Пандемията "Когнитивно нетърпение"

То ни прави кукли на емоциите - емоции, които другите могат да манипулират по желание

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не дочетох...

Тая статия съм я чел още през късните 80 годони на миналия век. Само че там ставаше дума за това как да притъпим вниманието на обикновения човек и да го отклоним в желаната от нас посока. Ами затрупваме го с куп ненужна информация и с термини, които по скоро му звучат като псувня на чужд език и това е. Той вече не е проблем и не си задава въпроси от сорта: Абе тва дали наистина е вярно? И като вкараме факторът Бедност се получава точно това, което виждаме днес. Кое е новото и съранното тук не разбрах.

да не дочета статията ви е, че е скучна и дълга :) Имайки предвид, че чета паралелно 32 книги с по над 400 страници и си ги завършвам :) означава, че просто са интересни и задържат вниманието ми. Вашата статия е боза :)

всичко кратко и просто е гениално! По 5 дка глупости на търкалета - не мерси ,четете си ги

Текста отгоре отгоре. Чакат ме още 100-ина новини докато си легна.

Всеки Човек - Има ТочноОпределени Налични Ресурси. ..като В тезиРесурси е И Вниманието. …а Вниманието - хем Зависи от Нивото Компетентност/Познание — хем се Променя В Функция на Нещото към/по/за което Се Отделя внимание …а и Ако (като Величина) Човек има Х часа/минути ЗА нещоси …и Систематично Тези Х - са Пропиляни (хеле пък Принудено/Целево) - то Ясно че Съответните теми/неща (Пропиляли Х Времето) - Човекът ЩЕ Прегледа (Си ли Заслужават), и Ако СА важни - Ще Въведе Съответни Модификации…а ако НЕ са - енде гут, алес гут разбира се. ….е, Ако вземем да “обсъждаме” когнитивистизъмъ и ево дизордеръй при Говеда - …. :-)))))))

Всъщност, това е разтройството на консуматора. Типична западна черта.

Пълни глупости!

Интелигентното послание се познава по това че е кратко. А с тези лакърдии узаконяваме дългите и досадни безсмислици...

за компетентни мозъци, на масата народ трябва да се обяснява надълго и пак няма гаранция да те разберат.

да си гледа литературата и, да не си измисля научни термини. Трудността да внимаваш и съсредоточиш характеризища се с импулсивност и хиперактивност отдавна е изучавана от науката и се нарича ADHD, ахроним но Attentive Deficit Hyperactivity Disorder.

хахахах, нагледно доказателство сте за това, което пише в статията

понеже поставяш диагнози от разстояние, би трябвало да знаеш че, този дефицит е много характерен за малки и подрастващи, точно заради тяхното sviluppo cognitivo. В напреднала възраст вече не се нарича дефицит а патология. Така че Господин знамвсичкоаз, се покозвате в цялата Ваша същност, издавайки диагнози на посоки.

Това го четох преди двайсетина дена . Колко пъти ще го повтаряте?

Статията нарочно е направена от психолози така, че да не се чете докрай. Половин локум го разтягат на два екрана, а другата половина - на още два. 30% от текста съдържа 98% от информацията.

Не дочетох статията и не изслушах аудиото. И често прекъсвам събеседника си, когато говоря с някой. В днешния забързан свят, нямаме време за дълги, нищо не значещи тиради от думи, които биха могли да се синтезират в няколко изречния. Когато събеседник започне да говори и на третата дума рзбирам какво иска да каже, го прекъсвам, защото останалото е загуба на време. Когато хората се научат да пишат и говорят концентрирано и по същество, ще ги четем и изслушваме до края на изречението, което ще има смъсъл. Останалото е словестна диария, с която се опитват да прехвърлят вината за лошата комуникация върху горкия читател и слушател, и даже са му измислили "научно и сложно име" - когнитивно нетърпение!

Точно това щех да напиша и аз!

и за да не губиш време, четеш и коментираш в дира, страхотно!

Ако искаш да ти чета коментарите пиши до 100-150 символа.

Мощен взрив избухна в центъра на Мелитопол – на мястото, където се намира едно от комендантствата на руските военни, съобщи Униан с позоваване на кмета на града Иван Федоров. "Земята ще гори под окупаторите – в южната част на Украйна нашите воини от ВСУ доказват ежедневно тази непоколебима истина. Силен взрив избухна леговището на врага в центъра на Мелитопол. Напомням, че тук е разположена една от комендатурите на окупаторите." – казва Федоров. Той посочва, че се очакват подробности за загубите на руските военни.

56

"когнитивно нетърпение" явно го има :)