ-то мноо ги разбира нещата. Явно работи в службите хахахахахахахахаха. Ми то с 50 гр мозък.....

Кои сте вие - от гей парада ли?

Споко, скоро нито гейпаради, нито окроберфестове ще има в Европа. След 2 поколения чалмите и негрите в ЕС ще са мнозинство и ЕС ще е минало-забравено. Президентът на Франция ще е чернокож от Кон-Дивоар (както прайм министъра на Англия е от Калкута). Канцлерът на Германия ще е от Афганистан. Краят на бялата християнска Европа идва. ЕС сами си го направиха.

От горенаписаното следва , че: 1. Няма принципно противоречие между "демократично" избрано управление и неоколониализъм. Във всички изброени африкански държави "демократично" е избирано неоколониално управление с марионетки на Франция. 2. Няма принципно противоречие една държава в Европа и ЕС като Франция, да говори лицемерно за "европейски и цивилизационни" ценности и в същото време да използва неоколониални практики в Африка, които са продължение на колониалните и практики там от близкото минало.

Някой да е видял,чул или чел за просперираща негърска държава?

А за балканска такава? Мислиш си че за Запада си повече от негър ли? За тях си по-малко дори.

Няма да проспрериш и ти, когато не ти дават. Когато чужденци идват и ти изпомпват суровините за тях. В България не мислиш ли, че е същото? Богатите богатеят, а ние сме бананова република на услугите. Продавачи на услуги, не производители. И търгаши на вносни боклуци.

Жак Ширак умееше да ги четка, ухажва, да се представя за приятел. Последващите президенти искаха да бъдат "големи" с Африка, не им се получи. Сега, друг е въпросът, че всички искат нови хоризонти, дори африканските държави. Но набезите с лодки и пешачка към Европа никога не спират.