Пак мръсен въздух над допустимото в София

В петък фините прахови частици в София са били 150 микрограма на куб/м, трябва да са до 50 на куб/м

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кофата на Европа https://m.facebook.com/thesofiatimes/videos/867525053694638/

Вие прост електорат не разбрахте ли че, всички лаладжиски новини са свързани само с едно - трябва да вдигнеме още данъците и разбира се. все още има роднини за новия увеличен щат на община столична!!! Тия частици нямат нищо общо с ДВГ - те се вдигат от колите но от пътя който общината е осъдена да чисти редовно и тя го прави с голямо "удоволствие", но всичко ще е както с цената за билета за градския транспорт!!! Трябва да се излезне и да и се покаже на тая Обшина столична че "балъците" са се изнесли в чужбина!!!!

Паркиралите коли в калта на градинките нека бъдат включени в обсъждането, защото калят и запрашават целия град .

Престанете с тези прахови частици.Прочетете нещо за температурната инверсия и ще разберете защо в София и околностите е така,както и в всички котловини също. На който не му изнася да се прибира на село,нам въздуха е чист.Ама на село много кислород, и пишман софиянци не идват защото ги болят главите,билиотвикнали с въздуха на село.

кога общинските служители, включително и ти, ще покажете съпричастност с обикновения избирател? Слезте от служебните коли, ползвайте градския транспорт. Колко служебни автомобила ползва СО? Какъв е резултата от работата на всички тези добре угоени служители?

очевидно еко политиката ти се изразява в следното: 1. Имаме високи цени за градския транспорт, при това незаконни 2. Вдигаме данъците - по екологични причини. Очевидно без резултат. 3. "Зелените" билети са само блян. Общината не може да губи пари. 4. В резултат на устрема ни към чиста и зелена София горим боклуците на цяла Европа. Браво Данче. "Видими резултати"

Днес София беше втория най-замърсен град в света. Не си представям колко още трябва да се самърси за да кажат нашите управници, че е мръсен и да пуснат и зелен билет

В Пловдив, въздуха също е мръсен, особено в Централна част...

Питайте циганската кметица!

То изборите свършиха така че*...

Точно така! ПрешАлци, защото са мякащи на вс. видове наречия; говорят на висок глас в обществ. транспорт; педаретси, лезбийки, ; крадци, ; убийстви.....изграден Студентски град- да се срине до основи, Содом- Гомор- ГЕРБ...

Защото има затишие по темата Череп и Калотино, да си се върнем на темата за въздуха. Народа на мира и без манипулации и облъчване не бива да остава.

Грешиш.Темата за въздуха съвсем не е маловажна. Касае здравето на всички - от децата до старците. От здравето по-ценно няма. Все търсите под вола теле.

При социализма София беше наполовина по население, а парното беше достъпно за всички - ще рече за роми, пенсионери и т.н. Коефициената на за/пре/застрояването е вероятно вече не 2, а 3 пъти над стойностите при социализма. Такъв коефициент на застрояване е просто бандитско презастрояване,а отделно колите са доста пъти повече. Така, че нормално. Изгонихте българите от София, събрахте куцо и сакато в т.ч. мургавеляците ама най-капаните дето нямат и адрес за да им прекарат ток. Сега ко стана? Всичкото ром у столицата да поживеем нормално в България. Хахахахахахаха.

Кога са били топлофицирани ромските гета? Даже в централната част на София има не топлофицирани райони.

на вас комунопитеците все някой друг ви е виновен, но всъщност вие съсипахте софия. изгонихте софиянци и се намърдахте в имотите им. после построихте грозните панелни квартали, за да си докарате роднините от село. сега дишайте боклуците и живейте в мизерията, която си сами си създадохте

най добре е да са до 25, а не 50. на 50 свети жълто и не се вижда

"Тази сутрин пък нивото е било малко над 50" И колко точно малко над 50? 70? 100? Или ще бъде споменато когато е що годе в нормата за да се избегне от нуждата от мерки, като зеленият билет? Единствената реална мярка, но със същият ефект както другите. О и много благодаря, че споменавате чак сега какво е било в петъка !

Фандъкова, срам нямаш! Оставка!!!! Оставка и за ония мекерета от Върховния съд, дето ти позволиха незаконното билетче по 1,60 лева!

Ама подозирам, че ако Фандъкова забрани греенето на дърва и въглища ще настане гражданска война от селяци в София.

фандъкова нямя да забрани. Та нали всичкато сигани за нея гласуваха!

Докато не се забрани греенето на вълища и кюмюр и не се ограничи греенето на дърва, няма да има чист въздух. Не го ли разбрахте! Една камина на дърва замърсява колкото 1000 дизелака модел 2003 година и колкото 5000 нови дизелака с Евро 6. На въглища и кюмюр - умножете по 5! После умножете по 50 000 домакинства в София греещи се на твърдо гориво и сте готови. Само си представете, че една такава камина мята по над 1 КИЛОГРАМ на ден ФПЧ, освен останалите серни мизерии.

това са глупости... ако само 50 хиляди печки са проблема - до сега да са ги оправили. като цяло в големо село повечето се топлят или на ток или на парно. само гетата основно са на печки и там се гори сичко що успеят да довлекат - паркети, парцали, дограма, гуми... но основният проблем са не тия печки. таралясниците дето остават метри "опащка"

50 000 е официалната статистика. Без да се включват тъмнозелените горящи всякакви боклуци И ако 50 тона прах на ден от печките ти се виждат малко, то защо си тръгнал да бориш 5-те тона прах от автомобилите? Таралясника остава диря за единия час, дето го караш. Останалите 23 часа нищо не оставя, щото е спрян, а кюмбето бичи 24 часа

в Хиподрума са предимно блокове с парно към Топлофикация.Къщи има малко и въпреки това има по голямо замърсяване отколкото във Факултета например.Ами Хиподрума е между два булеварда Цар Борис и България . Колко коли минават там на ден и защо никой не обвинява колите ,а всеки говори за печките ,които в този квартал почти ги няма ?

Аз лично съветвам да се вярва повече на математиката, отколкото на глупости от сорта на: "Тук няма печки и пак е замърсен въздуха" За съжаление, докато не спрем всички печки в София на твърдо гориво - нищо ще разберем дали са основен замърсител, нито ще видим чист въздух. В момента - тези, които най-много пискат за мръсния въздух са най-големите замърсители на практика, но пък обвиняват само останалите - колите са виновни, самолетите, кемтрейлс, строежите . . . . ., а той самия мята по 1 килограм на ден боклуци във въздуха на София и не бил замърсител

Те: "Пак мръсен въздух над допустимото в София. Аз:" Пак няколко композиции с италиански и какви ли други боклуци, от чието "внасяне" гарантирано се облажвате здраво, които после горите, тровите ни и накрая казвате, че заради това, че дишаме направеното мръсно от вас следва да увеличите и без друго неадекватно високите ни данъци и така да печелите и от тях. Затворен кръг.

тецовете в големо село са на газ. горенето на боклуци е специалитет на двете гета

И да не чува за споделено пътуване! Само по един в автомобил! Иначе затвор!

Е трябва пак да се вдигат данъците :) - докато никой не остане в София/България

Транспорт в западна столица с около 4 пъти по-висок стандатт от БГ = 1.4 евро за 1 час, можеш да сменяш колкото искаш превозни средства. Транспорт в София 1.5 лева за едно пътуване. Вие пак за клептоманката Фандъкова да гласувате.

Колко е разгърната площ на покривите на всичките ви сгради? Защо не помислите за използването на множество от "малки" разположени на покривите филтри, които в същност ще са един огромен пречистващ въздуха ви филтър?! Ще ви струват скъпо енергията и "филтриращите" елементи?! Ами вятърът в приземният слой е безплатен и течащата в преминаващите през града ви вода също не я плащате! Измислети си как да ги ползвате и няма да се задушавата в това, което соми си сътворявате!

това с филтрите е друга работа - да се източат едни пари. както и другата екстра - да се сменят на мангалите кюмбетата с пелетни системи.... то хубаво ще им ги дадете - после кой ще им купува пелетите? те пак ще ръгат в печката сичко де намерят и гори... но това е за замазване на очите на обществото, докато се прибират комисионните. основните замърсители обаче са си колите... трябва драконови мерки за ония, дето оставят 5-6 метра черна следа след себе си...да се отвори някой сайт, където всеки да може да качва снимки или видео на подобни возила и някой да отиде да ги провери- и ако наистина са толкова замърсяващи - дава се един месец да се оправят и след това ако не са оправени ги репатрират за сметка на общината - за скрап. не за друго - но бая "хора" не се притесняват да си карат спрените от движение коли...

За филтри си тръгнал да говориш, когато 50 000 семейства още се греят на въглища и дърва.

те филтрите ще ги слагат на комините им бре. в момента в който мангалите разберат колко пари ще изкарат ако ги предадат на вторични суровини - пиши ги бегали. същата работа е и с катализаторите на колите.

Не зелен билет, а един голям червен картон трябва за някои лица!

Е кво стана с тея катализатори за комини!?! Не ги ли монтирахте вече!?!

Основен замърсител е уплътняването и застрояването. Погледнете с какви сгради е застроен подстъпа към София от Витоша. Как да идва чист въздух. И това е само една причина.

В Тиквен Герберистан се гори боклука на половин Европа. Глупавите западняци горят руска недемократична газ, а на вас пращат демократичните си боклуци. В резултат на това, отоплението в Тиквен Герберистан е по-скъпо в пъти, а въздуха е канцерогенен. Честито. мисирки.

Циганистан лети към пропастта. Шофира дебел, богат пожарникар, който вече има план как да скочи точно навреме. Мислете му вие.

Ами мръсен е,а сега и с тези малоумни промени дето искат 15 депутати да прокарат срещу споделеното пътуване въздухът ще стане още по мръсен! Сега се събираме приятели от блока и ходим с една кола на работа,тогава ще се наложи всеки да ходи с колата си и ще стане мазало,задръствания,по мръсен въздух,протести и сваляне на кмета на София,а от там и на мафията ГЕРБ!

Нали уж беше от печките ! Тогава защо Видин не е в този списък ! Да не говорим , че за Сф става въпрос за Павлово където едва ли горят гуми и други гадости ! Но пък карат много дизели !

В Павлово има доста къщи

Само в Павлово има дизели, а другите софийски квартали не са чували за Дизели. Един Дизел с Евро 4 мята 0,5 грама на час ФПЧ. Една печка мята 100 грама на час + разните серни мизерии. Говори ми ти за дизелите в Павлово

Трябваше ли да има зелен билет в такива ситуации или аз нещо пак не съм разбрал какво е обещано?

Има ръст на белодробните и раковите заболявания.

Тва щото Нено е в пандиза и нема кой да ви успокои, че не е страшно...

Тоя прочут зелен билет, дето Дъки се счупи да се хвали с него... не че вярвам, че мярката е адекватна и реално ще стимулира някой да ползва метрото вместо колата си, а така или иначе тия, дето си го ползват всеки ден си имат карти... ама някой да си спомня дали беше пускан повече от веднъж, като го обявиха и си направиха ПРа какви колосални мерки за борба със замърсяването въвеждали? И оттогава всеки път замърсяването е над нормата, но все пак недостатъчно (?!) . Иначе вчера приеха нови мерки как държавата щяла още по-агресивно да се бори със споделеното пътуване...

зеления билет е пускан общо до сега май че 3 пъти.

Аха... ясно, коригирам се. Аз, като един от нещастниците, които си имат абонаментна карта, не подлежа на тези облаги, на които се радват онези, които не са лоялни клиенти на метрополитена (колкото и парадоксално да звучи това), и следователно не следя много изкъсо кога все пак замърсяването е достатъчно смъртоносно, че да благоволят да пуснат прочутия зелен билет.

Стига с тез коли и печки и на малките деца стана ясно,че замърсяването е от горене на боклуци в тецовете,а в София има няколко,включително и в града.Трябва линч,това е нетърпимо

Това отдавна не е новина а ежедневие.

Да прииждат с колите си в София и контейнерите се върнат на италианците, нещата ще се нормализират.

Най-много мирише през нощта, когато няма трафик.

Германската национална телевизия ZDF, пусна предаване в което разследва горенето на германски и италиански боклуци от България, като наблегна на факта, че тука нямаме нужните пещи, които да развиват достатъчна температура за пълното изгаряне на част от материалите и се самообвиниха за това че България е превърната в бунището на Европа, но ест ГРОБ и подчинените му сайтове не казаха думичка за това, докато тук хората още вярват че основните замърсители са колите, комините и ресторантите.... Наистина ми е много тъжно до каква степен е заблуден и неинформиран народа. Ако някой държи да види ИСТИНСКИТЕ факти, може да потърси материалът на ZDF в интернет пространството и да се обеди сам.

Слезте от колите си, скъпи граждани! И махнете тарантайките си от междублоковите пространства, та да порасне там пак тревичка! Засадете някое и друго дръвче пред блока си! И въздухът ви ще е по-чист. Кметицата, която и да е тя, не може да направи това вместо вас!

Ама може да намали цената на билетчето (или поне да я върне в законната норма споре както съдът определи) и да се погрижи в пикови часове градският транспорт да не уподобява консерва с копърка. Аз с удоволствие бих си ползвал автобуса, даже когато навън е -8 сутрин, ама само като си помисля какъв ад ще бъде, ако изобщо успея да се кача, и се отказвам.

Годишна карта - 365лв!

Расте, но не старее...само малко люти като мигаш.

Незабавно да се спрат вс. строежи на жилища и офис сгради! София се напьлни с прешалци, които карат коли! Да се вьведе СОФИЙСКО ЖИТЕЛСТВО , а кметицата- орлица в пандиза!

Проблемът е, че се строи навътре към центъра. А всеки град следва да се разширява от външния си периметър настрани. Тук обаче всичко е сбъркано.

Ужас, прешАлци, които карат коли!..... даже тук таме по някой ксеноморф с камион...

Точно така! ПрешАлци, защото са мякащи на вс. видове наречия; говорят на висок глас в обществ. транспорт; педаретси, лезбийки, ; крадци, ; убийстви.....изграден Студентски град- да се срине до основи, Содом- Гомор- ГЕРБ...

Ок, въвеждаме жителството. Ама тогава да ви се забрани да излизате оттатък Околовръстното. Големите демократи, дето сте все комуняги под прикритие и с партийни книжки на дядо, баба, мама, тати, че сигурно и ваша ...

mirosllaw

ПрЕшалци? Сериозно? И се опитвате да раздавате акъл?

Забранете ползването на дърва и дървени въглища от балкански и сръбски скари. Само ток игаз. Сега кръчмарите горят въглища и дърва с цел реализиране на печалба,населението се трови,а след това държавата и СО плащат със средства на данъкопладците глобите по съдебните дела. Един печели на гърба на всички останали. Това каво е? От глупост или от лобизъм. Хебаво е ,че г-н Гешев започна да "оказва психологическа" помощ на такива ръководители и управленци. А дано ги попита защо не се предприямат адекватни действия и мерки ? Ще стане накрая като със Студена. Сещате ли се за Нено ???

Преизбрахте учительницата па русски, нека да ви е гадно

Ами аз (както и много други) не гласувах за нея, но се налага да търпя резултатите от управлението й.

Нещо променило ли се е, че да няма мръсен въздух в София?

Този път въздухът какъв е по народност? Пак ли е италиански или...?