Проф. Дичев: Паметникът пред НДК трябваше да остане музей

Паметникът пред НДК трябваше да бъде запазен като музей, символ на социализма. Антикомунисти искат събарянето му, защото не успяха с този на Съветската армия.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Дичев: Паметникът пред НДК трябваше да остане музей | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

професор , професор , но на и той човек и той гледа суче някоя простотия да каже ! Каквато ни държавата такива ни и професорите!

Дичев е доста банален в опитите си да провокира. Малко се иска за да отгатне човек какво ще напише другата седмица. Даже може да се позабавляваме и който спечели и отгатне- награда! Или пък скоро ще чуваме по битивитата- както би казал Дичев- и съответно ни се сервира нещо провокативно, но банално в стремежа си да е различно

А не беше ли лека ръката, която махна войнишкия мемориал, за да построят това "чудо" на скулптурата. Професоре !?....... по какво ли и кой ти даде титлата

А някои чакат да "са опрайм" . . . Надежди говежди . . .

Не се коси Дичев, ще запазим като паметник на една отминала епоха офиса на дойчевеле и БХК в България. Никакво рушене ! Да се помни кой е спонсорирал такива като Дичев.

Този дичев е част от най-досадните, скучни и противни соросоидни тролове, обитаващи "българските" медии!

...А Музей закъде е без тоалетна, та затова от зор хората естествено съкратиха процедурата и направо пристъпиха към последното. А що спринцовки са минали оттам - тонове! Здравната каса не е и сънувала такива количества.

На кого му пука за мнението на доказалия се като антибългарин (и пещерен антиомунист) И. Дичев? Хората искат да се махне паметника не заради това, което той символизира (да не забравяме, че той е поръчан в чест на 1300 г. от основаване на България!!). Повечето хора (и аз съм от тях) НЕ ХАРЕСВАТ паметника като произведение на изкуството, намират го за ГРОЗЕН. Можеше да бъде създадена различна, красива творба - символизираща вековната българска история, която да се приеме еднозначно и позитивно от обществото. А пещерният антикомунист Дичев тръгнал пак да разлайва кучетата, като не забравил и паметника на съветската армия. Алоо, Дичев, ако не бе тая армия, сега ти щеше да вдигаш ръка за хитлеристкия поздрав и да редиш дитирамби за възхвала на нацизма и фашизма, ле-ке продажно!

Спомням си го в сутрешен блок на БНТ ето този"умник", заедно с някакъв арабин представящ се за журналист, как ни убеждаваха да не се страхуваме от "мигрантите", а от доло минаваше съобщение за атентата на летището в Брюксел и броя на жертвите. Ай си... бе тъпи умници....

Se taia

Споко пич - ще дойде и реда на другия... Просто трябва още малко време да се осъзнаем като нация и да спрем да лижем задници на Путин или който и да е друг, а вземем да започнем да си оправяме кочинката полека лека...

Да, професор Дичев, паметниците не трябва да се събарят, те напомнят за нещо, те трябва да учат на нещо. Трябва да знаем, да четем, да се учим и вървим на пред. Народ без история, не е народ. Кой ли го беше казал? Но питам, господин професоре, какво ще кажете, за мемориалните плочи, които бяха на местото на паметника. Те не бяха ли епоха, не бяха ли част от нашата история? Те не бяха ли в чест на български войници, загинали за България? Или аз нещо не помня, господин професоре? Няма да ли отговорите, знам. Но, от позицията си на публична личност, не ме учете какво трябва да помня и тача.

Не, не очаквайте Дичев да ви отговори. Той е програмиран да се задейства само, за да говори против комунизма и/или Русия (Съветския съюз). Алтернативно - да възхвалява евроатлантизма, постмодернизма и ... постИСТИНАТА ?!?! ;)

А ти си остана мери в миналото.....в паралелния свят на миналото си живуркаш и очакваш някак си да се върне онова безхаберно минало на лозунги,партийни секретари и доносници.......ако беше добро нямаше самите комуноиди да го съборят но вие малките червени мишлета останахте най-излъгани:))))))))

Кой малоумен народ гради паметници на окупатора! БСП не са българи. А още повече и този лаладжия, който защитава един боклук, който не само е остарял, а и опасен! ПП: Това червените апаратчици, съвсем изтрещяхте!

Не съм очаквала подобно мнение от проф. Дичев - че всички ние днес и бъдещите хора трябва да са обречени на тази грозна гледка, защото това било "памет". Наистина съжалявам да чуя подобна глупост от този точно човек! Освен това, бих обърнала внимание, че никой неуспех не е окончателен. Може и да успеят някой път хората да разчистят от родната си земя символите величаещите окупацията й!

стига сте лансирали в медиите тези измислени професорчета на Отровено общество и НБУ. Нека си пишат в Дойче зеле да ги четат немците

Кому е нуна, такава безформена, грубо издялана купчина, на центъра на София

В центъра на Рим седи огромен монумент правен от Мусолини и не го бутат, въпреки, че е мегаломански. Защо да се пипа нещо, което е с времето си и ще ни е полезно за да се ориентираме и видим собственото си развитие. Дичев говори все като последна инстанция, като дискретен дисидент от онова време и сякаш винаги е бил това което е, но някой не го е публикувал просто... И сега чудо!- всяка седмица ни ощастливява със силни европейски идеи

Да се събори паметник на ЗАГИНАЛИ за родината българи не е кощунство ! А тази БЕТОН, СИВА, неразбрана от мнозинството, рушаща се недовършена, соц. приумица е кощунство ! Та малко ли са СИВИТЕ БЕТОНИ паметници на соц. реализма в България?

Всички времена имат своите паметници... ТОВА Е ИСТОРИЯ! А историята е факт, тя не се разрушава! Да не говорим, че става въпрос за времето на Л.Живкова! Каквато и да е била, със сигурност е една от малкото хора, които наистина са направили нещо за България и са оставили нещо след себе си...

моля дира да не показва повече тоя анти българин който не признава българската носия и я нарича кич.Кой му даде тая професорска титла.

соросоидната паплач му я даде

А путинуидната сган КО ПРАЙ.......храчи си всеки ден и така ще е до като има кой да им плаща и до като гушнете букетчето.......последното е просто наложително

НЕ може всички сътворени несъвършенства през време на соца (независимо дали са свързани с решаващата роля на Л. Живкова в сътворяването им или с неодобрението на баща й) да ги съхраним?! Интересно КОЛКО паметника изградени по времето на Хитлер са запазени, станали музейни експонати и могат да бъдат видяни???

На соросоидите им дай само да рушат. Раздали са им допълнителна надница и затова са оцвъкали форума с тъпите си лозунги.

Хайде сега лакардии от времето на соца - "На народеца прост дай му враг и прави, каквото си искаш"! Да, ама не другарю, хората им се отвориха очите и могат сами да видят, "кой ги стриже и кой ги ближе". Въпрос на време е българите да си вземат обратно държавата от ръцете на всичката червена гмеж и нейните клакьори...

Професорът не рИва, кога бутаха мавзолея - и той паметник?

много добре че го събарят. не искам внука ми да си спомня за комунизма. Ще дойде ред и на съветския паметник.

нямат умора..

тоя нормален ли е??

Тя България изчезва тия ни занимават е една купчина желязо! Това ли е топ новината??? ТОва ли е важното което се случва в странта! Е няма такова промиване на мозъци!

Дичев е професор, колкото аз съм космонавт.

Музей трябваше да бъде мавзолеят. Трябваше да го преместят и напълнят със снимки и неща от соца.

да го напълнят с прасета!

История на бкп-Септември 23г.комунистическо въстание,мишоците димитр. и колар. бягат.Април 25г.атентата в "Св.София"-стотици невинни убити.41-44г. така наречено партиз движение-кои ставаха партизани-мързеливите,простите,неграмотните.След 45г. хиляди убити без съд и присъда.Десетки хиляди минават през комунист. лагери.Та какво е за тези другари да запалят един кран.Сега нека Курнелия и комунистическата шайка да го платят.

аман от такива като тебе - има ги и ще ги има винаги - лаещи кучета без капка мисъл. А Адолф какъв е, а глупако, само да те насъскат и.......си готов - да биеш, да рушиш, че и атентат можеш да спретнеш - с какво си по-различен ТОГАВА????

kerelov@poshta.net

Адолф, ако имаш предвид Хитлер, е велик държавник, възстановил Германия от световната криза по онова време и не разбирам какво искаш да кажеш, свързвайки го с разрушения, терор и атентати - средства, използвани единствено от комунисти и ислямисти. А какво ще кажеш за Сталин, избил повече руснаци отколкото са загинали във войната? Или промитият ти мозък е свикнал само да го възхвалява.

Да, трябваше да остане като музей на номенклатурата, връзкарството, глупостта, за да не се повтаря днес, уви! И сега е така, ама им викат мутри и олигарси!

Тоя ли подпали крана?

Паметникът на Червената Армия окупатор ще бъде махнат, но за жалост не от нас, а от децата ни! Децата ни поне не са отровени от задължителния руски, и социалистическата пропаганда и от "културата" на късния соц. реализъм! децата ни поне ще знаят каква е цаната за освобождението на България от османците -32 тона злато. Как тези освободители навлизат с оръжие на територията ни и са разбити в Добруджа, но за жалост 27 години след това успяват да ни окупират и да ни ограбят отново "златцето" и да ни оцвъкат територията с безвкусните си монументи! Но не разбраха че времето им изтече и че всички русофили до 10-15 години трябва да си намерят по платежоспосбна кауза, а това по всяка вероятност ще е русофобията, защото все пак сме си българи и никой не може да ни бие по омраза!!!

утешавай се. Ако го махнат, то ще са циганите за старо желязо. И от това твое злато ми дойде байгън.

Много трол на абразурата бе!

Отношението към монумента / това не е паметник/ е разделна линия м/у пагубния соц. реализъм таченот чугунени глави - типове комуноиди И християн демократи почитащи род родина и героите загинали за нея... Изхода е Лустрация по чехски Хавел

За да се запази историята е логично да се възстанови паметника, който комунистите махнаха от това място за да построят това недоразумение. И то, както всичко създадено от комунисти, се разпада само за сравнително кратко време.

Абе съкращението проф. от профан ли идва? - това не е паметник бе профанесор ньеден! Това е купчина бетон и кремиковска железария... паметника на тъпотията - няма място в града! особено опасен за живота и здравето на хората! Аз съм срещу демотирането на паметниците, но долу тая монументална гнус!!! ТочкА!!!

ОФ профан...

Що глупости се изговориха, що време се загуби, що ток се похаби, а можеше в тайна доба две мангалски каруци да се пуснат и целият скрап щеше да изчезне за секунди.

виж са. Ако ше е паметник на социалъзамъ в новите времена, требва да докозва, че има СТОЙНОС! ОБАВЯВА СЕ НА ТЪРГ И АКО НЕКОЙ ГО КУПИ И МОЖЕ ДА ИЗКАРА ПАРИ ОТ НЕГО - ДА ЖИВЕЙ. Ако не: на сапун. Ама ти, профцътъ, искаш държавата отново да налее милиони, за да "запази", нещо дете е ненужно и без стойност. Типичен комонист. и ако това стане - преходъ свършил ли е? Убеден съм, че това нещо може да се продаде само под цената му в арматурно джилезо. след което да си изкарат парите от него, като го върнат на вторични.............. ГАВРА И СМЪРТ! ДАЖЕ МИ Е КЕФ, ЧЕ СТЕ ОЩЕ ЖИВИ, ДА ГО ВИДИТЕ И ДА ВИ БОЛИ СЕКИ ДЕН. И то забалажи, офцътъ, не ви боли щот го събарят, а щот вече не ви е хранилка и ви детронират.

вярно е,че трябва да се пази историята,но тогава защо,заради тази грозотия се сабори паметника на загиналите воини?

Глистите на баба Гицка трябва да се пазят в музей! Ти несретнико, знаеш ли какви сомове се хващат на тях? А това бетонно лйно си е отдавна за сабаряне.

Абе тия не им ли омръзна да викат паметник на тая купчина от ръждасяли профили и винкели, които застрашеват да се разпаднат и да паднат сами, погребвайки невинни случайно намиращи се наблизо граждани.

Професор?! Или е пълен глупак или нечия подлога. Всяко общество трябва да се освобождава от вредните си "творения". Няма "епоха на социализъм" . Има период на режим на простатията по време на съветската окупация. Това също се нарича марионетен режим.. Този ли период ще пазим и ще се радваме на символите му. На окупатора? Защо никой досега не написа нещо лошо срещу Руски паметник, Цар Освободител, Шипка и други по цяла България. Защо никой не е тръгнл да ги демонтира?

Този дебил Старчев е създал едно уникално грозно и отблъскващо творение, на седмоъгълния пето.уник са закачени уродливи демони, от които побиват тръпки и ти иде да драйфаш. Старчев е престъпник, каквито са и тези на които е служило това лайно.

Този комунистически тупан да не замърсява медийното пространство със словесната си дярия. Всички мегаломански комунистичдски паметници са за скрап, защото са уродливи като самите камуняци.

Брат ми, гледам те от 27 години как се изявяваш, дори понякога съм те харесвал. Днес, обаче, удари гоуема греда! Има такива моменти по пътя на деградацията, при някои са разтегнати във времето, при други (Дичев, Н. Михайлов) - можеш да посочиш и часа дори. И все около руската връзка им се случва, що ли?

много добре казано, евала!

Този индивид ми беше станал симпатичен за нещо, не помня за какво , но сега си променям мнението. Надявам се, ще се съгласите, че някак си не е логично всеки боклук издигнат през комунизма трябва да се счита за свещенодействие спрямо историята и съответно да се третира като историческа ценност. Трябваше да запазят мавзолея и да го натъпчат с всички псевдопаметници, Альошовци и темподобни статуи, сърпове и чукове, лозунги и петолъчки, да го направят музей на комунизма на пъпа на София като един прекрасен спомен за соц. привилегиите на софиянци и да мирясат. Сега дано да направят това сега с оня паметник на Бузлуджа, да броим лудите дето ще търкат кълки по баира да съзерцават свещените грозотии на комунизма като туристическа десинация. Хайде моля!

тоз топидиот обяснява талибатщината!!

ПИТАМ СЕ, АКО ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ ВЛАДЕТЕЛИ РАЗРУШАВАХА ПОСТРОЕНОТО ОТ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИТЕ СИ, ЩЕШЕ ЛИ ДНЕС ДА ИМАМЕ НАУКАТА АРХЕОЛОГИЯ!?

Аз

За музей на соца идеален беше мавзолея - беше сграда с помещения, беше типичен соц и беше горе-долу сносен на вид. Говното на Стрчев трябва да се унищожи, защото загрозява планетата. Нема, баси, таквос грозно нещо... Причини: 1. Щото е ретко грозно. 2. Щото през 1981 не е имало никакъв кой знае какъв юбилей - България не е създадена през 681, не е на 1300 години и въобще през 681 не се е случило нищо кой знае кво - за пореден, но не последен, път сме набили канчето на империята и толкоз. 3. Щото е екстремно грозно. 4. Щото е опасно - за историческата памет и за зрението и храносмилането на всеки минувач с елементарно понятие за естетика - секи, който го види, му се присира и доповръща. 5. Щото няма друго таквос грозно нещо и те така!

Още един измислен соц.професор! Пращайте го на Хаин-Боаз да копа нов проход!

със радост,болка и страдания , я съм го копал ,за бъдищито велико на българия!! ама сега срам и мъка?

съжалявам , но много са те лъгали по онова време, а и по-късно. Та затова от тези лъжи днес е срам и мъка