Лекари спасиха шесткрако бебе, родено в Пакистан

Пакистански лекари оперираха успешно бебе с шест крака, което получи шанс за нормален живот. По-рано българска болница предложи да оперира детето.

Обратно в новината

Коментари - Лекари спасиха шесткрако бебе, родено в Пакистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече не се съмнявам в многоръкия Шива

това са просто два ембриона с абнормено ембрионално развитие! единия е обречен! дано другия живее нормално!!! Амин!

Искате да кажете, че има 5-6 хиляди родени с 6 крака ?

Дано се оправи детето и да има нормален живот.

навремето в Спарта такива ги хвърляхме в ямата

Е как го спасиха, като не е оперирано още?!!

и този път се видя що за народ сме това българите. всички сме един МАРКОВСКИ

Да бе, те от Дева Мария не искат да спасяват българчета - а и не могат щото са некадърници.... Решили Пакистанче да уморят...

Октостанец.

Бургас стана златна мина, в която немедицински лица правят бизнес със здравето на хората.

Бургас стана международен хирургически център.Насам,насааам!Дано не го осакатят повече.Неговият Аллах да е с него!

Аман от изхвърляния! В Бургас няма такива лекари. Проф. Владимиров е от София. Болницата е частна и там само да кихнеш, ти взимат пари. Всяко второ раждане е със секцио. Ако объркат нещо, тихо изпращат родилката в МБАЛ да я лекуват. Скоро от същата болница изпищяха, че катастрофирал до нея човек, е бил откаран на 13 километра до МБАЛ. Нормално е, защото те нямат шокова зала и спешно отделение. Но ореваха орталъка с цел реклама. Техните линейки нагло обикалят около МБАЛ и прибират всички неориентирани болни пред Спешното. Това е нагло! Арабинът-собственик не е пакистанец, но пък е активист на ГЕРБ. Затова министерството си затваря очите за кражбата на болни, безумните такси, безпричинното секцио и какво ли не. Евтин пиар си правят, няма и не могат да оперират детето! Гнус ме е като чета наглото им изявление!

Просто рекламна акция. Много добре знаят че до тях няма да се опре защото : 1. Пакистан има много по добре развита медицина. 2. Всяка прочута университетска клиника ще направи операцията безплатно пак по същата причина - да си вдигне имиджа

Знам че звучи гадно но ..... роден съм в тази страна плащам си като поп за здравеопазване (безплатното такова), съпругата ми не е гражданин на ЕС и на година плащам по 3000 лева въздух за здравеопазване и престой ... не съм съгласен да си плащат както и ние.

Как така ти е съпруга пък не е гражданин на ЕС ? Като ти е съпруга по закон трябва да има Българско гражданство и съответно да гражданин на ЕС ?!?

Някоя рускиня навярно и не получава гражданство автоматично прав е .

Моля да ми простите,но толкова гняв и коравосърдечие виждам в коментарите ,че се моля на Бог да ви прости за думите Ви.Какво значение има от каде е това същество,помолете се за това дете да се оправи и дано Бог да е с нашите лекари.браво за тяхната готовност да помогнат,това са хора с добри сърца ,убедена съм че помагат и на нашите деца,но всичко не може да бъде публично известено.Имайте малко повече вяра и отворете сърцата си за добри дела,само тогава ще ви се връща доброто!Бог да озари делото на тези медици и да спаси това малко бедно създание!

Амин! Дай Боже!

Е ако го оперират тука със сигурност няма шанс бебето.Дано го оправят ,да пази господ ,тежко е да видиш дете така!

Определено. Особено пък в Бургаската болница, дето от край време й се носи славата...

Учудващо огромно желание за опериране от страна на тези бургаски лекари, та чак даже те самите щели да поемат разходи. Що ми се струва, че не съм чел за подобно желание до сега за лекуване на БЪЛГАРСКО дете? Пак ще се разпределя мазна баница ми се струва, я от някой еврофонд, я от фондация. Положението е доста смущаващо и унизително, господа.

Собственикът на въпросната болница е от арабски произход, но не съм сигурна, че е пакистанец. Може би става въпрос за някаква национална солидарност и съпричастност все пак - в статията пише, че семейството е бедно и не може да си позволи лечението.

Именно. Никъде не съм писал, че ще се вземат пари от семейството. Но че ще се вземат, можем да се обзаложим. Дали ще е от фондация, здравен фонд или директно от пакистанското правителство е без особено значение, но пари ЩЕ се вземат...а и доктора си прави безплатна международна реклама на болницата (частна) по този начин.

Много жалко за детенцето,но още по жалко за нашите доктори,които,не обръщат внимание на нашите деца и правят сериозни проуски при лечението им,а тръгнали с чуждите неволи да се занимават!Що за "загриженост" е това!Не им прави чест!Що за наглост!

Защо да е жалко за детенцето??? То е оперирано и е добре!

Постъпката на бургаските лекари без съмнение е човеколюбива. Все пак трябва да се спомене, че ще е добре, да се обръща повече лекарско внимание на изстрадалите, безпарични български болни. Някои от тях едва свързват двата края за да купят хляб, а за лекар и стоматолог не биха могли и да мечтаят.

popov

Ако това е снимката на въпросното дете, на операцията трябва да присъства и специалист на фотошоп. Как така един чифт крака са свързани, имат само два края, но и на двата края завършват с ходило?!

Бедна ти е фантазията какви аномалии може да сътвори природата .

popov

А ти си съвършено кьорав бе младо, погледни снимката!

вземаме да оперираме деца от пакистан, а нашите събират пари с СМС-и да идат в чужбина?! това нормално ли е? що за реклама е това?

popov

Като слушам аргументите на тия, които са против коланите ми се ще българския шофьор да има и колан на устата!

Па ако новината бе - "колани потрошиха костите на бебе при катастрофа и го разфасоваха на две/три"... какво щеше да пееш, коланчо, калимявчо, дет си объркал новината.

Още същия ден пакистанската болница обяви, че се заема със случая, видях новината в яхоо невс. От Бургас да бяха реагирали по този начин и за българските бебета с малформации. Практиката обаче е да се убеждават родителите, детето да се остави в дом и че ще имат да "теглят" цял живот. Т.е. в България индиректно се внушава на родителите да не се занимават с "дефектното" си дете. Да си го кажем в очите, нали така!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Проста работа.Режат с флекса четирите излишни и готово.

А АКО БЕШЕ ТВОЕ БЕБЕНЦЕТО?

Няма как да е мое, щот не си лягам с кръвните си роднини!!!

Само спайдърмен е виновен...