Групата на Зорница счупила ограда заради смъртоносното селфи

14-годишната Зорница, която загина заради екстремно селфи, е паднала от 12-ия етаж, след като компанията й е разрушила оградата на недостроената сграда.

Обратно в новината

Коментари - Групата на Зорница счупила ограда заради смъртоносното селфи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Решението е просто: вземете от децата Iphone-ните, раздаите им по една NOKIA 3310 и няма селфита мелфита и ще са живи и здрави

Как толкова десетилетия тая сграда никой не я достри или пък бутна? Просто нямам думи! Все пари няма, но май по акъл няма и желание.

Как все обход, смяна, обяд .. кой знае имало ли е изобщо някой някога на обекта.. те тея деца кът нинджи разбиват "ограда" и хукват да катерят. Ония ден за влака пък чакали пазача да тръгне на обход и тогаз хукнали да правят селфи на най смотания влак на света... пфф...

възпитанието е най-трудното нещо на този свят, всеки може да се провали

Глупост без граници!!! Всеки нормален човек на тяхната възръст трябва да разбира опастността от подобни безумни действия-щом искат да пълнят гробощата, тяхна воля!!!Стига с тия малоумни изпълнения!

Като го гледам този занемарен обект, сигурно е с отдавна изветряло разрешение за строеж и би следвало общината да му поръчала План за управление на строителни отпадъци и съответното му прилагане. Но уви... превърнал се е в обект на изкушение на неуравновесени младежи. (Поредната) тъжна история...

Баси ,преди 30 години ,карахме кънки там всеки ден, в приземния етаж, който беше наводнен и зимата замръзваше. Беше много по-интересно да се пързаляш из катакомбите, отколкто да се въртиш из пързалката на Славия.

Потресана съм от някои коментари.Да се пишат за загинало дете такива глупости и да се нападат родителите в този тежък момент е меко казано отвратително.Не знам кой е виновен и не искам да защитавам никой ама спрете се малко.Имайте малко уважение към починалите.

нека от всяка нелепа смърт израсне един голям урок за живите деца и техните родители. Загиналото момиче не може да поправи нищо, но живите могат. Трябва всеки ден да повтаряме на децата, че животът е дар безценен и се пази винаги.

За оня 14 годишния със селфито на локомотива събираха кръв, за тази нещо събират ли?

Събират. Лечебни цветя. Който, каквито донесе, няма значение.

1. жалко за момичето. 2. прав а дарвин. 3. прочети статията и коментарите и ще разбереш, тоя народ няма бъдеще, нито състрадание, нито отговорност. отвратително!!

естествен отбор

не се каззва чия е охранителната фирма ?? - Защо ?

да прави кавали има акъл, ама да пресметне риска няма.. И сега дай да роним крокодилски сълзи за някаква тъпа пикла - ЩО ?!

Ало, какви деца на 14 години? Ако 2 годишно бебе да се изгори на печката - ясно. На 14 пиклата трябва да може да различава опасно от безопасно отдавна. Но изглежда си е мислила за нещо друго, правейки селфито.

всъщност проблемът не е самото селфи. Пуберите си правят селфи за да изпъкнат сред себеподобните си. Това е най-бързият и лесен начин да се откроят от себеподобните си и един вид да си припикаят територията. Демек- вижте ме кой съм аз- голямата работа с голото дупе, друг кат мене нема. А такива като тях има, имало е и ще има още много. Разчита се, че останалият контингент силно ще им завиди на постиженията и положението. А те всъщност не са много големи. Накратко моя старшинка в казармата беше обобщил казуса чрез сентенцията: "Главата на безработния е работилница на дявола" Затова и кретена се погрижи да ни стопи лагерите от местене на камъняк, копане окопи, строева, марш на скок и прочие казармени простотии.

Това е зловещата игра "Син кит".

Стига сте ни занимавали с подрастващите плиопитеци!

съжалявам я. според мен има голяма разлика как деца на бедни и богати прекарват свободно време, децата на богатите ходят на много извън учебни занимания, спорт, частни уроци, та са изложени на по-малък риск от подобна смърт. децата на бедните са оставени на произвола на съдбата, от ранна възраст алцохол, наркотици, цигари, губене на време, вандализъм.

гейувете се радват на плодовете на костовата политика на социалистите, евреите и антихристите.

костов не е премиер. последствията са очевидни.

Костов все пак бе премиер за малко, а последствията като теб са очевидни...

Охранителната фирма да бъде съдена за смъртта на момичето!

Прав си. Преди 3 дни мъж и жена се прибиха на някаква река май в Италия като си провели снимка. И за там е виновна фирмата щото не е осигурила водолази да пазят в реката.

Тоя / в случая -тАЯ/ , който си е заслужил смъртната присъда- вече сам я привел в действие.

На всеки строеж трябва да бъдат изградени вишки и на тях да дават наряд барети и снайперисти с гумени куршуми. Само така отговорните родители може да са чо-спокойни за диСата. Оставка за министъра!

Това, дето "родителите трябва да разговарят с децата си и да им обяснят много внимателно последствията от навлизането в такива обекти", е малко "кьор фишек", защото на немалко родители някой трябва да им обясни същото. Някой трябва да им обясни също, че думата "селфи" (selfie) не произлиза от "Self-killing" (самоубийство), но това започва да става съмнително ...

понеже не учат, мързи ги, а и виждат как необразовани стават милионери. Днес при Гала гледам двама единият от които беше пълен пройдоха изял на приятелката си апартамент, манекен, сега водещ на някакво предаване в някаква ТВ, другият и той като него ама си купил остров, та защо им е на децата да учат - те се доказват, ако останат живи разбира се.

мутро-капиталисти развратиха напълно нормалните ценности в обществото и демотивираха младите хора да учат и да се трудят.

Когато човек безумно се е устремил към смъртта, нищо не може да го спре. Тъжно...

обекти, а до тъпотията на българите млади или стари. Та това дете можеше да се качи на покрив и там да доказва героизъм. А като пораснеше и милите родители ѝ купеха кола щеше да бъде страшилище по магистралите.

аз пък бих попитала колко такива грозни недостроени сгради има в София? Само около нас са цели 5 ПЕТ - три 6-етажни блока в груб строеж, който вече изглежда отвратително, всичко се руши по него, растат дръвчета, няма охрана, наркомански сборища - и това в почти центъра на София . Още един е готов да бъде зарязан, не се работи от няколко месеца по него. Градът е пълен с недовършени, зарязани сгради - как се допуска това?

Допуска се, като за кмет на София се избира учителка от Самоков, която да бездейства и да оставя строителните мошенници, включително и пътно-строителните такива, да усвояват парични средства в своя полза. Тя и да иска не знае какво да направи.

А да те сложим тебе за кмет, а? И за всеки насран задник да ти търсим отговорност!

Това е от глупост. Тъпи моди, например да си пуснат снимките в някакъв сайт.

Омръзна ми виновните да се оправдават. Защо в Лондон или Париж няма такова влизане в строящи се обекти? Защото се охраняват, защото има масивни огради, защото има забранителни табели 5 на 5 метра по цялата ограда, а не 20 на 20 см на лист бяла хартия. Защото, ако се влезе има сериозни парични санкции и т.н. Държавата и пак държавата. Там е проблема. Или по точно "материала" в държавата, който отговаря за тези неща. Някой беше казал нещо за материала ... Прав е.

Статията очевидно е поръчкова, тъй като основните факти не отговарят на истината: 1) Оградата или е скъсана на много места (най-обикновена мрежа), или под нея спокойно можеш да се промъкнеш. Как да "разруши" човек една телена оградка? 2) Често минавам оттам, и охрана не съм виждала, сегиз-тогиз има един чичко, който се крие някъде на завет или на топло, в събота и неделя го няма никакъв, затова пък в сградата ВИНАГИ има дечурлига. Веднъж колегата с мен се обади на полицията и дори изчакахме двайсетина минути, но никой не дойде и нещо не се случи. Безхаберие, безстопанственост и бездушие, а в случая - и малодушие, най-много да го отнесе чичкото, а отговорните за това началници са невинни като света вода ненапита.

Селфи манията е най-глупавото нещо на света.

От забавление на децата на простолюдеито се превърнало в погребение. Нищо ново под слънцето.

че не е станало в училище, та да уволняваме директори, учители и класни, тук кой да уволниш, някой пазач - пенсионер, който и без това пет пари не дава...

Само тъжни новини.Жалко за момичето.Дано почива в мир!Не знам обаче на къде отиваме като общество.Ученик почина след сбиване в час,днес първокласник пострада пак след сбиване,в яслите бият децата и затова ще ги следим с камери.Какво става с нас?С децата ни какво се случва?Страх ме е като си помисля за бъдещето дали тези новини няма да са нещо нормално.

в настоящето са нещо нормално, та едва ли ще има бъдеще

Няма промяна в децата - същите като нас са си. Само дето сега има медии и всичко се разбира. Като бях дете, мой съученици висяха от балкона на 14-тия етаж, за да измерят кой ще издържи по-дълго. На двора играеха на фунийки с топлийки и лепило. Каква е разликата..? Не е имало толкова фотоапарати, иначе и по вагоните щяха да се качват.

Сега правят доста повече глупости, точно защото има смартфони с камери и социални мрежи, където да стават известни. Иначе и ние се целихме с камъни и буци на строеж край блока, залегнали зад два изкопа, като "на война" и дълго време се чудех "кво толкоз?".

На мен точно от същата игра ми останаха три шева на главата. Возехме се отзад на скобата на трамвая, качвахме се на влака от Електрокарния завод в движение. Сигурно още куп щуротии.

Никога не се е играело на фунийки с карфица и лепило. Може да е имало единични случаи някой гамен да изстреля такав фунийка, но чак пък да се е играело така.... айде, моля! Дрън-дрън ярина.

Де да лъжех ;)) Списание "Пиф" веднага се разфасоваше на лентички и се правеха патрондаши с фунийки. Отделно колко бомбички от миниум и бронз, бомбички от болтове. Всеки нов панелен строеж в квартала ни беше царство след работно време на Строителни войски. Стига и вие като бабичките: "от тези днешните нищо не става".

Имаше фунийки с карфици. Ти си бил в някоя детска банда.

Точно от попадение на фунийка с карфица е изкривено лицето на един известен политолог.

играеше се....

Разбира се, че са същите като нас. Просто ние нямахме фотоапарати да снимаме подвизите си.

Винаги съм се стремил да вкарав в главата на 14-т годишния си син че няма безсмъртие! Трябва да се внимава, защото "миг невнимание и цял живот мъртъв"!

Ахахахаахахаха :))) "цял живот мъртъв" Това ще го запомня

Малоумното ни общество превърна в норма, притежанието на скъпи играчки, напълно ненужни по същество, освен за случаите, в които се самоунищожаваме с тях. Щото голям позор пред снобите наоколо, ако детето ти е с апарат, който има функции на обикновен телефон.

Галакси за 1600 лева няма ли да имаш тръпката да се изфукаш?

Много си прост бе, олигофрен. И какво като имам Галакси от 1600 лева? Това прави ли те с нещо повече от другите с телефони за по 10 лева? Малоумна утайка. Пикая ти на галаксито. И за 16 000 да имам телефон- какво бе, келеш? С какво съм повече от другите бе, мишка? Вещомани. Идолопоклонници. Телефонът ми е от 80 лева- Нокиа с клавиши. Даже мисля, че е много скъп. Имам и една друга- от 10 лева. Скоро ще почна да я нося, та да се дразнят малоумните снобарчета, че нося смешен, стар и евтин телефон....Мога да си купя и 10 Галаксита( не на изплащане). И? Какво бе, цървул? Какво ? Все съм си същия!

НЕ.

Явно и ти си с акъла на тая, дето е скочила от 14 етаж. Внимавай да не пишат и за тебе в новините.

murena

дете, първо порасни, после пиши

едни скачат от терасата на хоттела в басейна, други се качват на влакове под елктропровода, трети се снимат на парапета на мостове или изоставени сгради, други снимат убийство без да се трогнат и спасят жертвата, а после го качват на фейса. Нещо не е наред със съвременната ценностна система, семейството, училището, средата, възпитанието

ЗАПАДНАла ценностна сиситема - това ни докара демоКРАТИЯТТА. При соца поне имахме по-реалистично мислене, а не ЕВРОГЕЙСКО!!!

Естествен подбор в действие. Жалко, че ще страдат родителите.

И те имат вина. Отгледали са не възпитано дете, а теле със смартфон.

Ако погледнем реално, трябва да отчетем фактът, че през соц-а имаше много такива новостроящи се, недовършени сгради, където играехме постоянно /най-често на фунийки/. Почти нямаше охрана. И тогава имаше злополуки, но те не бяха заради умишленото търсене на риск с цел демонстрация на сила. Бяха си наистина зло-полуки...от игра, а не от позиране. Така или иначе--каква е разликата; кой е виновен?... Много, много жалко за детето. Мъката е огромна...

Никаква охрана не е имало. Ние скачахме от втория етаж върху купчина пясък. Безразсъдството е присъщо на младите, нищо не се е променило. Когато пораснат се качват в автомобила и газ до дупка. За съжаление някои плащат прескъпо.

Точно така е. За децата няма задръжки... За съжаление е така. Не можем да виним нито епохата, нито родителите--какво да направят хората? Да вържат 14 годишно момиче вкъщи ли или да тичат след нея? Изблик на детско желание за риск и демонстрация на героизъм...

жалко за детето! била е толкова млада! поне си е направила най-доброто селфи в самия край на живота си! и желязна ограда да издигнат, стремежа за глупости на такива младежи ще си останат! хората са прави - това е не само въпрос на възпитание, но и стремеж за самосъхранение. незнам може би си е мислила, че е безсмъртна!

Вярно, че са виновни, но тия "охранители" са само едни дебелички чичковци, които само въртят фасове и кафета. Те са едни портиери

А кой нормален човек ще се съгласи да работи 15 нощни смени за 400 лв.?

Защо охраната да е виновна???Това не е било малко дете,което да не знае какво върши! Умишлено се е качила на сградата....

Е хубаво теб те сложихме да пазиш тази не малка, а огромна сграда. Е ще успееш да я обхождаш отвсякъде и никой да не може да се промъкне? Е пък, като ги хванеш хлапетата-нарушители? Какво дърпаш им ушите на хлапетата? И да дойдат да те арестуват с обвинение за педофилия, или детско насилие.

Когато няма родители и училище, законът на Дарвин работи с пълна сила. Дано на компанията поне да й дойде акълът.

бих казал, че кой каквото търсил това намерил...

УМРЕ, НО СЕЛФИ ДАЙ ! ПРОБЛЕМЪТ Е ПСИХОЛОГИЧЕСКИ.