Паметникът на Альоша в Пловдив осъмна залят с червена боя (снимки)

В основата на монумента е изписано с големи червени букви "Не сме забравили", "Няма да простим"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чудя се каква е средната възраст на тез, дето сте против руснаците и паметника Алёша. също се чудя точно тъй ли се изказвате за паметника на англоамериканските пилоти, загинали в небето над България през втората световна. или му носите цветя. видно мислите, че живота до 1989 у нас беше рабски. сега с какво е по-добър? повече от 5 години минаха откак обявиха, че повече българи работят зад граница отколкото у нас. с туй ли

Трябва да СМЕНЯТ тоя паметник с паметник от Рурско- турската освободителна война през 1878 г.... Ясно е че през 1945 г, руските болшевики от КПСС слагат свои слуги в цяла Източна Европа. И затуй, когато през 1989 г, същия КПСС казва на слугите си да подадат остава. Затуй и цвършва комунизма. А там, където хората сами са направили Революция- Куба и Северна Корея, комунизма се запази щото управляващите НЕ са били слуги на КПСС.

Е престъпление. Много ниско падаме.

Олигофрените в България нямат свършване! Какво не сме забравили и какво няма да простим, те си знаят. Обикновено тези изпълнения ги правят полуграмотни идиоти с коефициент на интелигентност около нулата. Важното е някой да даде някой лев!

Ти като си толкова грамотен, можеш ли да обясниш чий е този паметник? В памет на кого е издигнат?Нашите 35 000 загинали войници мобилизирани след септември 1944г, не заслужават ли по-голям паметник от този?Не се строят паметници на страна обявила война на България,окупирала я за 4 години,избива интелигенцията,налага чужд за страната ни тоталитарен режим, отмъква всички архиви и злато от трезорите.Дори машините и автомобилите на 150 смесени българо-немски дружества не са пощадени а отмъкнати с влакове.Колко руснаци са загинали през ВСВ в България?

Аз имам един план за този ама каруцата ми е по-малка от амбициите...

Тези художници са боклуците на Българската нация.

това не е картина, а скулптура, значи са я правили скулптори! малко е недодялана, ама то соц изкуството си беше точно такова!

Защитниците на окупаторските паметници, критикуващи техните "художници" и "бояджии", не са българи, ами руски подлоги.

и альоша в пловдив, и паметника на съветската армия в софия трябва да си стърчат поне още 50 години, да напомнят на всички каква мерзост беше ссср, и как се гътна мърцина!

Княз Светослав Игорович-Киевска Рус(Русия)В периода 968-971 г. избива 300 български болярски рода!!!Съсипва държавността на България!!!Почнало се е много преди комунизма!!!

Що бе? Нека си стоят "паметниците" им, ние изрисуваме, постоянно ще им напомняме, какво мислим за тях. Накрая сами ще искат да си ги саборят да не се излагат повече...:))))

Ти, като начало, вземи да понаучиш малко граматиката, а пък после умувай по големите въпроси. А пък, най - добре, не се опитвай да мислиш. Не ти се удава.

Има ли някакъв шанс за руските подложки и да започнат, да правят разлика между руската армия от 19 век и съветската армия от 20 век? От освобождение на България и окупиране на България от СССР? Има ли някакъв шанс или в нея насока няма никакъв смисъл от напъни и обяснения?

Няма шанс, хем славят Александър 2ри , хем убийците на рода му

трябва ли да простим на окупатора, или трябва да му благодарим за следвоенния терор.Не трябва да го боядисат, а да го бастисат.

Отговарям. Ако не беше този "окупатор" нямаше да имаш нито химн, нито знаме. Ама кой да ти каже, ти изглежда в училище не си стъпвал!

ххххх

Робство не се прощава , а на всичко това държавата ни беше концлагер и то със съдействието на българи предатели !

90г. всички да ви тикним в лагери. И да срутим тези паметници.

Много Рашки , по червени прашки.

Браво!!!

Няма по-неблагодарна нация от българи! Русия два пъти ви освободила, създала ви държава, дала ви култура, а вие ни предавате и се сближавате с наши врагове!

Кога пък са успели два пъти? Дали вторият път не са ни освободили от “фашистко робство”? :-D

Шуше ама то комунягите избиха рода на тоя дето ни освободи от турците , а ти искаш да сме им признателни , луда работа

Паметник на съветският войник-изнасилвач на български жени и момичета по българските села.

дай примери ако обичаш

Вън всички руски паметници от майка България!!!

"Фейсбук" е като комунизма - можеш само да споделяш, крадеш и да харесваш. И всичко се случва най-често в легнало положение за сметка на работата.

Браво! Това е добра новина. Червените окупатори - вън!

Тези сигурно са потомци на фашисти от преди 9.9.44г.

А ти - на тия дето след 44-та избиха цялата на интелигенция.

Като гледам сегашната ,,интелигенция" напълно оправдавам комунистите.

Сегашната интелигенция е такава,защото едно време комунягите ни натресоха цялата селяния в градовете и почнаха масово да се множат!

Тя сегашната е плод именно на факта , че комунягите избиха истинската, и наложиха тия с каскетите за интелектуалци

Голям глупак си, да знаеш! Преди 09.09.1944. в България НЕ Е ИМАЛО фашизъм!

Такива дебили като тия бояджии на паметници трябва да се вкарват в лагера и да копаят камъни до като им дойде акъла в тъпите кратуни.

Тебе ще те вкараме в бригадирското движение. Ще ти дадем една кирка и лопата. И ще ти сложим петолъчка. Ще ти пускаме партизански песни.

На тези акъла явно е дошъл , уви при комунягите това няма да се случи никога

Браво ма пловдивчани! Тази война е подготвена от ссср и започната от сталин и хотлер.

Ще събера всички комунисти. Децата им ще облека в рубешки и обуя с галоши. Ще им дам по една кирка и лопата . Ще им сложа по една фуражка с петолъчка. Ще ги стря в 2 колони 3 редици и с песен и маршова стъпка ще ги пратя тези бригадири да строят нов Димитровград . Та да са доволни. А и на всака бригада по едно червено знаме, а за бригадир ще сложя един циганин 'САЕНЧО. Който не работи " САсенчо ще бие и го кара да го изпълнява нормата. Който пък не ще този в ТВО.

Та исках да кажа, че и аз искам да им го върна комунизма. Нали е много хубав. Ааа, ще им нацонализирам всички раздадени вили, апартаменти, а и заграбени предприятия. Еее, разбира се и тези, купени с честен труд. Техните, на децата им и внуците им. Другари, да живее комунизма.

Това са мечтите на съвременния фашист

Не аз съм комунист бе. Но този път вие да сте отдолу.

Галоши.

Ги да не ни дразнят. Обида е за пострадалите от съветските окупатори.

Не, такива като тебе са обида за българския народ.

Сте национални предатели.

Щех да те пратя в Русия , но и там комунизъм няма

Да се намерят художниците и да се наградят...

Ало?

да си ходи окупанта

Семпло мозъче, много ли исторически паметници има България - замъци, катедрали и други от рода, че да рушиш с нагли ръчици, каквото имаме сътворено? Твоя собственост ли е, за да си позволяваш да съсипваш? "Паметник на незнайния войн" - така възприемат отдавна вече интелигентните хора този символ на Пловдив, единственият паметник на високо, красиво облян в слънце или вечер осветен, виждаш се отдалеч?!

Паметник на Окупатора избил половин милион в концлагери. Ще си платите за всико. Новото поколение ще ви го забие, защото знае и не е простило. Жертвите ви са във всеки дом.

Не се притеснявам за новото поколение. Притеснявам се за това, което ще им остави нашето поколение. Омраза, безхаберие и обрано бъдеще изтъкано от лъжи и поднесени новини.

чоджум, новото поколение отдавна е свлило на запад. как, по твоему, ще си отмъсти или какво беше там

Абе то някой може да го възприема и като паметник на телетъбис , но това не променя факта реално паметник на какво е "Альошата Ю

Незнайния воин??? Нали е АЛЬОША- ГАЛАША. Тук чевенорармейци няма убити. Да си го вземат този Альоша.

Ако бяхте нормална държава, европейците нямаше да ви ползват като кофа за боклук! Иначе паметниците и Путин вие виновен.

Ако бяхте нормална държава нямаше да ви изолират бе нещастен крепостник.

посочи ми нормална държава, моля те. ако можеш

А некой могучий държави и за това не стават

що идвате тука като не сме нормална държава...ами стоите си в руската кочина.

- Ееех, Альоша, Альоша наш... - Альоша ваш, ама цимента наш!

Време е да пишем на Путин да си прибере паметника, като подарък от бившите комунисти, загробили България след 9ти. ..май и той вече не ги тачи много много из Русия! редно е да се обяви референдум и пловдивчани сами да решат дали чужд воийник трябва да стои над паметника на Левски, който е в градинката в основата на хълма! Нека кмета на Район Централен - Георги Стаменов да замазва гафа и ако иска да го приемат като демократ, да предложи организиране на референдум. Ще се намерят достатъчно доброволци за изтриване на този срам от облика на града! Ако не го направи той, ще го направи народа - но с бои и сажди, зашото това е част от срамното, черно минало на града!

А ще се намерят ли достатъчно доброволци да поискат сметка за теглените кредити? Пловдивчани сте същите малоумни путьовци като навсякъде другаде. За един паметник оревахте орталъка, но като трябва отчетност къде ви отиват данъците - гробно мълчание.

винаги е притискала комунистите в ъгъла! .. започват с риторични въпроси: ... а вие защо биете негрите! и същевременно синчетата им отиват да учат в Америка и Германия! Защо? .. риторичен въпрос! ..с прозаичен отговор: защото мислят само за себе си! Нагли дебелогъзници!

Ало, риторичния... я ни кажи, как се прави нов бардак със стари курви? Комунизъм в България никога не е имало. Имаше и има разни другари, които крадат безогледно, а после обвиняват злия капитализъм и демокрацията за всички тъпни, които те сътворяват....

Обикновен хитлеризъм! Все пак да не забравяме, че България е част от хитлеристката коалиция, чийто днешен наследник е ЕС, както правилно отбеляза Никонов преди дни.... Ето ги и доказателствата за думите му!

Слушай ти , на Молотов внука хахах

Това само украинец го е направил от завист, че е в България. Ние ги обичаме защото 3 три пъти ни освобождават. От османско,от царско;демек фашистко; и от комунистическо ;Горбачов;

.. а бе голям мерак имат да "освобождават" .. за колкото може по дълго! Но вече не им се получава - едва закърпват собствената си територия - в мизерия и демагогия. Ако бяха свястна партия, с тези природни ресурси, щяха да се по добре от катар и кувейт!

казват, че Венецуела има повече нефт от всеки друг. какво им пречи да са по-добре от всеки друг?

Срещу паметниците са много ербап, но срещи тия с обществените поръчки и валутните бордове - нищо. Та толкова за антикомунистите - въшки с големи усти и малки п6ки...

ще има зелени човечета скоро....

но този път - от юг!

Няма смисъл повече да се коментира тук. Отбор хулигани са се развихрили.

Бегай да хвалиш Путин под статията как ще става върховен лидер - генералисимус

А ми ще го хваля, като няма втори като него, той да си остане вечен.

Мога да продължа!!! Колко паметника на Паисии Хилендарски сте видели? Колко на Тодор Каблешков. Знаете ли, че Г. С. Раковски е говорел свободно 5 езика и той е запалил Левски да се бори за българската свобода. Мрежата от комитети до голяма степен е идея на Г.С. Раковски . Обаче знаете ли, че Раковски е мразел Русия и още тогава е говорел за пагубното ѝ влияние върху Балканите? И по тази причина никой не знае за великото дело на Раковски. ИСТОРИЯ.БГ - ГЛЕДАЙТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ - Това, което знаем за нашата история - до голяма степен е това, което политиците ни последните 70-80 год искат ние да знаем

правилно. молодец. разгроми ги тия комуняги. пропусна да кажеш, че Георги Сава Раковски се съгласява България да стане част от Балканска Федерация, во главе със Сърбия. при условие че го турят да командва. ма то туй не предателство, нали? само прехвърляне на народа от турски в сръбски ръце.

Само така! БРАВО!

Колко паметника на Аспарух има в България? Колко на Крум, на Симеон I? Обаче сме се обезпечили с про-руски паметници...... Кога ще наваксаме с паметници на славни НАШИ герои? Например Г.С. Раковски, цар Борис I, цар Симеон I, хан Аспарух, цар Калоян. Защо тези хора нямат паметник във всеки град, във всяко село?

Няма как да има български паметници, при положение, че България от последните 70 години не се управлява от българи, а е руска губерня.

Направи нови паметници. Защо трябва да рушиш историческите.

За материал, заради местоположение

Има едно микро-паметниче на Левски, завряно плахо под огромните ботуши на окупанта Альоша.

Тоз който е направил това е тъпанар.Чел съм че по време на Римската империя като дойде нов император маха от паметника главата на предшественика си и слагат неговата.И така нататък...Е и ние явно трябва да сменим главата на Альоша с такава на чичо Сам ли.?Поне да бяхме научили нещо за 2000години

А защо чичо сам, а не някой велик българин? Защо само си търсите някой чужд господар?

Защото не са народ, а мърша! Рая!

#НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ #НЯМА ДА ПРОСТИМ ИЗВЕРГЩИНИТЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, ГЕНОЦИДА КЪМ БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ОТ СТРАНА НА БКП. БКП ИЗПЪЛНЯВАТ НАРЕЖДАНИЯ НА СССР - ПОКЛАНЯТ СЕ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА И ПРИВЕЖДАТ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД ДА СЛУЖИ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА. ПРЕЗ 1945г НЕ Е ИМАЛО 'БИЗНЕСМЕНИ" КАТО БОЖКОВ, АРАБАДЖИЕВ, ДОМУСЧИЕВ - С БОГАТСТВА ИЗГРАДЕНИ ОТ МРЪСЕН БИЗНЕС, ОЩЕТИЛИ МЛН БЪЛГАРИ С ИГРИЧКИТЕ СИ НА "БИЗНЕС". ИМАЛО Е ХОРА КАТО ЕВЛОГИ И ХРИСТО ГЕОРГИЕВИ, КАТО ДИМИТЪР ЦЕНОВ - ХОРА, КОИТО СА ТРУПИЛИ БОГАТСТВА С ЦЕЛ ДА ПОМАГАТ НА НАРОДА И СЛЕД ТОВА БКП И ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ГИ ПОДЛАГА НА РЕПРЕСИИ И ГИ ПРИКЛЮЧВА ПО НАЙ-ДОЛЕН И УНИЗИТЕЛЕН НАЧИН

Комунярските предатели и криминалния соц режим върнаха България 100 години назад и осакатиха ментално няколко поколения българи, които и до днес се кланят на чужда държава!

туй, дет си го казал добре. ама я кажи за сегашните какво мислиш? както сме я подкарали чекоро нема да остане кой да не прощава - повече от 5 години минаха откак обявиха, че повече българи работят зад граница отколкото у дома. да не мислиш, че ше се върнат те или децата им? ще требва да научим циганите да не прощават. щото турците и те бегат

Най-хубавото нещо което ватенките могат да направят за България е-да дойда с крановете и бусовете,да си оберат паметниците барабар със всичките комуняги и да не се вясват повече!!!

най-добре ,което немци могат да направят с цървуланите от българия, да ги съберат и да ги върнат на родината им. Защото убийства, кражби, измами и изнасилвания от българи заляли западни страни.

мдааа, а забрадените, 3те млн с турски паспорти?

Eй рускинята не се научи на български!!

И на тяхно място да сложат 102 контейнера боклук от Варна.

Пияни окупатори, изхвърлете им паметника

За какво да се пишат коментари тук, като после се изтриват?

За да се излъже раята, че гласност и възможност да изразява собствено мнение. А реално монополът в "Коментарите" принадлежи на руските и комунистически тролове, включително щатните ДИРници и служи за про-руска, про-путинска и про-комунистическа пропаганда.

.. войник на чУжда армия, обявила война на България на 8ми септември 44та, окупирала страната за 3 години, да има паметник на най красивия хълм!? Срам за всеки който нарича себе си БЪЛГАРИН! Унижение за нашите войни от Аспаруха до Левски! Какво по голямо подлизурство и предателство искате!

Тия, които го защитават не са българи, а руски еничари и родоотстъпници.

Преместете Альоша и МОЧА на някое спокойно злачно място за да има мир в обществото, а може би точно това не иската!!!

PEYTSCH

В Сибир, далечен например...Да му поднасят...шушулки чукчите...

Крайно време е монументите на окупационната червена армия да бъдат изчистени от лицето на Свободна България!

Крайното време отдавна мина. Още преди 30 години трябваше да бъде направено това!

то тогава бази нямаше тук - руски войски също! А днес - американски бази, безплатни !

TheBadWolf

Понеже си тъп, да ти се обясни, базите са на НАТО, а не на САЩ, ние сме част от НАТО, т.е. базите са наши и няма как да плащаш наем на себе си. Алкашки бази може да не е имало, ама на колко ли бази се равнява присъствието на боклуците в живота ни 45 години

То тогава всички беше тяхно бе бате