17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нито Баба Франциск се ИЗВИНИ на Източен Рим за разграбването на Тракия и Цариград....от което разграбване се ражда днешна Западна Европа. ЗЛАТОТО С ГОДИНИ Е ИЗНАСЯНО В ЛОМБАРДИЯ. Затова днес на Запад на сарафските къщи казват LOMBARD. Баба Франциск не се извини на българите, че Ватикана позволява да бъде отровен ПОСЛЕДНИЯ ИЗТОЧНОРИМСКИ ПАТРИАРХ ЙОСИФ ВТОРИ ШИШМАН. Който постига споразумение за обединяване на Изтока и Запада срещу турците на Църковния събор във Флоренция. През ноща Великият българин е отровен и споразумението пропада и Цариград пада. Патриарх Йосиф Втори ШИШМАН и имп. Константин XI Драгаш са начело на 800 източноримски делегата. Днешното Гръкославие не е наследник на Източноримската църква. Гръцкото православие е основано от турския султан след превземането на Цариград от турците. Тези, всичките на Лесбос, не са еретици а ПОГАНЦИ.

Структури пагубни за човека. За съжаление вече почти нищо не може да се направи. Отвсякъде натиск върху човека .

Срещу ислямизацията в Европа могат християните само заедно да работят- личен пример с поведение в обществото и във вкъщи. Ние българите изгонихме и изгорихме много богомили, щото били еретици, та турците дойдоха, уж белким Ганьо се научи да е толерантен и да си цени свбободата. Няма причини да се делим с католиците, като всяка общност си решава кой календар да следва.Обаче Москва не ще да изтърве кокъла и няма как да стане. Пък и папата иска все още да е Божи наместник на всички, та малко трудно ще се получи.

Чебурашки, вие към шиитите или сунитите ще се присъединявате!? Че вашият върховен юдей - Вовата натам ви е подкарал!

Ватиканът винаги е бил развратно място на гейове и педофили

!!!!

КОЙ ЗАПОЧВА "КРЪСТОНОСНИТЕ" ПОХОДИ ... ПАПАТА КОИ СА БИЛИ ТОГАВА КРЪСТОНОСЦИТЕ ? НАЙ-ПРОПАДНАЛИ ДРИПЛЬОВЦИ И ПРОШЛЯЦИ КЪМ ТОГАВАШНОТО ВРЕМЕ, НЯМАЩИ КАКВО ДА ГОБЯТ, НО ПЪК ДИВАЦИ, С ВИСОКО НИВО НА ТЕСТОСТЕРОН, КОИТО СА КОЛЕЛИ, БЕСЕЛИ МЪЖЕТЕ И ИЗНАСИЛВАЛИ ЖЕНИТЕ... ПЛЯЧКОСВАЛИ СИ СА ВСИЧКОТО БОГАТСТВО НА ЕВРОПА ... И КОЙ СЕ Е ПРЪКНАЛ ОТ ТИЯ ТОГАВАШНИ ... ТОЧНО ТАКА, ТИЯ КОИТО ВЧЕРА НАГРАДИХА МУФТАДЖИЙСКИ С "ОРДЕН ЗА ХРАБРОСТ"... И КЪДЕ СЕ ДЯВА ВСИЧКОТО ПЛЯЧКОСАНО БОГАТСТВО НА НАРОДИТЕ, ПО ЗАРЪКА НА ПАПАТА .... ТОЧНО ТАКА ... ЕДНО ОСТРОВЧЕ, БЛИЗО ДО ЕВРОПАТА ... АМИ ТЯ КАРТИНКАТА Е ЯСНА КАТО БЯЛ ДЕН... КОЙ В МОМЕНТА ИМАТ ЗА ЗНАМЕ "БЯЛ ПАРЦАЛ С ЧЕРВЕН КРЪСТ ВЪРХУ НЕГО" , КАКВОТО Е БИЛО И ЗНАМЕТО НА ТИЯ СРЕДНОВЕКОВНИ БАНДИТИ И ВОЙНИ НА ПАПАТА ... АМИ ТО ВСИЧКО Е ЯСНО ...КАТО БЯЛ ДЕН ...НЕ Е СЛУЧАЙНА И ПРИКАЗКАТА КОЯТО ИМАМЕ : "ВСИЧКИ ПЪТИЩА, ВОДЯТ ДО РИМ" ... И ТРЪГВАТ ОТ РИМ ...КЪМ ОСТРОВЧЕТО...

Папата е еретик.

Гръцкият поп е бил прав. В момента когато ислямът настъпва, нямаме нужда от политически коректно тълкуване на заветите, а от връщане към Стария Завет, око за око, зъб за зъб. Съвременната цивилизация както я познаваме се основава на европейското християнство. И няма нужда папата да ръчка основни постулати. Преглъщам новата позиция относно холосексуалните, щото при тях е генетика; Но примерно защо не признават дпгава аборти след изналсиване , или когато плодът не е здрав ? Защо папата подава ръка на бежанци и не вижда в Италия примерно колко бедни хора има ? Защо служи литургии с имами а не дойде да се извини за изоставените на произвола на съдбата католически свещеници в България, Русия ? Отец Франц, мир на праха му, от софийската енория, беше минал през всички лагери, от 1947, освободен едва през 1973 от Солаков. Католическата църква не се е застъпила за тези хора пред комунистическа. българия . Папата да каже имали ли са делови отношения с нацистите , да си каже защо не са направили нищо срещу ппгромите срещу евреи, а сега ще ми прибира мюсюлмански бежанци !!!!

Искаш Стария Завет? Евреин ли ще ставаш???

Евреин само с четене на стария Завет не се става. И за инфо , само едно евангелие ( на Матей) е писано от не- евреин. Имам в предвид основните принципи.

А за църквата Света София , вече джамия, нещо да каже ??

Ще отиде пред входа, ще измие краката на някого, и ще се наведе с разтворени бузи после.

Православният Отец, който каза 4е папата е е еретик, на видима възраст от 80+, беще веднага изблъскан от полицайте, грубо изблъскан, та падна на земята, млад човек, според мен послушник го вдигна, но полицаите, особено еддна млада жена, продължиха с изтласкването... Такава злоба срещу свят Човек, снаражен с расо и килимявка и въоръжен само със слово ... нямам думи. Сатаната за жалост е превзел много души!

Много ми е интересно минусите за какво са? Видеото го има в мрежата. Кое не е така както аз го виждам? Насилието от въоръжени до зъби роби на системата срещу хора, в случая и един доста възрастен Отец, е оправадано ли?

Тука има много зомбясали форумци, не се чуди на минусите .

един беше казал религията е опиум за масата шаманите у племето и и т.н. богопомазани в християнството, юдейзма, исляма , будизма са си чиста проба шменти капели. А уж Бог е един и е сътворил себеподобни твари за да им помага а те да муслужат а колко мъка има по света не е истина - глад, войни, мизерия и сичко заради финикйски знаци.

Елементарно Бай Йордане, но пък може би толкова си ти е ресурса.

Покорно моля хора които не са наясно с догмите и каноните на християнството да не богохулстват в този сайт. Това е грях, който всеки човек си плаща. Рано или късно. Бог да ви благослови братя и сестри. Амин

Бог поруган не бива, затова богохулниците ще си получат заслуженото още в този живот като сянка на това, което ще ги очаква отвъд, при баща им дявола.

Религията е средство за манипулиране на масите. Кой господ би гледал с равнодушие милионите болни деца как се мъчат? С какво са се "провинили" пред него тези невинни създания за да ги остави да страдат?

Папата трябва да иска много прошки. Инквизицията, издаване на индулгенции срещу заплащане, държавни преврати, религиозни войни с огън и меч, опустошения и разорения .... са дело на римокатолиците.

А за съветската власт нещо да кажеш?

България ще се оправи когато и последния русофоб разбере, че проблема не ни е Русия а самите ние. Докато коленичим на тоя и оня няма да се променим.

Когато има статия за съветска власт

Каква Русия, говорим за Сесесере!

Да отвори хилядите пустеещи католически манастири , да ги настани там и да ги издържа. Банката на Ватикана е супер богата и може да си го позволи. . После, който не иска да стане католик, да върви във всичките четири посоки и 30 румба и да се спасява. Папа , кой ти дава право да харчиш парите на европейците и да превземаш земите им ? А ???

Какво прави църквата за милионите деца които си лягат гладни по света. Шепа милиардери дърпат конците в това число и църковните. За нас остава едната Вяра.

православни, католически..... всичките са един дол дренки. Всички си имат една цел и това е злато. За какво му е на Бог твоето злато? Ако си вярващ, вярвай в себе си.... Твоето тяло е твоята църква. Твоя Бог е твоя разум,сърце и душа. Не ти трябва да четеш някаква книга за да ти каже, че да убиеш е лошо. Някак си като съм се родил и без да съм чел Библята знам, че майка ми не трябва да я убия а да я обичам.

а, така , няма да се карате простете си и се разберете. и без това никой от вас не може да ходи по вода...

зависи колко е солена водата :D

Аз съм православен християнин и се радвам, че съм такъв. Добре, че е имало разкол. Ватиканът е свърталище на мошеници и убийци. Спомнете си за Борджиите и папеса Йоанна. В днешно време се изявява и като политически орган ....

Човешки страсти Гордост и надменност Смирение Време за пост и молитва!

Славянин ли си? Какво мислиш за НРБ?

Времето на НРБ бе златен период в българската истотия

Значи си комунист, не християнин.

Това е реалността. Повечето от вас носите кръстове, но по никакъв начин въобще не се вписвате във вярващите. За вас религията е само покрай семейството ви или само когато не ви се ходи на работа.

Господ ще ни съди! И НАС Правславни и СЕКТИ КАТО католици и протестанти… Само Господ е всеопрощаващ! Днес е празник! Неделя! Ден Господен! Отидете на Църква, ( и Православни и сектите християнски) поклонете се На Господ, благодарете му и го помолете за прошка! Няма безгрешни човеци! А парата да си стои в Рим!

прощава на убийците?

икуменизмът е изгоден за Глобалната Шайка от геостратегическа позиция но този йезуит кога ще поиска прошка и ще се разкае за кръстоносния поход срещу християни в Аквитания, днешна южна Франция, срещу Чистите=катарите? кога ще ни върне богатствата в подземяита на Ватикана, които принадлежат на Българския народ, а не на порочни папи и папеси ! когато направи поне тези две стъпки можем да допуснем ,че е що годе искрен

цял свят ни дължат по нещо а? А НИКОЙ ОТ ЦЯЛ СВЯТ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ Аре вземете се малко в ръце а? Излагате се

Брей, че неграмотен свят.

неграмотен свят е. Гледал ли си клипа където показват картата на случайни американци и където на единия му посочват Европа а той вика "Това е Аризона"

По време на пост и по време на смирение(за Православните) не му е работа на папата да е тук! Случайно ли папата е тук по време на постите за Рождество Христово? Но Господ е велик Господ наказва Господ може и да прости

Аре спрете се малко. Всички тука сте богохулноци и нямате нищо общо с вярата

Нека Бог прецени българите вярващи ли са! Не си ти Господ! Не е лесно, но…. Смирение…

??? Те са доста.

Но Господ е велик Това на арабски звучи: Аллах акбар - вижда се, колко сте християни! Злобни, дребни душици... Нищо общо с учението на Христа - покаяние, смирение и прошка. Виждат сламките в очите на другия, до не виждат гредите в своите очи. Много удобно прескачате цели периоди от православната история.

Православната църква не е извършвала такива зверства каквито е правила католическата - мъчения, горене на клада, гонене на вещици и т.н.

Православната църква просто ебът децат ти… нищо лошо викаш не са направили

Това е важи само за католическа църква, постоянно разтърсвана от скандали заради свещеници педофили!

където бяха замесени с малки деца. Когато ви е удобно забравяте за тези случаи а?

Не може да не си чувал поговорката “Във всяко стадо има мърша”! В Православната църква това са единични, срамни случаи, но сред католиците това е постоянно явление!

ама нашата дамаджана има 23 тоалетни, ееееейййй!!!???

Сега изведнъж 23. Много почнахте пак да ди измисляте

Сатанинска свиня! Да се пържиш в ада!

Този папа на е еретик, защото еретика вярва в нещо. Този папа си е чист антихрист. Повече е приятел на гостите на Меркел от ИД отколкото на католиците. Ако чуете католическа молитва там се молят за толеранс към перверзното. И при предишните се молеха за благоденствието на кока кола която ни давала вода и храна. Та какво общо има душата на християнин с продадената душа на този папа? За парите, които му идват от Америка ще нарече дявола светия а Бога зло.

Трябва да се изчисти изметта... тогава да мислим за тия

Тоя папа преди няколко години миеше смрадливите крака на мусулманите и проповядваше подмяна на населението на Европа с цигани и близкоизточни имигранти.

тоя и враг на кръста!

Спокс бе, папа. Ако можеш да предложиш на православните добра бизнессделка - край на разколът. Най-ного уважават парите и златото, да ти кажем.

Деветата заповед от стария завет е: Не лъждесвидестелствай против ближния си. Но ако някой ви каже, че се казва Иван, а всъщност името му е Явор, то той не нарушава заповедта, обаче ви лъже. Лъжата по-обстойно е разгледана в новия завет.

За тия неща са обръщай към професор иванов той е специалиста по имена...

Винаги съм съм се питал защо Българите бяха под робство 500г Мисля че отговорът може да е в Борис покръсваше насила, убивайки свойте. в Християнството не пише убивай нали?...

А това православие пропито от юдаизма...

Не убивай не кради не лъжесвидетелствай не пожелавай нищо от съседите нито имота къщата или жена му итн кво значение има католик ли си или православен важи за всеки Понякога си мисля че без златната Книга живота ще е по лесен оправяш нещата със сила даа ама не....за съжаление...

На тези сатанисти не трябва да се вярва!

Гръкът е бил прав, ама не съвсем. Папата не е еретик. Комунистите са неверници. Папата миналата година по това време каза, че собственността не е абсолютна. Папа, за който собствеността не е абсолютна не знае дори десетте божи заповеди. Бияч от дискотека... от една бедна страна е човекът на Господ?! Вярно са неведоми пътищата господни, ама чак пък толкоз?!

Християнството има стотици течения и различни библии. Не може всичките да са верни, защото теологично си противоричат нали? Най-простото обяснение е че всичките са грешни. Както и обяснението, че бог е направил нещо си. Има едно принцип наречен "бръснача на Окам" който гласи, че при наличие на множеството теории за предпочитане е най-простата, т.е. тази, която използва най-малко предположения.

Само Православието идва от Господ! Католиците са еретици и ще горят в ада!

ПАПАТА ЗА КОЕ ИСКА ПРОШКА,ЗА ТОВА,ЧЕ РИМО КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА БЕШЕ НА СТРАНАТА НА ХИТЛЕР ЛИ???

Папата е чист Антихрист,но не е самият Антихрист,а служи на него... Ватикана е изопачил 2/3-ти от историята на света,тоя Папа изобщо не му е чиста работата...

Римо-католицизма е силен по много причини, една от които е, че римляни са били в Юдея по времето когато и Христос е бил там.

Католическата църква просто по-бързо се реформира, когато се налага. Не е било винаги така - и изобщо православието е възникнало като прогресивно течение. Обаче сега се е обърнала палачинката и католиците са кръгло 5 пъти повече от православните и даже преди няколко години реабилитираха Галилей. А православните още се чудят плоска ли е Земята и какво точно да правят с календара си когато той се разминава с видимото положение на звездите и Слънцето.

Чувал съм за университети спонсорирани от католическата църква(водят се католически университети), за православната църква още не съм чул подобна информация.

Католическата църква има много повече наивници, които да стриже.

Правилно му е казал човека на тоя предател, който незнайно защо си прави срещички с Байдън

"двете страни все още са много далече една от друга от теологична гледна точка, отбелязва Ройтерс." Да взема да им го обясня като за американци... все едно в САЩ демократи и републиканци да пуснат обща предизборна програма или Ку-клукс-клан и БЛМ да се обединят в една организация.

Цървули, като не искате подадената ви християнска ръка, ще получите пак фес с чалма - като през 1396-та!

Фесът е дошъл, след като верните приятели от католическия свят са опустошили Константинопол. Четвъртият кръстоносен поход е една от главните причини за падането на Балканите под Османско владичество. Познай кой е платил най-голямата цена. Гадни лицемери сте католиците.

Ами то и превземането на Константинопол 29.05.1453г.става с тяхна помощ. Италианците помагат на османлиите за да получат от Мехмет Фатих изгодни търговски права. Константин дори приема католицизма, но и това не помага.

Тоя си е чиста проба хибриден рептил .

Католиците не са баш истински християни.

Кои са по-истински? Черните полковници от КГБ?

Супер жалко е, когато върлите комундели се преструват на фанатични православни християни. Антихристи сте вие - и ако има Страшен съд - Адът ви е вързан! Я прочетете по-добре, какво ги чака лъжците и лицемерите!

ППата не мине никакъв на нас.

не е имало, дори когато папата е бил папеса!

Класилата на Католика уж християни...и подлеци

Това си е традиция сред духовенството. Я виж какво става в софийската Семинария примерно?

Истинското християнство винаги е било Източно православното. Винаги е било по близко до първоначалните учение на Христос. На Запад Папството прекалено много се занимава с политика и пари, а на Изток винаги с измеренията на вярата. Не случайно Западното Християнство се дели на много повече дялове отколкото нашето.

Може ли да обясниш, защо при нахлуването на турки-мюсюлмани в православните земи, православните истински християни масово приемат исляма? Защото не великата бойна мощ на няколко номада на коне е причината за масовото ислямизиране на православни? Дали не е причината, че на народа толкова му е било писнало от православни духовничи, че когато са видяли алтернатива, хората са зъхвърлили кръста. И не е случайно, че всички ереси произхождат от православните земи от павликяни и иконоборци до богомили.

ми да ти обясня. не са православните. това са дуалистие. отклонение от православието, което е по познато като богомилство. онова, в което са вярвали богомилите е било доста сходно с първоначалните учения на мохамед. уж са се борили за права вяра. отказвали са да хванат оръжие (докато не са сложили феса де) и за това нито българските царе, нито поповете са ги уважавали.

30 години се клаха в Германия щото при католицизма няма ереси. Даже няма да споменаваме колко кръстоносци германска и унгарски кръстоносци избиха чехите преди това.

Православието не се дели на дялове. То е единно.

Прощаваме ти и сега какво? Това ще направи ли да изчезнат кръстоносците, които превзеха Византия и после помагаха на турците да превземат Константинопол? Ще направи ли да се променят венецианците, без помощта на чиято флота турците не можеха да превземат Констанопол и целия балкански полуостров (след което турците, използвайки Констатинопол като база си построиха собствена флота, превзеха Северна Африка и водиха цял куп войни със "съюзника" си Венеция?

Прочети историята. Насътворил си глупости посред фактите. Няма да подсказвам. Иска четене преди писане.

Генуа помага най-вече на османлиите, за да прецака Венеция.

Папата не е двуличник. Той е триличник. Не бива да му се вярва. Католическите кюрета нямат право да се женят, но си имат прислужници. Сещайте се за какво. Или пък се таковат с малолетни. Престъпна вяра!