Разкритията на ”Парадайз пейпърс”

Огромно изтичане на финансови документи позволи да се надникне в механизмите, използвани от водещи политици и знаменитости, за да избегнат плащане на данъци.

Обратно в новината

Коментари - Разкритията на ”Парадайз пейпърс” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всякаква форма на свръхконцентрация на власт и влияние е вредна. Бодро и неуморно осъждаме авторитарните режими по света, имаме много лоши примери от миналото, а някак вяло обсъждаме известният факт, че в наши дни 1% от населението притежава над 99% от парите/капитала, съответно властта... историята учи, че това не е добре и води до бурни събития.. според мен доходи над определен размер, например горницата над $ 1 млн годишно по цял свят да се облага с 70-80-90% данък. Колкото и да е способен, талантлив и умен даден индивид,в днешно време успеха му е в резултат и на общността в която живее, работи и твори и затова заплащането трябва да е споделено. Освен това забогатяването като стимул да се развива човек работи само до даден момент, от там нататък той трябва зряло да осъзнае , като човек с повече способностти от средния човек той има и повече отговорности към обществото в което живее.. в България почти не виждам такива осъзнати успели бизнесмени

И какво се оказа... Путин е измислил корупцията, офшворните схеми и е развратил почтените американски политици и бизнесмени. А да.. Щях да забравя... И е пратил покемони да убият Кенеди.

Понеже съм тъп и не схващам как укриването на данъци от Ейпъл,Найк и кралското семейство във Великобритания,отнов бе свързано с руснаците!:-)))))

loyola

По аналогия с изтеклите документи (онези с писмата на Х. Клинтън), няма ли да почне истерия, кой ги е разкрил тези документи? Дали са руски хакери или нечие правителство ?

,,Силният прави каквото иска,,СЛАБИЯТ търпи КОЛКОТО ТРЯБВА,,, .....Това е също лозунг от ДЕМОКРАЦИЯТА ,от най големият възход на Атина , когато ПОКОРЯВА много от другите градове/държави....НЕОЛИБЕРАЛИЗМЪТ издигна в КУЛТ И ИДЕОЛОГИЯ ПРАВОТО НА СИЛНИЯ ИНДИВИД/човек,фирма,клан,корпорация ,империя срещу ОБЩЕСТВЕНА СТРУКТОРА -семейство , племе, община, държава,съюзи/договори/....Сега се води голяма бойна между две империи сащ и англия/отделно възходът на регионалните играчи/....Англия/според мен /води в ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО съревнование/тя измисля новите форми на КОЛОНИАЛИЗЪМ/ФИНАНСОВИ ЦЕНТРОВЕ,ФИРМИ С ГЛОБАЛЕН ОБХВАТ,световните организации,гаранцията за търговските маршрути от кралският флот,ОФШОРНИТЕ ЗОНИ,КРИПТОВАЛУТИТЕ/......НО пък америка е много по НАГЛА,БЕЗЦЕРЕМОННА И ПОДЛА ...Живеем в повратен момент от развитието на цивилизацията/ако оживее/.

"Как са тръгнали братята американци на лов за вещици, накрая ще изкарат, че Сергей Брин е внедрен агент на КГБ, а Гугъл е разработка на КГБ и лица близки до Путин. САЩ почват да приличат на скорпиона, който след като жили всички, накрая забива жилото си в самия себе си и се умъртвява сам."

цялата работа беше според БиБиСи да избухне бомба-да намерят милиардите на Путин /то небяха първо 80, после ги направиха ,100, след това 200 и бля бля,снимаха яхти на западни олигарси ,морски курорти на западни олигарси -всичко приписваха че е на Путин или Медведев,/, а накрая излязоха една дузина клети западни потлицити,министри и т.н.държавници-перачи на пари .Абе както каза един американски журналист: пак скочиха в празен басейн.

Значи не северна Корея е проблема а алчността на демокрацията.

"w", (като water), ти си направил изводът-АЛЧНОСТТА, който ще стане причина за смяна на световната парадигма за ПАРИТЕ. Това обяснява възходът на биткойена ... (On Maria Bartiromo's question from Fox Business Network about the bitkoyena Mr. Gorman with a smile said: "Wow! " also I added that it isn't sure, whether he understands an essence of this phenomenon. По въпроса на Мария Бартиромо от Fox Business Network за биткойена, г-н Горман с усмивка каза: "Уау!" И добавих, че не е сигурен дали той разбира същността на това явление?!)

Аз, като народен наблюдател, съм заинтригуван от едни 125 милиона лева, които правителството ще трябва да раздаде като коледни бонуси на българските пенсионери. Ципрас в Гърция за тази цел е предвидил сумата от 1,2 € милиарда - по 1000 € на беден пенсионер. Фейка из нета дращи за Бойко Борисов, че и той има "АКТИВИ" за повече от 3 $ милиарда. За това аз го разбирам милия, като казва:"Масларова няма да плаща сега пенЦиите Ви, а АЗ!". Заради тази причина, след постите вместо суджук ще ям бахурЪ на БХ.

Невероятно откритие.

Финансовият капитал прокарва интересите си (например уж естествения процес на глобализация и прочее неолиберални небивалици) чрез т.нар. "deep state" или "дълбока държава". Конгломерат от незнайни и крайно нелегитимни банкови, личностни, както и институционални фактори-цру-та, разузнавания, лобита и т.н. Тръмп е от другия лагер, представляващ интересите на т.нар. "индустриален капитал". Атаката е на клана зад Тръмп срещу либералите на дийп стейт. В САЩ тече свирепа война между тези два елита. Исторически индустриалния капитал е загубил битката и то отдавна. Глобалистите, феминизатори, хомосексуализатори, толеранти и ислямисти са спечелили. Въпрос на време е да смачкат Тръмп и силите, стоящи зад него. Ако Тръмп не предприема някаква много смела и мащабна стъпка. Дано не е и безумна, защото американците са способни на всичко, както е видно от историята. Два елита в битка за владеене над целия свят.

Брей, голямо "откритие" направили! От векове е така и занапред ще бъде все така : От който няма - да вземем, на който има - да дадем!