Папа Франциск даде първо причастие на 245 деца - за първата им среща с Господ

Днешният ден е ден на приятелство, на радост, на братство и на близост между децата и цялата църква, каза при проповедта си Светият отец. Децата го изпратиха с "Ние ви обичаме" и "Идете си с мир"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Срещнеш ли се веднъж с Господ, няма връщане. Буквално. Вярно, някои са оживявали в последния момент ама това заглавие е много horror.

uchete na ravenstvo i bratstvo onezi kopelet ot parlamenta ,detzata ostavete namira i ne im promivaite mozatzite be prokleti kalimyavki.

още необрулена, три пъти ке удрям, два пъти ке броя да видиш ти що е туй умрял бог и гроб да разказваш на невръстни деца. Ама родителите им са за бой и "таковане". Айде Рама, Рама и аллах да е абдал. Понеже комунизма отстъпи празно пространство за сектите. Добре че Св. Йоан Рилски е високо в планината а Св. Филотея Търновска, Закрилницата на Молдова и Влашко, е в Трансилвания. Безбожниците се разбесняха.

искаме киро гундяев

исскам ролекса на педерастчето николай

"Кум -Роднина Гейт", " Апартамент гейт" , незнам си кой поредн Гейт за Борисов,а сега и Гейт натурално от Сатаната в Ватикана - Самият " Папа Гейт" Вън дявола от ПРАВСЛАВНАТА Държава на Исус Христос- земя Българска !!!!!

Вън...... Дявола-Папа от Православна България.....държавата на Исус Христос. Анатема за Папата.

Ти пък кой си бе помияр.

А ти кой си?

Тия са на Волен Сидеров троловете.

Към авторите на статията. "Срещата им с Господ" на тия деца сега ще бъде след години след като отидат в оня Свят. Един от ДЕСЕТТЕ смъртни гряха е да си създаваме ИДОЛИ.

Не се изказвай, след като си безпросветен, поне да беше гледал предаването, там подробно и бавно обяснявах всичко, дори и такива като теб щяха да го разберат!

Като "непросветен" поне знам, че един от 10-те смъртни гряха е да се създават идоли и да се кланяш на тях. Останало, "просветените" като теб го знаете. Телевизия, с коята ти ПРОМИВАТ МОЗЪКА - аз, лично, не гледам, за разлика от такива "просветени" като теб.

идола путкин-смъртен грях

Не си правете идоли,да не се кланяте на нещо създадено от човешка ръка.Точно това правят православните на иконите,някои нарисувани от лежалия в затвора за убийство Опиц.

За тези деца като станат големи хора и остареят срещата им с Господ ще бъде само един спомен. Науката ще им отвори очите, тя просто смачка религията като схващане от отдавна отминали времена.

Каква "наука" бе ...те половината са Раковски циганета, а другата Раковски земанета ,които ще станат бандитчета... Аз на времето подадах ръка не едно такова , дошло с чифт дрехи у Варна да си вади ляба ...малеееййй .... то се кръстеше на обратно и целуваше палец ,а се оказа таково бандитче ,че думи нямам ... Не съм го виждал повече от 20 години ...не знам дали е оцеляло...

Голям гнусар сси от от злоба ще се пръснеш, децата на Раковски, благодарение на вярата си, са 5 пъти над останалите - с добри души и помисли. Не като теб, излязъл от някоя панелна клоака и закърмен с трудовете на др. Живков!

Яко всички владици и попове,хайде поне 50% ,бяха като отец Иван от Нови хан,това чудо,което наблюдаваме в Раковски,би се случило и в Българската Православна Църква.

Единствената промяна в БПЦ е тази у поповете и владиците,в смисъл карат къде- къде по-модерни и скъпи коли от папата,а и времето го следят от ролекси.Тия сами се изолираха от народа,на когото са призвани да служат,но Господарят им ще ги съди един ден за това.

Да,бе видяхте ли в каква кола се качи папата пред храма Александър Невски!?…...KIA.....!!! Ами това е унижение дори за селския поп!

Я да попитам аз плюещите тези дни: Кога видяхте нашия патриарх сред хората? Кога го чухте да казва нещо различно от Многая лета? Нещо от сърце и душа ? На хората - млади и стари? Показават се Великден и Коледа в храма и това е.... Няма я българската Църква сред нас! Само свещоливниците ги интересуват и Мерцедеси да си купят. Що за срам е манастир да има дългове към бандитска банка!!! И ако не помните, аз помня - как манастирите бяха затворени за оргии на мутрите! Който не помни е слепец!

Стига с това клише че църквата трябвало да е сред народа... това са кухи фрази. Църквата не е квартален милиционер. Тя си има функции и вярващи и не се нуждае от пиарски номера.

Ако четете консервативните медии отвъд океана, Светия синод е даден за пример, че не се подведе; и друго, след 500 турско робство сме си научили урока и емигранти ислямисти не желаем.

Преди 12 години ни се роди внучка в Испания.След раждането,с бебето са ходили при българския свещеник,който служил в нещо като параклис,църквичка,като част от католически храм.Нашият поп бил абсолютно безразличен към бебето.Докато като го виждал католическия свещеник,изпадал в екстаз,благославял го,казвал кратки молитви и целия сияел. Е,това е голямата разлика,нарича се съпричастност,духовност,вяра.

Нарича се добре изиграна роля на екстаза. Колкото до вярата - тя в самите нас, не е необходимо да дирим посредник - човек, между нас и Бога.Да ви е жива и здрава внучката!

Не! Нарича се ОТНОШЕНИЕ към хората! Я ми покажете български свещеник СРЕД хората? Да не говорим за патриарха! Кога е излязъл и ни е казал нещо! Крият се в миши дупки и само за г.... си мисля! Това е истината! НЯМА я българската църква! Един Отец Иван от Нови Хан....

Звучиш ми като евангелист.

Някой, решението е проосто, ставате католици или каквито там искате. Ако искате и атеисти бъдете. Никой не ви е теглил насила към православната църква.

Българите са трапезни християни. Малко като на минифистация от времето на комунизма го удрят. Питат ги и не знаят какво да кажат. Нашата църква е много далеч от хората. ВМесто да седят в лимузините да слязат владиците и разясняват на хората, че хората са голи и боси.

И господ ще ви доведа само да престанете бе!!!!!От сутрин като стана до късна вечер ,тераси,балкони,апартаменти,мезонети къщи няма спиране.

На вниманието на всички - вярващи, невяващи и ортодоксни атеисти (като мен). Господ бог е създал човека по свой образ и подобие и е останал доволен от създаденото. Логически от тук произлиза, че и вярващите и невярващите са все от Бога. И всичко, което пишат, мислят или правят е богуугодно, защото нали Той ръководи нашите мисли, думи и дела. Той е този, който иска и мир и войни и щастливи и нещастни хора... :-)

Само тези които са се покаяли за греховете си, приели са Христос в сърцата си за Господ и Спасител и са опазили заповедите Му до края на живота си ще бъдат в Рая. За останалите участта е плач и вечна смърт в неугасимия огън на огненото езерo (адът). 1.Тук на земний бряг стоиме, А зад бурната река (Йордан) Нов живот ще наследиме В царството на Вечността! С вяра жива нека бдиме, Имаме Вожд през Йордан, Нему да се довериме - Той привожда в Ханаан! 2. Слънчев блясък отразява Светият Йерусалим, Песен чудна се долавя На език неизразим! 3. Вече множество светии Стигнаха оназ земя, Тука чакаме и ние Да преминем у дома! 4. Смъртен мрак е над реката, Но зад тая тъмнота Ще се радва веч душата На блаженство със Христа!

Абе ДИР-а, четете ли изобщо какво пишете? Израза "Срещнал Бога" се употребява когато някой е починал...Децата не са срещнали Бога, а са приели първо причастие, приели са Бога в сърцата си, казано по църковному...Въйпиюща неграмотност!!!

Припомням на белодрешко ,че преди да влезем в ЕС .... Българите ги гонеха като кучета от Европата ! Биеха им черни печати и ги екстрадирваха като престъпници А сега от къде на къде този измислен Папа- Сатанист , ни приканя да си отворим вратите за Имигранти? Тия неолиберални изчадия на Ада нямат ли срам ?

С влизането ни в обединената Европа ,с прости политици и премиер .. с унищожение на поминък и народ.... С траншове и евро дългове до гроб ! Папата ,,любезно “ни приканя .... Да задържим ордите у нас ,че да не стигнат до Брюксел ,Лондон и Париж !”

Православието не се реформира и така се отдалечава от хората.Реформиране най-вече в езика на служение,защото той е почти неразбираем за съвременния човек,а не да се завижда на попурярността на другите християнски общности.Има място за всички.

МАЙ ТИ Е ДОШЛА ЛЩТЕНИЦАТА В ПОВЕЧЕ? ИСУС ХРИСТОС НЕ Е -ПОЛИТИКА ДА СЕ РЕФОРМИРА

:) На човека явно латинския му е по-добър от черковнославянския....

Христос не се реформира,но пътя към познанието Му трябва да е достъпен за всяко поколение,иначе по-добре си служете на гръцки,по-автентично и близко до оригинала.

Я,тез дето отидохте да посрещате папата да си дадете адресите ! Да ви пратя малко бежанци в домовете ви ! И оная госпожа от Австралия ,специално долетяла заради него в България :също ! То не става само да припадате по него ,ами и да го следвате .... Дайте си адресите ,че да разберем колко сте :мили и толерантни !

Право в десятката. Гледах забавно видео от Германия. Журналист спира хората по улицата и ги пита, трябва ли Германия да приема бежанци и мигранти. Всички дисциплинирано и правелино политичиски говорят надълго и на широко, как ДА, трябва. Тогава той вика един стоящ от страни негър и казва: Ами ето - това е мигрант, няма къде да се настани. Вземете го у вас за 3-4 дни на ваша издръжка - докато му оправим документите и го преместим в център за настаняване. И тогава всички запяват друга песен - как били притеснени, как нямало място, нямало възможности и т.н. :)

Нашата православна църква е много далеч от хората,от техните проблеми и живот.Затова и толкова малко вярващи.Нужна е реформа,а не комерсиални владици.

Не е точно така. Още през 2015 г. БПЦ официално определи миграционната криза като инвазия и заяви, че милосърдието и състраданието не трябва да става за сетка на унищожаването на България и Европа. БПЦ се противопостави на ИК още преди политиците ни. Противпоставя се на джендероманията. Застъпва се за традиционните ни ценности и семейството. Има и други неща. Това са все неща, които интересуват хората в България.

Нашата православна църква,че взе позиция по ИК.А дано е твърда и с това за което ни ,,подготвят,,

Това е много малоумно и удобно извинение да си атеист и безбожник! Ако човек има силна вяра в сърцето си не му трябва посредник, бил той църква, свещеник и т.н., за да е праведен християнин и добър човек!

До тук стана ясно следното: - папата дойде в България да погали предизборно Баце по главицата - папата дойде в България да каже на българите, че трябва да си отворят границите за мигрантите; - папата видя мигрантите в центъра във Враждебна - между другото даде причастие на няколко дечица и хвърли един поглед на събралите се в Раковски български католици

Ама си направи ,,мечешка услуга,,Не са само дебили

Тоя ни изпапа бюджета за три месеца напред

Още преди 60-70години комунистите ти изпапаха бюджета за векове напред... Така че не притесняйся...

Само да те петам: Според писанията на такива като тебе, Ленин и болшевиките са били германски агенти, яко платени и изпратени с немски пари в Русия. Залпът на Аврора е в резултат на техните действия. Следователно, целият този комунизъм и последствията от него са в същност резултат на действията на Германия, на Европа, нали така излиза?

Не е лошо, че Папа Франциск е дал първо причастие на деца, но традиционната и масова за страната ни религия е православното християнство, докато римокатолиците надали наброяват повече от тридесетина хиляди, а медийният шум и активността на управляващите около този представител на една исторически доказала се недружелюбна към България религия са като че ли всички сме католици и то бетер от папата. Един негов предшественик бе причина за медийните обвинения и лъжливото представяне на България като страна на терористи и убийци, а този сега е дошъл за да ни агитира с мигрантската си политика за унищожението българщината и православната ни вяра, благодарение на която сме оцелели като народ въпреки петвековното османско робство. И наш’те политически традиционни дупедавци и продажни медии му слугуват като на Господ, макар и отлично да знаят целта на посещението му и възможните отрицателни ефекти върху младото поколение.

Ама точно в цеюта си,толкова много цигани имаме и тези Нпота ги направиха по неграмотни и агресивни.И защо папата не пожела да посети някое гето където живеят много по зле от тия мигранти.А нито дума за виновницоте ,дето хората са принудени да бягат,или да насърчавани.

О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин? А се кланяш на чужда вяра само и само господ да ти узакони тераската и асансъора.

"Идете си с мир!" - това ми хареса най-много.

Тоя, няма ли да си ходи вече, че ми писна да е на първа страница пет дена?! Аре у Северната Македония, и от там в покоите му, че да рахатясат Балканите от това чучело...

Интересно, как са се срещнали с Господ? Или педофилът от Ватикана се мисли за Господ?

Бързо всички забравиха за католическите педофилски случки!!

Папата е дошъл в България заради бежанците, а не заради невъзпитаните расистко настроени българи !

...къде си бе, дебел циганино?

Каква ирония! Да се наричаш "Отец" ида искаш да ти целуват ръка. Който уважава себе си, никога, ма никога не го прави. Човек има духовен Отец-Бог, който няма как да го видим и знаем, какво представлява. Човек има и физически Отец, това е неговиЯТ роден баща, който трябва да обичаме и уважаваме. Всички други, които наричат себе си "отци" са шарлатани.

Съжалявам, че в България има толкова много хора, които поради липса на любов и надежда в живота си, се чувстват нещастни и безпомощни и търсят одушник на мъката си в това да се изплюят анонимно в интернет срещу някой от невидимите врагове, за да намерят външно оправдание за личната си безпомощност. Всички, които се събирате тук да псувате руснаците, американците, турците, циганите, евреите, интелигентните, комунистите, фашистите, богатите, щастливите, пенсионерите, инвалидите, красивите, гейовете, негрите, емигрантите, Сорос, Путин, Тръмп и т.н., трябва да Ви е напълно ясно, че с това няма да промените нищо. Абсолютно нищо. Нито ще станете по-щастливи, нито животът Ви ще тръгне в по-добра посока, нито ще успеете да премахнете това, срещу което се борите анонимно в dir.bg. Това, което можете да постигнете е да предадете страховете си на още хора и така броят на озлобените срещу света да се увеличи. Ако това Ви дава някаква сила и упование, да не сте сами в нещастието си, дайте си сметка, че то е фалшиво и измамно. Пожелавам Ви да се усмихвате повече и да вярвате в доброто.

....написа АНОНИМНО нашия "вярващ"!!!

Освен, че го написах анонимно, допуснах и правописна грешка. Пише се "отдушник". Простете.

Абсолютно сте прав(а)!

А бе верно, че с псувните няма да променим нищо, ама те са ни дадени от Господ като средство за облекчение и ние си го ползваме редовно, да ги'е!

Прочетох това което си написъл .Но да ми се натрапва непрекъснато нещо което греховете му са хиляди пъти повече от добрините и да го имам за светец пак чак заместник на Бог .Колкото повече нещо такова се натрапва мнението не ми променя а повече ме отвращава .Що се срамиш да се наречеш Българин а да се кланяш на чужда вяра .Да учиш усилено английски и чуждопоклоничество когато ние сме дали писменност на толкова народи и да се срамуваме от това .Защо не накараме тези народи да учат Български и като излезеш от своята панелка и граница на България да ти галят ухото с БЪЛГАРСКА РЕЧ а не да те принуждават да се чустваш маловажен и да се чекнеш на английски.

Нямах представа, че изучаването на чужд език означава задължително чуждопоклонничество... По тази логика християнството какво е, след като знаем, че Исус Христос не е бил българин? Това, че ядем боб, картофи и домати значи ли, че сме поклонници на Америка (картофите са донесени от там)? Това, че ядем гювеч, имабайълдъ, кавърма, кебапчета, баклава, кадаиф и прочее значи ли, че сме поклоници на турците/арабите? А защо пък се чувствате маловажен като се чеквате на английски в друга страна? Дали не се чувствате маловажен по принцип и в това да е причината?

Простено ти е чадо че си объркан, че си неграмотен, че си анонимен , но ти си човек с всичко произтичащо от това обезпокоителни последствия.

"3.14", за миг ме накархте ме да се засрамя и да се почувствам безсмислен. Дано това, да Ви донесе някакво удовлетворение.

Тихо смотаняк!!

Шумно ли Ви е?

Абсолютно точен коментар!!! Мъдър и умен. Дано те чуят!

Не е "поради липса на любов и надежда в живота си", заради простотия и мързел е!

Какво може да каже католически свещеник на деца? Ние тепърва ще научим това което цял свят знае и Ватикана се опитва да скрие много години. Съвет към всички - не оставяйте децата си сами с тези "духовници".

70% от коментарите се трият!! ЗАЩО ЛИ???

Явно на няКОЙ, не му понася ИСТИНАТА!!!

Не знам защо но ми мисля , че първата среща с Господ има друго значение като преди това е била последната среща с човеците. Но и децата са отговорили много добре 'Идете си с мир', умни деца растат в България.

Този дявол, в човешки образ, проповядващ исляма - ДА СИ ХОДИ!!

От посещението на Папата най-голяма полза, ще има Воля на Марешки. Защо? Защото гостуващият у нас папа Франциск призова да не връщаме никой, който почука на вратите на държавата ни. Така той зае политическа позиция в подкрепа на мигрантската вълна, която унищожава Европа. Лидерът на Воля и зам.- председател на НС Веселин Марешки веднага реагира с много силен аргумент . Той каза, че не е съгласен с думите на папата. Не всички мигранти идват с добри намерения. Да сме толерантни, не значи да сме безразсъдни и да застрашим държавите си.

...да си мажат дупенцата с вазелин?

Като чуя думата "приятелство" от устата на такъв, ми се изправя косата

За каква среща с Господ иде реч. В Библията е написано ясно - Бог, никой никога не е видял. От малки манипулираме децата. Учим ги сляпо да вярват и се доверяват, без да мислят с главите и стигнат сами до Истината. Може ли някой, някъде да даде някакво сносно доказателство, че Исус е възкръснал , за да го обявим за Бог. Защо са били изгаряни и преследвани всички евангелия, а са оставяни само тези, които им е изгодно. В евангелието на ап. Тома е казано: Няма нищо пои-опасно от това, сляпо да вярваме на нещата. А, ето поповете ни учат в какво да вярваме, защото, видите ли, те са богопомазани и имат особена благодат с която ние-простосмъртните не сме удостоени. Шикалки на търкалета.

Нека Мира и Любовта да има между всички хора на тази Земя.Все повече надделява Злоба и Ненавист,ама това го искат тия дето ни манипулират заради тяхното собствено облагодетелство.

Това посещение показва неуважение към българските традиции и армия. Умишленно изолиране на католическата общност от този ден. За разлика от Него ние му показахме , че можем да бъдем толирантни.

ТолИрантни и неграмотни.

Представителят на Мрака обикаля и зарибява простолюдието с блага отрова.

Защо всички документи и филми разкриващи сатанизма на Ватикана са махнати от нета и може да се намерят и видят само с китайска търсачка.Какво крие Ватикана от простолюдието.

Най Великият Манипулатор на планетата ...

Благословени да са децата, благословен да си и ти Папа. Не съм католик, но уважавам и обичам вярващи хора.

Смотаняк

Религиите като форма на мислене са от времето на невежия, примитивен начин на съществуване на човешкото същество. В кое време живеем и какво ни паказа науката, а какво ще ни покаже? Науката разби всички митове във всички религии, но човека го разбира бавно. Фактът, че вярващите намаляват с геометрична прогресия през 20 век говори за проумяването на природната истина от човешкото същество. Човекът просто е един дребосък в природата.

още един "учен", дето чете какво казва "науката" от фейсбук.

невежия си ти, виж първо какво е "Ефекта на наблюдателя" в квантова физика, и после се впускай да ни обесняваш какво е Науката

В София няма ли БЪлгарски ПАТРИАРХ ?? След като се срещне с патриарха, тоя Папа трябва да си ходи незабавно към Италия. Все едно да дойде Президента на Италия и да иска да обикаля из България.. Папата да се маха веднага към Италия. Тоя папа е като Предателя- поп Кръстьо, който го убиха.

на Патриарха към властта,обяснение към православните християни на случващото се... Защото ни беше обяснено че папата идва като държавен глава,а го виждаме са действа като духовен водач. С Пунта Мара Бойко няма да мине.

Забавление за овци и представители на простолюдието!

Ако руския поп каже - айде, първи комунистите ще започнат да се кръстят на обратно, но сега заповедта е - плюййй !!