Палеж на "Царските конюшни" няма да помогне на собственика, категоричен е гл. архитект на София

Администрацията на район "Оборище" не знае кой е собственик на "Царските конюшни". Дори тези сгради да изгорят, това няма да помогне на собствениците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама какво ще спасяваш бе, ЧОБАНов? вчера бяха козите, преди беше кравата пенка, утре ще бъде какво ? хлебарка? по-грозни сгради не са строени никога! а дюлгера който пострил сградите за конюшни, ако чуе че сега са паметник, сигурно ще си повърне върху слекета...

Много странно как така аз, дето имам един апартамент в София, общината може да ме намери с две кликания в Агенция по вписванията, а тук цяла сграда в центъра на София и не е ясно кой я притежава.

Няма такава идиотия и такава държава!!! Общината и никой в т.нар. -държава - не знае кой е собственика на имота?! Тия регистри нямат ли?! Те , че ни мислят всички за идиоти един наскоро го каза в прав текст, ама чак пък такива големи идиоти не сме !!!!

По добре се консултирайте първо със Сикаджията преди да се заричате какво ще стане в бъдещето.

На бас че скоро ще се строи на това место. Всяко чудо за 3 дни. А и не знаят кой е собственика? Абе каква е тази държава да не знаят собственик на сграда. Данъци този не е ли плащал?

Така стана и със Захарана фабрика. Махнаха охраната, подпали се , непрекъснати кражби , сега сама се руши. Направо да сменят името на ЦИГАНСКО ГЕТО. Това най ще му подхожда. Общината се намира срещу фабриката и на никой от общинарите не му прави впечатление, колко е опасно преминаването от там. Кметовете си затварят очите и си взимат заплатите и рушветите а ние си плащаме данъците. Да поздравим майките на всички управляващи.

Чудесно ,тъкмо по-лесно ще си ремонтира покрива ...!

Ама главният архитект наистина ли вярва, че собственика ще възстанови конюшните? Ако това е вярно той в най-добрия случай е наивник, а в най-лошия глупак. Нито този, нито който да е друг собственик на имот със съдбата на конюшните ще възстанови каквото и да е било, ако ги интересуваха сградите нямаше да ги оставят да се рушат от времето или да ги палят, но те се интересуват от земята под сградите, унищожават сградите (оставяйки ги на времето или палейки ги) и след това си строят каквото искат. Дори да предположим, че по някакъв невероятен късмет някой собственик възстанови сградата това няма да бъде оригиналната сграда, а нейно копие (бутафорно), неговата историческа стойност се губи се превръща в сграда (която прилича на оригинала, но не е) като всяка друга.

Ако ти си конят, ще възстанови

Не знам в какво вярва този т.н. главен архитект, затова пък с голям замах дава азрешителни зза строеж в градинките и зелените площи. Нешастни плямпала - и той и Чобанов.

Аз платих на столична община 90 лева за квадратен метър.Кой ще ми върне парите.Събаряйте ги конюшните ,за да копая.Ще инвестирам много пари.

ПРИ ТОЗИ СИЛЕН ДЪЖД, КАКЪВ НЕУГАСИМ ПОЖАР :-)

Извод: ОСТАВКА за Фандкпва и Борисов. Абсурд е да не е ясно кой е собствника.

То вярно, че не е един имот в София, който е държавен или общинкси се разпродава на наши хора на парче. Въобще не е рядкост да видиш акт за публична държавна собственост после става частна държавна собственост и започва да се разпродава на парче, което е нелепо. Вярно че земята остава с тежест, а именно право на строеж за културната ценност, ама при по-спящи граждани и по-нагли управници, някой ден ще рекат е тая съборетина вече не ни трябва и те така....

Това са видимите резултати на ГЕРБ, догодина пак гласувайте за Фастъка и Александър Невски ще подпали !!!!

Палежа може да не помогне , ама няма и да им навреди !

Не знам кой е собственика на сградите, ма на земята е един "бизнесмен" дето я купи за 90лв./кв.м. преди известно време. Питайте го него как в тея дъждове така изведнъж пламна целия покрив, пък и не могат да го изгасят. Това нещо е било обилно залято с бензин!!! ЗАТВОР

сутринта ми се изтъпосъл пред НТ един зам.-министър на МВР и той не знае нищо, не е направил справка, абе чичо защо си дошъл тогава да заеквах пред народа, а като взимаш по 4-5 бона на месец си ти е добре, да оставим и колко взимаш от далавери

Този заместник министър е сложен там не защото е компетентен, а за да има работа (човек на някого от властта). Каквото е нивото на този заместник министър такова е нивото и на цялото правителство заедно с главния бандит Бойко.

Администрацията на район "Оборище" все още не е наясно кой е собственикът на сградите от комплекса "Царски конюшни", чийто покрив изгоря през нощта в събота срещу неделя...??? Подобно на ,,съборетината,, в Барцелона...???

Е вече напълно ни взеха за мезе, как не се знае собственика. Ако сградата е държавна областния управител веднага ще направи справка, ако е частна службата по вписванията ще направи същото. Безсламни лъжци

А ако е собственост на офшорна фирма, която е собственост на друга офшорна фирма как стои въпроса? Лесно ли се проверява?

Много лесно. Обявява се да национализация и собственикът веднага ще ревне!

Не виждам, защо трябва да се спасява някаква грозна съборетина в центъра на София. Подобни сгради нямат никаква културна стойност, те не са строени за да са красиви, а за да са практични - в случая за гледане на коне. Ако няма да се гледат коне в тях, по-добре да се съборят и на тяхно място да се построи нещо модерно и красиво.

Умнико, а фактът, че един "бизнесмен" купи земята за 90лв./кв.м. преди година и половина дали е от значение?! Клатят ни отвсякъде, ма заради такива като тебе, каквито са болшинството, всичко е ОК!

Една сграда за гледане на коне от едно време е по-красива от един съвремене мол. идиот такъв! В цял свят - Австия , Чехия , Франция се пазят такива сгради, в които арисъокрацията се е забавлявала ( не че съм и привърженик). И се изполават е. Ама прасе от чиста вода разбира ли, као тебе

върти сучи все мутрафонски номерца..... драги другарки и другари....

Абе как не се знае кой е собственикът?! Няма начин да не се знае. Но сигур е наш човек и го крием, че да не го емнат сега за пожара. Ама я обявете, че ще обезщетите собственика за щетите от палежа - веднага ще цъфне пред камерите сам. Не се знаело кой е. Хайде не ни правете на улави! Знаете си го кой е!