Паметникът на Шипка струва 147 000 лв. по данъчна оценка

В навечерието на 140-годишнината от Освобождението на България, Паметникът на свободата на връх Шипка се сдоби с акт за публична държавна собственост.

Обратно в новината

Коментари - Паметникът на Шипка струва 147 000 лв. по данъчна оценка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно Дебелян и Винету са решили да го купят. А бе държавата е лош собственик ни убеждават. Да им го дадем.

Явно ДИР-а не са чели Чудомир

тия пари само за проектанта на стъпалата пред паметника няма да стинат

Паметникът на Шипка е БЕЗЦЕНЕН!

Как мога да го купя ! Плащам веднага !

са чуди как Иван Костов не го приватизира или Бъги не го събори

че то кръговото в Бяла Русенско 3.5 милиона лева бе!

Паметникът на Шипка струва 147 000 лв. по данъчна оценка, а колко струва НЛО построено от БКП съвсем близко на Бузлуджа?

lu4ka

'Що? Боце да не му е хвърлил око и на него?

Хитро! Правим благотворителен фонд и който се смята за българин е акционер. Всеки път когато държавата се опита да хитрее, ръчна. И накрая България, ще бъде на българите!

Еталон за евробюрокрация. А колко струва сградата на Народното Събрание.Колко струва 1 м.кв. в президентството-под наем и за продажба?То бива пазарна икономика ама това вече е кощунство.

А стига бе! Само бездушен касиер може да го направи без да отчете станалото там и значението му, както и жертвите! А ДДС сложи ли? А удръжките за пенсия и здравно? Леле, този народец просто е тотално и безвъзвратно откачил.Утре и "Мона Лиза" ще я мерят на килограм и чамов матрал, ако се наложи...И това са го минали като един вид културно-историческа новина! Няма ли кой да спре безумния саморазпад и царящото повсеместно скудоумие? Жалко за жертвите и героизма, май някой още си е вътрешен роб по собствено желание.

Кой му плаща данъците, такса смет, такса сградна инсталация, нищо че вероятно не е топлофициран и си няма абонатна станция с контролен топломер? Иначе паметника си е много хубав и е огромна гордост в памет на всички прекрасни войници, опълченци жертвали се за нашата свобода в боевете с турските поробители гадни.

Сега като го направят и частна публична собственост на герб ББ ще го продаде на Ердоган, на това му викат на запад пазарна икономика.

Аз съм ...БЪЛГАРИН...А ВИЕ ОТ ДИР....КАКВИ СТЕ???? ЧЕ МИ БЛОКИРАТЕ КОМЕНТАРА? БОКЛУЦИИИИ....

К У П У В А М. Г О ! ИМАМ ИМУЩЕСТВО ЗА 100-на хиляди,един заем и ...ГО ВЗЕМАМ Ако се наложи и без покрив да остана....!

интересно каква начална цена са сложили на българия в ибей

Сложете го като бонус към ЧЕЗ!

(В навечерието на 140-годишнината от Освобождението на България) Освобождение от какво? ОТ ТУРСКО РОБСТВО! Телевизии, журналя, политици, цоциолози и вся останьная сволоч много внимава за да не разсърди прителя на Боко Банкянския Суджук - турчина мазен Ердоган!

Новината е озаглавена тъпо, но може да е търсен ефект. Това което е наистина важно е че има, АКТ ЗА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, което ще позволи ремонт, ще има институция, която ще е задължена да го поддържа и много др. неща. Една от графите на АДС е оценка и само трябва да сте доволни, че не са написали милионната любов, която изпитвате, защото тогава вече времето и атмосферните условия щяха да го самосрутят. Това в случай че искате да помислите малко, иначе може да се биете булгар булгар, колкото решите - това не поддържа паметник.

Хората са се напарили та затова , ще се появи я някоя Гинка я някое сдружение да го стопанисва и хоп прилапват го.

Т'ва със или без обзавеждането е? Малко множко ми се вижда, няма парно, вода, изолация... Ама пък 1180 дка двор са си екстра. Ще си го взема.

а каква е даначната оценка на загиналите герой

дано скоро поставят и паметна плоча на загиналите османски войници,те го заслужават,били са се за родината си

Стефи, май си жертва на инсест, баща ти и той е човек, може би е имал нужда от тебе

Купувам. Нека брокера да ми се обади.

Сега като го оцениха, колкото тристайна софийска панелка, ще може ли да кандидатства по европейска програма за саниране?

Паметникът на Шипка е безценен!!!!

Изключително объркваща и неясна новина. Така и не става ясно, това с ДДС или без? Държавата иска ли да има участие или не? В Чехия ли да ходим, за да си го купим или може и от тук?

От Чехия, само ако имаш оШфорка!

Шило

Вече е официално държавна публична собственост! Само да не се появи нов Евгени Бакърджиев, т.е. Ерол Басриев.

Бутай.

Такива националстически отживелици само развалят междусъседските отношения и неимоверно вредят на страната. Трябва да се вземат мерки срещу пропагандирането на шувенизъм и ако е нужно, подобни паметници да се премахват. Не може да сме в Европа с това обременено мислене и глупаво коленичене пред някакви камъни!

Шувенизъм?

Правилно е! Идва от "шовинист" -> "шувенизъм" :)

паметникът на Шипка е народната българска памет и свидетелство за геноцида на българи от турци,алчнивреи и гърци .това не трябва да се забравя нито за частица от секундата и да се напише във всички исторически книги и учебници !

що не одиш да лъснеш на Доган .... чешмата!

След като си толкова възмутен, би ли казал на какво се гради ценностната ти система, защо се съмнявам да се бориш за мир във всички мултивселени. Не си посочил и коя съседка обиждаме с този Паметник на свободата. Е?

"Паметникът на Шипка струва 147 000 лв." Гинче, ти си!

Ами да го взема и него, една перка ще му отива много, доста пара ще падне, но пустите му данъци КОЙ ще го плаща?

Мирише ми на нов виц :) Мъжът на Гинка я праща за чай от шипка! А Гинка се връща с паметника Шипка :)

Щом и на ПАМЕТНИКА НА ШИПКА сложиха цена !!

"при освещаването на монумента през 1934 г."- че тоя паметник бил монархо-фашистки бе!

vasil

На откриването са дшли и ветерани от боевете,а много от руснаците така и така са живеели у нас след 1918-1920.Открил го е цар Борис.Сталин не е дошъл.

Бе, я оценете и Айфела ... , че ако не успея-поне да платя, да не ме мъкнат по съдилищата.

Ще го продават ли ? Щом са му изкарали и данъчна оценка ,май има кандидати за него.

А, че те апартаментите, дето ги правя са по-скъпи, пък са от итонг,мазилка и гипс картон!

Да не инсталира ток в..очите на лъва?

Вече подготвят и паметниците за разпродажба - ще има частни Паметнико-Разпределителни Предприятия (на стратегическите ни пртньори от ЕС и НАТО), които ще ги ремонтират регулярно и ще ги пазят от руската агресия. Може да ги санират и украсят с комикси.

публичната държавна/общинска собственост е непродаваема! виж закона...

На първо място държавата е лош стопанин. Така че ако се продава ще го купим и ще направим там джамия в прослава на падналите в името на Аллаха и в борбата срещу гяурите

Има резон. То тази работа си е алъш-вериша. НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ ще ви го Харижат под масата , като ЧЕЗ ще го харижат.

Късно е ага! Гинка вече подписа договора.

що не одиш да лъснеш на Доган .... чешмата!

Този паметник е строен от нашите деди с беднотията си. Всеки е дарявал левчета колкото може. Камъни са изкарвани с биволи на заветния връх. Майстори от Дряново и Трявна са ги редили ... и т.н.

Да, но сегашните политици са прости безродници и продажници. Те не се интересуват от историята, нямат чувство за дълг, нямат доблест и достойнство. Вълнува ги да си натъпчат търбусите и да уредят финансово родата до девето коляно и внуците и пра-внуците до степен, че да не им се налага да работят. Такива хора на всичко слагат цена, защото парите за тях са всичко. За повече нямат капацитет.

не само сегашните !безродникът иван Александър се е изплюл на християнската ни вяра сключвайки брак с талмудката теодора -сара !

Защо?Може би той е бонус към сделката на Гинка?

Мръсници!

Е щом и на паметника Шипка сложиха цена, нещата не отиват на добре. Сега Гинето от Пазарджака може и него до купи през някоя оШфорка.... СРАМ за БЪЛГАРИЯ !!!