Папа Франциск ще даде първо причастие за 250 деца и ще отправи послание към света

Във втория си ден в България главата на Римокатолическата църква ще посети Раковски и ще отправи послания от площад "Независимост" в София

Обратно в новината

Коментари - Папа Франциск ще даде първо причастие за 250 деца и ще отправи послание към света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Причастие за какво? От каво по-точно е част папата? Той се води интелигентен, общителен, начетен, добряк, лингвист и т.н., но изповядва религия и обряди различни от апостолските предания! Тогава чрез какъв дух, по точно-преподава свето причастие? На практика той раздава ПСЕВДО АНАФОРА - т.е НЕПРИНОШЕНИЕ закуска за тези, които се били на религиозна служба.

Канон 53-ти Ако епископ, презвитер или дякон, който в празнични дни не яде месо и не пие вино, поради гнусене, а не поради подвиг на въздържание, нека бъде низвергнат, като осъден от собствената си съвест, защото става причина за съблазън и на други.

Папа Франкциск е предшевственник на приемането на България в Шенген и окончателното късане с руския диктат!

Ми ти отивай в Шенген, а от там в Ада - където са всички еретици и антихристи.

Канон 27-ми Заповядваме да бъде низвергнат от свещен чин епископ, презвитер или дякон, който бие съгрешили верни или досадили неверни, и с това иска да заплашва други, понеже Господ на нищо такова не ни е учил, а напротив, Сам, бидейки удрян, не е нанасял удари, бидейки укоряван, не отвръщал с укор, страдайки, не заплашвал (1 Петър 2:23).

Първият никейски събор, или Събор на 318-те отци (325), свикан от император Константин I Велики в Никея, взима 20 решения, осъжда Арий (ок. 256-336), създател на арианската ерес, според която Иисус Христос не е единосъщен на Бог-Отец в Светата Троица. Решават се тринитарни въпроси. Формулиран е Никейският символ на вярата. 4-то решение: епископите се избират от епископите на дадената провинция и утвърждават от митрополит. 5-то: епископите на провинцията да се събират на синод 2 пъти годишно и да разглеждат молбите на миряните и клира и техните оплаквания. 6-о: потвърждава се върховната власт на някои епископи над други епископи - римския (папата) над западните, антиохийския над източните, александрийския над епископите на Египет, Либия и Пентапол. Паметта на 318-те свети отци в Никея се чества на 7-та неделя след Великден.

Само питам, Папата освети ли апартаментите на цецко, Цецка и сие,

Не е ! Свършиха парите и няма с какво да платят на папата , а той не приема апартаменти , а само кеш !

е НЕПОБЕДИМА...Нито разбират от религия, нито от църковни обичаи, важното е да ругаят...Няма значение кого-Папата, Патриарха,всички останали... Къде изчезна духовността, ималили сме я някога... Народ без вяра, без духовност,без морал=БЕЗ БЪДЕЩЕ!

Религията е опиум за народа, ако не знаете все още. А папата е йезуит! Това обяснява ли нещо?

Религията е опиум за народите...това се проповядваше по времето на соца...Сега вече имаш възможността да прочетеш повече по въпроса... Приписват думите на Карл Маркс, но написаното от него е следното: "Религията е въздишка на угнетената твар, сърце в безсърдечния свят, както и дух в бездуховните порядки.". Колкото до йезуитите-прочети....има много материали в нета...Ние ги знаем само с лошите им прояви, вж. за мисионерската им и образователна дейност....и много други добри дела....ПРОСВЕТИ СЕ!

Какви са тия луди жени на снимката, дето искат да го докопат ?

Тоя папа е Арабски Шпионин. Да си ходи ВЕДНАГА към Италия.Тоя папа да си гледа работите в Италия. Няма какво да търси по градовете, нито кварталите...Имаме си Православна Църква, по градове и села.Папата след като се срещне с представители на България в София, би трябвало да си ходи ОБРАТНО в Италия, а не да ШПИОНИРА в България. Няма защо да се занимава с деца в България.

Имаш си дръжки! В селата църквите вече са разрушени, в градовете пък поповете си правят бизнеса, а голяма част от тези, които стъпват в църква, го правят само на Великден, защото така е “яко” . Каквото и да се говори, папата е личност със световно влияние и значение, а освен това и доста интелигентен човек, факти, които няма как да бъдат опровергани или отречени. А това, че католическата църква е достс компрометирана, е друг въпрос.

че това твое изявление интересува някого... Коментираме проявите на Папата у нас...В сянката на това събитие личните ни дребнави усещания са абсолютно незначителни...

Човекът искаше да каже, което и аз напълно споделям, че това посещение е абсолютно преекспонирано. Колко католици има в България ? - 100 хиляди ? На собствените ни духовни водачи не се оказва такова внимание. Ако следваме логиката, у нас има близо 1 милион мусюлмани, да поканим Саид Хомейни и пак да празнуваме 3 дена ?

Имат един и същ корен... Мюсюлманите почитат Христос, Дева Мария...Свети Георги...Но тесногръдият български светоглед не може да разбере това...

Въобще не ме интересува за кого представлява интерес моето мнение , но това не означава , че трябва да си мълча ! За разлика от теб аз преди 30г спрях да плащам данък обществено мнение и въобще не ми пука какво мисли ! Щом имам мнение винаги го казвам !!!

Винаги са ме дразнили хора по събития които са само там за да кажат , че са били там и да се снимат или да снимат с телефоните ! Аман от парвенющина в този свят !