Петър Ганев: Ще пълним хазната до май 2018

През 2017 г. работихме до 16-ти май, за да си платим данъците към държавата. Това изчислиха експертите от Института по пазарна икономика.

Обратно в новината

Коментари - Петър Ганев: Ще пълним хазната до май 2018 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А чия хазна ще пълним до Май.... Щото при обявен излишък и събрани данъци... Тиквата взема заеми за които не се казва.... Може би до Май ще пълним хазната на ЕНП...след това хазната на Брюксел. Като за последно Пълним ОФШОРКАТА на БорисоФ.... И за нова година.... Теглим ЗАЕМ в размер на няколко милиарда... След това ЧАНГ..и от НАЧАЛО

И какво излиза след 27 години реформа. Реалната данъчна тежест за обикновените хора е 42%, а за свръх богатите е малко над 10%. Обаче експертите като цитирания по-горе на това му казват "плосък" данък въпреки, че единственото плоско при тях е мозъка.

Писна ми да пишат хора, които нямат и един ден реален СТАЖ...

само до май, а после релакс в Гърция,Турция,Бали и т.н.,щото простия народ плаща, а тарикатите разходват безпардонно, не само до май, ами през цялата години в хазната трябва да има постъпления, но те да идват от ПРОИЗВОДСТВО, ТУРИЗЪМ И ДР., а не от "помощи" с огромни лихви...

"да не се вдига осигурителната тежест" -ха-ха-ха а искат да кажат да не се увеличава осигурителната тежест Вдигането на забрана или икономическа тежест, означава облекчаване на ситуацията, ама Чукча е Писател, той не е Читател, че да е чел и да знае!

Аз мога да напълня на жена ти дупето.

Ако смятам правилно, от 1 януари до 15 маи, в процентно изражение около 40% данъци!!! А, казват че данъците са 10%

Аз мисля да не работя до май месец ;)

Пълнете я, за да има пари оня от банкя да се разхожда по света.

Kalin

Както са ни подкарали май до...декември ще я пълним

Това изчисление няма никакъв смисъл, освен да представя нещата така, като че ли изчислилите го хора знаят нещо повече от останалите, но го крият. Нали след тази дата продължаваме да плащаме данъци - при това масовият е ДДС.

Идеята на това изчисление е друга, а не че след това не плащаш данъци. Т.е. до тази дата приходите в домакинствата и предприятията ще покрият бюджета за годината. А данъците си ги плащаш цяла година.

Едва ли има друга държава, в която данъчното бреме да е толкова тежко. Според различни изчисления (и на този институт) между 40-50% от дохода на средния българин отива за плащане на данъци и такси.

Над 50 % е.

Само за тези с доход до 900 лв. Тези които взимат повече са леко облекчени.

Ганев, а докога ще пълним хазната на Фандъкова - местни данъци и топлофикация - средно за семейство в София това са 2000 лева годишно, което е почти толкова (ако не й повече!), колкото данъците към НАП.

Не е насила. Въпрос на личен избор е.

Боко Тиквата надебелява видимо и ще стигне Пеевски. Тримата с Цацаров по маса и обем са сравними със седем средностатистически българи.