Русначето, пострадало в Пампорово, е с опасност за живота

5-годишното русначе, което пострада тази сутрин на писта в „Пампорово“, е в кома. Детето има тежка черепно-мозъчна травма и е в общо тежко състояние.

Обратно в новината

Коментари - Русначето, пострадало в Пампорово, е с опасност за живота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А съболезнования от редакцията няма, защото баща му не е министър.

Ако детето беше американче ,щеше да има 100-тина злорадстващи коментаториЩяха да се сипят селяндурски клетви и т.н.Е ,сега поне сме по умерени в плюенето...но...каквото и да е ,това е ужасна трагедия .Дано се оправи и кураж на близките му...Колкото до пистите и стопанистващите ги тъпанари напълно сте прави.....

В работата си нося каска. До сега 2 пъти ми е спасявала живота и на няколко пъти от тежка травма. По интервютата постоянно казват, че детето е било с каска. Айде сега някой маааалко по-засветен журналист да попита работещите на пистата, като как, аджеба ПОД каска се получава черепно-мозъчна травма? Според мен, детето не е носило каска и за това баща му не излиза пред медиите. Апропо, след такава травма, ако ДОКАЗАНО детето е носило каска, най-голям иск родителите могат да предявят именно към фирмата производител на каската, защото основната задача на каските, дами и господа е ДА НЕ ДОПУСКАТ ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИ ЧТРАВМИ. Стига хората да ги носят.

едно име - Михаел Шумахер. сега си прави изводите.

В Бг пистите са претоварени. Прекалено много идиоти и прости тинита. В Колорадо има пазачи с радари и отнемат карти ако пердашиш с превишена скорост. В Боровец заради циганите свалят оранжевите ограждения преди да е свършило работното време и така гаджето се натресе на изоран трап от снегорин без означения. Пистите за начинаещи са толкова претрупани че се изорават до обяд. Има и доста идиоти които се пускат без да могат да контролират посока или скорост. Би трябвало да се въведат стандарти. Например лимит на картите за да не се надвишава капацитета на пистите.. Това са задачи на правителството. Пистите за начинаещи да са затворени за останалите...Дано детето оцелее и баща му да съди Пампорово АД .

Има едно съвсем просто правило - който е отзад пази този, който е отпред. Това не са коли, където има огледала за обратно виждане. Като минаваш покрай някого, имай грижата да го направиш ан разстояние. Или да го предупредиш. Или да намалиш, така че да не стават инциденти. Сега би трябвало родителите да осъдят кретена снооубордист, да плати лечението, а прокуратурата и съда на му забранят да се появява на пиститее в продължение на 10г.

Кажете името на детето. Мога да помагам дистанционно или поне да се помоля за здравето му.

до разбиращите ненормалнеци .......? кои нормале човек ще качи 5 годишно дете на ски или моторна шеина , вие акъл имате ли ??????????? вие като малчогани на каква възраст се помните а ?????? 5 надали помниш какво си правил но 7 , 8 нагоре да --- >

Не четеш ли, че е било с учител по ски. Българска простотия.

Моят син се качи на ски за първи път когато беше на 3 и половина. Сега е на 8 и може да кара доста добре. Не виждам защо едно 5 годишно дете да не се учи да кара. Страшно прост коментар

Колкото по-рано, толкова по-добре. Ти на колко се качи на колело? Относно спомените - накъде около 3г. И не прочете ли, че става дума за ски училище!? Ти дали форсираш мотора, минавайки покрай група от детската градина? Такива кретени трябва да ги бесят по дърветата край пистата, че да служат за пример на останалите "бързаци". Да не говорим, че пистата, на която са изкарали учениците, едва ли предполага каквито и да било високи скорости!

Детето ми е на пет и половина, учи се да кара ски от миналата година със ски инструктор. Не виждам нищо нередно, пистата е пълна с деца на тази възраст както тук, така и в чужбина. Дори от училището на моето дете има организирани групи с негови връстници, всяка седмица ги водят на Витоша да карат ски. Не го пускам с тези групи именно защото ме е страх, предпочитам да има персонален инструктор. Стига детето да е правилно екипирано и да няма ненормалници на пистата не виждам нищо нередно или странно дете на пет да се учи да кара.

А ако стане с твоето дете, ама то няма как да го разбереш - едва ли можеш да се възпроизвеждаш п.тко триполова.

никакъв втори лиф неви трябва ,,,,,,, и със този се поизтрепахте ...........менажмента куца и безопасноста .........по на кратко баи ганиовска простотия е от краи време . ганио да ти инвестира във безопасност че невиждаш ли магарето карало в насрешното движение

Пробвай да го напишеш и на български за да го разберем и си ОК.

Как може да караш ски без каска ? особено пък дете . защо цената на живота е толкова ниска в бившите руски колоний?

имало е каска детето но ямвно ударе е бил доста силен

Явно никога в живота си не си носил каска и не познаваш човек, който е носил.... Черепно-мозъчна травма при наличие на каска е абсолютно недопустима по НИКАКВИ международни стандарти. Виж, ако му се е прекършил врата, това е друг въпрос, но и друга част от костната система! Родителите могат да съдят не само 15 годишния изстребител и концесионерите на скипистата, но и производителите на каската. Само дето НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ, защото детето явно НЕ Е НОСИЛО КАСКА! Информацията, ече е било с каска идва само от служители на фирмата, което не означава, че е истина, ЗАЩОТО ТЕ ПАЗЯТ РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА!!!

Ето това е трагедия, затова максимата на Чърчил за дълголетие, който казва...никакъв спорт. Идея нямам колко се подобрява здравето от спорт, но примерите са хиляди за загубено здраве или живот в резултат на спорта. Да даде бог този случай да е различен.

Всеки, който още не е разбрал процента на дебилите на тази територия, плаща скъпа цена. Достатъчно е да прочетеш коментарите по сайтовете, за да разбереш, че пропадането и деградацията са стигнали критичната си точка.

Детето бере душа в болницата, а тъпанарите коментират.

Дано да се оправи детето,но се получава така защото сезон година храни.Само се прибират пари,нищо не се прави.Малко дете на пистата при другите,а е много добре да прибираме само.Системата е опорочена за съжаление.

На всякъде е така. И в Швейцария, Иралия, Германи, Франция. Дори при социализма в Скандинавия. Само че там, като направиш инцидент, си плащаш като поп. А тук на кретенчето дори обвинение няма да повдигнат, та ще се хвали как се е врязало в ски училището. Същият малоумник премаза миналата година жена на пешеходна в Пловдив и се скри. После съучениците му правеха протест срещу делото срещу него.

"Момченцето бе ударено от 15-годишен сноубордист на писта Снежанка 6. Русначето било на почивка в курорта с родителите си, а на пистата - заедно със ски учител. То се учило да кара в района, където се съединяват трасетата за скиори и сноуборд, когато минал 15-годишният сноубордист от София, блъснал детето и паднал върху него." Що децата са без каски и учителите блеят.

Ако си насяно няма да пишеш глупости. С 5-8 деца как да ги опази като по пистите пълно с идиоти. Хвърчейки надолу и не спазвайки правилата.

Ако поне малко разбиаше от материята, нямаше да пишеш глупости. В случая е виновен сноубордистът, а учителят просто няма какво да направи. Все едно да искаш катаджия, седящ на банкета, да предотврати челен удар при неправилно изпреварване.

А бе ти застани да си бъркаш в носа под ски шанцата след това скачача виновен. Едно от правилата е ако ще спираш на пистата спри така, че другите да те виждат. Сега ако Dir-а не ви представят новината както трябва има и други сайтове пък.

Виновен е ски учителят! Пушел е цигара и е блял. Спрял на кръстовище под пайп.

а вече ЕС- турист. Привикват го на запад.

Когато е на Министъра трагедията коментарите са забранени нали! С какво е по-различно това дете, че тука някакви тролове се изхвърлят върху неговата трагедия?

Не им се е обадил някой да им каже какво да правят. Щото винаги чакат някой да даде предполагам или да ги заплаши

Охо чакай тепърва разлики! Прокуратурата в Смолян вече е образува обвинение. Тази в Самоков още спи.

Има много роднини министъра. Всичките заемат баджанак постове. Това е разликата....

Тия сноубордисти изпушат два масура и не знаят къде са.

деер

От две години говоря , че 90% от хората по пистите са неграмотни, но няма кой да чуе!Защо не публикувате истинската статиска за травмите от самоуки тъпаци по пистите ? Направете екзитпол!

За съжаление неграмотниците са не само на пистата -те са навсякъде!И по шосетата,и по улиците,в учебните заведения и особено по върховете на бизнеса и управлението на държавата!Не само неграмотни ,но и безотговорни! Даже се чудя как още държавата съществува Българи -юнаци!

Всеки форумен неграмотен глупак разправя, че другите са глупави и неграмотни.

Ше живее! С маркучи, ама ше живее!

Едно нещо не ми е ясно- защо малки деца попадат при хора, които са от друга категория? Ако 80-90 килограмов човек удари 60 килограмов със скорост от 80 км/ч нали се сещате, че това е като удар от лека кола или мотор? А режещата част на ските или борда е винаги повишена опасност. За мен е немислимо концесионерите да са толкова безотговорни, че да пускат децата при възрастните и има детски зони, но въпреки това деца да попадат при възрастните означава, че концесионерите явно не са се погрижили достатъчно.Родителите също. Също така на никого не е позволено да кара като идиот и да причини телесна повреда или смърт. Немислимо е да караш бясно и да разчиташ, че няма да срещнеш по- бавно движещи се скиори или деца.. Не може Цековци вечно да печелят безотговорно. Концесионерите и акционерите трябва да положат грижи за писти за деца, където има ясни предпазни мерки с цел невъзможност да се излиза от детската писта.

не са виновни концесионерите, а чипа... чипа е виновен

Верно е това за чипа. Е, чипа води до логични резултати, но всяка човешка програма има и последна дума ако се сети за нея. Дето се казва на "Пурко" от Господин за един ден" едното дете го изяде прасето по подобна причина..

И натрупването на толкова народ по време на международната ваканция пълни пистите с деца, контрола над идващи е невъзможен ...Трябва да се помисли върху различни дати за ваканции за училищата от големите градове!!!

Дъщеря ми, която е на 6, се спуска доста по-добре от доста възрастни по черни писти. Така че звучи доста тъпо да разделяш пистите на такива за малки и големи. Think about that. 90-килограмовите, които летят безконтролно, просто трябва да бъдат санкционирани.

На 6 какво? месеца или десетилетия?

Не е така, не сте прав. На всякъде по света деца и възрастни карат по едни и същи писти. Къде караш не се определя от годините, а от уменията на скиора. Нормално е след като си на пистата да си отговорен, екипиран и да пазиш както своя живот, така и този на другите, които карат. Също като при шофирането - щом си на платното е желателно да гледаш къде караш и да не удряш другите, а не през просото, защото си бил голяма работа!!!

А онзи, който уби дъщеричката си с моторна шейна задържан ли е???

то така си беше

На пистите стана като на пътя. Не знаеш кой идиот ще те удари.

да съдят малкото нагло лигле, което го е смазало. И всички неадекватници като него по пистите. С каква скорост се е движил, За да причини КОМА при удара?! Да се търси отговорност и на родителите нму. Всеки ден виждам подобни инциденти. Особено от бордисти. По- кротко, отворковци. Ако сте толкова велики "райдъри"- У гората, далеч от хора, които може да осакатите или убиете!!!!

по света всички карат на една писта? Може би малките ски-ученици все пак са отделно и има някакви допълнителни защити - мрежи напр.

Сигурно ще прозвучи откачено, но напоследък забелязвам, че трагичните инциденти на някое място сякаш имат опашка. С две думи, не бих си завел детето на планински курорт в близкия месец-два

Случва се постоянно. Просто журналистите са като овцете. Стане някой сериозен инцидент и започват да се въртят в тази насока. За това и научават повече и по-често четем.

Дано има късмет детенцето

сигурно и там е имало неравности по пистата.....

Явно има, ама на сноубордиста веднага са взели проба за алкохол и дрога, че и резултатът се оповестява в медиите