"Палатки да, бетон - не" : Протести в защита на Карадере и Симеморец

Недоволство от проекта за наредба за свободното къмпингуване и бетона на морето *Протестиращи* опънаха *палатки* до строежи *в Синеморец*

Обратно в новината

Коментари - "Палатки да, бетон - не" : Протести в защита на Карадере и Симеморец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Буджака си печа аз двата Баджака и се лижем взаимно с бившата на Баджанака

Щот съм бутнал нещо тежко в чекмеджето до кревата ..

Ей не се научихте, че Кара дере се пише отделно!!! Черноморе слято ли го пишете?

Посетете СиМеморец докато можете...

Странно , в момента се припичам ва плажа , устието на Велека , преди два часа хапнах в Синеморец а протест , еле па шествие не видях. За сметка на това вчера около къмпинга на Силистар където плажувах беше доста добре минирано от къмпингуващи. Респективно трябва да си променят мотото на "Не бетон а навсякъде лайна!" .

Най-вероятно е "минирано" от балъците, които плащат по 5 лева за паркинг, а не от къмпингуващите. Май не сте влизали в къмпинга на Силистар? След малко и аз отивам на Велека ;)

Ами за "балъците" има осигурени тоалетни та едва ли. Вчера паркинг не се плащаше на Силистар. Иначе спя на Дюни но обикалям по всички читави плажове. по- на Велека в момента е много спокойно и водата е чиста за разлика от найлоните и щипалките на Силистар.

Именик (нерегистриран) Личи си, че не сте запознати и нямате грам представа от дивите къмпингари! Те не само не замърсяват ами и почистват района като тръгват! Осведомете се малко, за да не звучат абсурдно и смешно коментарите ви! Прочети ...те не само не замърсяват ами и почистват...като не замърсяват какво почистват...нали пикат акат мият се хранят се.. Робинзон Крузо не е диво кампингувал...социални примати

Не е ли по-добре вместо да прочете приказка от хиляда и една нощ сам да види , че замърсяват ударно с редки изключения?

Крайно време е това безумие с бетона да бъде спряно. Ако продължава все така можем да се сбогуваме завинаги с красивата си природа , а мутрите , наливали бетона ще се припичат по чужди дестинации.

аз лично съм на работа и не знам къде има шеф на който като му кажеш шефе отивам да протестирам и той да ми каже върви пускам те. Но като гледам как едни същи хора протестират по всяко време явно това им е работата.

Не разбирам защо си мислят, че като забранят свободното къмпингуване ще пратят който и да е от обичащите свободата в хотел или нещо подобно - ами няма, алтернативи ще се намерят винаги, ако ли не - има съседни държави, където все още се получават нещата, не навсякъде, но има къде. За съжаление, очеИзвадно ще си постигнат своето, ще съсипят и последните остатъци от красивия ни черноморски бряг, всъщност същото се случва и по планинските ни курорти. Тия забрани не са защото някой се е загрижил за чистота, дюните (понеже нали палатките, та и караваните са мноооого по-тежки от лекото им хотелче), дърветата или нещо друго, те са за отвличане на внимание, настройване на хората едни срещу други (прекрасното римско правило - "разделяй и владей"), за да могат докато се караме кой обича палатка и кой не обича, кой чисти и кой не, те да си строят на воля. Толкова е просто! Колкото до чистенето в природата, защото то е единственото, което според мен може да подхлъзне любителите на дивото - е, аз чистя, тези, които наистина го обичаме - чистим. Уви, навъдиха се множество новоизлюпени къмпингарчета, които ходят на диво, просто защото им е по-евтинко и уви, те не чистят, от там и лошото име на всички. И все пак, честно, колкото и бавно да се разгражда една хартийка (много хартийки), та и найлонче, колкото и некрасиво да е едно непочистено л.но, то дори това бледнее пред един бетонен монумент, който докато стигне стадий да се разлага ......, за гледки и прочие да не говорим, а пък колко диви животни да изгонят сезонни палатки, на фона на един бетонен гигант (толкова любим на т.нар. ни предприемачи), все пак! Та така, колкото и да си протестираме, ако не сме единни, никога няма да имаме нищо красиво, на което да се насладим, а за свобода - да не говорим.

Какво пречи когато искате да сте си на палатка да спазвате поне елементарни хигиенни правила. И да си почиствате боклуците след като си тръгнете. само че вие от една страна искате да ви е чисто от другата страна пък не желаете да поддържате това чисто. Вие искате хем да сте си на палатка хем някой друг след вас да дойде и да ви прибере боклуците които сте направи ли. За да може после пак да дойдете и пак да правите боклуци.

Личи си, че не сте запознати и нямате грам представа от дивите къмпингари! Те не само не замърсяват ами и почистват района като тръгват! Осведомете се малко, за да не звучат абсурдно и смешно коментарите ви!

Не съм бил запознат значи! Брей че интересно. сигурно купчините боклуци които намирам всеки път когато реша да отида на палатка са изхвърлени от някой хотел. Сигурно сметищата направени от така наречените диви къмпингари по морето са оптична измама. А не бе въобще не съм запознат. а вие запознат ли сте случайно че във всяка държава по света има правила за дивото къмпингуване? Запознат ли сте че има определени места? Запознат ли сте какви глоби налагат на такива дето си изхвърлят боклуците в гората?? Въобще с факта че има нещо като правила които трябва да се спазват запознат ли сте? или викаш то това е диво къмпингуване правим каквото си искаме и не ни пука? и затова е природа да си хвърляме боклуците и да....... Навсякъде.

И аз ще протестирам,че Пешо се изпика в морето....

Абе протестиращите, що не извадште някой лев да купите чернамарието и да га направите безплатно и свободно?

Има протести и за "Кара Дере" - пишете и за там!