Папата обяви изпращането на оръжия в Украйна за морално, но само ако те са за самозащита

"Диалогът не трябва да се изключва, дори и с агресора, въпреки че на човек това може да му се стори нежелателно и противно", заяви Франциск

Обратно в новината

Коментари - Папата обяви изпращането на оръжия в Украйна за морално, но само ако те са за самозащита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво рече папатъ като муриканците убиха 1,3 млн иракчани и 500 000 невинни дечица ?

Папата обяви изпращането на оръжия в Украйна за морално, но само ако те са за самозащита, подобно на кръстоносните походи за освобождение на Божигроб, благословени от папите.

"...Говорейки за руската инвазия в Украйна Франциск заяви, че самозащитата е не само оправдана, но и доказателство за любов към дома си. "Хората защитаваха онова, което обичаха", заяви папата..." Ваше Високопреосвещенство, казаното означава ли, че признавате провото на хората от Донбас да защитават домовете и семействата си, които 8 години биваха и продължават да бъдат обстрелвани, разрушавани, унищожавани? Ако е така, защо мълчахте 8 години, защо поне веднъж не отидохте в Киев, не призовахте Зеленски и властите в Украйна да спрат ежедневния терор над Донбас, да изпълнят поне точка от Минските споразумения? Или и Вие, подобно на политиците от Европа и САЩ, удобно виждахте и виждате само едната страна на монетата? "Доставянето на оръжия за Украйна е морално приемливо, ако те са използвани за самозащита..." Не, Ваше Високопреосвещенство, какъв морал е това, това е най-обикновен двоен аршин, игра на думи, измиване на ръцете. Шестата Божа заповед е категорична: "НЕ УБИВАЙ". Без параграфи, без клаузи или лицемерни словесни еквилибристики и увъртания. Просто "НЕ УБИВАЙ!". Както ми беше казал един мъдър стар човек, вече покойник: "Ако в основата на човешкия начин на живот и мислене стояха Божиите заповеди, може би Земята наистина щеше да е прекрасно място, може би щяхме да минем без съдии, адвокати и съдилища". А всичко останало са си човешки тълкувания, за да ни е удобно, за да ни е лесно да се оправдаваме. При самозащита или не, на война или не, за отмъщение или не - без значение, фактът на отнемане на човешки живот си е убийство. И оръжието е средство за убиване.

Човека се чуди как да остане неутрален по въпроса, а всички се чудят как да му се сопнат без в процеса да предизвикат голям скандал и проблем за себе си след като това е Папата. "Диалогът не трябва да се изключва, дори и с агресора, въпреки че на човек това може да му се стори нежелателно и противно", заяви Франциск Само дето Европа сведе разговорите и преговорите до "първо ще направите това което Ние искаме и чак тогава ще седнем на масата за преговори". А и това премина в нека Ердоган да говори с Путин като междинно лице защото никой не иска да говори с Русия.

и той е чиновник на изборна длъжност. Божиите работи са приватизирани на земята отдавна от капитала.

Според мен човека се поболя като видя нещата по-отвътре. Доста откровен беше засега, май по-добре да си отстоява каузата по-отделено като Буда примерно.

Тоя никой не го пита , защотото е никой !

Ти да видиш, едно време срещу антисемитизма така и не казаха нищо, военно време било, опасно било. Че и се опитаха да измият срама, уж разсекретявайки документи, че помагали тайно на евреите едно време. Но днес папата имал мнение за събитията в Украйна. Ех.

Sm3hurk0

Тоя Папа, не знае какви ги говори. Напълно е изтрещял!

Що не отиде да мие краката на украинските бежанци? Щото не са мюслита, а православни ли?

и католическия нацист - папата се намеси във войната! Наистина света се нуждае от един ядрен апокалипсис за прочистване!

боклук, що не вземеш и да се гръмнеш бе, какъв божий служител си ти бе отрепко, след като подкрепяш войната.....ти си изчадие!

Пъпната да го дуаш,прост изкуфял старец

Руският патриарх подкрепя руската инвазия. Папата подкрепя въоръжена украинска самозащита. А какво би подкрепил Исус, чието мото е - ако ти ударят шамар, обърни и другата буза.

Топлите връзки на католическата църква с нацистите е добре известно.

Рядко човек може да чуе по-тъпо обяснение от това на папата.

"Би било неморално да се доставят оръжия с намерението да се предизвиква още повече война, да се продават още повече оръжия или с цел отърваване от стари оръжия", ЗНАЧИ ДОСТАВКАТА НА ОРЪЖИЕ ОТ ЗАПАДЪТ Е НЕМОРАЛНО, защото се прави с цел продажба и отърване от стари оръжия. Така Полша, Словакия и други държави си дадоха старите оръжия и поискаха в замяна нови от САЩ. България пък продава оръжия на Полша/Украна за печалба.

8 години - от 2014 до 2021, се водеше война в Донбас. Тогава Западът твърдеше, че Русия участва в нея (като страна в конфликта), защото доставя на ДНР и ЛНР оръжия и "наемници". Сега 8 месеца върви война, в която Западът/НАТО доставя на Украйна оръжие и наемници. Значи (по западните критерии) НАТО е участник във войната на страната на Киев срещу Русия!

ние сме най-моралните и по-католици от папата, нинова праща само за защита

Папата дали лапка яко на оръжейните босове? Някой може ли да ми каже в коя религия се поощрява насилието и войната, благодаря?!? Тия изверги май забравиха, че вече не сме в средновековието, за да правят хората на балами...

Се намират на украинска територия всяко оръжие изпратено за украйна е за самозащита. Оня глупав трол дето сипе обиди към папата-така си вредиш моето момче. Създаваш донякъде правилното впечатление, че всички поддръжници на русия сте едни простаци и необразовани същества. Да не говорим какво показваш в морално отношение.

Кой си ти бе съдник световен. Цървул. Утайка на обществото.

И думите, които използвате много добре си личи кой представлява утайката на обществото.

Евалла на Вович. Накара цялата западна паплач да свали маските. Белия поп си е слуга на сатаната. Но добре прикрит. Сега всички си показаха уродливите муцуни. Дяволи. Мачкай Вова. В теб е надежтата. Този сатанизъм трябва да се изкорени.

Твоя господар путин каза че натам ви е пътя. Елементарни просташки думи от пълен простак и деградирал морално човек-това представлява целия ти коментар.

От алкохолизирани утрепки като теб съвет не искам.

Идиот е Берголио!

боклук!

Бах ти идиота !

Който иска да е приятел със света, става враг на Бог.

Папата яко се е осрал по темата.По-добре да си беше мълчал.Те и без неговите мъдри слова си плащат оръжия за Крайната земя.

Кой руски "патриарх" ве, кюре миришещо на пръст? Този генерал от КГБ, в расо, който оправда официално ОПИТА ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА УКРАЙНА? С него ли да се води диалог?

Няма оръжие за самозащита и оръжие за нападение, оръжието е за УБИВАНЕ!!

Така или иначе, Украйна не е нападала руски градове, докато русия съсипа сума ти украински.

Вярно ли.?

Каратето или самбото са за самозащита. Оръжията(макар и демократични) носят смърт. и могат да се използват и за нападение....

Я не ме разсмивай бе, пишман каратистче!

Че не трябва да изпращаме оръжие в Украйна,а да се водят преговори с Русия.

И тоя си показа рогите, Бий укрите до припадък

marketor

я, дявола облечен с бели дрехи и със смешна шапка. Да гори в ада това човекоподобно. АМИН

Папата очевидно не взема под внимане думите на Господаря си: Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата.

злия човек е винаги зъл, но все пак християнина се надява че следващия път злия ще размисли и няма да е толкова зъл, при путин няма такъв вариант, все си е зъл и ще ти удари колкото може шамари без да се замисля и размисля.