Коментари - Папа Франциск отслужи литургия за десетки милиони пред тв екрана и хиляди на площада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета писанията на "мирянин" и сега си обяснявам защо сме на това дередже! В просташка държава със стадно мислене що ще нормален човек, че си сторил труда да намине? Честит Гергьоден, "мирянин"-о, и сам го зака - не се отделяй от хладилника си, а така, апни и пини убаво, ти само за това си пръкнат!

Абе тоя пама,мама ми поникна на корема вече бе...Одеве отвалам фризера и от там изскача некъв журналя и ме осведомява с колко сантеметра са му поникнали ноктите докато е на булгарска територия

АfD Германиясъобщи само кратко за посещението с две изречения. Първо, че папата е настоял Бългалия да отвори границите си за бежанци и второ, че БПЦ е отказала съвместна литургия.

Ватикана колко мигранти прие ? Щото тоя йезуит за това ни призовава днес. Аре да сме равни - Ватикана приема 10 000 мюслита и ние също ! Честно е.

Италия Фигаро изразява недоумение и възмущение от поведението на Синода, който се дистанцира от визитата, налага забрани на клриците да участват в церемониите и отказва съвместно служение с папата-възмутително и нечувано!

Посмали Манго? Как изброи десетки милиони? И хилядите, като на мач на "Витоша" Бистрица.

Не чух извинения за хилядите изгорени живи от църквата само заради това че са имали собствено мнение! Не чух извинения за погромите извършени от Кръстоносците изпратени от Папата! Не чух извинения за хилядите деца изнасилени от католическите свещеници по света!

може ли да каже как са правени резервации - през интернет или .. за места на лтургията на папата? Извън Виповете имам предвид.

Много се радвам, че повечето пишещи тук са си стояли в дупките и не успяха да помрачат настроението ми днес с мрачните си мисли и физиономии! Много благодаря, продължавайте да си седите там!

Педофили и извратени празнуват, пеят и танцуват днес!

казали са го Светилата на Българската история - Народ, който не знае историята си е недостоен да процъвтява (съществува) вероятно малко Българи помнят за ЧИПРОВСКОТО ВЪЗСТАНИЕ, което е имало шанс да освободи земите ни от поробителите.... И най-вече за такива хора като Георги Пеячевич и силната подкрепа от страна на католическата църква за по-скорошното освобождаване на един свободолюбив, ама за съжаление неук народ, нежелаещ да се гордее със националстта си и достиженията на чедата си през вековете! А що се касае до опасностите които ни грозят, имаме глави на раменете си - нека ги ползваме в полза на Страната ни

Народа, въстанията, историята, географията, мира и т.н. са общи приказки. Папата и католицизма нямат общението със Светия Дух. Това са много хора обединени около аурата на тленен духовен отец, около общите възвишени приказки и идеали. Католицизмът отхвърля Христос (Православните догмати и Светите Отци). Затова е предимно ХУМАНЕН ИКУМЕНИЧЕН обича БЕЗРЕЗЕРВНО всички! КАТОЛИЦИЗМА толкова обикна човека, че загърби Христос. Католицизма ползва политически похвати за общуване

идването на личносто като папата в България е събитие от световен мащаб, при всяко положение, според мен, позитивно за страната знаейки, че Христос е в сърцата на всеки един от вярващите хора по света, нека погледнем позитивно и конструктивно на това събитие, нека страната стане на йота по-силна и сплотена "И ний сме дали нещо на този свят....." От оплакване или оплюване забравяме кои сме ние самите и към какво да се стремим а освен това: "Обединението прави силата" също е казано много много по-рано от ВЧЕРА, и в момента както никога преди това трябва да го прилагаме ежедневието си

Недей така. Ние спомени имаме когато са ни клали а вие си правихте ренесанса. То ни е ясно за какво се умилкваш. Да ти цитирам един твой колега преди тебе: "По добре Балканите в пламъци отколкото Европа" ! Ама сега настъпи май момента вие да ядете дървото !

1. Вчера Медиите БТВ ни пускат Гадзила 2 и Батман, но днес възкръснаха от мъртвите! Халелуйа, аййй, ваййй! 2. Днес на стадионна изява, месата се замеси като топка в крата на Леонел Меси. 3. Мир любов, разбирателство и гостоприемство - според възможностите и без лицемерие. 4. Православието е нашата истина, религия, култура и историческа идентичност. Бащата на католиците ПАПАТА, няма нищо общо с духовната майката - православната църквата(оглавена от Исус Христос). Именно в Православна Църква до ден днешен, чрез Светия Дух предаван от апостолите се изпълняват всички животворящи тайнства! 5. Обединението на религиите е икуменизъм, политически, религиозни, масонски, окилтни, езически, пацифистки и пр. безплодни и тленни човешки блянове, мечти и доктрини.

Папата идва в София, а в католическата катедрала Свети Йосиф не стъпва. Натиска се за православната Св. Александър Невски.

Ама Слави чалгара събира повече хора на Орлов мост.Тука католиците са една десета от населението,а може и по малко да са.

Къде беше толерантноста и обичта към ВСИЧКИТЕ християни през тъмните 500 робски години. Не искаме да отваряме вратите и сърцата си за мазни католици, та камо ли за мюсюлмани. В Германия всичките медии тръбят, че папата е тука за да се срещне с бежанци и подчертават, че БПЦ е отказала съвместна молитва. Лъжливи католици.

Лъжливи и долни и нагли. Приемайте мигранти пък ние ще бъдем на завет както през Средновековието. Този път обаче не са познали наглите западняци, щото сега ще се играе за тях мача реванш.

Мигранти в България ? Нали падре ?! Това ли е идеята ? Че иначе ме трият. Ама ще пускам ТОР-а май ....

Кога ще чуете българските попове да говорят по този човешки начин, докосващ сърцето ?! Истински духовен водач.

ха-ха, голям майтап. Във Ватикана папата докато се покаже само на джама и му махат 50-60 хиляди души. Това е пълна излагация, толкова нескопосано спретната, че ще ни взимат за пример и пидбив в цял свят под егидата "как не трябва да се прави".

С какво папата е по велик за нас от Вселенския патриарх !?

вселенски Патриарх ?

Вартоломей I Константинополски и Б.Б/

От къде ги събраха толкова вярващи !

.

Нинова не е като Папата и тя събра на площада 10 000, но ги нахрани със злоба и лъжи!

време от 15 часа на телевизиите? Нали знаете че всичко е с пари? Май българският данъкоплатец пак е платил без да го питат. Кога ще ни съобщят сметката за папското посещение?

Бизнеса плаща всичко и данъците и рекламите

имам предвид ефирното време на телевизиите през целия ден.

е нали са част от бизнеса - медиите са частни и се издържат от реклами

Те заплати не дават нормални, 800 милиона струва посещението,така пишеха от онези дни

Светия Отец е харизматичен и скромен човек, презрял алчността, богатството и високомерието, характерни за нашата политическа върхушка, ..грозно е да се "остроумничи", да се осмива и подиграва. Той е посветил живота си на Бога, не трупа къщи за гости, апартаменти, хотели, сметки в банки, ..като нашите лумпени - престъпници..затова имайте уважение към него.

+1 000 ... 000!

А знае ли колко пари са похарчени за шоуто?

Ние не сме виновни за схизмата! Ние сме станали Християни когато църквата е била единна. За това в България са добредошли и Папата и Вселенския Патриарх

Бог призовава, Бог изненадва, Бог обича, каза папа Франциск Бог призовава – „че в Библията мрежите на Петър са символ на изкушаваща носталгия към миналото”......После се появява най-лошото, което може да се случи на една общност - сивият прагматизъм на живота, в който на пръв поглед всичко изглежда нормално... Бог изненадва – “ Той е Господ на изненадата, който ни призовава да се изненадваме, но и да правим изненадващи неща, разкъсва парализиращата бариери като ни изпълва с необходимата смелост за преодоляване на подозрението, недоверието и страха, които често се спотайват зад мисленето’ Бог обича – ’Любовта е Неговият език’ Бог е любов, която обича, която се отдава, призовава и изненадва.’ ..’ че да обича означава да спре да се поставя в центъра’ ’Папата отбеляза, че тази любов ни позволява да служим на бедните и да станем защитници на революцията на милосърдието и служенето, способни да устоим на патологиите на консуматорството и повърхностния индивидуализъм, каза папа Франциск’. Папата говори за пътища и мостове между народите, а аз построих магистрали и ремонтирам мостовете !

цял ден!

И литургия в Челопеч, кога?

Днес всички ефирни телевизии в България показваха на живо как 7500 души от цялата страна, вкл. и чужденци, гледат шоуто на един свещеник от чуждо за Българската православна църква вероизповедание. На 1 май в само в София бяха проведени няколко митинга, на само един от които присъстваха 20000 души, но нито една телевизия не ги показаха на живо! Медиите ли ни казват в какво да вярваме?

Ти чак сега ли се усети, че "медиите" са най-големите манипулатори?

да си празнуваме Гьоргьовден?

Той Цецо вече надянал носията и се готви за чевермето....

Гледайте напред тези които са съгрешили да се покаят за да има мир за останалите!

Той,, покаянието,, го е нарекъл реклама на България.

"Княз Александър I БатеНберг" - с Н!

И двата варианта са позволени в българския език. Това е чуждица, която е непроизводна в българския език. Същата е логиката с Истанбул и Истамбул. Едно време нашите възрожденски фамилии като Сатмоболов и Стамболийски са си писали фамилиите с М.

Нагли са комунистите в Бъгария не се покаяха от престпленияа които извършиха, но Бог вижда. Продължават да плюят католици, мюсолмани и евреи, но Бог вижда. В Москва уиха двма йезуити от които е и Папа Франциск, но Бог вижда. Молете се и се покайте!

В България няма комунисти, но има много превапцани.

Прав си. Има живковисти, милиционери и тъпаци. Съдейки по коментарите за посещението на папата...

Тоа още ли не си е заминал?

Народе, помниш ли БАТАК? Беше днес, преди 143 години. Защо всички мълчат ? Поклон.

Министерството на образованието и науката е решило децата да се учат на 16 ценности. Божите заповеди, обаче, са само 10. Кой ще измисли останалите 10? Религиозните празници са подходящ случай да се учат децата, че нещата от природата и обществото се обясняват вярно от науката, а не от разните религии. А по медиите тези дни - нито дума за това, че освен религии има и атеизъм, има и наука. В съвременния свят всички постижения на човечеството /а напоследък те са изключително много / са благодарение на науката, а не на религиите. Някога религиите са обединявали, но сега само разделят, противопоставят, заблуждават и отвличат вниманието на хората от истинските проблеми и цели.

Да си спомним за тези мъченици отец Флавиан Манкин (убит веднага след влизане на Червената армия). Да напомня за осъдените в процеса срещу католическите свещенници отците Камен Вичев, Павел Джиджов, Петър Сарийски, Йосафат Шишков, Петър Лавренов, Никола Барбов и блажения Евгений Босилков епископ на църквата. Всички те са подложени на тежки побоища и изтезания. Естествено произнесена е смъртна присъда от "народния съд". Впрочем годината е 1952 (за сведение на Жабляновци)!. Останалото е проформа за да приберат имотите на църквата

... ами те безсрамните наглеците комунисти са генетично тъпи, а и се правят че не помнят... Те се правят че не помнят че са открили терористичните убийствени актове на много невинни хора - като този през 1925 година, когато тъпите комунисти избиват над 300 човека от цвета на българската нация тогава, терористичния акт в сегашната църква Света Неделя...!?!?!? А и сега не ги ли виждате какви червени плозмодии са всички от партията мафия БСП/БКП - ЗА ТОВА НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ, НИТО ЕДИН ГЛАС ЗА ЧЕРВЕНИТЕ МАФИОТИ, ТОВА Е ЗНЕС ГЛАВНАТА ЗАДАЧА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРИЯ...!!!!!!

Kalin

5 цифрени вярващи???Сеирджии по вярно.

Помните ли как комунистите изгониха католическия свещенник от Белене, че приел двама имигранти?

ама той нахален,пак се върнал.

Да си спомним за тези мъченици отец Флавиан Манкин (убит веднага след влизане на Червената армия). Да напомня за осъдените в процеса срещу католическите свещенници отците Камен Вичев, Павел Джиджов, Петър Сарийски, Йосафат Шишков, Петър Лавренов, Никола Барбов и блажения Евгений Босилков епископ на църквата. Всички те са подложени на тежки побоища и изтезания. Естествено произнесена е смъртна присъда от "народния съд". Впрочем годината е 1952 (за сведение на Жабляновци)!. Останалото е проформа за да приберат имотите на църквата

от комунделите, по света никой не е виждал.

6 статии за Пастира на стадото на първа страница... Добре де, Европа ще стане бежански лагер...Мир да има!

Милиони хора по цял свят гледаха литургията от България!

Приемането на католицизма от павликяните в Раковски не е станало бързо и лесно. Историята пази множество случаи на гонене на мисионери от селата, бягства на цели семейства от местата, където активно проповядват и действат католическите мисионери. Католицизмът, както беше посочено и по-горе, се е отличавал с агресивност при налагане на християнството, което произтича от догматичните и историко-географски разлики между Източното православие и Римския католицизъм. Запазена е историята за непреклонната българка Съба Петкова, последната непокръстена павликянка от с. Балтаджа. С помощта на турските власти (които всъщност са съдействали на покатоличването на българи в поробената ни родина) отците Иван Птачек, Матия Граф и Игнат Кристоф по произход чешки славяни публично унизили, малтретирали и изгорили книгите на Съба Петкова, не дълго след което тя починала. Ирония на съдбата е, че именно наследниците на Великоморавия, за която е била написана азбуката от светите братя Кирил и Методий, изгарят последните богослужебни книги със славянски букви в Раковски.

Аве поне в целия свят разбраха ,че има такава территория България! А честито на католишка територия Булгаристан!

Жена му пак му е забила два шамара щото се напил в седем сутринта. Какво да го правиш цигането .

През изминалите столетия безброй българи са били готови да жертват всичко свое в борбата за българска православна църква с български свещеници, които са проповядвали на български език Днес в столицата на България тълпата се стича да види един неправославен свещеник и да чуе молитва, произнесена на чужд език. Тълпата я разбирам - тя гледа и слуша шоу. А тези, които са го поканили...?!

Нас не ни вълнуват педофили, перачи на пари и лихвари като този със шапката, нарекъл се папа.

Както казва колегата на Исус Христос, Гаутама Буда, който контролира умовете на хората, той контролира и портмонетата им.

Разсмя ме! Днес покрай визитата на папата отново се започна с противопоставянето. А според статистиките, реално вярващи са около 10% от хората и то не само в България. Та там някъде има още доста "колеги" и ми е чудно те разбрали ли са се кой е по-по-най.

Валя нашата столица София е кръстена на дъщерята на Константин-императора които е намерил гроба на Христос .Ние сме наследници на тази вяра,не католическата.

Ха ха а Костантин не ли имератор на Римската империя и не я ли управлява в Рим. След това я разделя на източна и западна за своите синиве, така и се появяват и двете църкви католическа и православана. Но в столицата Рим е католическата там където управлява Константин.

... а бе тъпанари български и комунистически дебили, КАК НЕ РАЗБРАХТЕ ЧЕ КАТОЛИЦИ, ПРАВОСЛАВНИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ПОЧИТАЩИ ХРИСТОС СА ЕДНО И СЪЩО - ХРИСТИЯНИ...!!!!!! Разделено изкуствено през 1053 от синдрома, КОЙ ДА ВОДИ БАЩИНА НИ ДРУЖИНА И ЦЪРКОВНАТА ЛАПАЧКА...

Не споменавай напразно името Господне - Трета Божа Заповед.

я по добре си припомни останалите.

И каза Папата, ако идва облак от Запад, ще вали, а ако духа вятъп от Юг, ще е жега! И, о чуда! Всичко се сбъдна!

студ и мраз и набиване на канчета на недостатъчно сервилните български пуделчета.

Аз си пуснах турски сериял, не ме интересува папата.

Религията е опиум за народа.

Според Карл Маркс, но видяхме докъде докараха нещата комунистите вклчително в избиването на католически свещеници в България и това не промени нищо към по-добро.

А не е ли прав, равина Мордехай Леви? Аман от разни измамници на култа. Те са като телевизионнните гадателки. Голяма разлика няма.

Църквата и предмета и на действие Бог въобще не са в крак с новото време. Техническата революция и откритията на света през миналия век / космос, природа, закони/ показаха, че Църквата работи със стари приьоми характерни за времената с примитивното човешкао общество. Видими противоречия на разбиранията на църквата за света от онова примитивно време въобще не кореспондират със сегашния живот. Жалко че църквата не се променя и насажда неща който са мит, измислица. За онова време, да, но за новото , просто не върви. Науката просто разби църквата, но те не го разбират.

В България всеки хитрец може да дойде и да прави каквото си иска. Всичко е възможно щом миналата година клоунът Андре Рио на плейбек събра за два дни няколко милиона евра от изпростялата българска чалгарска публика.

Това са пълни глупости, вижте Папската акдемия на науките и че в нени членове са били поне двадесет нобелови лауреати. Две неща науката и религията не се отричат взаимно, св Лука един от четирите евангелисти в Библията е лекар на свояеото време и пише евангелието за свой приятел.

Няма ли да си тръгва вече, че да можем да се погрижим за 1 200 000 бедни в БГ.